Hayatımda bu kadar utandığımı hatırlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O akrabalarıniza bir daha ağzımızı açarsanız şile bezi gibi yırtarım deyin..

Son olarak şunu ekleyeyim: beni de arkadaşlar biriyle tanıştırmıştı ve sonra geri dönüş olmadı. başka tanıştırdıklarına da ben olumsuz baktım. Yani herkesin başına geliyor böyle şeyler. Yaşın da zaten çok genç.

Beni gormeye gelmisti bir abla cocuk disarda gormus annesine soylemis vs kadin eve geldi ustume ceki duzen pek vermemistim ustelik basimda yara vardi kadinin karsisinda kasinip durmustum farkinda degilin en son annem kizziimm ne kasiniyorsun demisti ahajjajsss kadinda gulmustu sonra kadin tekrar geldi o zaman ceki duzen verdim ustume ama hoslanmadi mesela ... diyecegim o ki kompleksli insanlarla olmazdi zaten uzerinde durma kuzum

Ayh benim gibi mikemmel bir salon gadinini beyenmeyen de donsun aynada koca mabadina baksin de gec, daha da uzulme, elin sümüklü oglaninin didisi beğenmemis gibi bakmis, onu kim begensin acaba

cidden üzülmeniz gereken bi amca bi teyzenin sizi beğenip beğenmemesi mi? yani sana bayılsalardı çok mu mutlu olacaktın kim ki onlar?
son günlerde açılan konulara bakıyorum da genç kadınlarımızın kendilerine verdikleri değer sıfır.
beni kimse kurbanlık koyun gibi görmeye gelemez ben zaten evleneceğim kişiyi kendim seçerim diyeceğine ay ben beğenmediler diye dibe vuruyosunuz. ortada daha adayın kendisi bile yok onun yerine birileri gelip görüyor sanki onlar evlenecek.

+1

Birileri sizi beğenip oğluna "alsın" diye sergiye çıkmışsınız, sonra da "değerim bu mu" diyorsunuz.
Ortada eş adayı bile yok. Anneannesiyle dedesi sizinle oturup küresel iklim değişikliğinin olası sonuçlarını ya da en son izlediğiniz filmi mi konuşacaktı? Tipiniz incelenmiş, işiniz, maaşınız konuşulmuş doğal olarak.
Ortada adam yokken kız seçmeye gelenlerin ağzınızı açıp dişlerinizi saymadığına şükredin.
22 yaşında bir insan şu tarz bir görücü olayını nasıl kabul eder de bir de beğenilmedim diye üzülür inanılır gibi değil.

Siz akrabanizin torununu gorup istediniz mi ki kari koca gelip size bakiyorlar, bunu kim kabul etti boyle? Sizin haberiniz olmadan mi geldiler? Teyzeleriniz de beğensinler diye o kadar konuşuyor. Çok garip bir ortam gercekten.
Adamin da haberi var mi acaba?

Siz de yani başinizi egip orada oturmuş beklemişsiniz resmen karar verilsin diye buna mi takildiniz.

Aslinda burada onemli olan olaydan ziyade o olayin sizde tetikledigi duygular. Tekrarli olarak kullandiginiz bir kelime var "değersizlik". Bir baskasi icin o anlama gelmeyecek durumlar sizde degersizlik semasini tetikleyebilir. Bu gibi durumlarin tekrarlanmamasi icin o hissi cozmeye calismalisiniz. Yoksa emin olun kimle evlenirseniz evlenin esiniz de ailesi de sizde hissin olduğunu fark ederler, bu durumu tetiklerler. Siz baskalarindan sanırsınız. Hic deger göremedim dersiniz.

Eklentiler

• Screenshot_20211120-144022_Chrome.webp
    76,2 KB · Görüntüleme: 46
Kesinlikle. Keşke insanlar şu görücü usulünün ne kadar çağdışı bi olay olduğunu anlasa

Kizim evladim, salla gitsin, sen kendinin degerini bilirsen, ozguvenli olur ve onu hissettirirsen kimse sana agiz burun bukemez. Napican bu yasta görücüyü, git tanis, asik ol, gez, gençliğini yasa, bugunler geri gelmez.
Bu durum için yazmıyorum ama görücü usulü tanışıp aşık olan sayısız çift var. Görücü usulünün iyi yani şudur. Kız ver erkek istekleri kriterleri bellidir. Tanıdıklar bu isteğe göre bı aday olursa aracı olur. Bı araya gelmeleri için aracı olunur. Ee tanisinca elektirik te olursa oh ne ala. Görücü usulü diyinc nedense zorl evlenmek görmeden sevmeden evlenmek gibi bi algı yaratmaya çalışıyor. Benim isteklerim belliydi. Eşimin de öyle. Bı ortak arkadaş ve ailesi aracı oldu bize. Önce annesi geldi sonra eşim. Çok ta iyi oldu. Zaten ikimizin de istediği şartlar oluşmuş olduğu için birbirimizde geriye tanışıp anlaşmak kaldı. Çok ta aşık olduk birbirimize. Olmasaydı zaten hayır derdik. Ama çok ta güzel oldu. Hiç bı vasfı ailesi karakteri düzgün olmayan adama aşık oluyo kızlar. Sonra sırf aşığım diye oldurmaya çalışıyorlar. Yok adam çok sevio ama hakaret ediyor. Yok içki iciyor kumar oynuyor. Yok bana aileme saygısı yok ama aşığım dolu cümleler.

Sonda saydıklarınız görücü usulü evliliklerde çok daha fazla oluyor. Siz başarılı bi evlilik yapmış olabilirsiniz ama görücü uslulünü gençler arasında sorunlu tipler tercih ediyor artık genelde. siz istisna olmuşsunuz diye bunu genelleyemezsiniz

Son düzenleme:
ortak arkadaş ve ailesi aracı oldu bize. Önce annesi geldi sonra eşim

Doğru durust biriyle ilişkiye başlamak icin illa başkalarinin "bu çok iyi" diyip önüne getirmeleri gerekmiyor. BAZİ insanlar bu ayrimi kendileri yapabiliyor.
Aşk evliliği yapip en az sizin kadar mutlu insanlar da var.
Gorucu usulu her evlilik aşkla yurumuyor, aşk evlilikleri de her zaman aşkla yurumuyor.

İlişkiye başlayacagim insanin kendisinden önce annesinin karşisina cikmayi ben kabul etmezdim bana hoş gelmiyor mesela. Tercih meselesi, konu sahibi burada kendini kotu hissetmiş ve paylasmis bunu yorumluyoruz siz mutlu olmuşsaniz ve rahatsiz hissetmemişseniz ne mutlu size, daim olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…