Hayatimdan memnun degilim ve sürekli hayal kuruyorum sorunlu muyum?

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Yasadigim hayattan hic memnun degilim ve muzik dinleyip surekli istedigim hayati hayal ederek geciyor gunlerim. Yaşım 22. boyle bombos gecti ne ders calistim ne sosyal hayatim oldu. Disari cikmak bile istemiyorum cunku disari cikinca hayallerimdeki insan olmadigimi farkediyorum. bunun normal olmadiginin farkindayim ama bunu sadece tedaviyle mi atlatabilirim yoksa kendi cabamla olur mu?

ben her gün hayal kuruyorum. Nasıl mutlu oluyorsan öyle düşün.

Niye hayatindan memnun degilsin ?
Nasil bir hayat istiyorsun?

Ben de çok hayalperestimdir ama okulumu ilk yılda kazandım, okudum, sonra mesleğimi edindim, sosyal hayatım var, hatta hayallerim olduğu için kalktım başka bir şehre yerleştim, kendi çabamla aştım tüm bu süreçleri, vs vs.. Yani sadece hayal aleminde yaşamıyorum ama hayal gücüm çok kuvvetlidir ve hayal dünyam çok geniştir. Hayallerime yakın kalmak için hayatımı hep hayallerime göre yönlendiririm. Sadece oturup hayal kurmakla olmuyor, eyleme geçmek, hayatın kendisini de yaşamak lazım. 15 yaşında olsanız geçer diyeceğim ama bu yaşa kadar hayatınıza bir düzen getiremediyseniz bir psikiyatriste başvurun bence. Bu şekilde hayallerinizin kıyısından bile geçemezsiniz çünkü, sonu hüsran olur. En azından kendinizin aşıp aşamayacağı, destek almanız gerekip gerekmediğini öğrenirsiniz, uzman görüşü alırsınız. Yine de sorunlu demeyin kendinize, sadece biraz yardıma, desteğe ihtiyacınız olabilir, altından başka sorunlar çıkabilir. Danışmanızda fayda var bence..

Çok merak ediyorum ne okudunuz acaba?

Cogumuz hayallerimizdeki hayati yasayamiyoruz. Filmlerde dizilerde asiri romantik insanlar, tas gibi kadinlar, iyi meslekler. Ama hayatlar okuzun teki, asgari ücret in bi tık üstü, ev topuzuyla okula gitmek. Bi sure sonra alisirsin

Çok merak ediyorum ne okudunuz acaba?
Bu arada yorumumu özür dileyerek değiştiriyorum, geçen gün buradaki konularından ifşa olan bir arkadaşın konusu vardı o geldi aklıma, mesleğime kadar dökmeyeyim şimdi, bir tanıdık çıkar, rahat rahat yorum yapamam bundan sonra, iktisat mezunuyum diyeyim geçeyim tabi umarım alıntılayarak cevap yazmamışsınızdır eski yorumuma

Son düzenleme:
Hepimiz hayal kuruyoruz ki aksi yaşanmaz bir hal olur heralde..Ama şahsen benim istanbulda yaşama hayalim var eşim ise tek maaşlı geçinemem diyor haklı tabiki ..Ama ben hala hayal ediyorum
' istanbulu yaşamayı'..
yanında da kpss ye çalışarak..
Hayal kurmak güzeldir ama asıl güzel olan o hayallere ulaşmak için çaba sarf etmek..
Misal benim çocukla kpss çalışmam gibi:)

İstanbulu yaşamak mı ahahah kendi hayallerimin gerçeklerle örtüşmesi geldi de aklıma yanlış anlamayın kendime gülüyorum hiii istanbulu yaşamanız için eve en en az 6-7 bin girmesi gerek bence..

Sıkıntı müzikte gibi, hayal ortamı yaratıyo sana , dinlemesen daha iyi. Normal olmadıgın konusunda da haklısın malesef hayalperest olmuşsun, bi silkelen kendine gel.

Hayal etmekte bir anormallik yok.Ama istekleriniz için çabalamak yerine oturduğunuz yerde hayal kurup gökten gelmesini beklemek çok saçma. Yaşamak istediğiniz bir hayat varsa ona göre davranır ona göre yaşarsınız. Rahat yaşamak istiyosanız ders çalışırsınız elinize iyi bir iş meslek alırsınız. Mutlu bi evlilik yapmak istiyorsanız evlenmek için çok aşık olmayı ve sizi anlayacak birini bulmayı beklersiniz. İstediğiniz elbiseyi giymek istiyosanız fazla kilolarınızı vermek için diyet spor yaparsınız. Yani o sebeple, bişeyi istemek hayal etmek değil, ööööylece boş boş yatıp hayal etmek anormal. Eğer sizin durumda hiç bişey yapmadan sadece hayal kurmaksa evet, mutlaka bi psikiyatriste gitmelisiniz. Yaşınız 22 küçük değil bende 23 yaşındayım. 22 yaşınızda hala bir düzeniniz yada ilerlediğiniz bir yolunuz yoksa bu gerçekten tuhaf.

İstanbul'u yaşamak mı???
Bu gerçekten hayal....
Ya çalışırsın para kazanırsın İstanbul'u yaşayacak ne zamanin ne enerjin kalir ki ben bu gruptayim

Yada çalışmazsin enerjin ve zamanın olur paran olmaz

İstanbul yaşanacak bi yer değil bence en kısa zamanda burdan tuymek ostiyorum..
Üstelik İstanbul'un sakın bi yerindeyken bunu düşünüyorum bide içi de olsam düşünemiyorum bile....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…