Hayatımı mahvettim ....

Junkel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
50
0
86
İstanbul
27 yaşında 5 yıldır evlı bi bayanım.. almanyada doğdum.. mühendislik eğitimi aldım.
Türkiyede bir cok yerde çalıştım ... fakat eşim beni hep aşaya çekti ... kötü bi insan değil aslında ama mühendis olmasına rağmen köyde yetişmiş.. ailesi cok alakasız, doğru dürüst arkadaşı yok ... Evlendim evimizin kapısını açan olmadı .. standartlarım gün geçtükce düşmeye başladı ... evime haciz geldi bütün eşyalaımı alıp götürdüler ... pes etmedim yinede, benim yerimde bi başkası olsaydı coktan bırakıp gitmişti ama ben tekrar evimizi kurdum tekrar bi düzen getirmeye çalıştım hayatımıza... bekarken iş hayatında ne kadar başarılı olduysam evlendikten sonra bir türlü olamadım ... bi anlamı yoktu olmadı belkide benim için ... arkadaş yok, gelenin yok gdenin yok ... çalış eve gel para kazan yineevin için harca elde var yine sıfır ... sonra işi bıraktım .... şimdi ise hamileyim ... 4 aylık oldum... evde yanlız ... tek başına ailesi uzakda zavallı ve hergün daha cok dibe batan bi insan gibi görmeye başladım kendimi ......

Ne yapmalıyımmmmmm ???

Koyde yasayinca ne oluyor anlamadim.Madem bu kadar rahtsizdin,esinden,evliliginden o cocugu niye yaptin???diye sorarlar..

maddi sıkıntı yanında yalnızlık insanı bunaltır normal.işinden eşinden hayattan soğutuyor bazen.eşinin ailesinin uzak olması iyi.komşularınızla iletişim kurun davet edin birşekilde kafadengi arkadaşınız olsun.yoksa çok zor hayat.

bence şu an üzülmen gereken tek konu, bunca sıkıntıya rağmen yaptığın çocuğa doğunca anne sevgisinden başka ne verebileceksin?

bence şu an üzülmen gereken tek konu, bunca sıkıntıya rağmen yaptığın çocuğa doğunca anne sevgisinden başka ne verebileceksin?

İşinizi niye bıraktınız ki.
Hataymış hamile kalmanız ama olan olmuş. Şimdi kim alacak o çocuğun sorumluluğunu?

Hamilesiniz diye pek bir şey demek istemiyorum ama akıl var nizam var, bu kadar şikayetçiydiniz madem hangi mantıkla işi bırakıp bebek yaptınız? Hadi hamile kaldınız diyelim de ne demeye işi bırakırsınız yahu, millet işsizlikten kırılırken hemde.

bi arkadaş köyde yaşayınca ne oluyor diye sormuş... ben almanyada yetiştim .. farklı bakış açıları oluyor insanın hayata o anlamda. yoksa köylü olmak kötü bişey diye söylemedim... Benim evliliğim tamamen SEVGİSİZ, kavgalı ailemden kurtulma yöntemiydi aslında.

Bakmayın almanyada yaşan insanların %90 Türkiyede yaşayan insanlara göre örf adetlerine daha düşkün oluyor.. bende öyle ataerkil bi aileden geliyorum .... dedim ya benim yerime bi başkası olsaydı coktan bırakıp gitmişdi ... bana kattığı hiç bişey olmadı ..sadece aldııı aldııı ve hala alıyor.... cıvıl cıvıl insanlarla iç içe olmaktan mutlu olan cevresinde bir sürü seveni olan bi insanken geldiğim duruma bakın ... ((( .... çıkış yolu bulamıyorum ....

Hergünü aynı geçermi bi insanın ?? aşkam 7'e eve gelir yemek yer TV karşısında uyur ...

allahım ne olur bana yardımmmm ettt ... bi yol göster .... (((

Kendini bu duruma düşürdükten sonra ister almanyada büyümüş ol istersen demokratik kongo cumhuriyetinde; ne anlamı var ki.

Hem sevgisizlikten kurtulmak için evlendim diyorsun hem de daha önce etrafımda cıvıl cıvıl insanlar var diyorsun.

Son düzenleme:

Ah vah edeceğinize, geçmişe yanacağınıza bugüne bakın.
Bundan sonra ne yapabilirim diye düşünün.
Bir iş bulun çalışın diyeceğim ama siz olan işinizi bırakmışsınız. Üstelik hamile kalarak büyük bir cesaret örneği de sergiliyorsunuz.
Hiçbirşey yapamıyorsanız dönün Almanyaya tekrar.
İstediğiniz mutlu olduğunuz yere..

Siz standartlarım standartlarım diyerek bilerek bilmeyerek eşinizi küçümsemişsiniz.
Eşiniz de bu durumdan bıkmış olabilir.
Bir de doğacak bebeğe acıdım.
Zor bir hayat bekliyor onu.
Sorumsuz bir baba. Mutsuz ve sürekli şikayet eden bir anne.
Silkinin biraz. Kendinize gelin.

Bu kadar mutsuz bir evlilik ortamında çocuk neden dünyaya getirilmek istenir buna anlam veremiyorum ben.

meraba;
sana ALLAH yardım etsin.zor bi hayat.ama bunu değiştirmek senin elinde eşin sorumsuz herhalde okuduğum kadarıyla ama o sorumsuzsa senin elin ekmek tutyor sen neden bu kadar kötü gidişata dur demeyi denemedin ben ev hanımıyım ve iğne oyası satarak kendi harçlığımı çıkarıyorum biraz azimli olki karnındaki bebeğinde mahvetme.şükret ve dua ett.....

Bence arkadaşın üzerine fazlasıyla gitmişsiniz. Herkesin böyle dönemleri olabilir. Rahatlamak için, yardımcı olmanız için buraya yazmış ama destek yerine köstek görmüş.Bence sen bir psikologa git arkadaşım. Bu psikolojiden çıkman yardım almadan pek mümkün olmayacaktır. Bol bol dua et, ibadet et rahatlarsın. Telefonla ya da buluşup konuşabileceğin arkadaşların varsa onlarla paylaş.

Ben de 3,5 senedir Almanyadayim.esim mhendis.Söyledigin dogru.Burada insanlar geleneklerine göreneklerine ve dinine daha düskün.benim esimde köyden yetisme.bütün ailesi burada.benim esiminde sosyal cevresi yoktur.Sadce ailesi icin yasar.arkadas gelip gitmeleri cok azdir.ssenin yasadigin sikintilarin benzerinide ben burada yasiyorum.cocuk olunca hayat degisir.bence hamile olman daha iyi.bende ayni senin gibi düsünüyorum.benim esimde beni cok asagilara cekiyor.sonrada sen atak degilsin diyor.yani bunun gibi seyler.eger evliliginda bundan baska bir sorun yoksa bence katlanmali ve degisik seyler aramalisin.

inan ki benim durumumunda senden hic farki yok..ben bir cözüm bulamadim.en iyisi cocuk olduktan sonra is basi yapman.ve gercekten saglam ve iyi bir is bulman.meslegin cok güzelmis.bende türkiyedeyken ögretmendim ve burada issizim.benim icin daha zor oldu.cünkü burada ise bile giremiyorum dil yüzünden....

Ksr bakmayın , polyannacılık yapamıycam ..

Kendi düşen ağlamaz kardeşim ..
Hala ısrarla bekarken cok ıyıdım ama evlendım hayatım mahvoldu aldı aldı hala almaya devam edıyor dedıgınız adamdan cocuk yapıyorsunuz !..
Hayır cahil biri değilsiniz neden kadınlar kendılerıne yapar bunu aklım almıyor..
Hala kendınıze acımakla hata ustune hata yapıyorsunuz ..
Madem bu adamdan koca olmazdı o zaman aklınızı basınıza alıp bosanıcaktınız kı hala da yapabılırsınız .

Saçma sapan olmayan bır evlılıgın ıcınde buyumektense sağlıklı aklı basında çalışan mutlu bır anneyle buyumesı daha mantıklı bır cocugun..

haciz gelmesi eşinizden kaynaklanan bi durum muydu?
5 yıllık evliymişsiniz.bebeği siz mi şu ana kadar ertelediniz?
daha önce aile terapistine gitmeyi denediz mi?daha önce cıvıl cıvıl bir ortammım vardı demşsiniz anlaşılan siz ona göre daha sosyalsiniz,arkadaş çevreniz var,ya da oluşturabilme yeteneğiniz var!!
siz iş ortamınızdan filan ailece görüşebileceğiniz arkadaş ortamları oluşturmaya çalıştınız mı?
çok soru sordum kusura bakmayın.daha doğru fikir verebilme adına soruyorum bunları.

Arkadaşlar SAKİN!

Kızcağız HAMİLE!
Durum ciddi ve hassas...Bunu en iyi ev geçimi ve evlilik nedir bilen sizler anlarsınız...Burası 14+21 yaş gel takılalım topiği değil

Hepiniz aklı başınızda insanlarsınız, neden anlamaya çalışmak varken hemen YARGI!

Arkadaşım benden sana tavsiye o miniğin canını hiç bir zaman, hiç bir husus için yakma! GÜNAH...
Kendine bir meşgale bul, arkadaş ortamı bulman bu kadar zor olmamalı...Eski sosyal hayatına geri dön, baktın ki çok yoruluyorsun tamamen bebeğin dünya ya gelene kadar ona odaklan...Çocuğun dünya ya gelir biraz onunla kalır büyümesine yardımcı olursun daha sonra işe başlarsın...Bu zamanda ayrılıkta dert evlilikte dert...Kısacası iyi düşün ki iyi şeyler hissedip yaşayabilesin...Dilerim bir avazda kurtulur bebeğine kavuşursun....

canım zor zamanlar geçiriyorsun çok sıkılmış bunalmışsın,seni anlayabiliyorum ama sakın kendini bırakma,sen ne hissedersen karnındaki çocuğunda onu hissedermiş, bir yolunu bul mutlu ol,çok zor değilki,otur şarkı söyle, arkadaşlarınla buluş, hamileler için olan pilates kurslarına yazıl,yeni kişilerle tanış,stresini at bi şekilde,tüm mutsuzluğunun sebebini eşine yükleme,bu durumunun eşinlede alakası yok bence, insan kendi kendini mutlu edebilmeli,herşeyi dert etme ,bekarken para sıkıntın yokmuş ama şimdi var, napalım hayat böyle her ailede ekonomik sıkıntılar olur bigün çok iyi durumdayken birgün gelir herşey mahvolur, elde avuçta ne varsa eriyip gider,herşeye rağmen sen eşinle bu yola çıkmışsın iyi günde kötü günde yanyanasınız artık,hem birşey daha dicem mesela eşinle dışarı çıkın yürüyüş yapın film izleyin erkeklerin çoğu böyle şeyler düşünmez sen organize ediceksin bu tür şeyleri,bunlar sizin en mutlu zamanlarınız olmalı nolur kurtul bu durumdan,inşallah kurtulursun bunu senin için can-ı gönülden istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…