Hayatımı mahvettim ....

ha gayret biraz daha uğraşın da iyice bunalıma sokun hamile kadını!!!

kendini bunalıma sokma.
herkesi hayatı hergün aynı şeyleri yaparak geçiyor.
burda sana yazanlar sanma ki hergün vur patlasın çal oynasın.
çalışanlar ne yapıyor sanıyorsun.
hergün aynı saatte evden çıkıp aynı yollardan geçip aynı mekana girip
aynı masaya oturup aynı işleri yapıyorlar. her gün aynı.
ama hayat uzun vadede sen istesen de aynı sürmüyor.
değişmeyen tek şey değişimdir.
daha yaş 27. dur bakalım
köprünün altından ne sular akacak.
çocuk doğsun hele. tekrar işe başla. taşının.
hiçbişey imkansız değil.
zamana bırak

Arkadas birazda olsa rahatlamak icin derdini buraya dökmüş ve sizler ne yapiyorsunuz ? ysptiginiz sacma sapan yorumlarla insanlari dahada bunalima sokuyorsunuz. kırıcı olmaktansa biraz yapici olun unutmayinki bu tur sıkıntılar heimizin basında!!
Arkadasim zor bir donemden geciyosun Allah yardimcin olsun, Saglikla bebegini kucagina alirsin insallah ve bu vesile ilede esin hayatinizi olmasi gerektigi düzene sokar...

Kendimi acındırmaya çalışmıyorum böyle bi gayem neden olsun ki..
ama burda yazdığım ufak kesitlerle beni ne kadar anlamanızı bekleyebilirim ki. SİZ DE HAKLISINIZ ...

belki etrafımda bir iki akrabam olsaydı böyle olmazdı, bi büyüyüm olsaydı ... 99 depreminde yakınlarımı kaybettim.

hani hamileyken yanınızda bi büyük olur aman kızım şöyle yap dikkat et der ... benim yok ... ne yemek yapanım nede canın bişey istiyormu diye soranım.. Annem babam almanyada ... araları iyi değildir sürekli kavga ederler ... annem babama olan nefretinden dolayı cocuklarınıda cok benimsiyememiş bi kadın .. dolayısıyla ilgilenmez bizlerle ... eşimde şefkat bulduğum için evlendim .. parası varmı yokmu zengin mi fakirmi demeden .. şefkat duygusu cezbetti beni .. şimdiki aklım olsaydı farklı olurdu tabii herşey ...daha mantıklı düşünürdüm ... bebek yapmadık daha önce çünkü ben çalışıyordum ama evde ve hayatımdan genel olarak mutsuz olsuğum için sürekli iş değiştiriyordum .. şöyle diyelim evliliğimde ön planda olmakdan daha falza para kazanan ve bütün sorumluluğu üstüme almaktan sıkıldım.. bi adım geride duracağım eşimin ön planda olacağı bi evlilik istediğim için işi bıraktım çözüm buydu aklımca .. 5 yıl boyunca hiç korunmadım eşim korunuyordu ... ve herhalde kafasından şöyle geçirdi nasılsa çalışmıyor en azından bi bebeğimiz olsun ona baksın yuvamız şenlensin ... sonra bi baktım hamileyim ... planlı bişey değildi yani ... şimdi herşeyde bi hayır vardır belki bu bebek hayatımızı değişitir diyorum .. allahın vardır bi bildiği görüştüdiyorum ... EVET evlenmeden önce daha sosyal bi hayatım vardı ...ama evlenince bu değişiyor ister istemez ... herkezle görüşemiyorsun ..herkezle arkadaşlık edemiyorsun istanbul gibi biyerde ... görüştüğüm insanlar hayatımı daha cok zorlaştırdı,evli sitede tanıştığım insanlar gelip gitmeye başladım baktım kocama sarkıyo resmen .. bidaha evime almadım ... ve geldimm bu durumaa... lütfen yargılamayınn, sadece motivasyona ihtiyacım var hamile olduğum için herzaman kinden daha duygusal ve karamsarım .... tşk ederim

Kendi adıma...
Size kendinizi acındırıyorsunuz demedim. Başka da deyin olduğunu düşünmüyorum.
Benim söylediğim kendinize acımayı bırakın.
Silkinin kendinize gelin.
Bakın 5 ay sonra inşallah anne olacaksınız.
Böyle kendinizi bırakırsanız ne kendinize ne bebeğinize faydanız olmaz.
Bebek için hazırlık yaptınız mı? Planlarınız neler.
Eşinizle konuşun bunları. Ne yapacaksınız?
Çabucak geçecek bakın bu günler....

arkadaşım sıkma canını evet dediğin gibi şu an hamile olduğun için çok daha duygusalsın. sen çok sıkıntılar çekmişsin ama eşini hayla bırakmadığın için senide çok ama çok tebrik ederim. bu sana yazılan bi sevap allah katında bence. e doğal olarak dediğin gibi bekarken cıvıl cıvıl hayatın tabiki olur ama şimdi evlisin ve anne adayısın bu sorumluluk büyük. eski vur patlasın çal oynasın hayatın olamaz tabiki. bence eşinde seni çok sevio. ve hamile olman bence çok iyi olmuş. çocuk size daha güzel günler getirecek bence. şu an çok bunalımda olduğun için her problemin sebebini eşine vuruyosun. burda çok hatalısın. bir evlilik kurmuşsunuz bunu birbirinizi suçlayarak değilde birbirinizin eksiklerini kapatarak götürmeniz gerek. anladığım kadarıyla da siz hep eksiklerini kapatmışsınız eşininizin ama olsun şöyle düşünmek lazım eşiniz size muhtaç sizi çok seviyo. onun gözünün içine bakın ve içinizden de bu söylediklerinizi tekrarlayın bakalım. söylemlerinize göre resmen eşinizden soğumuş gibisiniz. ama gözlerinin içine bakıp bide bunları düşünün ne kadar yanlış yaptığınızı o zaman anlarsınız. arkadaşlar nerdeyse bebek sahibi olacaksınız diye sizi suçlamışlar. nerdeyse bebek sahibi olacaksınız diye pişman olacaksınız. sakın bunu düşünmeyin o bebek sevginizide kininizide hissediyo bunu unutmayın. o size muhtaç şu anda . eşiniz sorumsuzda onuda siz düzelteceksiniz. siz şu anda çalışmıyosunuz erkekler herşeyi düşünemez siz söyleyin güzel bi dille . birde böyle oturup düşünürseniz sürekli , eski hayatım eski hayatım diye ve eşim hatalı eşim sorumsuz şöyle böyle diye ooooo daha çok hata bulursunuz. şöyle düşünün eşinizde oturup sizin hatalarınızı düşünse sizinde çok hatanız çıkar çıkmaz demeyin kimse dört dörtlük değil. erkekler neden böyle duruma düşmez çünki erkekler oturupda saatlerce bunları düşünmez erkeklerin yapıları bu. bir şeyi çok düşünürsen suyu çıkar buda bunun gibi bişey yani :) ayrıca evdede yapabileceğiniz işler var vakit geçirmek için. bu günler bebeğinizi kucağınıza aldığınız zaman geçip gidicek hepsini unutucaksınız emin olun. ama şimdi bebeğiniz gelene kadar birazda kendinizi bu düşüncelerden arındırın derim. eşiniz siz ve meyvenize mutluluklar....

İnsanları iki cümle ile yargılamak ne kadar kolay..

Üstelik 4 aylık hamile bir anne adayı için söyledikleriniz çok ama çok ağır. Herkesin şu anki konumu, vakti zamanında verdiği doğru - yanlış kararlar ile belirlenmemiş mi? Yani insanlar her zaman doğru hatasız karar verecek diye bir durum yok. Sanki herkes severek isteyerek evlenecek. Sanki arkadaşımız çocuğu tek başına yaptı..

Arkadaşım, yaşım 22. Evli değilim ama uzun bir ilişkim var. Senin konumun ile benimkinin ilgisi alakası yok, seni anlamam tabi ki imkansız ama elimi vicdanıma koyup düşününce durumun ne derece vahim olduğunu kavrayabiliyorum. Hamileyken kimseye naz yapamıyorsun belki de. Annen senin karnını okşamıyor torunum diye. Kimse arayıp "hayırlı olsun, hamileymişsin, sağlıkla gelir inşallah" demiyor kim bilir.. Bunlar çok ciddi, özellikle hamileyken kendinizi yalnız hissetmeniz; bu durumdan bir an önce kurtulmanız gerek.

Olumlu düşünmek zorundayız. Sanırım eşinin aldığı para şu anki geçimizi sağlayabiliyor. Onca haciz olayından ve işi bırakıp çocuk yapmanızdan bunu anlayabiliyoruz, bu güzel bir durum. İnşallah da bu şekilde gider. Eşiniz sorumluluklarının farkına da bu şekilde varabilir, siz hamilesiniz ve çalışmıyorsunuz. İstanbul'un neresindesiniz bilemiyorum ama komşularınızla başlayabilirsiniz işe.. Bir gün davet edin hepsi gelsin, tanışın. Yakın civardaki kuaförlere gidin mesela, bi fön çektirme bahanesiyle oturun muhabbet edin, bakkala uğrarken selam verin, güler yüzlü olun.. Düşünülünce bulunur illa ki. Yeter ki isteyin siz.

Eşinizin konumunuzu aşağı çektiğini belirtmişsiniz. Bu durum maalesef ki yaşanabiliyor. Bu aşmak içinse bol bol sohbet etmenizi tavsiye ederim. Okuduğunuz kitabı anlatın, gündemden dünyadan bahsedin, onu da bir şekilde heveslendirin. Şu anlık aklıma gelenler bunlar, mutlak bir çözüm yolu bulunur. Evin farklı yerlerine kitap yerleştirin mesela. (sizin okuduğunuzu düşünmekteyim de :) Sehpanın üstünde, komidinin üstünde vs.. Meraklanabilir ve ilgi duyabilir. Ya da mesela hayvanlar alemi mi dikkatini çekiyor, onunla ilgili belgeseller izleyip anlatın (Örn. tabi.)

Aklıma ilk etapta bunlar geldi. Güç içinizde; bebeğiniz sizin azim aşınız olabilir. Ne kadar çok çabalarsanız, bebeğinizin standartları o kadar artacaktır, diye düşünüyorum.

Saygılar..

bebeğinize odaklanını ve evinize pozitif enerji yaymaya eşinizi sevmeye mutlu etmeye/olmaya çalışın.

4 aylık hamilesiniz. aslında çok şanslısınız. bu görün. burada ve heryerde binlerce insan hamile kalmak için yıllarını veriyor.
şanslı olduğunuz yönleri gözardı etmeyin. elinizdekiyle yetinmesini bilin.

Eline saglık kardesim, yürekten katılıyorum ...

eşimi bırakmadığım için tebrik ediyorsunuz beni, bazılarınzda neden ayrılmadınız ve üstüne cocuk yaptınız diyor ....
Merhametimden dolayı ayrılamdım ... kendimden ödün verdim, fedakarlık yaptım ... işimi bıraktım sırf o ön planda olsun diye, altınlarımı bozdurdum icra edilen eşyalarımızı geri alabilelim diye ... bunları bigün yüzüne vurmadım ... onunda yok ailesi yanında dedim ya oda yanlız arkadaş çevresi yoktur ... yanlız benim gibi ...

Hayatımı mahvettim evet bunu hiç bi zaman yanımda olmayan ailem sayesinde yaptım ... ailem ne düşünür, insanlar ne der kaygısıyla yaptım halada yapıyorum belki ... bırakıp gitmeyi düşünmedim hiç desem yalan olur 2 yıl kadar önce ... ama yapamadım bırakamadım onu ... öyle bi sorumluluğu alamadım .. ailem de gördüğüm anlaşmazlıklara inat, BEN öyle olmayacağım dercesine ...

Ama kendimden ödün verdim hep bambaşka bi insan oldum çıktım ...

Mutlu bir aileden gelmek cok öenmli arkadaşlar ... en doğru evlilikler mutlu aileden gelen insanlar tarafından gerçekleştiriliyor.. sevgiye tok .. mantıklı ne istediğini bilen, gerçek evlilikler mutlu cocuklukları olan insanlar tarafından yapılıyor ...
AİLE EN ÖNEMLİ FAKTÖR .... ANNE & BABA ..

şimdi bende anne olacağım ve cok hırsılıyım aslında bu konuda ... içimde yaşadığım ama cocuğuma asla yaşatmayacağım dediğim o kadar cok sey var ki .... herşeyden önce gercek bi annesi olacak onu asla yanlız bırakmayan ve herzman yanında olan .....
Belkide misyonum ANNE olmakdır kim bilir ???

Bekar ve genc bı ınsan ıcın harıka olgun bır yaklasım ve sıze de yurekten katılıyorum..elinize saglık

Hergünü aynı geçermi bi insanın ?? aşkam 7'e eve gelir yemek yer TV karşısında uyur ...

Bunu sorun olarak görme.Çoğu kadının eşi seninkinden farklı değil.Yıkımamış yıkılmamış sonunda tam çökmüşsün.Çocuğun için güçlü olup bişeyler yapmalısın.
Hemen bir iş bulmalısın

Seni cok ıyı anlıyorum arkadasım...Allah yardımcın olsun.. Ben de kabus gıbı bır hamılelık gecırdım..benım de cok kotu bır ortamım vardı hamıleyken..Kendı ıstegımle iş bırakmadım ama 3 aylık hamıleyken hem ben hem esım işsiz kalıp evimizi kapatıp benım aılemın yanına tasındık..Sımdıkı halım de ıc acıcı degıl ama cok sukur gecım saglayacak hale geldım..Ben de senın gıbı cok ödünler verdim kişiliğimden..Cok ugrastım eşimle, yola girsin diye..Benim eşim de sorumsuzdu..Ama iyi bir insandı ve laftan anlıyordu..Emek vere vere, anladıgı dilden konusa konusa, sanırım yola soktum bıraz..Şimdi bır cok sey degıstı ve bız sımdı 2. cocuk planlıyoruz..Merak etme 5 ayın kalmıs göz acıp kapayana kadar gecer, saglıkla dunyaya gelsın en onemlısı bu sımdı.. Hazır evdeyken ugraslar bul, ceviri işi yapabılırsın evdeyken..ve bu forumla oyalanabılırsın..Ben bu forum sayesınde bır cok konuda rahatlattım kendımı..buradan arkadaslar edınebılırsın..Cocuguna odaklan..butun sıkıntılarını hıssedıyor buna emın ol..Bana da cok soyledıler bunu ama sımdı anlıyorum, cunku agresıf bır cocuk dunyaya getırdım..Daha özelıme gormeden soyleyecegım ama sunu bil ki buyudugumuz ortam da farklı degıl senınle, ben de bır kacıs gıbı evlendım..Merak etme emeklerın sayesınde bır gun her sey yoluna gırecek, psıkolojık detsk de önerırım, hamılelıgı atlatana kadar...

Bu CÜMLELERİN HİCKIRA ICKIRA AĞLATTI BENİ ((

Hamileyken kimseye naz yapamıyorsun belki de. Annen senin karnını okşamıyor torunum diye. Kimse arayıp "hayırlı olsun, hamileymişsin, sağlıkla gelir inşallah" demiyor kim bilir.. Bunlar çok ciddi, özellikle hamileyken kendinizi yalnız hissetmeniz; bu durumdan bir an önce kurtulmanız gerek.

Bekar ve genc bı ınsan ıcın harıka olgun bır yaklasım ve sıze de yurekten katılıyorum..elinize saglık

Teşekkür ederim ama aşağıdaki yazıyı okuyunca doğru mu yazdım bilemedim

Ama ben bunları ağlayın diye yazmamıştım kii, şu an çok pişman oldum Hani size karşı gelenler var ya, sanki suç sizdeymiş gibi görenler; bir de bu açıdan bakıp düşünmelerini istemiştim.. Özür dilerim

Son düzenleme:
özür dileme ... o kadar iyi ifade etmissin ki duygularımı .... ondan ağladım ... belkide beni anlaman duygulandırdı beni tşk ediyorum bunun için ....

Almanyaya gitme imkanım var ama ne yapacağım almanyada ... kaçtığım problemlere ailemin yanına neden döneyim ??? zaten onlar beni bu hale getiren ... yanımda olmayan .....

Haklısın arkadasım..ben de yenıden o eve dönme korkusundan bu evlılıgı yurtumeye karar vermıstım..iyi ki de vermişim..sen de sabret emek ver, olacak..

Rica ederim, ama böyle güzel bir anne adayını ağlatmak pek hoş olmadı, hakkınızı helal edin :)

Ayrıca Almanya çözüm değil bence. Almanya, bambaşka sorunların da karşınıza çıkması demek.

canım helal olsun ... ağlamak kötü bişey değildir ayrıca, arınmaktır .. üzülme o yüzden ..

yok yok arkadaşlar bu böyle olmayacak yanlız, acil hayatımı değiştirmem lazım benim ... bi yerden başlamam lazım...
hergünümün yanlız ve bir öncekinin tıpkısı gibi geçmesine izin vermemeliyim ... bişeyler yapmalıyım... iş şuanda zor olur, zaten zor bi hamilelik dönemi geçiyorum .. pskoloğa yada platese gidecek kadar param yok ne yazık kı .. extra faaliyetler edinemicem o yüzden ..

diyorum ya maddi konuda da kıt kanaat geçiniyoruz, lükse yer veremediğimiz, bi gün dışarda yemek yiyemediğimiz extrasız bi yaşam tek düze ... doğumgünlerinde, özel günlerinde hediye olmayan, süprizsiz heycansız bi evlilik ... (eşim anlamsız buluyor bu tarz şeyleri) ..
evlendikten sonra ki ilk doğumu gözyaşları içinde geçirmiştim mesela, beklentim büyüktü ama eşim hatırlamamıştı bile ... (neyse bunlar artık sıradanlaştı benim için) ... eskiden heycan duyduğum şeylerden heycan duymaz oldum sayesinde ... ama kötü bir insan değildi )

Hani derler ya acıma kimseye acınacak hale gelirsin bigün diye ... aynı hesap ....

Bi gün güler benimde yüzüm herhalde .... yüce adalet var ise ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…