Anneniz ilgilensin. Size bir gram değer vermeyen insanlar için kendinizi nasıl bu kadar paralayabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Durumunuz varsa birini tutun o ilgilensin. Yemek geç gelince duvar yumrukluyorsa peynir zeytin ekmek koyun. Fazlasını hak etmiyor zaten de neyse.Annem de çok iyi değil belinden rahatsız. Tek çocuğum. Annem de bana dayanmış durumda. Onu yazsam ayrı konu açmam gerekir o kadar uzun sürer
Geçmiş olsun babanızı bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Kişilik bozukluğu var belliki tavsiyem geçmişe takılmayın geleceğe odaklanin. Eşinize çocuğunuza sarılın. Bazı insanlar böyledir ne yaparsan yap yaranamazsın sinirlerine hakim olamıyorsan yada cok üzülüyorsan az görüş uzaktan kontrol et yapacak başka birşey yok
Oncelikle geçmişi dusunup uzmeyin kendinizi. Yazinizi okurken sunu gördüm sadece olumsuz yanlarina odaklanmışsiniz her seyin.
Sağlıklı evladiniz olmus cocugu olmayan yada olup rahatsızlığı olan bir cok kadından şanslısiniz mesela. Eşiniz ailenize deger veriyor. Hayatiniz sadece negatifliklerden ibaret değil bir cok guzel yani da var.
Babaniza gelince uzerine gitmeyin psikolojik danışmanlık alma şansı varsa aldirin onun dışında doktorlarla kendi konuşsun tedavi hakkinda size degil onlara daha cok guvenir muhtemelen. Sık sık teklif edin hadi hareketleri yapalim diye, ama istemedigi zamanlarda hic kavga etmeyin. bu gune kadar böyle gelmis insan bu saatten sonra değişmez oldugu gibi kabullenin babaniz boyle diye kendinizi uzmeyin
Durumunuz varsa birini tutun o ilgilensin. Yemek geç gelince duvar yumrukluyorsa peynir zeytin ekmek koyun. Fazlasını hak etmiyor zaten de neyse.
Psikolog cagirsaniz eve arkadaşınız gibi söyleseniz acaba işe yarar mi ? Kişilik bozukluğu var görünüyor ama en azından yardım alsa.bacagi duzelene kadar normal davransa
Babanızın iyi bir derse ihtiyacı var ama taş kalplilik edebilmek lazım sonra bakın nasıl düzeliyor.
Edebilecek misiniz? Ona gore tavsiye vereceğim.
cok zor valla ugrasmak allah size sabir ve guc versin
Ben yaparım artık zaten kopma noktasındayım. Ama annem ömrü boyunca korktu hala da öyle ve hemen yumuşuyor. Onun da biraz sert yapması lazım. Tavsiyeyi verin siz :))
Ben onun adına online terapi aldım. Psikiyatriste anlattım durumu. Çünkü kendi konuşamıyor da felç durumundan. İlaç tedavisi alıyor habersizce içiriyor annem. Haberi olsa onunda içmez çünkü. Ama ne fayda...
Bizim de isteğimiz kendi ihtiyacını görsün en azından. Annem de belinden rahatsız ve bez bağlanıyor babama. Bakıcı falan da kesinlikle istemiyor. Hatta cam silmeye kadın alacaktık kıyameti kopardı. O derece zor durumdayız ki zaten hep böyleydi yıllardır...
Valla benim babamda cok sinirlidir annemin hep bi sozu vardir bazi durumlarda sinir degil bunun ki terbiyesizlik diye sizin babanizin ki de boyle birsey alismis annenizin bu sekilde her sozunu yapmasina kurallarina uymasina devam ettirmeye calisiyor siz hiç birsey yapamazsiniz anneniz sesini cikarmadikçaMerhaba.
Kendimi bildim bileli mutsuzum sanki. Çocukluk, genç kızlık pek yaşamadım diyebilirim. Hayatla hep mücadele ettim. Geçmişe dönüp baksam mutlu anılarımı bir elin parmağıyla sayarım o derece az.
Çok sıcak bir ailem olmadı. Annem oldukça modern ve zengin bir aileden gelmesine rağmen kendisine hiç uygun olmayan babamla evlenmiş. Babam annemin evine damat gelmiş. (Dedem ölmüş annem anneannemle yaşıyordu) Hadi bu neyse ama babam nerdeyse hiç çalışmadı. Annem o zenginlikten büyük bir maddi sıkıntıya düştü.
Babam aksi ve inatçı biri. Herşey suçtu bizim evde. Çok ses etme onu yapma buraya gitme. Parasızlık yokluk bir yandan. Hem de ne yokluk. Babam napıyosanız yapın der çıkıp giderdi vs.
Annem de hep idare etti. Üni. okuyamadım. Hatta bir ayakkabı bile alınmadı yeri geldi. Ama annem hiç mücadele vermedi babama ses etmedi. Kendi kendime büyüdüm diyebilirim. Yani beni kimse düşünmedi. Evlat değil de komşu kızıydım sanki. Bir gün bile sadece bir gün bile ailemden bir harçlık almadım çocukluk da dahil. Kendim çalıştım yedim kendim evlendim. Neyse.
Babam 6 ay önce felç geçirdi. 6 aydır hergün gidiyorum. Eve fizik tedavi uzmanı geliyor. Annemin zamanında dişinden tırmağından arttırdığı ve eşimin verdiği parayla. Uzman gelmediğinde ben hareketleri yaptırıyorum. Ufak çocuğum var inanılmaz yaramaz.
Ama gelin görün ki babam şimdi de tedaviyi istemiyor. Tedaviyi bırakın hiçbir şeyi istemiyor. Hala herşeyde suç bizim. Yattığı yerden annemi itekliyor. Beni itekliyor. Suçumuz baba hadi kalk yürüme alıştırması yapalım dememiz. Veya başının altındaki yastığı düzeltmemiz. Yıllarca kurduğu baskıyı hala sürdürüyor. Mesela yıllarca saat tam 7de yemek hazır olacaktı şimdi de aynı. 5 dk yemek geç kalsa duvarları yumrukluyor ve daha neler neler. Hastalık sebebiyle değil hep böyleydi. Ve sinir hapı vs alıyor.
Çıkmazdayım. Bittim artık. Normalde felç durumu iyiye gidiyor bacağı baya bir açıldı ama yalanmış hep bunlar boş işmiş. Düzelmezmiş. Yatalakken destekle yürür hale geldi ama hala inanmıyor. Uzman bile hayret ediyor nasıl görmüyor gelişmeleri diye. Çıldırıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?