Hayatımın en kötü dönemi. Bittim.

anewhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
684
453
53
Merhaba.

Kendimi bildim bileli mutsuzum sanki. Çocukluk, genç kızlık pek yaşamadım diyebilirim. Hayatla hep mücadele ettim. Geçmişe dönüp baksam mutlu anılarımı bir elin parmağıyla sayarım o derece az.

Çok sıcak bir ailem olmadı. Annem oldukça modern ve zengin bir aileden gelmesine rağmen kendisine hiç uygun olmayan babamla evlenmiş. Babam annemin evine damat gelmiş. (Dedem ölmüş annem anneannemle yaşıyordu) Hadi bu neyse ama babam nerdeyse hiç çalışmadı. Annem o zenginlikten büyük bir maddi sıkıntıya düştü.

Babam aksi ve inatçı biri. Herşey suçtu bizim evde. Çok ses etme onu yapma buraya gitme. Parasızlık yokluk bir yandan. Hem de ne yokluk. Babam napıyosanız yapın der çıkıp giderdi vs.

Annem de hep idare etti. Üni. okuyamadım. Hatta bir ayakkabı bile alınmadı yeri geldi. Ama annem hiç mücadele vermedi babama ses etmedi. Kendi kendime büyüdüm diyebilirim. Yani beni kimse düşünmedi. Evlat değil de komşu kızıydım sanki. Bir gün bile sadece bir gün bile ailemden bir harçlık almadım çocukluk da dahil. Kendim çalıştım yedim kendim evlendim. Neyse.

Babam 6 ay önce felç geçirdi. 6 aydır hergün gidiyorum. Eve fizik tedavi uzmanı geliyor. Annemin zamanında dişinden tırmağından arttırdığı ve eşimin verdiği parayla. Uzman gelmediğinde ben hareketleri yaptırıyorum. Ufak çocuğum var inanılmaz yaramaz.

Ama gelin görün ki babam şimdi de tedaviyi istemiyor. Tedaviyi bırakın hiçbir şeyi istemiyor. Hala herşeyde suç bizim. Yattığı yerden annemi itekliyor. Beni itekliyor. Suçumuz baba hadi kalk yürüme alıştırması yapalım dememiz. Veya başının altındaki yastığı düzeltmemiz. Yıllarca kurduğu baskıyı hala sürdürüyor. Mesela yıllarca saat tam 7de yemek hazır olacaktı şimdi de aynı. 5 dk yemek geç kalsa duvarları yumrukluyor ve daha neler neler. Hastalık sebebiyle değil hep böyleydi. Ve sinir hapı vs alıyor.

Çıkmazdayım. Bittim artık. Normalde felç durumu iyiye gidiyor bacağı baya bir açıldı ama yalanmış hep bunlar boş işmiş. Düzelmezmiş. Yatalakken destekle yürür hale geldi ama hala inanmıyor. Uzman bile hayret ediyor nasıl görmüyor gelişmeleri diye. Çıldırıcam

Geçmiş olsun babanızı bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Kişilik bozukluğu var belliki tavsiyem geçmişe takılmayın geleceğe odaklanin. Eşinize çocuğunuza sarılın. Bazı insanlar böyledir ne yaparsan yap yaranamazsın sinirlerine hakim olamıyorsan yada cok üzülüyorsan az görüş uzaktan kontrol et yapacak başka birşey yok

Anneniz ilgilensin. Size bir gram değer vermeyen insanlar için kendinizi nasıl bu kadar paralayabiliyorsunuz hayret ediyorum.

Annem de çok iyi değil belinden rahatsız. Tek çocuğum. Annem de bana dayanmış durumda. Onu yazsam ayrı konu açmam gerekir o kadar uzun sürer

Oncelikle geçmişi dusunup uzmeyin kendinizi. Yazinizi okurken sunu gördüm sadece olumsuz yanlarina odaklanmışsiniz her seyin.
Sağlıklı evladiniz olmus cocugu olmayan yada olup rahatsızlığı olan bir cok kadından şanslısiniz mesela. Eşiniz ailenize deger veriyor. Hayatiniz sadece negatifliklerden ibaret değil bir cok guzel yani da var.

Babaniza gelince uzerine gitmeyin psikolojik danışmanlık alma şansı varsa aldirin onun dışında doktorlarla kendi konuşsun tedavi hakkinda size degil onlara daha cok guvenir muhtemelen. Sık sık teklif edin hadi hareketleri yapalim diye, ama istemedigi zamanlarda hic kavga etmeyin. bu gune kadar böyle gelmis insan bu saatten sonra değişmez oldugu gibi kabullenin babaniz boyle diye kendinizi uzmeyin

Annem de çok iyi değil belinden rahatsız. Tek çocuğum. Annem de bana dayanmış durumda. Onu yazsam ayrı konu açmam gerekir o kadar uzun sürer
Durumunuz varsa birini tutun o ilgilensin. Yemek geç gelince duvar yumrukluyorsa peynir zeytin ekmek koyun. Fazlasını hak etmiyor zaten de neyse.

Bu durumdan dolayı kendi ailemi de ihmal ediyorum buna da çok üzülüyorum. Geçmiş içime işlemiş sanki.

Bugün ilk kez gitmedim. Bu sefer annem çaresiz kalıyor. Bana dayanmış gibi bir hali var onun da. Napıcam bilmiyorum

Çok şükür ki eşim iyi biri. Ailem çok şükür sıcak bir aile. Şanslıyım bu konuda.

Babam zaten doktordan kaçıyor bildiğiniz gibi değil. Beyin ameliyatı oldu ve 6 aydır kontrole bile götüremedik. Üstünü başını parçalar gibi hareketler yapıyor dr.u duyunca. Zaten hayatında bir kere dış çektirdi o da çok ağrıyor diye. Onun dışında bir gün gitmemiştir hastaneye. Çok garip biri. Ben online terapi alarak ondan gizli sinir hapı yazdırdım habersiz içiyor ama ne fayda.

Durumunuz varsa birini tutun o ilgilensin. Yemek geç gelince duvar yumrukluyorsa peynir zeytin ekmek koyun. Fazlasını hak etmiyor zaten de neyse.

Çok haklısınız. Ne denirki böyle birine bakıcıyı da kabul etmiyor. Hatta cam silmeye kadın gelecekti duyunca çıldırdı. Düşünün annemin hayatını. Hepimize dar etti dünyayı.

Psikolog cagirsaniz eve arkadaşınız gibi söyleseniz acaba işe yarar mi ? Kişilik bozukluğu var görünüyor ama en azından yardım alsa.bacagi duzelene kadar normal davransa

Psikolog cagirsaniz eve arkadaşınız gibi söyleseniz acaba işe yarar mi ? Kişilik bozukluğu var görünüyor ama en azından yardım alsa.bacagi duzelene kadar normal davransa

Ben onun adına online terapi aldım. Psikiyatriste anlattım durumu. Çünkü kendi konuşamıyor da felç durumundan. İlaç tedavisi alıyor habersizce içiriyor annem. Haberi olsa onunda içmez çünkü. Ama ne fayda...

Bizim de isteğimiz kendi ihtiyacını görsün en azından. Annem de belinden rahatsız ve bez bağlanıyor babama. Bakıcı falan da kesinlikle istemiyor. Hatta cam silmeye kadın alacaktık kıyameti kopardı. O derece zor durumdayız ki zaten hep böyleydi yıllardır...

Babanızın iyi bir derse ihtiyacı var ama taş kalplilik edebilmek lazım sonra bakın nasıl düzeliyor.
Edebilecek misiniz? Ona gore tavsiye vereceğim.

Ben yaparım artık zaten kopma noktasındayım. Ama annem ömrü boyunca korktu hala da öyle ve hemen yumuşuyor. Onun da biraz sert yapması lazım. Tavsiyeyi verin siz :))

İlaçların dozunun artırılması için doktorla mı konuşsanız acaba? Çok zor bir durum çok üzüldüm. Benim babama çok benziyor ama tek fark benimki hasta olduğunda normal davranıyor diğer zamanlar aynı sizinki gibi. Allah sabır versin. Annenizi yalnız bırakmamak için uğraşıyorsunuz ama size de yazık. Ben olsam baba için bu kadar uğraşmazdım galiba. en azından birkaç gün hiç aldırış etmeseniz yattığı yerde bağırsın dursun belki aklı başına gelir sanmıyorum ama.

Ben yaparım artık zaten kopma noktasındayım. Ama annem ömrü boyunca korktu hala da öyle ve hemen yumuşuyor. Onun da biraz sert yapması lazım. Tavsiyeyi verin siz :))

Bende öyle lanet, huysuz kp var.
Ondan bu tiplerin ciğerini biliyorum.
Karısını, çocuklarını öyle korkutmuş ki abartmıyorum Allah'tan o kadar korkmazlardı.
Ne yapsan yaranamazsın hep o haklı. O ne derse o olcak. Üstüne gidersen kendini yerlere atar. Deliliği ile rezilliği ile korkutur susturur.
Neyse ben bunu çözdüm tabi buna insan gibi davranınca o sana it gibi davranıyor.
Allah affetsin ben tersini yapmaya başladım.

28 yasında görümcemi sevdiğine vermek istemiyordu yıktı ortalığı -sebep de kızının parasını el oğlu yemesin kendi yemek istiyo- 1 buçuk sene bunun keyfini beklediler. Gönlü olsun diye bütün akrabalar oturdular 4 saat tatlı dil döktüler. O küfür ediyor bunlar alttan aliyo.

Dedim yanlış yapiyosunuz onun gönlünü yapamazsınız. Saymayın onun yaptığı gibi yapın. Atın bir kenara iletişimi kesin. Gidin kendi kendinize yapın düğünü mal gibi kalsin.
Bir gece kalkmış evde küfür kıyamet evlenmek istiyo diye görümceme.
Bunlara orda geldiler canlarına yetti.
Ev eşya falan görumcemindi.
Bu evde yokken kapıyı kilitlediler bavul yapıp terk ettiler evi. Telefondan da hepsi engelledi. Bir geldi kapı duvar kaldı tek başına.
Dayı evinde isteme nişan oldu. Iki gün sonraya nikah günü alindi. Kp ayılıp bayıldı acillik oldu hep yalan. :)
Sonra haber yolladı gelsin vercem diye.
Inanmadılar tabi.
Insan gibi misafir gibi gelirsin kızının nikahına o zaman dediler.
Kuyruğunu topladı bir güzel geldi tabi dünya başına yıkılmış gibiydi. Eşim bunu aldı karşısına senden gördüğümüz zulüm yeter. Bundan sonra anneme tek kötü lafın olursa alırım onu senden. Bu yaşadığını unutma sabrımız kalmadı sana.

Düğün de oldu. Eşek gibi yola geldi.
Psikiyatriste de gitti ilaca da he dedi.
Şimdi insanca öğrenmeye başladı. 1 aydır kafalar rahat

Isteyince oluyormuş demek.
Bu tipler ezebildiklerine yaparlar.
Şimdi neden tutuyor çenesini?

Yerinizde olsam ne yaparım?
Bakıcı tutarım evi de 1 hafta terkederim. Giderken artık dayanamıyoruz sana düzelirsen haber yolla.
Sayende yaşamadık hayatımızı yasamaya gidiyoruz derim. 1 hafta sonra gidin ziyaretine ne var ne yok diye sorun. Ziyaretin kısası makbuldür deyin yabancı gibi. Nasıl ciddisiniz anlasın.
Toplam 10 Gün veriyorum bana dua edersiniz. :)

Hastalar özellikle yaşlı hastalar çok agresif olur , sizinki zaten öyleymiş bu da artmasına sebep olmus. Konuşmaması da etkili bence bütün üzüntü hırsını sizde n çıkarıyor. Acil şifalar diliyorum..

Valla benim babamda cok sinirlidir annemin hep bi sozu vardir bazi durumlarda sinir degil bunun ki terbiyesizlik diye sizin babanizin ki de boyle birsey alismis annenizin bu sekilde her sozunu yapmasina kurallarina uymasina devam ettirmeye calisiyor siz hiç birsey yapamazsiniz anneniz sesini cikarmadikça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…