Hayatımın en kötü dönemi. Bittim.

Evet zor bir dönemden geçiyorsunuz ama Allah korusun başlıktakini unutturacak dert gelmesin.
Kötü ebeveynlere denk gelen, bunun travmasını tüm yaşamı boyunca yaşayan insanlara gerçekten üzülüyorum. Çünkü kendi hatasının ve tercihlerinin bedelini ödeminiyetiyordur.

Bazen bazı şeyleri hak etmediklerini düşünsek de, kendi karakterimiz, bakış açımız yapmaya mecbur bırakır. Sizde iyi niyetiniz için aldığınızdan fazlasını veriyorsunuz. Bunun size mutlaka getirisi olacaktır. Maddesel düşünmeyin vicdan yükü kadar insanı kemiren bir şey yoktur. Sonraki zamanda geriye dönüp baktığınızda böyle bir yükünüz olmayacak en azından. İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir, diye çok sevdiğim bir söz var, çok sıkıldığınızda bunu düşünün.

Babanız konusunda terapi öneririm, bu onu rahatlatacağı kadar sizin işinizi de kolaylaştıracaktır. Yatalak hastalar ile ilgili fizik tedavi kadar tedaviye yardımcı olduğunu düşünüyorum,

Bende öyle lanet, huysuz kp var.
Ondan bu tiplerin ciğerini biliyorum.
Karısını, çocuklarını öyle korkutmuş ki abartmıyorum Allah'tan o kadar korkmazlardı.
Ne yapsan yaranamazsın hep o haklı. O ne derse o olcak. Üstüne gidersen kendini yerlere atar. Deliliği ile rezilliği ile korkutur susturur.
Neyse ben bunu çözdüm tabi buna insan gibi davranınca o sana it gibi davranıyor.
Allah affetsin ben tersini yapmaya başladım.

28 yasında görümcemi sevdiğine vermek istemiyordu yıktı ortalığı -sebep de kızının parasını el oğlu yemesin kendi yemek istiyo- 1 buçuk sene bunun keyfini beklediler. Gönlü olsun diye bütün akrabalar oturdular 4 saat tatlı dil döktüler. O küfür ediyor bunlar alttan aliyo.

Dedim yanlış yapiyosunuz onun gönlünü yapamazsınız. Saymayın onun yaptığı gibi yapın. Atın bir kenara iletişimi kesin. Gidin kendi kendinize yapın düğünü mal gibi kalsin.
Bir gece kalkmış evde küfür kıyamet evlenmek istiyo diye görümceme.
Bunlara orda geldiler canlarına yetti.
Ev eşya falan görumcemindi.
Bu evde yokken kapıyı kilitlediler bavul yapıp terk ettiler evi. Telefondan da hepsi engelledi. Bir geldi kapı duvar kaldı tek başına.
Dayı evinde isteme nişan oldu. Iki gün sonraya nikah günü alindi. Kp ayılıp bayıldı acillik oldu hep yalan. :)
Sonra haber yolladı gelsin vercem diye.
Inanmadılar tabi.
Insan gibi misafir gibi gelirsin kızının nikahına o zaman dediler.
Kuyruğunu topladı bir güzel geldi tabi dünya başına yıkılmış gibiydi. Eşim bunu aldı karşısına senden gördüğümüz zulüm yeter. Bundan sonra anneme tek kötü lafın olursa alırım onu senden. Bu yaşadığını unutma sabrımız kalmadı sana.

Düğün de oldu. Eşek gibi yola geldi.
Psikiyatriste de gitti ilaca da he dedi.
Şimdi insanca öğrenmeye başladı. 1 aydır kafalar rahat

Isteyince oluyormuş demek.
Bu tipler ezebildiklerine yaparlar.
Şimdi neden tutuyor çenesini?

Yerinizde olsam ne yaparım?
Bakıcı tutarım evi de 1 hafta terkederim. Giderken artık dayanamıyoruz sana düzelirsen haber yolla.
Sayende yaşamadık hayatımızı yasamaya gidiyoruz derim. 1 hafta sonra gidin ziyaretine ne var ne yok diye sorun. Ziyaretin kısası makbuldür deyin yabancı gibi. Nasıl ciddisiniz anlasın.
Toplam 10 Gün veriyorum bana dua edersiniz. :)

Aynen öyle. Tamamen alışmış hep ezmeye. Annem en başından yapsaydı böyle tavırlar bu noktaya gelmeyecektir belki de. Hep taviz hep alttan alma...

Bu dediğinizi ben cidden yaparım. Annem yapar mı bilmiyorum işte. Dün ilk kez gitmedim oraya anneme bana uğra bı kahvelik dedim ilk kez. Ya çiş çıkarsa bezden diyor 😒 evim de anneme 5 dk mesafede bı de. Yani annem de farklı bir tuhaf... Olmadı ben kendim gitmeyerek sürdürücem burs rı.

Anlattığıniza göre aynı karakterler sizin kp. Çok güzel yapmışlar helal olsun valla...

Çok teşekkürler yazdıklarınıza...

Evet zor bir dönemden geçiyorsunuz ama Allah korusun başlıktakini unutturacak dert gelmesin.
Kötü ebeveynlere denk gelen, bunun travmasını tüm yaşamı boyunca yaşayan insanlara gerçekten üzülüyorum. Çünkü kendi hatasının ve tercihlerinin bedelini ödeminiyetiyordur.

Bazen bazı şeyleri hak etmediklerini düşünsek de, kendi karakterimiz, bakış açımız yapmaya mecbur bırakır. Sizde iyi niyetiniz için aldığınızdan fazlasını veriyorsunuz. Bunun size mutlaka getirisi olacaktır. Maddesel düşünmeyin vicdan yükü kadar insanı kemiren bir şey yoktur. Sonraki zamanda geriye dönüp baktığınızda böyle bir yükünüz olmayacak en azından. İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir, diye çok sevdiğim bir söz var, çok sıkıldığınızda bunu düşünün.

Babanız konusunda terapi öneririm, bu onu rahatlatacağı kadar sizin işinizi de kolaylaştıracaktır. Yatalak hastalar ile ilgili fizik tedavi kadar tedaviye yardımcı olduğunu düşünüyorum,

Evet daha ne dertler var haklısınız. Bugünümüze çok şükür nolursa olsun.

O da doğru ben en azından görevlerimi yapıyorum Allah görüyor halimi. Küçücük çocuğumla hergün binbir zorlukla gidiyorum oğlumun huyu değişti artık çünkü orda ağlayıp ses yapmasın diye her dediğini yapıyorum oğlumun. Bu duruma geldik :(

Antidepresan alıyor zaten. Bu almış hali 😀

Aynen öyle. Tamamen alışmış hep ezmeye. Annem en başından yapsaydı böyle tavırlar bu noktaya gelmeyecektir belki de. Hep taviz hep alttan alma...

Bu dediğinizi ben cidden yaparım. Annem yapar mı bilmiyorum işte. Dün ilk kez gitmedim oraya anneme bana uğra bı kahvelik dedim ilk kez. Ya çiş çıkarsa bezden diyor 😒 evim de anneme 5 dk mesafede bı de. Yani annem de farklı bir tuhaf... Olmadı ben kendim gitmeyerek sürdürücem burs rı.

Anlattığıniza göre aynı karakterler sizin kp. Çok güzel yapmışlar helal olsun valla...

Çok teşekkürler yazdıklarınıza...

Onlar da tepesine çıkarmıştı.
En son bÖyle yaptilar işte.
Annenize bu Yazdıklarımı okutun.
Böyle bir ders vermenizin zorunlu olduğunu anlatın ikna olur bence.
Bunu onu tamamen terketmek için değil hep birlikte huzurlu yaşama kavuşmak için yapacaksınız.

Annenizi de alın yanınıza ve sadece 10 gün bakıcı ile bırakın.
Sizin kıymetinizi başka türlü anlamayacak.

Çok üstüne gitmeyin.

Geçmişi düşünüp onu yasayamadım bunu yasayamadım deyip üzülmek sizi sadece yorar üzer.

Babanıza bakıcı bulun kendisi bilir sizi niye itekliyor siz mi felç bıraktınız sanki onu

Bakıcı bulun o ilgilensin.

Anneniz de kendini yıpratmasın.

Siz eşinize çocuğunuza kendi ailenize bakın

Böyle tiplerin hikayesi neden hep aynı oluyor ya? Başta benim babamda dahil. İlahi bir ceza mı yoksa fazla sinir stresten mi kendilerini o hale getiriyorlar diye düşünüyorum arada. Tek fark benim babam felçten sonra düzeldi eskiden ne kadar kötü olabilirse şimdi o kadar iyi. Bazıları dersini alıyor bazıları almıyor işte. Birde çevresinde ne olursa olsun dediğini yapan ve korkan kadınlar olunca aynı devam ediyorlar.
Umarım birgün anlar ama sanmıyorum biraz terslenmeye ihtiyacı var. Çok ağırsa durumu uzman birilerinden ciddi yardım almasını sağlayın online psikiyatri ile çözülmeyebilir. Sizede tavsiyem kendinizi çok fazla adamayın madem evlenip çocuk yaptınız onlara olan sorumluluğunuzu düşünüp dik durun. Geçmiş değişmez.

Çok üstüne gitmeyin.

Geçmişi düşünüp onu yasayamadım bunu yasayamadım deyip üzülmek sizi sadece yorar üzer.

Babanıza bakıcı bulun kendisi bilir sizi niye itekliyor siz mi felç bıraktınız sanki onu

Bakıcı bulun o ilgilensin.

Anneniz de kendini yıpratmasın.

Siz eşinize çocuğunuza kendi ailenize bakın

Bakıcıyı hatta eve gelen temizlikçiyi hatta ve hatta ustaları bile istemiyor. Sağlıklıyken de böyleydi. Mesela evde birşey bozulsa ustaları sevmem ben kendim yaparım derdi ona göre herkes dolandırıcı. Kendi yapamasa da tonla usta gelir giderdi eve hepsini kovardı çünkü. Geçen annem cam silmeye kadın almak istedi kıyamet koptu ona bile. Düşünün. Hatta kapıcı su almak için kapıyı çalsa bağırıp söyleniyor ona bile.

Bugün karar verdim geçmiş sadece yükoluyor dediğiniz gibi artık düşünmemeye çalışıcam.

Böyle tiplerin hikayesi neden hep aynı oluyor ya? Başta benim babamda dahil. İlahi bir ceza mı yoksa fazla sinir stresten mi kendilerini o hale getiriyorlar diye düşünüyorum arada. Tek fark benim babam felçten sonra düzeldi eskiden ne kadar kötü olabilirse şimdi o kadar iyi. Bazıları dersini alıyor bazıları almıyor işte. Birde çevresinde ne olursa olsun dediğini yapan ve korkan kadınlar olunca aynı devam ediyorlar.
Umarım birgün anlar ama sanmıyorum biraz terslenmeye ihtiyacı var. Çok ağırsa durumu uzman birilerinden ciddi yardım almasını sağlayın online psikiyatri ile çözülmeyebilir. Sizede tavsiyem kendinizi çok fazla adamayın madem evlenip çocuk yaptınız onlara olan sorumluluğunuzu düşünüp dik durun. Geçmiş değişmez.

Evet bazen ben de diyorum acaba ilahi adalet mi ama bu karakterde olmayıp hastalık çeken de var. Demek ki en büyük zararı kendilerine veriyorlar aslında.

Annem çok yumuşak hep ondan oluyor ben daha tavırlıyım. Hele ki bundan sonra önüme bakmak istiyorum çocuğumun bile huyu değişti ilgilenemiyorum onunla :( değmiyor. Benim babam ne anlar ne değişir...

Dr.a da götüremiyoruz. Beyin ameliyatı oldu 6 aydır kontrole gitmedi. Dr deyince çıldırıp kendini paralıyor. Zaten hayatı boyunca dr.a inanmazdi. Ama hayatını kurtaran da bir Dr. Bunu anlamıyor. Boş konuşuyormuş Dr.lar ona göre.

Bakıcıyı hatta eve gelen temizlikçiyi hatta ve hatta ustaları bile istemiyor. Sağlıklıyken de böyleydi. Mesela evde birşey bozulsa ustaları sevmem ben kendim yaparım derdi ona göre herkes dolandırıcı. Kendi yapamasa da tonla usta gelir giderdi eve hepsini kovardı çünkü. Geçen annem cam silmeye kadın almak istedi kıyamet koptu ona bile. Düşünün. Hatta kapıcı su almak için kapıyı çalsa bağırıp söyleniyor ona bile.

Bugün karar verdim geçmiş sadece yükoluyor dediğiniz gibi artık düşünmemeye çalışıcam.
Kesinlikle salın ipini

Bende öyle lanet, huysuz kp var.
Ondan bu tiplerin ciğerini biliyorum.
Karısını, çocuklarını öyle korkutmuş ki abartmıyorum Allah'tan o kadar korkmazlardı.
Ne yapsan yaranamazsın hep o haklı. O ne derse o olcak. Üstüne gidersen kendini yerlere atar. Deliliği ile rezilliği ile korkutur susturur.
Neyse ben bunu çözdüm tabi buna insan gibi davranınca o sana it gibi davranıyor.
Allah affetsin ben tersini yapmaya başladım.

28 yasında görümcemi sevdiğine vermek istemiyordu yıktı ortalığı -sebep de kızının parasını el oğlu yemesin kendi yemek istiyo- 1 buçuk sene bunun keyfini beklediler. Gönlü olsun diye bütün akrabalar oturdular 4 saat tatlı dil döktüler. O küfür ediyor bunlar alttan aliyo.

Dedim yanlış yapiyosunuz onun gönlünü yapamazsınız. Saymayın onun yaptığı gibi yapın. Atın bir kenara iletişimi kesin. Gidin kendi kendinize yapın düğünü mal gibi kalsin.
Bir gece kalkmış evde küfür kıyamet evlenmek istiyo diye görümceme.
Bunlara orda geldiler canlarına yetti.
Ev eşya falan görumcemindi.
Bu evde yokken kapıyı kilitlediler bavul yapıp terk ettiler evi. Telefondan da hepsi engelledi. Bir geldi kapı duvar kaldı tek başına.
Dayı evinde isteme nişan oldu. Iki gün sonraya nikah günü alindi. Kp ayılıp bayıldı acillik oldu hep yalan. :)
Sonra haber yolladı gelsin vercem diye.
Inanmadılar tabi.
Insan gibi misafir gibi gelirsin kızının nikahına o zaman dediler.
Kuyruğunu topladı bir güzel geldi tabi dünya başına yıkılmış gibiydi. Eşim bunu aldı karşısına senden gördüğümüz zulüm yeter. Bundan sonra anneme tek kötü lafın olursa alırım onu senden. Bu yaşadığını unutma sabrımız kalmadı sana.

Düğün de oldu. Eşek gibi yola geldi.
Psikiyatriste de gitti ilaca da he dedi.
Şimdi insanca öğrenmeye başladı. 1 aydır kafalar rahat

Isteyince oluyormuş demek.
Bu tipler ezebildiklerine yaparlar.
Şimdi neden tutuyor çenesini?

Yerinizde olsam ne yaparım?
Bakıcı tutarım evi de 1 hafta terkederim. Giderken artık dayanamıyoruz sana düzelirsen haber yolla.
Sayende yaşamadık hayatımızı yasamaya gidiyoruz derim. 1 hafta sonra gidin ziyaretine ne var ne yok diye sorun. Ziyaretin kısası makbuldür deyin yabancı gibi. Nasıl ciddisiniz anlasın.
Toplam 10 Gün veriyorum bana dua edersiniz. :)
Valla helal olsun diyorum. Aynı bu şekilde yola getireceksin bunları, kahrını çekiyoruz diye burunları havaya kalkıyor ama kimse tahammül etmek zorunda değil, böyle böyle tükenerek azalsınlar.

Evet bazen ben de diyorum acaba ilahi adalet mi ama bu karakterde olmayıp hastalık çeken de var. Demek ki en büyük zararı kendilerine veriyorlar aslında.

Annem çok yumuşak hep ondan oluyor ben daha tavırlıyım. Hele ki bundan sonra önüme bakmak istiyorum çocuğumun bile huyu değişti ilgilenemiyorum onunla :KK43: değmiyor. Benim babam ne anlar ne değişir...

Dr.a da götüremiyoruz. Beyin ameliyatı oldu 6 aydır kontrole gitmedi. Dr deyince çıldırıp kendini paralıyor. Zaten hayatı boyunca dr.a inanmazdi. Ama hayatını kurtaran da bir Dr. Bunu anlamıyor. Boş konuşuyormuş Dr.lar ona göre.
Siz ilgilenmeyin çok, bi bakıcı tutun durumunuz uygunsa, maalesef annenizi de görmezden geleceksiniz. Kusura bakmayın ama o sizi düşünmemiş bu kadar sizde ona göre muamele edin. Yazık size ne zorluklar çekmişsiniz o zaman siz ona dayanabildiniz mi? Hayır. Bazı anneler böyle kocalarının bin kere çocuklarına değişiyorlar. Ömrü boyunca zulüm görmeye razılar, öyleyse bırakın istediğini alsın. Siz kendi eşinize ve çocuğunuza hakkettiği değeri verin.

Nasıl sindirmişse sizi neden umursuyorsunuz ya ? Böyle bi insan, yanında karısı kızı olduğu için şükretmesi gereken bir insan bir de neyin şımarıklığı bu. Valla anladığı dilden konuşun, kafanıza da takmayın ful zarar adam zaten bırakın o taksın sizi kafaya. İhtiyacı olan o zaten

Annem çok yumuşak hep ondan oluyor ben daha tavırlıyım. Hele ki bundan sonra önüme bakmak istiyorum çocuğumun bile huyu değişti ilgilenemiyorum onunla :KK43: değmiyor. Benim babam ne anlar ne değişir...

İnsan kendi istemedikçe bir başkası ona ne iyilik nede kötülük yapamaz herkes kendine yapar yaş aldıkça bunu net anladım ben. Madem o öyle yaşamak istiyor yaşasın. Yapabileceğinizden fazlasını zaten yapıyorsunu. Benim tek üzüldüğüm anneniz gibi annem gibi yitip giden hayatlar oluyor. Keskr zamanında boşanıp hayatını yaşasaydı derim hep. Ama mesleği olmadığı için çekti hep babamı. Şimdi sıra sizde, anneniz gibi yapmayın. Küçücük bir çocuğu mutsuz tabloya mecbur bırakmayın. Annenizin ihtiyaç anında yanında olun yeter derim ben.

Ben onun adına online terapi aldım. Psikiyatriste anlattım durumu. Çünkü kendi konuşamıyor da felç durumundan. İlaç tedavisi alıyor habersizce içiriyor annem. Haberi olsa onunda içmez çünkü. Ama ne fayda...

Bizim de isteğimiz kendi ihtiyacını görsün en azından. Annem de belinden rahatsız ve bez bağlanıyor babama. Bakıcı falan da kesinlikle istemiyor. Hatta cam silmeye kadın alacaktık kıyameti kopardı. O derece zor durumdayız ki zaten hep böyleydi yıllardır...
İçtiği ilacın dozunu artırmak lazım drla tekrar görüşün xaha beteri olam bir tanığım vardı dr hayret etti nasıl bu halde yıllarca yaşadınız bu insanla ileri derece sinir hastası dedi ona da gizlice ilaç içirmeye başladılar adam pamuk oldu valla

Biraz acimasizca olucak ama madem yatalak hala neden her dedigini yapiyorsunuz her gun gitmem bana gram faydasi olmamis baba bile denemez ne kendimi yipaticam kiymet bilmiyor vs duvarlari yumrukluyormus yemek gelmeyince, yumruklasin saatlerce yumruklasin annen hazir oldugunda ne varsa gotursun ister yer ister yemez bukadat basit. Benim iki yasindaki oglum bana yapiyor bunlarida ben her dedigine tamam demiyorum aiz kocaman adama oyuncak olmussunuz. Daha agir sakinlestirici bir ilac isteyebilirsiniz yemegine katin. İmkan varsa bakici tutun kendi bilir ister kabul etsin ister etmesin ilgilenmeyip suratına bakmayinca tutusur o.

Ilginin hic azalmayacaginj bildigi icin yaptiklarina devam ediyor. Anneniz 5 dk sizleoturmayip cisini dusunecek kdr onu yalnz birakmiyorsa resmen simarikliga donmus babanizinki. Ben bunlaranaparsam yapayim cekecekler dye dusunuyor. Bu tur kisilerin en yakinlari da saglikli dusunemiyor bi syre sonra bu baskiya boyun egmek olagan hale geliyor. Ustteki uyenin teklifi cok mantikli. Bakiciyla yalnzbirakin. Oncesinde de niye boyle yaptiginizi net anlatin.ise yarayacaktir

Back
X