Merhaba.
Kendimi bildim bileli mutsuzum sanki. Çocukluk, genç kızlık pek yaşamadım diyebilirim. Hayatla hep mücadele ettim. Geçmişe dönüp baksam mutlu anılarımı bir elin parmağıyla sayarım o derece az.
Çok sıcak bir ailem olmadı. Annem oldukça modern ve zengin bir aileden gelmesine rağmen kendisine hiç uygun olmayan babamla evlenmiş. Babam annemin evine damat gelmiş. (Dedem ölmüş annem anneannemle yaşıyordu) Hadi bu neyse ama babam nerdeyse hiç çalışmadı. Annem o zenginlikten büyük bir maddi sıkıntıya düştü.
Babam aksi ve inatçı biri. Herşey suçtu bizim evde. Çok ses etme onu yapma buraya gitme. Parasızlık yokluk bir yandan. Hem de ne yokluk. Babam napıyosanız yapın der çıkıp giderdi vs.
Annem de hep idare etti. Üni. okuyamadım. Hatta bir ayakkabı bile alınmadı yeri geldi. Ama annem hiç mücadele vermedi babama ses etmedi. Kendi kendime büyüdüm diyebilirim. Yani beni kimse düşünmedi. Evlat değil de komşu kızıydım sanki. Bir gün bile sadece bir gün bile ailemden bir harçlık almadım çocukluk da dahil. Kendim çalıştım yedim kendim evlendim. Neyse.
Babam 6 ay önce felç geçirdi. 6 aydır hergün gidiyorum. Eve fizik tedavi uzmanı geliyor. Annemin zamanında dişinden tırmağından arttırdığı ve eşimin verdiği parayla. Uzman gelmediğinde ben hareketleri yaptırıyorum. Ufak çocuğum var inanılmaz yaramaz.
Ama gelin görün ki babam şimdi de tedaviyi istemiyor. Tedaviyi bırakın hiçbir şeyi istemiyor. Hala herşeyde suç bizim. Yattığı yerden annemi itekliyor. Beni itekliyor. Suçumuz baba hadi kalk yürüme alıştırması yapalım dememiz. Veya başının altındaki yastığı düzeltmemiz. Yıllarca kurduğu baskıyı hala sürdürüyor. Mesela yıllarca saat tam 7de yemek hazır olacaktı şimdi de aynı. 5 dk yemek geç kalsa duvarları yumrukluyor ve daha neler neler. Hastalık sebebiyle değil hep böyleydi. Ve sinir hapı vs alıyor.
Çıkmazdayım. Bittim artık. Normalde felç durumu iyiye gidiyor bacağı baya bir açıldı ama yalanmış hep bunlar boş işmiş. Düzelmezmiş. Yatalakken destekle yürür hale geldi ama hala inanmıyor. Uzman bile hayret ediyor nasıl görmüyor gelişmeleri diye. Çıldırıcam