Hayatımın en kötü dönemi. Bittim.

İn
Merhaba.

Kendimi bildim bileli mutsuzum sanki. Çocukluk, genç kızlık pek yaşamadım diyebilirim. Hayatla hep mücadele ettim. Geçmişe dönüp baksam mutlu anılarımı bir elin parmağıyla sayarım o derece az.

Çok sıcak bir ailem olmadı. Annem oldukça modern ve zengin bir aileden gelmesine rağmen kendisine hiç uygun olmayan babamla evlenmiş. Babam annemin evine damat gelmiş. (Dedem ölmüş annem anneannemle yaşıyordu) Hadi bu neyse ama babam nerdeyse hiç çalışmadı. Annem o zenginlikten büyük bir maddi sıkıntıya düştü.

Babam aksi ve inatçı biri. Herşey suçtu bizim evde. Çok ses etme onu yapma buraya gitme. Parasızlık yokluk bir yandan. Hem de ne yokluk. Babam napıyosanız yapın der çıkıp giderdi vs.

Annem de hep idare etti. Üni. okuyamadım. Hatta bir ayakkabı bile alınmadı yeri geldi. Ama annem hiç mücadele vermedi babama ses etmedi. Kendi kendime büyüdüm diyebilirim. Yani beni kimse düşünmedi. Evlat değil de komşu kızıydım sanki. Bir gün bile sadece bir gün bile ailemden bir harçlık almadım çocukluk da dahil. Kendim çalıştım yedim kendim evlendim. Neyse.

Babam 6 ay önce felç geçirdi. 6 aydır hergün gidiyorum. Eve fizik tedavi uzmanı geliyor. Annemin zamanında dişinden tırmağından arttırdığı ve eşimin verdiği parayla. Uzman gelmediğinde ben hareketleri yaptırıyorum. Ufak çocuğum var inanılmaz yaramaz.

Ama gelin görün ki babam şimdi de tedaviyi istemiyor. Tedaviyi bırakın hiçbir şeyi istemiyor. Hala herşeyde suç bizim. Yattığı yerden annemi itekliyor. Beni itekliyor. Suçumuz baba hadi kalk yürüme alıştırması yapalım dememiz. Veya başının altındaki yastığı düzeltmemiz. Yıllarca kurduğu baskıyı hala sürdürüyor. Mesela yıllarca saat tam 7de yemek hazır olacaktı şimdi de aynı. 5 dk yemek geç kalsa duvarları yumrukluyor ve daha neler neler. Hastalık sebebiyle değil hep böyleydi. Ve sinir hapı vs alıyor.

Çıkmazdayım. Bittim artık. Normalde felç durumu iyiye gidiyor bacağı baya bir açıldı ama yalanmış hep bunlar boş işmiş. Düzelmezmiş. Yatalakken destekle yürür hale geldi ama hala inanmıyor. Uzman bile hayret ediyor nasıl görmüyor gelişmeleri diye. Çıldırıcam 😩
Anlattıkalrınız kafşısında götürün huzur evine bırakın diyesim geldi vallahi

yazılanlara hak veriyorum. Bir dersi hak ediyor evet çok huysuzmuş evet çok geçimsizmiş ama ben o söylenenleri yapamazdım. 1 gün gitmediğin için aklın orada kalmış 10 gün yanına gitmesen neler hissedersin kim bilir? Babanın değişmesi mümkün değil annende durumun bilincindeki sessiz kalmaya devam ediyor. Bence tek başına tavır almanızın tek zararı annenize olur kadının tek dayanağı sizsiniz anladığım kadarıyla. Onu yalnız bırakmayın Allaha sığının Allaha dua edin babanıza merhamet versin.. atsan atılmaz satsan satılmaz işte..

Birakin oyle kalsin Allah dagina gore kar veriyor
Merhaba.

Kendimi bildim bileli mutsuzum sanki. Çocukluk, genç kızlık pek yaşamadım diyebilirim. Hayatla hep mücadele ettim. Geçmişe dönüp baksam mutlu anılarımı bir elin parmağıyla sayarım o derece az.

Çok sıcak bir ailem olmadı. Annem oldukça modern ve zengin bir aileden gelmesine rağmen kendisine hiç uygun olmayan babamla evlenmiş. Babam annemin evine damat gelmiş. (Dedem ölmüş annem anneannemle yaşıyordu) Hadi bu neyse ama babam nerdeyse hiç çalışmadı. Annem o zenginlikten büyük bir maddi sıkıntıya düştü.

Babam aksi ve inatçı biri. Herşey suçtu bizim evde. Çok ses etme onu yapma buraya gitme. Parasızlık yokluk bir yandan. Hem de ne yokluk. Babam napıyosanız yapın der çıkıp giderdi vs.

Annem de hep idare etti. Üni. okuyamadım. Hatta bir ayakkabı bile alınmadı yeri geldi. Ama annem hiç mücadele vermedi babama ses etmedi. Kendi kendime büyüdüm diyebilirim. Yani beni kimse düşünmedi. Evlat değil de komşu kızıydım sanki. Bir gün bile sadece bir gün bile ailemden bir harçlık almadım çocukluk da dahil. Kendim çalıştım yedim kendim evlendim. Neyse.

Babam 6 ay önce felç geçirdi. 6 aydır hergün gidiyorum. Eve fizik tedavi uzmanı geliyor. Annemin zamanında dişinden tırmağından arttırdığı ve eşimin verdiği parayla. Uzman gelmediğinde ben hareketleri yaptırıyorum. Ufak çocuğum var inanılmaz yaramaz.

Ama gelin görün ki babam şimdi de tedaviyi istemiyor. Tedaviyi bırakın hiçbir şeyi istemiyor. Hala herşeyde suç bizim. Yattığı yerden annemi itekliyor. Beni itekliyor. Suçumuz baba hadi kalk yürüme alıştırması yapalım dememiz. Veya başının altındaki yastığı düzeltmemiz. Yıllarca kurduğu baskıyı hala sürdürüyor. Mesela yıllarca saat tam 7de yemek hazır olacaktı şimdi de aynı. 5 dk yemek geç kalsa duvarları yumrukluyor ve daha neler neler. Hastalık sebebiyle değil hep böyleydi. Ve sinir hapı vs alıyor.

Çıkmazdayım. Bittim artık. Normalde felç durumu iyiye gidiyor bacağı baya bir açıldı ama yalanmış hep bunlar boş işmiş. Düzelmezmiş. Yatalakken destekle yürür hale geldi ama hala inanmıyor. Uzman bile hayret ediyor nasıl görmüyor gelişmeleri diye. Çıldırıcam 😩

Evlendiniz,eviniz ayrı...
Böyle merhametsiz babaya niye kendinizi heder ediyorsunuz ki?
Daha geçen KKda okudum, ayı babası -siddet uygulayan,hayatı zehir eden adam felç oluyordu. Kadın işinden ayrılıp el bebek gul bebek babasını iyilestiriyordu ve iyileşince o adamdan çok pis dayak yiyip konu açmıştı.
Bence siz de olabildiğince soyutlayin kendinizi o evden. Üç haftada bir gidin , gidince yalandan ilgilenin olsun bitsin.
Çocuğun ana babaya hakkı var da ana babanın çocuk üzerinde hakkı yok mu? Ne vermiş de ne almak istiyor?

Çok acimasizim belki ama size yıllarca bunu reva gören babanız ve çocuğu için bu adamı boşamak uzere bir çaba göstermemis olan anneniz için artık uğraşmayın. Babanız madem öyle kalsın yatağında işine öyle geliyosa hiç yurumesin yatalak kalsın. Anneniz de kendine bunu reva goruyosa babanizla tanri-kul oyununa devam etsin. Bu ne ya insanın ailesi yük olur mu hiç size mi sormuşlar dünyaya getirirken? Size gelince geçmişe bakmayı bırakın artık onlar yüzünden hasta olucaksiniz.

Anneler öyle ne yaparsanız yapın değişmezler bi yerde alışkanlık haline geliyor yaşadıkları. Toplumumuzun erkekleri böyle ne gördülerse onu uyguluyorlar. Kadınlarda her türlü kabul ediyor herşeyin üstünü örterek. Zaten bu herşeyin üstünü örtme kültürümüz sağ olsun. Kendilerini geliştirme yok.

Ailenizin zamanında sizi önemsemediği söylüyorsunuz ama farkındamısınız sizde şu an kendi ailenizi ikinci plana atıyorsunuz. Şahsen benim böyle bir baba hiçde umrumda olmazdı evladıma eşime kendi aileme bakardım çok mu gaddarım bilmiyom ama baba bile demem ben böylesine

Yapmak istemiyorsa zorla yaptırmayın. Kendisinin iyileşmek için çabalaması lazım. Adam sizi itekliyor siz ağlaya ağlaya hareket mi yaptırıyorsunuz. Ölene kadar başında bekleyip sağlıklı olması için her hareketini kontrol edebileceğinizi filan mı düşünüyorsunuz? Hadi siz zorladınız iyileşti diyelim. E adam iyi, sağlıklı olmak istemiyor ki. Elbet bir yerden sonra kendini idare etmesi gerekecek. Annenize yardımcı olmak istiyorsanız annenize yardımcı olun. Babanıza değil. Ben öyle toksik bir ortama çocuğumu götürmek istemezdim açıkçası.

Merhaba.

Geçmiş olsun babanıza.Ben de sizin söylediğiniz gibi özelliklere sahip bir ailede büyüdüm ve kendime ders çıkardığım bir çok şey oldu ki bunları ilerde kendi çocuğuma yapmayayım.Eğer babanızla ilgilendiğinizde sinirlerinizi bozup kıymet bilmiyorsa anneniz ilgilensin.Annenize üzülmeyi bırakın herkes bu hayattaa kendi kaderini yaşar

Merhaba.

Yanlış anlamayında acaba evlatmı edinildiniz. Annenizinki takıntı gibi birşeymiş kimse öyle bir adamı normal şartlarda çekmez.

Yanlış anlamayında acaba evlatmı edinildiniz. Annenizinki takıntı gibi birşeymiş kimse öyle bir adamı normal şartlarda çekmez.

Küçücük çocukken bile bunu düşünmüştüm inanın ki nasıl bi psikoloji düşünün. Ama değilim.

Valla annem için ayrı bir konu bile açmayı düşündüm ama o kadar çok olay var ki çok uzun olur da kimse okumaz dedim. Annem gibisini hiç görmedim. Babama verdiği tavizler... Babamın yaptıkları... Yazsam sanırım roman olur derler ya benimki de o hesap. Ve işin kötüsü dışardan kimse anlamaz. Kimseye anlatamam da bunları.

Küçücük çocukken bile bunu düşünmüştüm inanın ki nasıl bi psikoloji düşünün. Ama değilim.

Valla annem için ayrı bir konu bile açmayı düşündüm ama o kadar çok olay var ki çok uzun olur da kimse okumaz dedim. Annem gibisini hiç görmedim. Babama verdiği tavizler... Babamın yaptıkları... Yazsam sanırım roman olur derler ya benimki de o hesap. Ve işin kötüsü dışardan kimse anlamaz. Kimseye anlatamam da bunları.
Sınavınız çok ağır Allah kolaylık versin ama sizin anneniz gibi “sinek kadar kocam olsun başımda dursun” diyen kadın çok maalesef. Burada hergün bu tarz kadınlar konu açıyor “eşim beni sevmiyor, hakaret ediyor ama çocuğum için ayrılnam” diye. Çocuk bahane, adam çocuğa babalık bile yapmıyor işte olan arada çocuklara oluyor.

Sınavınız çok ağır Allah kolaylık versin ama sizin anneniz gibi “sinek kadar kocam olsun başımda dursun” diyen kadın çok maalesef. Burada hergün bu tarz kadınlar konu açıyor “eşim beni sevmiyor, hakaret ediyor ama çocuğum için ayrılnam” diye. Çocuk bahane, adam çocuğa babalık bile yapmıyor işte olan arada çocuklara oluyor.

Keşke ayrılsalar. Tek diyeceğim o. En azından yok dersin. Böyle yıllarca içten çürüdüm. Şimdi de bu durum. Allah görüyor tek tesellim bu...

Merhaba.

Bende Allah korusun konu başlığı okuyunca... Benim babamda felç geçirdi hastaneden kaçtı yarı felçli halde... Bizde o dönem çok çekmiştki üzüntü Bi yandan sinir bozukluğu Bi yandan... Valla evlat olarak elinizden geleni yapıyorsunuz işte zordur hasta psikolojisi işini görememek ağrı na gidiyordur bide sinirli ise çok sabır lazım imkan yokmu hasta bakıcı tutacak yarım günde olsa yanlış anlamayın olsa Bi nevi yükü alırdı üzerinizden yapacağınız şey basit kişisel algılamayın dedi ği hiçbir sözü kendi sinirlerini nizi zıplatmayın her asabileştiğinde iki el parmaklarınızı açıp kapayıp derin derin nefes alın Allah elbette size bir hal yol gösterecek... Yani düşünün yaşlılık ve hastalık psikolojisi birde sinirli bir insan... Bundan iyisini yapmayacak zaten siz kişisel olarakda kızgınsınız onuda anlıyorum inanın sabır diliyorum başka birşey elimden gelmiyor

Bende Allah korusun konu başlığı okuyunca... Benim babamda felç geçirdi hastaneden kaçtı yarı felçli halde... Bizde o dönem çok çekmiştki üzüntü Bi yandan sinir bozukluğu Bi yandan... Valla evlat olarak elinizden geleni yapıyorsunuz işte zordur hasta psikolojisi işini görememek ağrı na gidiyordur bide sinirli ise çok sabır lazım imkan yokmu hasta bakıcı tutacak yarım günde olsa yanlış anlamayın olsa Bi nevi yükü alırdı üzerinizden yapacağınız şey basit kişisel algılamayın dedi ği hiçbir sözü kendi sinirlerini nizi zıplatmayın her asabileştiğinde iki el parmaklarınızı açıp kapayıp derin derin nefes alın Allah elbette size bir hal yol gösterecek... Yani düşünün yaşlılık ve hastalık psikolojisi birde sinirli bir insan... Bundan iyisini yapmayacak zaten siz kişisel olarakda kızgınsınız onuda anlıyorum inanın sabır diliyorum başka birşey elimden gelmiyor

Teşekkürler amin size de çok geçmiş olsun. Bakıcı falan kabul etmez. Eve cam silmeye kadın alacaktık ona bile bağırdı. Kapıcı su almaya kapıyı çalıyor bağırıyor. Eve ilk gelen fizyoterapisti kovdu. 2 ay tedavi durdu. Bu ikinci uzman gelen. Ona da durumu anlattık adam sürekli alttan ala ala tedaviyi uyguluyor. Sinir hapı da alıyor. Napcaz bilmiyorum. İnşallah ayağa kalkıp WC.ye falan gidecek duruma gelir tek duam bu.

Teşekkürler amin size de çok geçmiş olsun. Bakıcı falan kabul etmez. Eve cam silmeye kadın alacaktık ona bile bağırdı. Kapıcı su almaya kapıyı çalıyor bağırıyor. Eve ilk gelen fizyoterapisti kovdu. 2 ay tedavi durdu. Bu ikinci uzman gelen. Ona da durumu anlattık adam sürekli alttan ala ala tedaviyi uyguluyor. Sinir hapı da alıyor. Napcaz bilmiyorum. İnşallah ayağa kalkıp WC.ye falan gidecek duruma gelir tek duam bu.
Ne şanslı bir çok insan uygun tedavi koşullarından yararlanamıyor yani demem o ki çevresinde böyle bir ailesi olduğu için şanslı.... Sabır diliyorum size inşallah ayağa kalkar hem kendisi hem sizin için.... Bu zor süreçden bu imtahan dan başarıyla çıkarsınız siz.... Zaten mutlaka iyi bir karşılığınıda alırsınız 🙏size yavrunuzla ailenizle huzurlu güzel uzun sağlıklı bir ömür dilerim 🙏🙏🙏

babanızı iyileştirdiğinizde evlat olarak üstüme düşen herseyi yaptım demek için eşinizi ve çocuğunuzu yıpratmayın, onların da hakları var, adil olacaksanız tedavi istemeyen kişiye babanız bile olsa destek vereceksiniz (istemediği şeyi onun iyiliğine bile olsa yapmayacaksanız), bırakın tedavi olmasın, anneniz zaten alışkındır, her gün gitmenizin verdiği rahatlıkla sizi bekliyor. Ancak bu sonuçtan birincil sorumlu olan kişi de kendisi. Bırakın bu durum annenizin hayat imtihanı olsun, sizin değil. Her gün olmasa da iki günde bire düşürün acilen. Sonra yavaş yavaş arayı açarsınız, kolaylıklar diliyorum, çok zor işiniz.

Bende öyle lanet, huysuz kp var.
Ondan bu tiplerin ciğerini biliyorum.
Karısını, çocuklarını öyle korkutmuş ki abartmıyorum Allah'tan o kadar korkmazlardı.
Ne yapsan yaranamazsın hep o haklı. O ne derse o olcak. Üstüne gidersen kendini yerlere atar. Deliliği ile rezilliği ile korkutur susturur.
Neyse ben bunu çözdüm tabi buna insan gibi davranınca o sana it gibi davranıyor.
Allah affetsin ben tersini yapmaya başladım.

28 yasında görümcemi sevdiğine vermek istemiyordu yıktı ortalığı -sebep de kızının parasını el oğlu yemesin kendi yemek istiyo- 1 buçuk sene bunun keyfini beklediler. Gönlü olsun diye bütün akrabalar oturdular 4 saat tatlı dil döktüler. O küfür ediyor bunlar alttan aliyo.

Dedim yanlış yapiyosunuz onun gönlünü yapamazsınız. Saymayın onun yaptığı gibi yapın. Atın bir kenara iletişimi kesin. Gidin kendi kendinize yapın düğünü mal gibi kalsin.
Bir gece kalkmış evde küfür kıyamet evlenmek istiyo diye görümceme.
Bunlara orda geldiler canlarına yetti.
Ev eşya falan görumcemindi.
Bu evde yokken kapıyı kilitlediler bavul yapıp terk ettiler evi. Telefondan da hepsi engelledi. Bir geldi kapı duvar kaldı tek başına.
Dayı evinde isteme nişan oldu. Iki gün sonraya nikah günü alindi. Kp ayılıp bayıldı acillik oldu hep yalan. :)
Sonra haber yolladı gelsin vercem diye.
Inanmadılar tabi.
Insan gibi misafir gibi gelirsin kızının nikahına o zaman dediler.
Kuyruğunu topladı bir güzel geldi tabi dünya başına yıkılmış gibiydi. Eşim bunu aldı karşısına senden gördüğümüz zulüm yeter. Bundan sonra anneme tek kötü lafın olursa alırım onu senden. Bu yaşadığını unutma sabrımız kalmadı sana.

Düğün de oldu. Eşek gibi yola geldi.
Psikiyatriste de gitti ilaca da he dedi.
Şimdi insanca öğrenmeye başladı. 1 aydır kafalar rahat

Isteyince oluyormuş demek.
Bu tipler ezebildiklerine yaparlar.
Şimdi neden tutuyor çenesini?

Yerinizde olsam ne yaparım?
Bakıcı tutarım evi de 1 hafta terkederim. Giderken artık dayanamıyoruz sana düzelirsen haber yolla.
Sayende yaşamadık hayatımızı yasamaya gidiyoruz derim. 1 hafta sonra gidin ziyaretine ne var ne yok diye sorun. Ziyaretin kısası makbuldür deyin yabancı gibi. Nasıl ciddisiniz anlasın.
Toplam 10 Gün veriyorum bana dua edersiniz. :)
aynen bunu yaparım hiç de acımam
kendime katlanamıyorum milletin nazını hiç çekemem

Ben onun adına online terapi aldım. Psikiyatriste anlattım durumu. Çünkü kendi konuşamıyor da felç durumundan. İlaç tedavisi alıyor habersizce içiriyor annem. Haberi olsa onunda içmez çünkü. Ama ne fayda...

Bizim de isteğimiz kendi ihtiyacını görsün en azından. Annem de belinden rahatsız ve bez bağlanıyor babama. Bakıcı falan da kesinlikle istemiyor. Hatta cam silmeye kadın alacaktık kıyameti kopardı. O derece zor durumdayız ki zaten hep böyleydi yıllardır...
ben de bunu anlamıyorum bağırsın dursun neden dinliyorsunuz
kalkıp dövecek hali yok heralde

Back
X