Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

Evlenirsen zaten bosanacaksin belli ki. Senin aksi olma gibi bir ümidin var mı?

Kaç kurtul, bu ne biçim adam bu ne biçim aile. Paşanın babası süre vermişmiş evlilik için. Bu ne cürrett!
Sizi ve ailenizi çok beyefendi/hanımefendi bulmuşlar, tepenize binmişler.
Acilen ayrılın, hatta babamın işleri bozuldu, ne var ne yok kaybettik dersen zaten kendi uzaklaşır :))
Başına bela olmasından korkuyosan bi müddet yurtdışına git, gez toz kafanı dinle. Yeter ki bu çocuktan uzaklaş

Arkadaşlar bütün olacakları yazmış umarım doğru sonuca varmışsiniz ve ayrılıyorsunuzdur insallah çünkü karşı taraf sizi evlenilecek kız değil yolunacak kaz görmüş afedersiniz

Ay üzüldüm bu ne zorbalık..Allah yardımcınız olsun..koca adayı da çingene gibi.ayrilamazsin benden diyen erkek zaten çok komplike bir erkektir.hemen bitsin hiç vakit kaybetme

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
bu nedir ya kesinlikle ayrılmanız gerekiyor. erkek arkadaşınız ve ailesi sizi aşağı çekmekten başka bir şeye yaramayacaklar. vicdan yapacak birşey yok ayrılacaksınız kesinlikle böyle olması gerekiyor eğer kendinizi ve ailenizi seviyorsanız. evlendiğinizde ne olacak biliyor musunuz, sizi sürekli aşağılayacaklar, baskı kuracaklar, küçük görecekler. hiç bir vasfı olmayan insanlar, sizin gibi bir insanı aşağı çekecekler ve kendinizi değersiz ve işe yaramaz hissedeceksiniz. sevgi bitecek ve çok pişman olacaksınız. bunu ne kendinize ne de ailenize yapma hakkınız var. bitirin net bir şekilde söylediğim bu. bitirin ve arkanıza kesinlikle bakmayın.

Aranizda gececek en ince ayrintiyi kaynana ve dahi sulalesi bilecek. En ufak bas kaldirmada hepsi senin basina üşüşür. Hatalarin tek tek bulunup yuzune vurulur. Sen bastan sabir ceke ceke ceke susarsin, hadi evliligim zarar gormesin diye ama bitmez o. Eşin olacak kişiyse hher firsatta kendini senden altta gorerek seni bastirmaya calisir, her ortamda seni bozar. Hatta senin ailenin yaninda bunu daha çok yapar. Buraya kadar benim benzeri yaşadiklarim, 4 yillik evliyim.

Hele o mesajla guzel olmamissin demek ne demektir, nasıl bozmadiniz daha ilk soylediklerinde? Benim dusuncem evlenince bunlar komple sizi degistirmek ister

Huzursuz bir evlilik
Onlarin hayati gibi kavga gurultulu bir ev istiyorsan evlen yoksa kac.
Senin altinda ezik hissediyor her fisatta seni ezmeye calisacak. Vicdan yapmaya gerek yok seni bekledi diye insanlar 30 yillik evliliklerini bitiriyor.

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Canım senin en büyük şansın daha evlenmeden bütün yüzlerini göstermiş olmaları. Burda nice konu var “keşke evlenmeden tanıyabilseydim” diye. Evlenseniz daha neler yaşatabilecekler sana düşün. Şimdiden bu kadar baskı. Ailesi sürekli ilişkinizin içinde. Eş adayın desen sana destek değil köstek adeta. Evlendiğinizde eziklik duygusuyla belki çalışmana karışacak belki sana şiddet bile uygulayacak. Birbirinize yıllarınızı vermişsiniz evet ama daha çok gençsiniz. En güzel yaşlarını harcatma kimseye. Vicdanlı olman çok güzel lakin yerinde olduğu zaman. Sen bu vicdani yönünü lütfen kendin ve ailen için kullan. Pırıl pırıl ,hayatının baharında gencecik bir kızsın. Nolur hayatını karartma. Zaten sürekli başına ekşiyen bir sülale onlar baksana. Ayrıl kurtul. Bir süre rahatsızlık verirler sonra elbet onlar da kendi yoluna bakar.

simdi sen onu birakmazsan ilerde psikolojin seni birakacak emin ol basina falanda cokemezler ne munasebet yani mecburmusunuz

Bunlardan ardınıza bakmadan kaçmanız gerekiyor. Bakın burası çok önemli. Ayrıca siz de henüz evlenecek yetişkinlikte değilsiniz, bunun farkına varın. Hayatınıza karışan kişilere set çekebilene dek de evlenmeyin. Kendinizi ateşe atmayın, evlenirseniz ne olacağı çok belli.

Ne münasebet başına çökecekler ya alttan almayı bırak annesi kıyafetine makyajına laf söyleyince boz at neyini çekiyorsun anlamadım kendini geri çek en sonunda çıkan ilk kavgada gemileri yak bitti bu iş de oldu bitti

Kompleks yapmış ve kadını kendisinden üstün gören ve bundan rahatsız olan erkek ezer! Bu asla değişmez bir kural tatlim. Ipekle diken yanyana gelince ne olur? Siz öyle bir ıkili olmuşsunuz. Sana ve aile yapına uygun biriyle evlen. Bu adam kavga ve negatiflikten beslenecek sen ise ömür boyu onu nazlamak, sinirlendirmemek için kırk takla atmak zorunda kalicaksin. Asla 2 kişilik bir evliliğin olmayacak. Şimdiden ailece ilişki yaşıyorsunuz. Çok yazık olur. Hicbisey olmaz, üstüne falan cokemezler. Ailen arkanda olursa uste bile çıkarsınız. " ne hale gelmiş kızımız, depresyona girmiş herşeyine karışmış üstüne çok gitmişsiniz....?" Daha çok sebep bulunur merak etme. Ve bak demisti dersin. Bu adam senle ayrılır güç bela, sen üzüntü çekerken o birini bulur ve evlenir. Kendi değerini bil ve aileni üzme olur mu?

Herkese iyi geceler,

Ailenizde bu ilişkiyi bilen birisi var mı? Anne baba abi?
Birisinin onların gözünü korkutması lazım. Vazgeçin kesinlikle devam etmeyin. Ne demek 6 ay süre veriyorum ? Sen kimsin? Arkanıza bakmadan kaçın. Nasıl bu kadar uzun sürebildi böyle birisiyle?

Her şeyi annesine anlatan adamdan koca olmaz canım , zaten aile de sorunlu. Hiç kendini ateşe atma , senin gibi işi gücü eğitimi olan , ailesi düzgün birini bul evlen. Milletin psikolojisi bozuklarına kol kanat germek zorunda değilsin. Zaten annen istemiyorsa ilerde olacakları sezmiştir annenin hislerine güven. Yaşın genç yolun uzun daha kimler çıkar karşına.

Maddi duruma takılmıyorum ama sorunlu bir ailenin yine sorunlu bir çocuğu anladığım kadarıyla oyüzden çökerlerse çöksünler bence ayrıl...
Onlar üzülecek diye sen mi hayatını mahvedeceksin

12 sayfayı okumadım da o kv adayı hanımın ne haddineymiş birine mesaj atıp da makyajını beğenmedim demek

kendisi MAX makyaj uzmanı mı

bu arada cidden mesleklerinizi de merak ettim belki arada yazmışsınızdır ama

Mesajları okumadım yani cevap verdinmi bilmiyorum.onun eğitim durumu ve işinden bahsetmemişsin.ama çok ta farketmez ayrılman için şu sözü bile yeter 6 yıl seni bekledim beni bilmem ne yerine koyamazsın demiş.bu evliliğe ve sana bakış açısını özetliyor zaten.aynı şeyler benim başımda şu an. ben çook geç uyandım.sen daha yolun başında anlamışsın.lütfen kendine bu kötülüğü yapma.kendini düşünmüyorsan aileni düşün.

Babasi size nasıl öyle bir emribaki yapabiliyor. Anneside yine öyle onane sizin kıyafet ve makyajinizdan bence ayril çok karışan bi aile belli ayrıca yaşam tarzı farklarinizda sizi üzer ilerde sevgilinizin en sonda yazdiginiz cümlesi çok saçma geldi bana resmen sizi sindirmeye çalışıyorlar günah almak istemem ama durumuzun iyi olmasindan kaynaklı gibi geldi bana hiç uğraşmaya değmez hayatınızı yaşayın derim onların lafları ndan korkmaniza gerekte yok istediginizi yaparsiniz onlara ne

Back
X