Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

Az onceki yazinida okudum cok tesekkur ederim. Icimde hic heveste kalmadi belkide bu heves hic yoktu bilmiyorum baskasi olsa simdiden nisan hazirliklarina baslar ama ben aileme bile daha babasinin boyle birsey soyledigini anlatamadim. Daha meslege gecmedim ve annem ile babamla tanistiginda babam kizimin meslegi berseyden once gelmeli dedi ve meslege gectikten sonra duruma bakariz oyle adi koyulur dedi. Ama ben heniz meslege gecmedim okulum nerdeyse bitti ama ailesi biter bitmez adini koymak istiyor ve bu acele etmeleri beni terettute sokuyor. Yillardir univeristemin 1. Yilindan beri baski yapiyorlar, babamin sozune hicbirzaman saygi duymadilar, babamin dusuncesini bildikleri halde. Babam zaten bu durumdan rahatsiz olsaydi kendi dile getirirdi. Babasi sanki oglunu garantilemek gibi durumlra girdigi dusuncesindeyim inanin cok degisik duygular icindeyim. Annesi surekli benden biseyler istiyor, ben yurtdisina tatile gittigimde surekli bana sunu getir sunu getimeyi unutma gibi mesajlar atiyor annesi... ve daha birsuru sey
Ağzım açılacak ama bunlar yağlı kapı bulmuşlar ayrılmak istemiyorlar kafalarına yatmasaydın emin ol 10 sene birlikte olsanız bile sizi evlendirmezlerdi
Hiçte elalemin kızının günahına girdik bunca sene demezlerdi
Sizi sessiz kontrol altına alınabilir ailenizide zengin bulmuşlarda ondan bu kadar ısrar
Siz gözünüzü açmadan bu işi bitirmek istiyorlar

Annem babam herşeyini Kızılay’a bırakacak, vasiyet hazırladılar. Çok gurur duydum desin. Bize yardım edemiyecekler, evlenirken kredi çekmemiz gerekecek diyebilir. 2 gün sonra da, ben ileride çalışmayı düşünmüyorum. Bence bir kadın evde oturup çocuklarına bakmalı desin.bak o zaman nasıl soğuyor :)
:) Emin ol o çocuk kendi ayrılır böyle dersen.

Ne iş yapıyor sevgilin.Ve sen ne kadar idare edeceksin.Sevgi yanında olmaktır kavga etmek değil.Ailesi senin varlığına güveniyor gibi geldi.Düğün yspıcak paraları var mı???
Ben de aynı şeyi düşündüm. Hele babasının ısrarla nisanlanacaksin demesi bile çok irrite edici.

Bak bu arada aman dikkat, sakin hamile kalayım deme, hepten karışır işler.

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Sevgilin ne iş yapıyor???

:) Emin ol o çocuk kendi ayrılır böyle dersen.
Aynen
Evlenince bir kadın çalışmamalı erkek dediğin evine bakmalı kimseden yardım almamalı
Düğünü erkek tarafı yapmalı eşyaları erkek ailesi almalı gibi konuşsun konu sahibinin ayrılmasına gerek kalmadan kendi kaçar
Çünkü amaç başka

İnanın gözlerim yaşararak okudum yazdıklarınız ki öyle duygusal biri değilimdir.
Gözlerimin yaşarmasına neden olan şeyse daha şimdiden, ortada ne nişanlılık ne evlilik bile yokken, erkek arkadaşınızın psikolojik şiddeti nedeniyle kendinizden vaz geçmeye başlamanız. "Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum", "Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum", "Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde." lütfen bu cümlelerinize yeniden okuyun. Objektif baktınız takdirde sürekli kendini aklamaya çalışan, kendi değerinin farkında olmayan, kendinden vaz geçen biri göreceksiniz. Ve daha yolun başındasınız.

Erkek arkadaşınızın aşağılık kompleksi var ve bunu sizi ezerek bastırmaya çalışıyor. Sınavlarınızdan başarısız olmanıza sebep olmaya çalışarak, aşağılayıcı şeyler söyleyerek, agresif davranarak sizi kendinizden, kendi değerinizden şüpheye düşürmeye çalışıyor. Onun yanındayken mesleğinizden bile bahsedemiyorsunuz ki yarın öbür gün hayatınızın bir parçası olacak bu meslek. Ve eğer evlenirseniz iş arkadaşlarınızla bir araya gelemeyeceksiniz, çünkü kendini küçük gören herşeyi burnunuzdan getirecek.
Evlendiğiniz takdirde eşiniz bu aşağılık kompleksini yenmek için kıyafetiniz-fiziksel görünümünüz-kadınlığınız-ev işlerini yapış şekliniz gibi bir süre sebepten sizi eleştirecek ve aşağılayacak, bu aşağılamalar sadece evinizde değil başkalarının yanında da olacak, ailenizden uzaklaştırılacaksınız ve çok büyük ihtimalle işin içine fiziksel şiddet de girecek. Bunları üzülerek söylüyorum ama evlendiğiniz takdirde sizi nasıl bir hayatın beklediğinin resmini çizmeye çalışıyorum.

Üstelik sadece erkek arkadaşınız değil ailesi de sorunlu. Bana kalırsa erkek arkadaşınızın babası (mazur görün) yağlı kapı bulduğunun farkında ve bunu kaçırmak istemiyor. Daha da fenası şimdiden size ve ailenize hiçbir saygısı olmadığını gösteriyor. "Sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak" diye ültimatom verme cesaretini nereden buluyor bu adam? Şimdiden sizi zorlamaya çalışıyor. Hiçbir uzlaşmacı tarafı olmayan, despot bir insan olduğunu da çok güzel ortaya koyuyor. Evlendiğiniz takdirde yarın öbür gün kazandığınız paradan çocuklarınızı nasıl yetiştirmeniz gerektiğine kadar tüm kararları kendisi vermeye çalışacak ve inanın erkek arkadaşınız da buna hayır demeyecek.

Annesi ve diğer akrabaları ise ayrı bir vahim vak'a. Kendilerini sizin üzerinizde öyle bir otorite olarak görüyorlar ki kıyafetlerinize, makyajınıza karışma hakkını buluyorlar. Ve daha ortada nikah yok. Evlendikten sonra daha nelerinize karışacaklarını düşünebiliyor musunuz?

Açıkçası ailece sizi boyundurluk altına almak için seferberlik ilan etmiş gibiler. Özgüvenizi yiyip bitirmek, ellerinde oyuncak olmanız için ellerinden gelen her çabayı gösteriyorlar. Bu aileye girmeniz halinde emin olan hayatınız cehenneme dönecek. Lütfen, lütfen kendinize bunu yapmayın.

Erkek aradaşınınız karakteri o kadar bozuk ki ayrılmak istemeniz ihtimaline karşı bile sizi tehdit edebiliyor.
"Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi." Şu cümlenizi yeniden okuyun ve evli olmanız halinde nelerle karşılaşabileceğinizi düşünün. Şimdi ortada nikah ya da çocuk olmadığı için ayrılmak kolay. Başınıza çökme vs. diye korkmayın. Hiçbir şey yapamaz. Gerekirse aileniz sizi korur. Ve inanın erkek arkadaşınız da bunun farkında. Büyük ihtimalle evlenir evlenmez de çocuk yapmak isteyecek ki sizi kendine kırılmaz zincirlerle bağlayabilsin.

Lütfen, lütfen kendinize bunu yapmayın!!!
Ayrılın ve geriye dönüp bakmayın bile!!!
Seviyorum diyorsunuz ama babası sizi azarladığında, annesi herkesin içinde sizi aşağıladığında, eşiniz size elini kaldırdığında bu sevgiden eser kalmayacak. Ve eğer bu işe bir son vermeseniz ne yazık ki sizi tam da böyle bir evlilik bekliyor. Lütfen kendizie bunu yapmayın!!!
Her şeyi çok güzel yazmışsın
Birebir aklımdan geçenler
Tüm aile birlik olup kızı yengeç gibi her koldan sıkıştırmışlar
Benim ailem kıyafetime karışmaz size ne oluyor diyemiyor
6 sene beraber olduysak 60 sene birlikte olma zorunluluğumuz mu var kaç sene evliler boşanmıyor mu diyemiyor

Benim ve ailemin kararı bu yönde 6 ay mühlet verme gibi bir durum yok ne zaman istersem o zaman evlenirim dahi diyemiyor
Bu ilişkinin geleceği çok karanlık biraz bile mantıklı düşünen kimse bunu görür

Siz bu ilişkiyi kafanızda çoktan bitirmişsiniz bence. Geriye sadece yılların hatırı ve acıma kalmış, ayrılmak için itici bir güç arıyorsunuz.

Bu aile sizin denginiz değil. Biraz hakaretvari olacak ama size yaptıklarına çok sinirlendim.
Bakın bu insanların tek derdi sizin ve ailenizin parası gibi duruyor. Ama cahil oldukları kadar kafasız da oldukları için kendilerini gizleme gereği duymamışlar. Bu tarz insanlar naif gördükleri insanlara her türlü baskıyı yaparlar. Sizi ve ailenizi çok saf görüyorlar belli ki. Süre verip tehdit bile etmişler. Çünkü babasının küçük dünyasında siz oğluyla senelerce gezdiğiniz için babanız rezil (!) olmamak için nişanı öne çekmek zorunda kalacak. Çünkü onlara göre siz çok safsınız ve kendileri çok akıllı. Tipik köylü kurnazı yani.

Üzgünüm ama sevgiliniz de sizi sevmiyor bence. Aşk, ilişki böyle olmaz. Büyük ihtimalle onun da tek derdi para ve ailesinden aldığı genetik materyal yüzünden o da kendini gizlemeyecek kadar kafasız. Adam bas bas bağırıyor resmen "benden koca olmaz" diye.

Yarın evlenirseniz de o paraları size şirin görünmeye çalışarak değil ezip baskı yaparak yemeye çalışacaklar. Çünkü böyle insanların normali bu. Diş geçiremedikleri, kendilerini ezen herkese de "ağam, paşam" yaparlar.
Şu an genellemenin dibine vurduğumun farkındayım ama bu toplumda çok var bu tarz insan.

Sizi anlamayan, ne size ne ailenize denk olmayan bu insanlardan uzak durun. Giden 6 sene olsun. Bir 6 sene daha kaybedip bir dünya maddi kayıp ve değer biçemeyeceğiniz kadar manevi hasardansa şimdi ayrılın, biraz üzülürsünüz sonra geçer.
Böylesi belki daha hayırlı
Evlenmeden önce ah canım benim inan kendi kızımdan ayrı tutmuyorum deyip yüze gülüp evlendikten sonra 180 derece değişenler var

Biz her kararlarına saygılıyız gençler ne derse o olur deyip evlendikten nerede yaşayıp maaşlarını nasıl harcayacaklarına bile karışan kaynanalar var
Ve seninle her şeye varım deyip el üstünde tutan ama evlendikten sonra paspas kadar kıymet vermeyen adamlar
Beni asıl onlar korkutuyor bunlar en azından kendini gizleyememiş

Ohh bulmuşlar senin gibi gelin adayı hiç bırakırlarmı. Para ailenden eğitim sende birde üstüne çok iyi niyetlisin. Ohh kebap.
Canını seviyorsan ayrıl

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Arkana bile bakmadan kac derim. Felaket geliyorum demez derler ama seninki geliyorum diye bagiriyor. Sen de o zaman 6 yil bekledin madem seveceksin sayacaksin diyeceksin. Annesinin ne haddine ya hala kim oluyor da senin kiyafetine karisiyor. Baksan kendi halan karismiyordur. Hatir gonul isine iliski evlilik olmaz. Nerden dondun ordan kardasin. Ne demek sana 6 ay sure. Bunlarin kararini anasi babasi yedi sulalesi degil sadece iliskiyi yasayan iki yetiskin birey verir.

Arkana bile bakmadan kac derim. Felaket geliyorum demez derler ama seninki geliyorum diye bagiriyor. Sen de o zaman 6 yil bekledin madem seveceksin sayacaksin diyeceksin. Annesinin ne haddine ya hala kim oluyor da senin kiyafetine karisiyor. Baksan kendi halan karismiyordur. Hatir gonul isine iliski evlilik olmaz. Nerden dondun ordan kardasin. Ne demek sana 6 ay sure. Bunlarin kararini anasi babasi yedi sulalesi degil sadece iliskiyi yasayan iki yetiskin birey verir.
Ayrıca 6 yıl beklemişte ne olmuş
Sanki 35 yaşında ilişkiye başlayıp 41 yaşında terk edilip oyalanmış
Zaten ilişkiye başlanması 18 yaş
Çoğu insan otuzlu yaşlarda evleniyor artık

Böylesi belki daha hayırlı
Evlenmeden önce ah canım benim inan kendi kızımdan ayrı tutmuyorum deyip yüze gülüp evlendikten sonra 180 derece değişenler var

Biz her kararlarına saygılıyız gençler ne derse o olur deyip evlendikten nerede yaşayıp maaşlarını nasıl harcayacaklarına bile karışan kaynanalar var
Ve seninle her şeye varım deyip el üstünde tutan ama evlendikten sonra paspas kadar kıymet vermeyen adamlar
Beni asıl onlar korkutuyor bunlar en azından kendini gizleyememiş

Kafa çok çalışmıyorsa demek...
Konu sahibinin ya da ailesinin kız ailesi olarak 6 seneden sonra bu işi bitirmeye cesaret edemeyeceğini sanıyorlar bence. O yüzden işe girip gözü açılmadan nişan, nikah yapılsın derdine düşmüşler.
Ailece bağırıyorlar konu sahibine "kaç kurtar kendini bizden" diye.

Erkek arkadasiniz tam da uzak durulacak tiplerden.En son yazdiginiz cümle bile ürkütücü.Ne demek 6 yil seni bosa mi bekledim demek.Bir an önce kurtulun bu adam ve saygisiz, seviyesiz ailesinden.Ben sizin icin endiselendim.Bu adamla evlenipte hayatinizi mahvedeceksiniz diye.Niye kendinizi böyle insanlara layik buluyorsunuz.Sadece size degil anne ve babaniza da cok yazik.O kadar emek , sevgi büyüttükleri kizi hayvanin tekine kapilip gidecek.Olacak sey mi?

Uzun seneler birliktesiniz diye illa evlenmek zorunda hissetme kendini,çünkü evlilik karari cok ciddi bir mesele sonradan bosanmaktansa şimdi bitsin sonra aglayacagina şimdi ağla. Ayrılmak isteme nedenlerinde haklı olduğunu onlara anlatirsin uygun bir dille korkma kimseden

Herkese iyi geceler,

Siz onlara birkaç gömlek büyüksünüz ,sizi kendi seviyelerine çekmeye özgüveninizden başlamışlar eleştirerek

Sayfayi yeni actim ve okadar mesaj almisimki tesekkur ederim.. Inanin ne diyecegimi bilemiyorum cok duygulandim bukadar destekleyici mesaj aldigim icin. Burdan aslinda bana cevap veren herkese tesekkur etmek istiyorum, bana zamaninizi ayirip tavsiyeler verdiginiz icin. Evet benimde icime sinmeyen seyler vardi ama emin degildim. Iyikide bu konuyu paylasmisim cunki icime sinmeyen seyler dogruymus cunki birtane bile verilen cevapta ayrilma denmiyorum, hepsi ayrilin yonunde, ve buda icimdeki o korkuyu ve vicdan azabini aliyor. Kiminizin benden daha cok tecrubesi var kiminin daha az ama hepimizin ayni dusuncede olmasina inanin okadar sevindimki. Evet belkide cogunuz hakli benim ozguvenimi almaya calisiyorlar belkide kisman basardilar, ve aslinda bunun farkindayim ama bana oyle bir yaklasiyorlarki cogu zaman ben bile kendimden supheleniyorum. Cogu zaman hakli oldugum halde acaba haksizmiyim dedigim cok oldu.

Sizlerle iyiki derdimi paylastim cunki hicbiriniz beni tanimiyorsunuz ve objektif bir sekilde benim problemime yanit verdiniz. Kararsizligim belkide onlarin bende yarattigi ozguven eksikligiydi. Babam bana kucuklugumden beri ogretiigi seylerden biri kimseye haksizlik yapma, kimseyi kendinden ustun veya alcak gorme der hep. Korkum buyuzdendi onu yuz ustu birakirmiyim haksizlik yaparmiyim diye dusunceler icindeydim. Artik geceleri gozume uyku girmez hale gelmisti cunki bana 6 ay sure verdiler ve ben buna hazir degilim. Acaba haklilarmi diye surekli dusunmeye basladim cunki, babasi artik yasiniz geldi artik cok uzadi bu is ama iliskiye basladigimizda yasimiz 18di, oyuzden aslinda uzun surmus gibi gozukuyor ama degil. Ailece olarak dusunceleri eger gencler 25/26 yasina gelince evlenmeli ama ben buna katilmiyorum.

Cok caresizdim ve aldigim yanitlar beni cok sevindridi, evliligin bana gore yasi yok ama onlara gore var.. Erkek arkadasim eger cocuklarimiz olursa artik bana dede derler gibi imalarda bulunmaya basladi cunki ama ben eger evlensen onunla yada birbaskasiyla hemen cocuk istemiyorum. Tabikide hersey benim istedigim gibi olacak diye bisey yok, empati yapiyorum ama artik olaylara baktigim zaman empati yapilacak bir yani kalmadiginda kendimi bazi seylere inandirmaya calistigimi gordum. Yani kisacasi sagligimla oynadiklarini gordum cunki artik saglikli bir durum degildi. Cok kafam karisikti cunki kolay degil ilk sevgilim ve gencligimin cogu zamani onunla gecti. Kirmaktan haksizlik yapmaktan korkuyordum ama cevaplara baktigim zaman cok haklisiniz hepinize okadar tesekkur ederimki bana cok sey kattiniz. Suan kafamda tek bir soru var bu isi nasil bitirecegim cunki benim icin cok zor olacak, cok duygusal biriyim ve onlarin yine benim beynimle oyunlaqr oynamasindan korkuyorum.

Tekrak hepinize tesekkur ederim. Kadinlar kadinin en buyuk dostudur, yasim cok kucuk degil ama cok tecrubeli degilim, benimle tecrubelerinizi paylastiginiz bana yardimci olomaya calistiginiz icin size cok tesekkur ederim. Beni cok dugulandirdiniz. Hicbirinizi tanimiyorum ama hepiniz iyiki varsiniz!
Nişanlı değilsiniz bir şey değilsiniz. Ayrılık kararınızı oturup ailesiyle konuşmaniza gerek yok gibi. Çünkü anlattığınız kadarıyla bana pek konuşulacak birileri gibi gelmedi.Sevgilinizle dışarıda bir yerde buluşup size yakışan bir şekilde bu iliskiyi bitirin.Ailesiyle muhatap olmamaya çalışın derim.

Üzgünüm evliliginiz sorunlarla geçecek belli ki :( ben ilişkinizde gelecek göremedim. Kendisini sizden düşük gördüğü için sizi ezip egolarini tatmin etmeye çalışacak . Ailesi herşeye müdahil olacak , kıskançlık vs. derken hayat nasıl geçer bilmiyorum.. hakkınızda hayırlısı olsun

Herkese iyi geceler,

Sana gecenin 4bucugunda yaziyorum bak dikkate al lutfen.. Baska bi uzun soluklu iliskin olmadigindan sanirim BAGIMLI olmussun.. ben de esimle sevgili oldum sadece ve ne yapsa ne etse de ailesi ne kadar uygun olmasa bize de gormek istemedim.. sonuc mu.. gece yine kavga ettik ve bana hakareti birak kufurler savurdu kendiisi.. Artik cok kirginim yiprandim. Ben asik olmak ask dolu zamanlar gecirmek istyorum ama nerdeyse beni kanser edecek bi yapida kendisi ne aski.. bi de kizimiz var 2yasinda.. Ben de 28 yasindayim bu arada.. Ilk ve tek sevgilim oldugu icin ..blmiyorum bence bagimlilik hissettim resmen. Ojelerime bile karisirdi mesela. Su isin adini hemen koyalimlar beni de bunaltmjsti ve ben de biraz acele ettim malesef. Muhendislik mezunuyum hic calismadan evlendim. Evliyken de yuksek lisansimi tamamladim ama hala hic calismadim. Su an esim isten cikarildi ve yeni is bulamadi(kendisi de muhendis/unv.de tanistik zaten) ben de calismiyorum ne halt yiycez bilmiyoruz...
Ailesi hic hic uygun degil. Resmen onca akraba icinde tek tuk universite yuzu gormus adam var iclerinde. Annesi ilkokul mezunu mesela. Benm annem ise ogretmen..Esim de (ondan once annesi) hep hep ezme derdinde oldular bizi,cunku kendileri eziklik hissettiler..
Dugunumu hala lanet ederek anarim. Basit cingene ruhlu ailesi dugunu bir gelir kaynagi olarak gordu ve malesef tek kurus harcamadiklari dugunden altin para yolmaya takilari almaya calistilar. Vermedim ve olay cikardilar. Babasi bagirip cagirdi olay cikti tam anlamiyla . Neye ugradigimizi sasirdik. Annemlerle esimin ailesi hic gorusmjyorlar bi araya gelmediler. Ozur dileyen olmadi ne ailemden ne bizden ne benden. Ben de 1yil kadae gorusmedim onlarla ama kizim dogunca..esimin israriyla gorusmeye basladim. Cok pismanim. Her gorusmemizde kendime olan saygimi yitiriyorum. Cunku hic istemedigim birseyi yapiyorum. Salak miyim neden yani? Kim bana istemedigim seyi yaptirabilirdi ki?...dugunumde bagirip cagiran adamla ayni masaya oturmam icin israr eden esim de gozumde kuculdukce kuculuyor. (Bu arada.. paragoz bi insan degilim. Eger harcasalar gercekten de verirdim takilari. Ama hic biseye el surmeyip taki kesesini almaya calismak tek bir ceyrek altinin pesine duser hareketlerde bulunmalari midemi bulandirdi .Allah sorsun istiyorum belalrini bulsunlar istyorum ama..hic bisey oldugu da yok.. hala mutlu mesut yasiyorlar biz naptik demeden.. basit ve ucuz beyin boye bisey cok calismyor ve mutlu oluyor..)
Bence bitir iliskini. Cok ciddiyim....

Sana gecenin 4bucugunda yaziyorum bak dikkate al lutfen.. Baska bi uzun soluklu iliskin olmadigindan sanirim BAGIMLI olmussun.. ben de esimle sevgili oldum sadece ve ne yapsa ne etse de ailesi ne kadar uygun olmasa bize de gormek istemedim.. sonuc mu.. gece yine kavga ettik ve bana hakareti birak kufurler savurdu kendiisi.. Artik cok kirginim yiprandim. Ben asik olmak ask dolu zamanlar gecirmek istyorum ama nerdeyse beni kanser edecek bi yapida kendisi ne aski.. bi de kizimiz var 2yasinda.. Ben de 28 yasindayim bu arada.. Ilk ve tek sevgilim oldugu icin ..blmiyorum bence bagimlilik hissettim resmen. Ojelerime bile karisirdi mesela. Su isin adini hemen koyalimlar beni de bunaltmjsti ve ben de biraz acele ettim malesef. Muhendislik mezunuyum hic calismadan evlendim. Evliyken de yuksek lisansimi tamamladim ama hala hic calismadim. Su an esim isten cikarildi ve yeni is bulamadi(kendisi de muhendis/unv.de tanistik zaten) ben de calismiyorum ne halt yiycez bilmiyoruz...
Ailesi hic hic uygun degil. Resmen onca akraba icinde tek tuk universite yuzu gormus adam var iclerinde. Annesi ilkokul mezunu mesela. Benm annem ise ogretmen..Esim de (ondan once annesi) hep hep ezme derdinde oldular bizi,cunku kendileri eziklik hissettiler..
Dugunumu hala lanet ederek anarim. Basit cingene ruhlu ailesi dugunu bir gelir kaynagi olarak gordu ve malesef tek kurus harcamadiklari dugunden altin para yolmaya takilari almaya calistilar. Vermedim ve olay cikardilar. Babasi bagirip cagirdi olay cikti tam anlamiyla . Neye ugradigimizi sasirdik. Annemlerle esimin ailesi hic gorusmjyorlar bi araya gelmediler. Ozur dileyen olmadi ne ailemden ne bizden ne benden. Ben de 1yil kadae gorusmedim onlarla ama kizim dogunca..esimin israriyla gorusmeye basladim. Cok pismanim. Her gorusmemizde kendime olan saygimi yitiriyorum. Cunku hic istemedigim birseyi yapiyorum. Salak miyim neden yani? Kim bana istemedigim seyi yaptirabilirdi ki?...dugunumde bagirip cagiran adamla ayni masaya oturmam icin israr eden esim de gozumde kuculdukce kuculuyor. (Bu arada.. paragoz bi insan degilim. Eger harcasalar gercekten de verirdim takilari. Ama hic biseye el surmeyip taki kesesini almaya calismak tek bir ceyrek altinin pesine duser hareketlerde bulunmalari midemi bulandirdi .Allah sorsun istiyorum belalrini bulsunlar istyorum ama..hic bisey oldugu da yok.. hala mutlu mesut yasiyorlar biz naptik demeden.. basit ve ucuz beyin boye bisey cok calismyor ve mutlu oluyor..)
Bence bitir iliskini. Cok ciddiyim....
Allah yardımcın olsun, üzüldüm durumuna...

Back
X