İnanın gözlerim yaşararak okudum yazdıklarınız ki öyle duygusal biri değilimdir.
Gözlerimin yaşarmasına neden olan şeyse daha şimdiden, ortada ne nişanlılık ne evlilik bile yokken, erkek arkadaşınızın psikolojik şiddeti nedeniyle kendinizden vaz geçmeye başlamanız. "Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum", "Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum", "Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde." lütfen bu cümlelerinize yeniden okuyun. Objektif baktınız takdirde sürekli kendini aklamaya çalışan, kendi değerinin farkında olmayan, kendinden vaz geçen biri göreceksiniz. Ve daha yolun başındasınız.
Erkek arkadaşınızın aşağılık kompleksi var ve bunu sizi ezerek bastırmaya çalışıyor. Sınavlarınızdan başarısız olmanıza sebep olmaya çalışarak, aşağılayıcı şeyler söyleyerek, agresif davranarak sizi kendinizden, kendi değerinizden şüpheye düşürmeye çalışıyor. Onun yanındayken mesleğinizden bile bahsedemiyorsunuz ki yarın öbür gün hayatınızın bir parçası olacak bu meslek. Ve eğer evlenirseniz iş arkadaşlarınızla bir araya gelemeyeceksiniz, çünkü kendini küçük gören herşeyi burnunuzdan getirecek.
Evlendiğiniz takdirde eşiniz bu aşağılık kompleksini yenmek için kıyafetiniz-fiziksel görünümünüz-kadınlığınız-ev işlerini yapış şekliniz gibi bir süre sebepten sizi eleştirecek ve aşağılayacak, bu aşağılamalar sadece evinizde değil başkalarının yanında da olacak, ailenizden uzaklaştırılacaksınız ve çok büyük ihtimalle işin içine fiziksel şiddet de girecek. Bunları üzülerek söylüyorum ama evlendiğiniz takdirde sizi nasıl bir hayatın beklediğinin resmini çizmeye çalışıyorum.
Üstelik sadece erkek arkadaşınız değil ailesi de sorunlu. Bana kalırsa erkek arkadaşınızın babası (mazur görün) yağlı kapı bulduğunun farkında ve bunu kaçırmak istemiyor. Daha da fenası şimdiden size ve ailenize hiçbir saygısı olmadığını gösteriyor. "Sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak" diye ültimatom verme cesaretini nereden buluyor bu adam? Şimdiden sizi zorlamaya çalışıyor. Hiçbir uzlaşmacı tarafı olmayan, despot bir insan olduğunu da çok güzel ortaya koyuyor. Evlendiğiniz takdirde yarın öbür gün kazandığınız paradan çocuklarınızı nasıl yetiştirmeniz gerektiğine kadar tüm kararları kendisi vermeye çalışacak ve inanın erkek arkadaşınız da buna hayır demeyecek.
Annesi ve diğer akrabaları ise ayrı bir vahim vak'a. Kendilerini sizin üzerinizde öyle bir otorite olarak görüyorlar ki kıyafetlerinize, makyajınıza karışma hakkını buluyorlar. Ve daha ortada nikah yok. Evlendikten sonra daha nelerinize karışacaklarını düşünebiliyor musunuz?
Açıkçası ailece sizi boyundurluk altına almak için seferberlik ilan etmiş gibiler. Özgüvenizi yiyip bitirmek, ellerinde oyuncak olmanız için ellerinden gelen her çabayı gösteriyorlar. Bu aileye girmeniz halinde emin olan hayatınız cehenneme dönecek. Lütfen, lütfen kendinize bunu yapmayın.
Erkek aradaşınınız karakteri o kadar bozuk ki ayrılmak istemeniz ihtimaline karşı bile sizi tehdit edebiliyor. "Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi." Şu cümlenizi yeniden okuyun ve evli olmanız halinde nelerle karşılaşabileceğinizi düşünün. Şimdi ortada nikah ya da çocuk olmadığı için ayrılmak kolay. Başınıza çökme vs. diye korkmayın. Hiçbir şey yapamaz. Gerekirse aileniz sizi korur. Ve inanın erkek arkadaşınız da bunun farkında. Büyük ihtimalle evlenir evlenmez de çocuk yapmak isteyecek ki sizi kendine kırılmaz zincirlerle bağlayabilsin.
Lütfen, lütfen kendinize bunu yapmayın!!!
Ayrılın ve geriye dönüp bakmayın bile!!!
Seviyorum diyorsunuz ama babası sizi azarladığında, annesi herkesin içinde sizi aşağıladığında, eşiniz size elini kaldırdığında bu sevgiden eser kalmayacak. Ve eğer bu işe bir son vermeseniz ne yazık ki sizi tam da böyle bir evlilik bekliyor. Lütfen kendizie bunu yapmayın!!!