• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın en zor yılı

Ben bir eşeklik ettim,gittim KPSS için dersaneye yazıldım. Hiçbir şey yapamıyorum,düzenim tepetaklak oldu, sağlığım bozuldu resmen yaa:KK43:
Sabah 6da kalk işe git,çalış didin yorul akşam da koştura koştura dersaneye git. Haftanın 2 günü olmasına rağmen bunaldım; özellikle tarih dersini kafam almıyor,coğrafya da iyi değil ama tarih dersinde düşüp bayılacaktım.Dün ilk defa ağladım eve giderken. Ders çalışmam,test çözmem lazım yapamıyorum. Kızımın yüzüne baktım, bizi akşamları ya 8de ya da 11 de görüyor.Ona o kadar üzülüyorum ki. Depresyona girdim ne olur bana biraz el atın,ufacık önerinize bile razıyım :KK43:

çok abartmayın lütfen. çok çalışan kazanacak diye bişey asla yok..
ben haftasonu yarım gün giderdim. sizde öyle yapın. yarım gün çocuğu birine emanet edin. zaten uyanıp kahvaltısını eder biraz oynar gelirsiniz.
altı üstü 1 yıl dişinizi sıkacaksınız.
ben günde 2 saat tek çalışır kapatırdım. öyle kazandım.
ve sadece 1 tane yayının kitabını bitirdim pegemdi o da.. ince diye almıştım :D
denemeye ağırlık vermiştim son 3 ay. bütün yayınların denemesini çözerdim. tarhte yapmanız gerekeni söyleyim sıkılmadığınız konulardan not çıkarın özellikle inkılaptan çok soru geliyor. madem diğerleri sizi yoruyor onlara bakmayın. son ay diğer konular bitince bir özgüven gelir bakarsınız.
coğrafyadan da bölgeleri bilin tamamdır..
ve 1 yıl sonunda devlet memurunun rahatlığını düşünün. inanın özelde de çalıştım resmen köleymişim. şimdi maşallah o zamanın onda biri yorulmuyorum maaşım da baya bir fazla özele göre.. yoksa standart memur maaşı işte..

daha çook zamanın var. sınav ekimde. sizde şimdiden başlamışsınız ne mutlu size.. kendinizi haftfa içi çok yormadan, çocuğunuzla ilgilenerek yavaş yavaş çalışın. hafta sonları için sıkı bir program yaparsınız..
üzmeyin kendinizi.. Siz çalışın emek verin.. İnşallah nasip olur diyelim..
dediğim hocalara mutlaka bakın.. özellikle nihan akara

Teşekkürler canım yazın çok iyi geldi.Senin durumun daha zormuş :KK43:(
Hemen ilk engelde geri dönmeye kalktım ben, kendimi toparlayacağım inş.

bende önlisans sınavına hazırlanıyorum daha bir yıl var. düzenli ve istikrarlı gidersek neden olmasın alalım iyi bir puan kenarda dursun iki yıl geçerli sonrada işimizi allaha havale edelim. kadrolar açılsın hakkımızda hayırlısı olsun diye..

boşandığım için memur olmaya ihtiyacım var özel sektörde emeklilik yaşına kadar çalıştırmazlar. bu sene olmasa bile pes etmeyeceğim iki yılda bir bu sınava gireceğim.

çocuklarımız için denemeliyiz.. ve dershanedeki arkadaşlar bekar çalışmıyor olabilir evet zamanları daha fazla ama bizler ANNEYİZ.. annelerin evlatları için neler yapabileceğini anlatmama hiiiççç gerek yok sanırım..

sevgiyle umutla kal canım.

instagram hesabın varsa kpss yaz birsürü sayfa var. bende orada bir motivasyon günlüğü tutuyorum. tavsiye ederim

İşiniz çok zor..
Ben duygusal bir anne olarak yapamazdım ki yapamıyorum....
Umarım hak ettiğinizi kazanırsınız

Canım aynı yollardan bende geçtim.. Ben şu an memurum ve programcılık mezunuyum.. Ben kpss ye girdiğimde kızım 4 aylıktı.. Dershaneye gitmedim. Hatta kızım doğduktan sonra sınava girmeye karar verdim.. Aldım bi konu anlatımlı test kitabı vakit buldukça baktım.. Benimde tarih ve coğrafyayla sorunum vardı.. Ben yinede fazla bakmamıştım tarih ve coğrafyaya.. Matematik ve Türkçe temelim iyi olduğu için onlara güvendim.. Sonuç olarak tarihten çok yanlışım vardı... :D 83 küsür almıştım ve atandım 2007'de.. Ama o sene programcılıktan alım çok olmuştu.. Çok kasma kendini.. Kısmette varsa oluyor.. Bu senen evet biraz zor ve yoğun geçebilir ama kazanırsan daha rahat bi hayatın olacak.. Ve buna değer diye düşün..

canım tarih konusunda Hakan dede çalış videolu eminim zevkle izleyeceksin ben 3 yanlış yapmıştım adam sıkmıyor hiç

Ben bir eşeklik ettim,gittim KPSS için dersaneye yazıldım. Hiçbir şey yapamıyorum,düzenim tepetaklak oldu, sağlığım bozuldu resmen yaa:KK43:
Sabah 6da kalk işe git,çalış didin yorul akşam da koştura koştura dersaneye git. Haftanın 2 günü olmasına rağmen bunaldım; özellikle tarih dersini kafam almıyor,coğrafya da iyi değil ama tarih dersinde düşüp bayılacaktım.Dün ilk defa ağladım eve giderken. Ders çalışmam,test çözmem lazım yapamıyorum. Kızımın yüzüne baktım, bizi akşamları ya 8de ya da 11 de görüyor.Ona o kadar üzülüyorum ki. Depresyona girdim ne olur bana biraz el atın,ufacık önerinize bile razıyım :KK43:
Aynı ben yaa tek eksik bebeğim yok henüz bende haftanın 6 günü çalışıyorum tek pazarım da da dershaneye gidiyorum akşama kadar. Evde eşimle kahvaltı yapmayı özledim. Her akşam evimin düzeni bozulmasın diye koşturup duruyorum evde. Test çözmeye vakit bulamıyorum resmen. Konu tekrarı yapamıyorum. Ama bunların hepsi bir amaç için oluyor ya ne yapalım bir sene katlanacağız artık. Bebişin annesinin düzenli bir işi olduktan sonra daha çok mutlu olacak merak etme.

Bir mp3 çalar ile tarih derslerini yolda gidip gelirken dinleyebilirsiniz.
İş yerinde vaktiniz oluyormu, ufak paragrafları hap bilgileri araya sıkıştırabilirsiniz.
Netten bir sürü soru video hap bilgi okuyabilirsiniz.
Ve herşeyden öte sakın inanmaktan vazgeçmeyin. Kızınızda az bir süre sizi özleyecek sonrası rahat ..

Bir mp3 çalar ile tarih derslerini yolda gidip gelirken dinleyebilirsiniz.
İş yerinde vaktiniz oluyormu, ufak paragrafları hap bilgileri araya sıkıştırabilirsiniz.
Netten bir sürü soru video hap bilgi okuyabilirsiniz.
Ve herşeyden öte sakın inanmaktan vazgeçmeyin. Kızınızda az bir süre sizi özleyecek sonrası rahat ..
Yolda toplam 4 saatim geçiyor,bu vaktimi çok iyi değerlendirmem lazım dediğin gibi.İşlerim bazen çok yoğun bazen de hiç işim olmuyor, boş vakitler olduğunda burada önerilen videolara bakacağım. Yolda da test çözmeye çalışacağım artık. İnş.düzene girer :( O kadar zor konular anlattı hoca dün.En sonunda da "bu konudan 2 soru anca çıkar" diyince ben bir pes ettim,kazanabilme inancım gitti. Ya tarihte ne zor konular ve öyle ufacık detaylar var ki,bir de hep ezber.Sen o kadar çalış didin,ne için 2 soru için. Off off.

Bende bu yıl çocukla,işe giderek ve formasyon için okula giderek ilk hazirlanmamda atandim.kpss bikere bilgi ölçen bir sınav değil en çok tarih çalıştım ama çok ilgisiz sorular çıktı.en önemli şey motive olmak kendi kendini sürekli motive etmen gerekiyor ve inanmak çok önemli ne olursa olsun yarıştan kopmamak gerek.

Bende bu yıl çocukla,işe giderek ve formasyon için okula giderek ilk hazirlanmamda atandim.kpss bikere bilgi ölçen bir sınav değil en çok tarih çalıştım ama çok ilgisiz sorular çıktı.en önemli şey motive olmak kendi kendini sürekli motive etmen gerekiyor ve inanmak çok önemli ne olursa olsun yarıştan kopmamak gerek.
İnş. benim de sizin gibi şansım yaver gider. Ön lisansmıydı sizin de?

Kpss için işini bırakmış, dişini tırnağına takmış, gecesini gündüzüne katmış birisi olarak yorumlayacağım.

Çok zor. Bekardım. Çalışmıyordum. Ev - dershane arasında mekik dokuyordum. Tarihten 28in altına hiç düşmedim. Çok severdim.

Sabah evden çıkıp gece 22.00 larda dönerdim eve. Sosyal hayatımdan tamamen feragat etmiştim.

82 aldım ve atanamadım.

İşimden de olmuştum.

Bilgisayar Programcılığının atamaları daha iyi diye biliyorum en azından 80 puanla İstanbul'un bir ilçesine M.e.b e atanan arkadaşım var.

Benim Kpss'ye hiiiiç inancım yok.

Bu sizi olumsuz etkilemesin. İşinizi bırakmamanızı öneririm. Çok ağır bir tempo olacak ama hem çocuk, ev hem iş ve dershane.

Öncelikle kesinlikle multivitamin kullanın. Gerçekten farkı göreceksiniz.

Tarih için şunu söyleyebilirim , sevmeniz ve merak etmeniz lazım. Sınav için değil öğrenmiş olmak için öğrenin. Genel kültür gibi düşünün faydasını göreceksiniz. Ben yazarak çalışırdım.

Coğrafya için sanırım Nihan Ataman'dı. Videoları youtube'da var enfes anlatır.

Ama bence en önemlisi standart sapmayı etkileyen Vatandaşlık. Şimdiden başlayın aynı tarih gibi öğrenmiş olmak için çalışmaya başlayın.

Çoook kolay gelsin.

Kpss için işini bırakmış, dişini tırnağına takmış, gecesini gündüzüne katmış birisi olarak yorumlayacağım.

Çok zor. Bekardım. Çalışmıyordum. Ev - dershane arasında mekik dokuyordum. Tarihten 28in altına hiç düşmedim. Çok severdim.

Sabah evden çıkıp gece 22.00 larda dönerdim eve. Sosyal hayatımdan tamamen feragat etmiştim.

82 aldım ve atanamadım.

İşimden de olmuştum.

Bilgisayar Programcılığının atamaları daha iyi diye biliyorum en azından 80 puanla İstanbul'un bir ilçesine M.e.b e atanan arkadaşım var.

Benim Kpss'ye hiiiiç inancım yok.

Bu sizi olumsuz etkilemesin. İşinizi bırakmamanızı öneririm. Çok ağır bir tempo olacak ama hem çocuk, ev hem iş ve dershane.

Öncelikle kesinlikle multivitamin kullanın. Gerçekten farkı göreceksiniz.

Tarih için şunu söyleyebilirim , sevmeniz ve merak etmeniz lazım. Sınav için değil öğrenmiş olmak için öğrenin. Genel kültür gibi düşünün faydasını göreceksiniz. Ben yazarak çalışırdım.

Coğrafya için sanırım Nihan Ataman'dı. Videoları youtube'da var enfes anlatır.

Ama bence en önemlisi standart sapmayı etkileyen Vatandaşlık. Şimdiden başlayın aynı tarih gibi öğrenmiş olmak için çalışmaya başlayın.

Çoook kolay gelsin.
Memur musunuz peki şuan? O kadar fedakarlık yapıp atanamamak çok zor hem de 82 puanla:KK43: Ondan korkuyorum işte.
Biraz boğaz ağrım var,öğlen eczaneden pastil almaya gittim.Gözüme vitamin ilacı takıldı,bir tane de Supradyn aldım. Bari takviye versin güçsüz düşmeyeyim diye,bakalım.

Benimde kızım var akşam işten dönmek bile geç benim için , sendeki iyi cesaret üstüne bir de dershane demiştim
Aslında durumuna bağlı
KPSS ye asılmak için işten çıkabilirsen daha iyi olabilir

Kpss hakkında Tavsiye veremem, Bende üniversite sınavına hazırlanıyorum. Ama konularımız 3 aşağı 5 yukarı aynı mesela. Dershanede anlamadıysanız, evde tek anlayamıyorsanız, internetten videolar izleyebilirsiniz. Tonguç akademi var, youtubeda. Ygs lys lise dersleri şeklinde gruplamış ama hem kpss hemde üni adaylarına yönelik anlatıyor. Bakın bura kpssde çıkabilir-çıkar vs diyor. Eğlenceli baya videoları. Tüm bilgileri veriyor, düzenli şekilde. Başka kanallar da bulabilirsiniz. Bazen konuyu anlamak için, video izlemek daha iyi oluyor, sözel derslerde özellikle. Kulak aşina oluyor en azından

Ben de beş aylık kızımla başlamıştım çalışmaya kpss. Dershaneye de yazılmıştım. İki ay bile gidemedim. Vaktimi orda boşuna harcadığımı evde aynı vakitte ders çalışmanın bana daha faydalı olacağını düşündüm. Öyle de oldu. 89 alıp atanmıştım ben de üstelik ben genel yetenek vr kültürün yanında eğitim de çalışmıştım. Isteyince Allah da yardım edince oluyo yani. Bir sene zorlanacaksınız ama sonra rahat edeceksiniz

İnş. benim de sizin gibi şansım yaver gider. Ön lisansmıydı sizin de?
Yok benim çok daha genişti mesul olduğum kısım eğitim artı alan sınavına da girdim.yani çok az vakit ayirabildim derslere.

Öncelikle bence işi bırakmayın.

Bana göre dersaneye gitmeden daha verimli çalışılıyor. Dersanenin artısı konularda püf noktalarını söylemeleri, onun yerine mp3 çalar ile yolda git gel yaparken dinlersiniz, ben öyle yapmıştım.

İş çıkışı akşam dersleri verimli olmaz pek, ben haftaiçi çalışıtğım için haftasonunu kütüphanede geçiriyordum. Ha bir de günde 300 soru falan çözülmüyor ben hiç o kadar çözmedim şahsen. alışkanlık oldu her sene girerim :) bu şekilde çalışarak 88-90 arası alırım genelde. Oluyor yani imkansız değil. Matematik sorununuz yoksa tarih coğrafya kolay. Allah yardımcınız olsun.

Back
X