Hayatımın kararı

Nefes1411

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2020
84
237
43
27
Merhabalar. Daha önce çok açılmış bir konu olduğunu biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kesinlikle din dil ırk ne olursa olsun ayrım yapan biri değilim olmadım da. Erkek arkadaşım doğulu bende ege de yaşayan biriyim. 1 senedir tanışıyoruz beraberiz ve birbirimizi çok seviyoruz. Birlikte bir geleceğimiz olsun istiyoruz. Ama sadece biiz istiyoruz.
Onunla ilk tanıştığımda sorun olmaz diye düşündüm çünkü annem küçüklüğümden beri kızım sen kimi seversen onunla evlen mutlu ol dinimiz bir olsun yeter derdi. Peki ya şimdi ?
Evet annem biliyor ve ilk duyduğunda çok tepki gösterdi o kadar şaşırdım ki bu tepkiyi beklemiyordum. O da insan bende insanım ne farkımız var ki ? Daha sonra tanıştırdım eskisi kadar sorun yapmıyor artık. Arada bir onunla evlenirsen vermem diyor. Ayrılıcağımı düşünüyor büyük ihtimalle.Babam henüz bilmiyor ama çok karşı çıkıcağını biliyorum öte yandan diğer aile büyüklerimde... Tek sorun doğulu olması da değil her yerinde dövme var bizimkiler malum hiç sevmezler. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. O kadar üzgünüm ki...

O l m a z.

A y r ı l .

mesel aynı evde yaşamak, aynı evde yaşamadan karar vermeyin.

Misal, siz Egeliyim demişsiniz, sahile gezmeye ya da denize girmeye gidersiniz doğru mu? Sizin çocuk pekala ben bikini istemem, şort giyme diyebilir. Buna benzer çok fark var, yani Egeliler modern, açıkgörüşlü, Avrupai insanlar, sizin tarafa oranla ülkenin geri kalan erkekleri mağara adamı kalıyor açıkçası. Hele ki Doğulu biri kültürel olarak kel alaka, erkeklerin çoğu gayet ataerkil kafada. Bu kadar farklı kültürden biriyle nasıl mutlu olacaksınız? Yine de siz bilirsiniz.

Kültür farkı nedeniyle sorun olmazsa tamam. Ama yetişme biçimi ve hayat görüşü farklı insanlar bir çatı altına girince çok çatışma oluyor. Bunu doğu batıdan ziyade öyle düşünmek lazım

Yazları evet sürekli şort giyiyorum bugünlerde bile aynı şekilde giydiğimde hiç bişey söylemiyor. Bir de karakter meselesi diye düşünüyorum ben mesela benim karakterim biraz daha baskın ona göre denizi evet seviyoruz o da seviyo ne zamandır tatil planı yapıyoruz birlikte

Zor bir karar ama hayatın boyunca hep önüne gelecek bu sorun hiç bitmeyecek..
Her eşinle sorun yaşadığın da biz sana demiştik sen seçtin diyecekler.. aileler birbiriyle görüşmek istemeyecek..
Birbirlerinin hakkında konuşacaklar ve size evliliginize hep yansıyacak...
Iyi düşün ...

Erkeklerle ilgili bildiğim birkaç şeyden biri evlenmeden tmm cnm giy dedikleri hiçbir şeyi evlendikten sonra giydirmedikleri.

Kendi İzmir'de bile büyüse aile eğer ki kendi örf adetini uyguluyorsa İzmir'de yaşaması bişey ifade etmez. Siz asıl aile yaşantısını aile ilişkilerini gözlemleyin

Ama şöyle de bişey var biz İzmir'de yaşıyoruz o da doğma büyüme İzmir'de o da aynı şekilde normal senin benim gibi bir ailede yaşıyor.

Eeeeee o zaman bir kultur farki yok ki. Bunu ailenize soylediniz mi?

Memleket önemli değil ama kültür farkı yoksa.
Mesela iki aile de uzun süredir İzmir'de yaşıyordur, memleketlerinden kalma geleneklere aşırı bağlı değildir veya bakış açıları çok zıt değildir, o zaman sorun çıksa da minimum düzeyde olur. Ne derece farklılık olduğu önemli.
Türkiye'de biriyle evlenince ailesiyle de evleniyorsunuz maalesef. Dikkat etmek zorundasınız

O zaman sana bunu yaşamış biri olarak tecrübemi aktarayım. Ben batılıyım tamamen batı kültürüyle büyüdüm. Eşim doğulu. Oda batıda büyümüş ama ailesi tabi doğuda büyümüş ve o kültüre bağlılar.
Eşimle değil de ailesiyle çok sıkıntı çektim, hatta şimdi görüşmüyorum. Bana çok ağır geldi doğulu ile evlilik. Eğer sende benim gibi bireysel olmayı seviyorsan, akrabalarını bayramdan bayrama görüyorsan, kendi kararını kendin veriyorsan ya kısaca özgürsen eşinle bi nebzede ailesiyle anlaşabileceğini sanmam.(istisnalar vardır) Örneğin eşimin ailesi akrabalarına çok çok bağlıdır, öyle ki her gün beraberlerdir. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez nerdeyse maaşlarını birleştirip hep beraber oturup yiyecekler. Bense ailemde böyle görmedim, bizde akrabalarımızı çok severiz ama ben özelim ve çekirdek ailemle mutlu oluyordum. Benim için akrabaları sadece akrabaydı işte. Başka ne olacaktı ki onlar gibi akraba diye ölemezdim ki öyle görmedim. Her gün onlarla olamazdım. Eş ailesi her gün arardı. İstisnasız. Eğer gitmezsek benim kaynanadan yana şanssız olduğum için olabilir tahrik mesajları atardı. Ne kadar kötü olduğumu söyler dururdu. Birde konuştukları dili anlamayıp öyle baka kalmak. Türkçe bildikleri halde. Ya dedim Ya bana çok ağır geldi doğulu ile evlilik. Görüşmüyorum ailesiyle. Eşimle de tabi çok huzurum bozuldu. Boşanma noktasına geldim. Çekemiyorum dedim ben benim başkasının istediği gibi yaşayamam bitecekse bitsin görüşmüyorum dedim. Eşim bana hak verdi. Dayatırsa hala boşanırım. Seninde böyle olacak diye değil dediğim gibi tecrübemi aktardım hakkında hayırlısı olsun

2 ay birlikte kaldık her şekilde yardımcı oldu bunu deneyimlemek istedim gerek mutfağa girdi bulaşık yıkadı gerek evi süpürdü toz aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…