Hayatımın kararı

He birde unuttuğum hizmet beklemeleri var. Hatta çaylarına şekere kadar atmam istendi. Ben bacak bacak üstüne atıyormuşum diye eşime şikayet edildim :) evlendim 1 gün sonra iş sözleşmesi yapmış gibi bizim senden isteklerimiz şunlar şunlar dendi köşeye çekip beni. Çay koymak fır dönmek misafirlere hizmet etmek. Hatta o 20 kişilik grup neden eş annesinde kalmıyorsun cıks cıks yapardı bana. Mecburmuşum gibi, evim varken. Ben tek kızım bide. Hiç bana hizmet ettirmediler el bebek büyüdüm ama nezaket amaçlı gittiğim yerde yardım ederdim tabi. Direk senden isteklerimiz hizmet der gibi konuşulması ve beklenmesi ayıplanmam. Annem çok ağladı mesela. Annemi çok ağlattılar. Artık son damlam taştı görüşmüyorum.

İzmirli ve doğulu yakınımda evlenen oldu. Ama ikisi de İstanbulda yaşıyorlardı. Birbirlerini sevdiler ve iyi anlaşıyorlar. Fakat aileler kesinlikle uyuşamadı ve görüşmüyorlar.

Herkes zaten her şeyi söylemiş ek olarak tavsiye erkek arkadaşınızın dövmeleri altında faça var mı iyi bakın erkeklerin %60 ı bizim gibi estetik dursun bir anlamı olsun diye dövme yaptırmıyor façaları kapatmak için yaptırıyor kolunda vücudunda faça olan biriyle bırak sevgililiği evlenmeyi benim tavsiyem arkadaşlık bile yapma bütüne bak o sinirle o acıyla kendini kesebilecek psikopatlıktaki insan sana her şeyi yapar bana yapmaz kıyamaz küçükmüş şu bu deme buna dikkat et

Canım hüzel düşünüyorusun ama öyle olmuyor işte üniversitedeyken ben de doğulu birini sevmiştim ama zamanla omkadar ters gelmeye başladı ki büyüklerimin dediğini anladım. Şuan her şey güzel olabilir ama gün gelecek çocuk yetiştirme de bile sorun yaşayacaksınız hatta din dil farkı bile gözüne batacaktır çok seviyor olman iyi bir el olduğunu göstermez insanlar denkleriyle evlenir yani kğltür ve statü açıdan

Yani yorumlari okurken insanlarin kendi tecrubelerini nasil genel kabul ettigini ve insanlarin bireysel yanlislarini nasil bir bolgeye mal ettiklerini dehsetle okudum resmen.. yazik..

Benim esim Kürt ve Alevi. Ben ise Sunni ve Turkum. Oldukca kalabalik bir aileleri var. Beni istemeye 50 kisi geldiler ve cekirdek kadronun yarisi bile yoktu.

Ben Istanbulda dogdum buyudum. Esim izmirde dogmus, istanbulda buyumus.

Giyimime asla karismaz. Isime asla karismaz. Kendimi gelistirmek adina yaptigim herseye sonuna kadar destektir. 2 cocugumuz var, ilgili ( gercek anlamda ilgili) bir baba ve ev isleri de dahil beni destekleyen bir koca.

Kendi istegimle kayinvalidemin karsi apartmanina tasindim. Habersiz gelmez. Misafirleri geldiginde eger bizim de orada olmamizi arzu ettiyse gunu bile ona gore ayarlar. Hizmet beklemez, hatta gittigimde kizim sen bi rahat yemek ye diyerek ben bitirene kadar cocuklari oyalar.

Iatanbuldaki akrabalariyla normal akrabalik cercevesinde gorusuruz. Severim genelde hepsini, kimseyle sorunum olmadi.

Yeri geldi evimde 20 kisilik yemek hazirladim, yeri geldi koylerine gittigimizde kiyafetime dikkat ettim. Yeri geldi cemevinde cenazelerine gittim dua ettim, yeri geldi esim camide cenaze namazini kildi.

Gecenlerde bi konu vardi, esinize bakinca ne dusunuyorsunuz diye.. allahim ben nerde nasil bi iyilik yaptim da beni bu adamla karsilastirdin ve beni aevdi diyorum..

Memleketi bosverin, sevdiginiz ve ailesi insan mi ona bakin.

Sonuç ne oldu? Zorluk yaşadınız mı? Yada aileniz haklı çıktı mı? Biraz bilgi verirseniz çok değerli olur benim için. Şuan kızkardeşim aynı durumda o yüzden merak ediyorum.

Zorluk yaşadık. Ailem istemedi. Dayimi bile getirdiler şehir dışından beni ikna etmek için. Ben de resti çektim. Yani illaki evleneceğim, ister sizle ister sizsiz dedim. Ciddiydim de yani. Mecbur ikna oldular. Evlendik sonra. İyiyiz şimdi. Ailemle çok samimi değil ama zaten kendi ailesi ile bile mesafeli gibi biraz. Gider geliriz her iki tarafa da, bir problem kalmadı.

Ama ben eşimden şöyle emindim. Benim ailem dindar, ben değilim. Eşim de dindar değil. Ailem dini açıdan sorun yaşarsınız, yaşarız diyorlardı. E ben zaten ailem gibi değil, eşim gibi olduğum için sorun yaşamayacagimi biliyordum. Aileme açık açık ben zaten sizin dini baskılarınizdan biktim, bir alakam kalsın istemiyorum, esimin de dini inancı yok diyemiyordum. Onlar da adam oruç tutmama engel olur, gusül almaz vs gibi saçma sapan şeyler düşünüyorlardı.

Ama ailemin dediği gibi eğer eşim ailesinin mensup olduğu mezhebin koyusu olsaydı yine sorun yaşardık. Sizin durumda da adam eğer ki gelenek görenek meraklısı ise yine olmaz.

Fazla masumsun.. O da insan sende ama bazı işler öyle yürümüyor. Anneler çocuklarının kötülüğünü istemez

Kültürlerin farklı olması düşündüğünüz kadar kolay değil. Eşim ve ben farklı şehirlerdeniz. Eşim yıllarca ailesinden uzakta yaşamış büyük şehirde okumuş olmasına rağmen biz evlendikten sonra o modern adam bazı huylarını değliştirip memleketine giderken giyimim konusunda bazı beklentilere girmeye başladı, bazı ataerkil tavırlar sergiledi ailesiyle ve onların kurallarıyla alakalı. Ama ben ödün vermedim. Şu an evliliğimiz oturdu, ailesi beni tanıdıkça benden ilk etapta bekledikleri şeylerden vazgeçti. Seviyeli ve sevgi dolu bir ilişkimiz var ailesiyle. Eşim de istemediğim şeyleri yapmamı teklif bile etmiyor. Ama bu noktaya kolay gelmedik. Benim yerimde başkası olsa bu kadar dayanır, direnir , kendi doğrularını savunur muydu? Bilemiyorum. Tatlı tatlı yapsan ne olur ki sanki?lere tamam dedikçe kendi karakterinizden ödün verdiğinizi farkedip yaşanan stres hiç bir şeye benzemiyor çünkü. Biz bi de ailelerden uzaktayız. Yakınken daha zor olabilir.

Hanımefendi siz şanslıymışsınız. Herkesin yaşadığını hissettiğini kendisi bilir.

Sanki bu mesajı ben yazmışım gibi hissettim. Kayınvalidem değil ama akrabaları nedeniyle o kadar ağladım ki. Şimdi her şey yolunda ama ne kadar benzer şeyler yaşamışız. :)

Teşekkür ederim cevabınız için. Az çok yorumlarıma yansıtıyorum, kardeşler olarak anne babamız için ölüp bittiğimiz söylenemez. O yüzden kardeşimde sizin gibi yapacak muhtemelen. Tek korkum onların haklı çıkması sanırım.

Sen Bi de evlendikten sonra bak görüşmeyi ister mi istemez mi. Bazen Bi aile aşkı basar kimisine

Benim erkek arkadaşım karadenizli yobaz diye tabir edilen bir yerden ben de egeliyim ama ailesi benim ailemden kat kat rahat kendisi de hiç giydigime konustuguma görüştüğüme karışmaz zaten karışamazda en fazla yakışmamış diyebilir.Birsürü de o yobaz denilen sehirden flörtüm,arkadaşım vs.. oldu hiç de öyle yobaz değillerdi. Hepsi de gayet iyi aile çocuğu,modern asla karsisindaki kadına karışmayacak tiplerdi. Doğulu kız arkadaşlarım da vardı hic de mutaassıp değildi ne kendileri ne aileleri ic anadolulu bir sürü kız-erkek arkadasim oldu onlarda hiç öyle tipler değildi. Bir tane balıkesirli vardı ama evlerden ırak. Erkek arkadasinizin size davranislari nasıl önemli olan bu gerisi hiicc önemli değil.

Bir arkadasimin yabanci sevgilisi vardi,
gece gunduz aglardi, annem babam hayatta izin vermez evlenmeme diye,
bir sekilde cesaretini toplayip ailesi ile tanistirdi, ha ha aile inanilmaz seviyor damatlarini su an, hic problem bile olmadi.

Bazen bazi seyleri biz mi buyutuyoruz, daha babanizin haberi bile yokmus,
anneniz ilk tepki olarak kizmis ama sonra kabullenmis.

bir de bi tanissinlar, ondan sonra bakarsiniz.
Siz aldiginiz karardan eminseniz, aileniz de bir yerde kabul edecektir zaten, onemli olan isleri cok aceleye getirmeden, herkese alismasi icin zaman taniyarak yapmak olacaktir.

Tabi ki ailenizle tanistirmadan bu dogulu onyargisini bir sekilde kirmalisiniz, yoksa sevgilinize cok ayip olur, ve eger bu tarzda bir tepki alirsa da bunu sonradan unutmayacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…