- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.190
- 158
He birde unuttuğum hizmet beklemeleri var. Hatta çaylarına şekere kadar atmam istendi. Ben bacak bacak üstüne atıyormuşum diye eşime şikayet edildim :) evlendim 1 gün sonra iş sözleşmesi yapmış gibi bizim senden isteklerimiz şunlar şunlar dendi köşeye çekip beni. Çay koymak fır dönmek misafirlere hizmet etmek. Hatta o 20 kişilik grup neden eş annesinde kalmıyorsun cıks cıks yapardı bana. Mecburmuşum gibi, evim varken. Ben tek kızım bide. Hiç bana hizmet ettirmediler el bebek büyüdüm ama nezaket amaçlı gittiğim yerde yardım ederdim tabi. Direk senden isteklerimiz hizmet der gibi konuşulması ve beklenmesi ayıplanmam. Annem çok ağladı mesela. Annemi çok ağlattılar. Artık son damlam taştı görüşmüyorum.Benimde türkten çok Kürt arkadaşım var ve hepsinin yeri benim için ayrı ben onlarla büyüdüm nerdeyse ve hiçbir farklılık görmüyorum önemli olan önce insan olmak vicdanlı olmak sevgiyle de herşeyi aşarız gibi geliyor
Acele etmiyorum zaten ama bütün heryerde aynı durum yok mu ? Mesela benim abim evlendi eşi batılı ama kendisi çok iyi ama ailesi için aynı şeyi söyleyemiyorum. Abimler Aydın'da oturuyorlar sırf onlar Aydın'da diye muğladan kalkıp tam yan evlerine taşındılar. Düğünde takılan takıların hepsini kızın ailesi aldı abim işten çıktı iş kurcaz diye abimin tazminatını elinden aldılar. Babam abime araba aldı onu sattılar parasını yediler. Abimde insanları kırmaktan çok korkar ne yaşarsa yaşasın hep içine atar söylemez kimseye. Bilemiyorum ama bende doğu batı farkı olduğunu düşünmüyorum heryerde var çünkü bu tür insanlar
Teşekkür ederim :)Ya geçen konun çok güzeldi,belirtmeden geçmek istemedim
Canım hüzel düşünüyorusun ama öyle olmuyor işte üniversitedeyken ben de doğulu birini sevmiştim ama zamanla omkadar ters gelmeye başladı ki büyüklerimin dediğini anladım. Şuan her şey güzel olabilir ama gün gelecek çocuk yetiştirme de bile sorun yaşayacaksınız hatta din dil farkı bile gözüne batacaktır çok seviyor olman iyi bir el olduğunu göstermez insanlar denkleriyle evlenir yani kğltür ve statü açıdanMerhabalar. Daha önce çok açılmış bir konu olduğunu biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kesinlikle din dil ırk ne olursa olsun ayrım yapan biri değilim olmadım da. Erkek arkadaşım doğulu bende ege de yaşayan biriyim. 1 senedir tanışıyoruz beraberiz ve birbirimizi çok seviyoruz. Birlikte bir geleceğimiz olsun istiyoruz. Ama sadece biiz istiyoruz.
Onunla ilk tanıştığımda sorun olmaz diye düşündüm çünkü annem küçüklüğümden beri kızım sen kimi seversen onunla evlen mutlu ol dinimiz bir olsun yeter derdi. Peki ya şimdi ?
Evet annem biliyor ve ilk duyduğunda çok tepki gösterdi o kadar şaşırdım ki bu tepkiyi beklemiyordum. O da insan bende insanım ne farkımız var ki ? Daha sonra tanıştırdım eskisi kadar sorun yapmıyor artık. Arada bir onunla evlenirsen vermem diyor. Ayrılıcağımı düşünüyor büyük ihtimalle.Babam henüz bilmiyor ama çok karşı çıkıcağını biliyorum öte yandan diğer aile büyüklerimde... Tek sorun doğulu olması da değil her yerinde dövme var bizimkiler malum hiç sevmezler. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. O kadar üzgünüm ki...
Sonuç ne oldu? Zorluk yaşadınız mı? Yada aileniz haklı çıktı mı? Biraz bilgi verirseniz çok değerli olur benim için. Şuan kızkardeşim aynı durumda o yüzden merak ediyorum.
Hanımefendi siz şanslıymışsınız. Herkesin yaşadığını hissettiğini kendisi bilir.Yani yorumlari okurken insanlarin kendi tecrubelerini nasil genel kabul ettigini ve insanlarin bireysel yanlislarini nasil bir bolgeye mal ettiklerini dehsetle okudum resmen.. yazik..
Benim esim Kürt ve Alevi. Ben ise Sunni ve Turkum. Oldukca kalabalik bir aileleri var. Beni istemeye 50 kisi geldiler ve cekirdek kadronun yarisi bile yoktu.
Ben Istanbulda dogdum buyudum. Esim izmirde dogmus, istanbulda buyumus.
Giyimime asla karismaz. Isime asla karismaz. Kendimi gelistirmek adina yaptigim herseye sonuna kadar destektir. 2 cocugumuz var, ilgili ( gercek anlamda ilgili) bir baba ve ev isleri de dahil beni destekleyen bir koca.
Kendi istegimle kayinvalidemin karsi apartmanina tasindim. Habersiz gelmez. Misafirleri geldiginde eger bizim de orada olmamizi arzu ettiyse gunu bile ona gore ayarlar. Hizmet beklemez, hatta gittigimde kizim sen bi rahat yemek ye diyerek ben bitirene kadar cocuklari oyalar.
Iatanbuldaki akrabalariyla normal akrabalik cercevesinde gorusuruz. Severim genelde hepsini, kimseyle sorunum olmadi.
Yeri geldi evimde 20 kisilik yemek hazirladim, yeri geldi koylerine gittigimizde kiyafetime dikkat ettim. Yeri geldi cemevinde cenazelerine gittim dua ettim, yeri geldi esim camide cenaze namazini kildi.
Gecenlerde bi konu vardi, esinize bakinca ne dusunuyorsunuz diye.. allahim ben nerde nasil bi iyilik yaptim da beni bu adamla karsilastirdin ve beni aevdi diyorum..
Memleketi bosverin, sevdiginiz ve ailesi insan mi ona bakin.
He birde unuttuğum hizmet beklemeleri var. Hatta çaylarına şekere kadar atmam istendi. Ben bacak bacak üstüne atıyormuşum diye eşime şikayet edildim :) evlendim 1 gün sonra iş sözleşmesi yapmış gibi bizim senden isteklerimiz şunlar şunlar dendi köşeye çekip beni. Çay koymak fır dönmek misafirlere hizmet etmek. Hatta o 20 kişilik grup neden eş annesinde kalmıyorsun cıks cıks yapardı bana. Mecburmuşum gibi, evim varken. Ben tek kızım bide. Hiç bana hizmet ettirmediler el bebek büyüdüm ama nezaket amaçlı gittiğim yerde yardım ederdim tabi. Direk senden isteklerimiz hizmet der gibi konuşulması ve beklenmesi ayıplanmam. Annem çok ağladı mesela. Annemi çok ağlattılar. Artık son damlam taştı görüşmüyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için. Az çok yorumlarıma yansıtıyorum, kardeşler olarak anne babamız için ölüp bittiğimiz söylenemez. O yüzden kardeşimde sizin gibi yapacak muhtemelen. Tek korkum onların haklı çıkması sanırım.Zorluk yaşadık. Ailem istemedi. Dayimi bile getirdiler şehir dışından beni ikna etmek için. Ben de resti çektim. Yani illaki evleneceğim, ister sizle ister sizsiz dedim. Ciddiydim de yani. Mecbur ikna oldular. Evlendik sonra. İyiyiz şimdi. Ailemle çok samimi değil ama zaten kendi ailesi ile bile mesafeli gibi biraz. Gider geliriz her iki tarafa da, bir problem kalmadı.
Ama ben eşimden şöyle emindim. Benim ailem dindar, ben değilim. Eşim de dindar değil. Ailem dini açıdan sorun yaşarsınız, yaşarız diyorlardı. E ben zaten ailem gibi değil, eşim gibi olduğum için sorun yaşamayacagimi biliyordum. Aileme açık açık ben zaten sizin dini baskılarınizdan biktim, bir alakam kalsın istemiyorum, esimin de dini inancı yok diyemiyordum. Onlar da adam oruç tutmama engel olur, gusül almaz vs gibi saçma sapan şeyler düşünüyorlardı.
Ama ailemin dediği gibi eğer eşim ailesinin mensup olduğu mezhebin koyusu olsaydı yine sorun yaşardık. Sizin durumda da adam eğer ki gelenek görenek meraklısı ise yine olmaz.
Sen Bi de evlendikten sonra bak görüşmeyi ister mi istemez mi. Bazen Bi aile aşkı basar kimisinePaylaştığın için teşekkür ederim ama gördüğüm kadarıyla ailesinden çoğuyla (anne babadan bahsetmiyorum) görüşmek istemiyor kendi. Bende bireysel yaşamayı seven biriyim ama ben zaten her fırsatta bunu ona dile getiriyorum hatta olursa farklı bi şehirde yaşamayı düşündüğümü bile söyledim. Nerde mutlu olursak orda kalırız dedi bilemiyorum tabi yaşamadan
ne oldu sonra?Bizimkiler de mezhep farkı var diye karşı çıkıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?