Hayatımın kararı

Burda yazılan acımasız yorumlara takılma ,burda yazılanlara bakılırsa valla hiçbir evlilik sürmez..öyle acımasız yorum yapıyorlar yani..konuna gelince benim çevremde farklı kültürden evlenip çok mutlu olan insanlar var,hatta bi kürt damadımız var diğer bütün damatların papucunu dama attırmış öyle seviyorlar yani,buna kendin karar ver önemli olan anlaşmak

Paylaştığın için teşekkür ederim ama gördüğüm kadarıyla ailesinden çoğuyla (anne babadan bahsetmiyorum) görüşmek istemiyor kendi. Bende bireysel yaşamayı seven biriyim ama ben zaten her fırsatta bunu ona dile getiriyorum hatta olursa farklı bi şehirde yaşamayı düşündüğümü bile söyledim. Nerde mutlu olursak orda kalırız dedi bilemiyorum tabi yaşamadan

Çok teşekkür ederim içime su serptin

2 ay birlikte kaldık her şekilde yardımcı oldu bunu deneyimlemek istedim gerek mutfağa girdi bulaşık yıkadı gerek evi süpürdü toz aldı

Valla konu sahibesi madem kultur farki yok gordugum kadariyla bence annene net bunu soyle. Cocugu bir gor tani kendin de bak dersin, olmaz mi?

Eeeeee o zaman bir kultur farki yok ki. Bunu ailenize soylediniz mi?
Annem biliyor erkek arkadaşımla da konuştular baya ama bişey söylemiyor ben de anlayamıyorum benim korkum babam ve aile büyükleri. Tabiki bu benim hayatım yeri geldiğinde karıştırmam ama insanın gözü korkuyor

Valla konu sahibesi madem kultur farki yok gordugum kadariyla bence annene net bunu soyle. Cocugu bir gor tani kendin de bak dersin, olmaz mi?
Tanıştırdım zaten maşallah annem konuşmayı çok sever sürekli konuştular bana ağzımı açtırmadılar ama bileyim belki de şuan ilerisini düşünmediğimi düşünüyordur

Bizimkiler de mezhep farkı var diye karşı çıkıyordu
Sonuç ne oldu? Zorluk yaşadınız mı? Yada aileniz haklı çıktı mı? Biraz bilgi verirseniz çok değerli olur benim için. Şuan kızkardeşim aynı durumda o yüzden merak ediyorum.

Bilemezsin çünkü sevgiliyken farklı nişanlıyken farklı evlenince farklı olabiliyor. Benimde eşim batıda büyüdüğü için akrabalarıyla işi yoktu. Zaten o bana sorardı gidelim mi. Ama ailesi durmadan her gün arardı hadi gelin. Gelmiyoruz desem afra tafra hatta bağırış. Yani eşimden bağımsız karışıyorlardı. Düğünde takılan altınlarım alındı. Sebebi araba alacakmışıkta ondan almışlar almayalım diyeymiş :)
Hangi ilçede oturacağımıza karıştılar. Ne zaman çalışıp ne zaman çocuk yapacağıma. İstisnasız Kabile hayatı yaşıyorlardı ve her gün yerde yiyip en az 20 kişi bir odada. Ve evet bütün bunlar batıda oluyordu :) En son zaten annesiyle bir saç saça girmediğim kaldı çocukta düşünmüyorum. Yurtdışına gitmemiz için uğraşıyorum.
Ne kadar akrabayla işim yok uzağa taşınırız desede Doğu kültüründe erkeklerin evlenip ayrı bir eve sahip olduğu bilincinden çok gelin getirdik derler. Erkeği dışlarlar aileden sülaleden ayrı iş yaparsa. Kızlarınıysa kız verdik derler pek umurları olmaz, ama erkekse gelin getirdik o bize uysun derler erkek değişirse kötü birşey yapmış gibi dışlarlar. Bence İyi tanı hiç bir şey için de acele etme

İkna olmayacaksınız ama belki bir başkası okur diye yazıyorum :)
Nerede büyümüş, nerede hangi eğitimi almış, kaç tane ilişkisi olmuş olursa olsun, doğu kültürüyle yetişmiş bir ailesi olan insanlar evlenince özüne dönüyor. Genel olarak pek esnek olmayan baskın bir kültür olduğu için nerede yaşarlarsa yaşasınlar aynı kuralları yaşatmaya devam ediyorlar. Bekarlığında çıplaklar kampından çıkmamış da olsa evlendikten sonra ailesinden gördüğünü yapacak. Çünkü o çook derinde çocukluğundan beri zihnine yerleşmiş bir düzen. Hiç karışmasa akrabalarının arasında onlara uygun giyinmeni, davranmanı isteyecek, artık evliyim kafasına girip ailesiyle daha çok görüşecek, bütçeyi kendi elinde tutmak isteyecek, ev işine asla yardım etmeyecek, etse bile kendi canı isterse sadece istediği kadar edecek (sevgiliyken yardım etmiş olsa da), çocuk zaten sen çeyizinden getirmişsin gibi olacak, her şeyiyle sen ilgileneceksin vs. Sevgililik asla ama asla evliliğinizin provası değil, nişanlılık; belki biraz. Ben iyi düşün derim. Sen nerde istersen orada yaşayalım aşkım diye evlenip 2 sene sonra burda geçinmek zor aileme yakın olsak bize yardımcı olurlar diyenleri çok gördü bu gözler. :)

2 ay birlikte yasamak icin kısa bir zaman dilimi bana göre. İmkanınız varsa tekrar beraber yasamaya bakın. Kültür farkı çok önemli fakat yorumlara bakacak olursak fark yok. Doguda büyüyüp geleneklerine baglı olsaydı olmazdı.
Erkek arkadasım dogulu. Egede dogmus, yasamıs, büyümüs hic gelenekleriyle, kültürleriyle alakası yok ailesinin bile. O yüzden her sey kafada bitiyor.

Mesela kardesimin ayrıldığı sevgilisi Karadenizli fakat doguda yani urfada dogmus, büyümüs oranın kültürünü, gelenegini tasıyor. Çevresel, biyolojik faktörler cok etkiliyor.

Benim annem babam polis. Eski erkek arkadaşım doğuluydu. Ailem ilk başta olmaz falan dedi sonra baktılar çok seviyorum tamam dediler. Ama sonra karşı taraf beni bıraktı.
Aileler sevdiğine emin olunca aradan çekiliyorlar emin ol önemli olan sizin birbirinizi sevmeniz

Benimde türkten çok Kürt arkadaşım var ve hepsinin yeri benim için ayrı ben onlarla büyüdüm nerdeyse ve hiçbir farklılık görmüyorum önemli olan önce insan olmak vicdanlı olmak sevgiyle de herşeyi aşarız gibi geliyor
Acele etmiyorum zaten ama bütün heryerde aynı durum yok mu ? Mesela benim abim evlendi eşi batılı ama kendisi çok iyi ama ailesi için aynı şeyi söyleyemiyorum. Abimler Aydın'da oturuyorlar sırf onlar Aydın'da diye muğladan kalkıp tam yan evlerine taşındılar. Düğünde takılan takıların hepsini kızın ailesi aldı abim işten çıktı iş kurcaz diye abimin tazminatını elinden aldılar. Babam abime araba aldı onu sattılar parasını yediler. Abimde insanları kırmaktan çok korkar ne yaşarsa yaşasın hep içine atar söylemez kimseye. Bilemiyorum ama bende doğu batı farkı olduğunu düşünmüyorum heryerde var çünkü bu tür insanlar

Bende ilk başlarda onu bırakmak istedim ailemden dolayı istemezler diye sonra oturduk konuştuk baya o vazgeçirdi beni hala da bi sorun olsa tartışsak alttan alır

Miss genelleme mi yapiyorsun azicik:))) ege kirsalini gormemissin ondan:))) Esim egeli, daha dogrusu tam yerini de soyleyeyim Aydin-Nazili'li. Egitim durumumuzu azicik biliyorsun zaten, es tarafinin modernlik ile alakasi yok:)) Yazlik yerde yazliklari var, soy sop egeli ama deniz kenarinda kisa giyiyormusum diye, oglu beni uyarmaliymis, gunahmis diye baba ogul bibirlerine girmisler gecen sene{
Annesi 70 yasinda hasema giyiyor.
Anne ogretmen emeklisi, baba da asker bu arada:)))Entelektuel birikim de vasat ve yerlerde. Egeliyiz diye ya da sirf yasam tercihinden dolayi kendini modern sanma da cabasi, ya da medeni:)

Yillarim egeliler arasinda gecti, cok entelektuel bir tipe acikcasi hic rastlamadim. Basi acik, sort giyiyor diye de insan modern, entelektuel olmuyor inanilanin aksine. Kultur farki ise surada ortaya cikiyor mesela, bizler de cahilsen bilirsin, bilmiyorum dersin, daha cok okumusunu, daha cok gormusunu ornek alirsin, bizimkilerin tayfasinda ve tanistigim egelilerde, entelektuel birikim default geliyor havasi var. "Olduk biz bizden iyisi yok" kafasinda olduklari icin tanistiklarim ve es ailesi ve cevresi, bir ..ok bilmediklerinden de, entelektuel birikimlerinin sifir oldugundan da bihaberler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…