- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
Zorluk yaşadık. Ailem istemedi. Dayimi bile getirdiler şehir dışından beni ikna etmek için. Ben de resti çektim. Yani illaki evleneceğim, ister sizle ister sizsiz dedim. Ciddiydim de yani. Mecbur ikna oldular. Evlendik sonra. İyiyiz şimdi. Ailemle çok samimi değil ama zaten kendi ailesi ile bile mesafeli gibi biraz. Gider geliriz her iki tarafa da, bir problem kalmadı.
Ama ben eşimden şöyle emindim. Benim ailem dindar, ben değilim. Eşim de dindar değil. Ailem dini açıdan sorun yaşarsınız, yaşarız diyorlardı. E ben zaten ailem gibi değil, eşim gibi olduğum için sorun yaşamayacagimi biliyordum. Aileme açık açık ben zaten sizin dini baskılarınizdan biktim, bir alakam kalsın istemiyorum, esimin de dini inancı yok diyemiyordum. Onlar da adam oruç tutmama engel olur, gusül almaz vs gibi saçma sapan şeyler düşünüyorlardı.
Ama ailemin dediği gibi eğer eşim ailesinin mensup olduğu mezhebin koyusu olsaydı yine sorun yaşardık. Sizin durumda da adam eğer ki gelenek görenek meraklısı ise yine olmaz.
Yazmıştım yukarıda.ne oldu sonra?
tesekkur ederim cevabiniz icin. hakkinizda hayirli olsun. mutlu, saglikli bir ömür dilerim.Yazmıştım yukarıda.
Benim babamda kardesli kalabalik aileye okumamamis yasantisi ayni ayni olmayan aileye asla vermem diyodu sonuc: 8 kardeşli aileye gelin gittim esim tek damat annemlere yakınız 2gun gormeseler arıyorlar gelmiyorsun diye esimi.Merhabalar. Daha önce çok açılmış bir konu olduğunu biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kesinlikle din dil ırk ne olursa olsun ayrım yapan biri değilim olmadım da. Erkek arkadaşım doğulu bende ege de yaşayan biriyim. 1 senedir tanışıyoruz beraberiz ve birbirimizi çok seviyoruz. Birlikte bir geleceğimiz olsun istiyoruz. Ama sadece biiz istiyoruz.
Onunla ilk tanıştığımda sorun olmaz diye düşündüm çünkü annem küçüklüğümden beri kızım sen kimi seversen onunla evlen mutlu ol dinimiz bir olsun yeter derdi. Peki ya şimdi ?
Evet annem biliyor ve ilk duyduğunda çok tepki gösterdi o kadar şaşırdım ki bu tepkiyi beklemiyordum. O da insan bende insanım ne farkımız var ki ? Daha sonra tanıştırdım eskisi kadar sorun yapmıyor artık. Arada bir onunla evlenirsen vermem diyor. Ayrılıcağımı düşünüyor büyük ihtimalle.Babam henüz bilmiyor ama çok karşı çıkıcağını biliyorum öte yandan diğer aile büyüklerimde... Tek sorun doğulu olması da değil her yerinde dövme var bizimkiler malum hiç sevmezler. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. O kadar üzgünüm ki...
Teşekkür ederim :)tesekkur ederim cevabiniz icin. hakkinizda hayirli olsun. mutlu, saglikli bir ömür dilerim.
Haklısınız zamana bırakıyorum şuanlıkKültür farklılıklarında evlilik hayal ettiğinizden çok farklı ilerliyor. Tecrübeyle sabittir. Annenizi dinleyin. Şimdi göz yumdugunuz şeyler ilerde gözünüze batacak. Seviyorum aşığımdan fazlası gerekiyor evlenmek için.
Geçen hafta annemle tanıştırdım annem çok sıcakkanlı çok konuşkandır kırmadan incitmeden aklına takılan şeyleri sordu erkek arkadaşım cevapladı bende şuan zamana bırakmak istiyorum ki zaten en az 2 3 senesi varBir arkadasimin yabanci sevgilisi vardi,
gece gunduz aglardi, annem babam hayatta izin vermez evlenmeme diye,
bir sekilde cesaretini toplayip ailesi ile tanistirdi, ha ha aile inanilmaz seviyor damatlarini su an, hic problem bile olmadi.
Bazen bazi seyleri biz mi buyutuyoruz, daha babanizin haberi bile yokmus,
anneniz ilk tepki olarak kizmis ama sonra kabullenmis.
bir de bi tanissinlar, ondan sonra bakarsiniz.
Siz aldiginiz karardan eminseniz, aileniz de bir yerde kabul edecektir zaten, onemli olan isleri cok aceleye getirmeden, herkese alismasi icin zaman taniyarak yapmak olacaktir.
Tabi ki ailenizle tanistirmadan bu dogulu onyargisini bir sekilde kirmalisiniz, yoksa sevgilinize cok ayip olur, ve eger bu tarzda bir tepki alirsa da bunu sonradan unutmayacaktir.
Bizimkiler de istemezdi doğulu sanırım. Evlensem küsmezlerdi tabi ki severlerdi ama içleri buruk olurdu diye düşünüyorum. Bir arkadaşım var ailesi doğulu diye istemedi çocuğu kızları istiyor illa diye verdiler. Damat kızın ailesi ile ayda yılda bir konuşur. Kız arkadaşım da kvalidesi ile ayda yılda bir. Zaten damadın ailesi de istememiş türk diye arkadaşımı. Aileler hiçbir şey yapmadı kredi çektiler kendileri yaptılar herşeyi. Mutlular çocuk çok iyi ve işi var en azından temelli iş. Devlet memuru. Yani eğer aileler destek vermeden idare edebiliriz çok iyi kalpli diyorsan yani iyi tanıyorsan evlen. Ama aileler destek çıkmayabilir tekrar tekrar söylüyorum.Merhabalar. Daha önce çok açılmış bir konu olduğunu biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kesinlikle din dil ırk ne olursa olsun ayrım yapan biri değilim olmadım da. Erkek arkadaşım doğulu bende ege de yaşayan biriyim. 1 senedir tanışıyoruz beraberiz ve birbirimizi çok seviyoruz. Birlikte bir geleceğimiz olsun istiyoruz. Ama sadece biiz istiyoruz.
Onunla ilk tanıştığımda sorun olmaz diye düşündüm çünkü annem küçüklüğümden beri kızım sen kimi seversen onunla evlen mutlu ol dinimiz bir olsun yeter derdi. Peki ya şimdi ?
Evet annem biliyor ve ilk duyduğunda çok tepki gösterdi o kadar şaşırdım ki bu tepkiyi beklemiyordum. O da insan bende insanım ne farkımız var ki ? Daha sonra tanıştırdım eskisi kadar sorun yapmıyor artık. Arada bir onunla evlenirsen vermem diyor. Ayrılıcağımı düşünüyor büyük ihtimalle.Babam henüz bilmiyor ama çok karşı çıkıcağını biliyorum öte yandan diğer aile büyüklerimde... Tek sorun doğulu olması da değil her yerinde dövme var bizimkiler malum hiç sevmezler. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. O kadar üzgünüm ki...
Yazları evet sürekli şort giyiyorum bugünlerde bile aynı şekilde giydiğimde hiç bişey söylemiyor. Bir de karakter meselesi diye düşünüyorum ben mesela benim karakterim biraz daha baskın ona göre denizi evet seviyoruz o da seviyo ne zamandır tatil planı yapıyoruz birlikte
Ben bunun kadının elinde olduğunu düşünüyorum. O cizgiyi bir kere çekeceksiniz. Asla da taviz vermeyeceksiniz.O hiç belli olmuyor işte, arkadaşım da egeli eşi İstanbul doğma ve büyüme, aslen doğulu ve sevgiliyken şortlar, etekler giyer giderdi. Ağzını açıp tek laf etmezdi. Evlendiler şimdi yazlığa gidince akrabaları var diye bikini üstüne şort giyiyor, tayt giyemiyor bırakın dışarı da şortu..
Ayrıca sizin aranızda her şey uyuyor olabilir görüş olarak peki ya ailesi? Annesine ağzını açıp tek laf edemez mesela bahsettiğim kişi, yıllarca bir yeyip içtiler annesi asla ayrılık kabul etmedi. İşin içine aileler girince gerçekten olaylar çok değişik hal alıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?