Hayatımın kararı

burada bir konu vardi. konu sahibi boyle farkliliklari onemsemeyip evlenmis. simdi ortak zevkimiz yok. kitap okumaz, ailesi cok gorgusuz utandiriyorlar beni vs diye bir kac gun once konu acmisti.

Evlenirseniz onun kültürüne tabi olursunuz ve er yada geç doğuya ailenisinin akrabaların yanına gidecektir,
Bu sizin için önemli değilse tabi evlenin

Yazmıştım yukarıda.

Benim babamda kardesli kalabalik aileye okumamamis yasantisi ayni ayni olmayan aileye asla vermem diyodu sonuc: 8 kardeşli aileye gelin gittim esim tek damat annemlere yakınız 2gun gormeseler arıyorlar gelmiyorsun diye esimi.

Ben de egeliyim ve eşim İspanyol :) Kültür farkı ile alakalı çok bir sorun yaşadık diyemem, İspanyollar bizden çok farklı değiller çünkü. Sadece ben çocukluğumla alakalı bir şeyden bahsetmek istesem önce onun ne olduğunu anlatmam gerekiyor çünkü aynı çizgi filmleri çocukken sevdiğim atıştırmalıkları falan bilmiyor haklı olarak.

Bizim aileler ile alakalı da bir sorun olmadı çünkü biz ikimizin ülkesinden de farklı bir kıtada yaşıyoruz ben eşimin anne babasını sadece evlenirken gördüm, eşim benim ailemi bir tanışmaya bir de evlenirken gördü. İkimiz de zaten uzun yıllardır ailemizden ayrı yaşıyorduk, hayatlarımız üzerinde bir etkileri yoktu yani. Bir kere tatile gittik evlendikten sonra; herkes kendi ailesine gitti. Çok uzakta yaşadığımız için kendi ailelerimize gitmek daha öncelikli şuan, sonrasında nasıl olur bilmiyorum.

Ben iç anadoluluyum, eşim de iç anadolunun küçük bir ilinden. Bu kadar yakın olmamıza rağmen kafa yapısı nedeniyle çok tartışıyoruz. Hele ailesi ve kendisi bir araya gelince aramızda uçurum oluyor. Memeleketlerimiz arası 2 saat ama o bile çok farkediyormuş.

Anneni dinle bence. Ben de güneydoğuluyum düşünüyorum da egeli biriyle ya da başka bir ülke uyruklu bir insanla çok güzel arkadaş olurum ama evlilik olmaz yani!
Senin dışında çok şey gelişiyor aileler mesela ya da o anlaşamayan ailelerin yetiştirdiği çocuklarda kendilerine benziyor zamanla. Yemek kültürü bile önemli bence.
Anneni dinlemelisin

Haklısınız zamana bırakıyorum şuanlık

Geçen hafta annemle tanıştırdım annem çok sıcakkanlı çok konuşkandır kırmadan incitmeden aklına takılan şeyleri sordu erkek arkadaşım cevapladı bende şuan zamana bırakmak istiyorum ki zaten en az 2 3 senesi var

Bizimkiler de istemezdi doğulu sanırım. Evlensem küsmezlerdi tabi ki severlerdi ama içleri buruk olurdu diye düşünüyorum. Bir arkadaşım var ailesi doğulu diye istemedi çocuğu kızları istiyor illa diye verdiler. Damat kızın ailesi ile ayda yılda bir konuşur. Kız arkadaşım da kvalidesi ile ayda yılda bir. Zaten damadın ailesi de istememiş türk diye arkadaşımı. Aileler hiçbir şey yapmadı kredi çektiler kendileri yaptılar herşeyi. Mutlular çocuk çok iyi ve işi var en azından temelli iş. Devlet memuru. Yani eğer aileler destek vermeden idare edebiliriz çok iyi kalpli diyorsan yani iyi tanıyorsan evlen. Ama aileler destek çıkmayabilir tekrar tekrar söylüyorum.

Siz onun ailesiyle tanisin. Eger akliniza yatarsa devam edin. Kultur farki onemli olur bir noktadan sonra..

Ayrıl diye çok yorum gördüm.
Flört dönemi tanımak için değil mi, neden hop ayrılasınız.

Ben batılıyım, eşim doğulu, şunları bir aşalım artık.
Kafalar uyuyor mu bakılır, uymuyorsa ve evlilik diye diretirseniz o zaman problem var.

Ben sorun yaşadım diyemem, bizimkilerin kapalı bir hayatı var üstelik, oluyor ufak tefek şeyler ama ayrılacak bir şey yaşamadım.
Siz de bunu iyi ölçmelisiniz.

Ne kadardır berabersiniz.?
Biraz tanıyın onu
Ona göre karar verirsiniz.
Ailenizde tanısın iyice
Bakın kültür farklılığı var mı yok mu vs
Ona göre düşünün sizde hemen evlenmek zorunda değilsin

Doğulimu olmasına ya da dövmeleri sorun değil.
Başka detaylara odaklan, maddi açıdan yaklaşımı, hayata bakış açısı, insanlara karşı tavrı, hal hareketleri nasıl bitirim gibi davranışları var mı, bir arkadaşınıza gittiniz eli boş mu gider aklıma gelmese bile sen söylediğinde alacağı yiyeceğe tutumu nasıl, sosyal ortamda sana karşı tavrı nasıl rahat mı korumacımı, sana saygısı nasıl bu detaylar yöreden çok çok çok çok daha önemli...

O hiç belli olmuyor işte, arkadaşım da egeli eşi İstanbul doğma ve büyüme, aslen doğulu ve sevgiliyken şortlar, etekler giyer giderdi. Ağzını açıp tek laf etmezdi. Evlendiler şimdi yazlığa gidince akrabaları var diye bikini üstüne şort giyiyor, tayt giyemiyor bırakın dışarı da şortu..

Ayrıca sizin aranızda her şey uyuyor olabilir görüş olarak peki ya ailesi? Annesine ağzını açıp tek laf edemez mesela bahsettiğim kişi, yıllarca bir yeyip içtiler annesi asla ayrılık kabul etmedi. İşin içine aileler girince gerçekten olaylar çok değişik hal alıyor.

Ben bunun kadının elinde olduğunu düşünüyorum. O cizgiyi bir kere çekeceksiniz. Asla da taviz vermeyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…