- 17 Kasım 2021
- 500
- 2.319
- 33
Daha ne kadar kötü olabilir Allah korusun , balkondan atlamaya çalışti demişsiniz , yine Allah korusun bir gece içer araba çarparsa, ya da başına içkili hali ile kötü birşeyler gelirse ….Nasıl yapacağız daha kotu olur mu
Yegenimi bu süreçte yanima almayı düşünüyorum ya tedavi olacak ya da herkes o evden gidecek. Bugun ayık kafayla konusuruz dedik kabul etmezse yine yapacak bir şey yok bizden vazgeçecek.Öncelikle sakin olun sorumsuz ve kimseyi önemsemeyen bir anne için sizin bebeğinize zarar gelsin istemeyiz. Ablanızla bir avukat tutun ve kısıtlama kararı alıp bir yere yatışını yaptırmaya çalışın.
Bu arada burada önemsenmesi gereken kişi 60 yaşındaki anneniz değil o evde yaşayan yeğeniniz. Yazık çocukcağız nelere şahit oluyor sizin yaşadıklarınızın aynısını yaşıyor. Ya anneniz kendinde değilken alsa onu balkondan atsa Allah korusun... Bence ablanız annenizin intihar riskini göze alarak evden ayrılmalı. Bu konu bir an önce çözülmezse gerçekten birilerinin canı yanacak.
lutfen ama lutfen yegeninizi buna maruz birakmayin.Arkadaşlar günaydın. Ne yapacağımı bilmez bir haldeyim. Hemen konuya giriyorum.
Cok kucuk yaslarda annesi ve babası boşanmış biriyim. Bakarsanız iki taraf da büyük suçlu annem babami sonra da babam annemi aldattı. Babam bizi anneme bırakıp terk etti ve annem ağır depresyon geçirerek alkolik oldu. Gençliğimiz annemin alkol krizleri, kavgaları, intihar girişimleri, bizi korkutmalari ile geçti. Biz ise ablamlarla yani annem bizi babam gibi teri etmedi diye ne olursa olsun ona sahip çıktık
İçki icmesi konusunda ben cok hassastım. Kavga edip bizi sokağa atıyordu, beni itip kolumu kirdi, bıçakla kovaladı derken ben o ictigi için psikolojim bozuluyordu. Boyle bir on yıl geçti ama son noktada tedaviyi kabullendi. Iyilesti ve uayatimiz yoluna girdi. Ben evlendim hatta simdi hamileyim.
Ama kahretsin ki bir sene önce yine başladı. Huzursuzluk çıkarmadan kendi kendine içiyordu. Tedaviye zorlasak da istemedi tamam dedik sabredelim. Sonra babam öldü ve bunu kaldıramadı. İçki içtikçe eski hallerine donmeye başladı.
Sorun su ki 60 yaşına geldi ve geçen gün gece 4 te sokağa çıkıp elinde şişelerde kendisini yere atıp bas bas bağırıp ağlamış. Ben uzakta evliyim ablam anlattı.
Bu olaydan sonra ya tedavi ol ya da beni unut, sil dedim. Iki gün gecti dun gece kendisini balkondan atmaya çalışmış ablamlari evden kovmuş. Ablamin bir de bizle yaşayan küçük bir cocugu var. Cocugun akli cikmis. Evden gidin dedim bi otelde kaldılar
Annem tabi çığlık çığlığa donun geri diye. Ben annemi aradım sen beni asla arama dedi. Anne bak hamileyim kötüyüm durumumun farkında mısın dedim. Senin durumun onemli degil dedi. Esim de tüm bu olanları duydu. Sabrediyorum ama o karnındaki bir tek senin çocuğun degil bir şey olursa o zaman konuşuruz dedi.
Annemden dun gece nefret ettim. Onu hayatimdan komple çıkarmayı düşünüyorum ama vebale gireceğim diye coo korkuyorum. Ablamlar ayri eve çıkabilir ama annem intihar da eder diye korkuyoruz. Cok kotu durumda tedavi istemiyor her gece içip kavga çıkarıyor. Biz napmaliyiz ne olursa olsun annemiz diye diye mahvolduk. Dünden beri ağlama krizindeyim karnıma sancılar giriyor. Napmaliyiz biz
Canim cok zor şeyler yaşamışsıniz, zorla yatirabiliyorsunuz, intihar olayını ozellikle anlatın ama detay tam bilmiyorum. Sunuda sakin unutma intihar edecek insan bir sekilde fırsatını bulur ve eder. Edecem diyip etmiyorsa dikkat çekmek içindir, hatta bunu söylüyorsa bile. Allah korusun yapti farzet, siz elinizden geleni yapmissiniz, karnındaki de bir can, emin ol doğduğunda bebegin agresif olucak. Cok üzüntülü geçirilen hamilelikler de bebisler inanılmaz etkileniyor. Ablanın cocugu kiyamam, onun suçu ne, annenizin size yaşattığının aynisini yasiyor suan. Ne kadar korkmuştur kiyamam. Sizin anneniz bencilin teki çocuklarını, torunlarını düşünmüyor. Lutfen hepiniz kendi hayatiniza bakin, annenizde tercihleriyle yasasinKabul etmiyor beni böyle kabul edeceksiniz diyor
Aslında bu doğru bir bilgi değil. İntihar edenlerin çoğu önceden bu fikirlerini paylaşıyorlar.Canim cok zor şeyler yaşamışsıniz, zorla yatirabiliyorsunuz, intihar olayını ozellikle anlatın ama detay tam bilmiyorum. Sunuda sakin unutma intihar edecek insan bir sekilde fırsatını bulur ve eder. Edecem diyip etmiyorsa dikkat çekmek içindir, hatta bunu söylüyorsa bile. Allah korusun yapti farzet, siz elinizden geleni yapmissiniz, karnındaki de bir can, emin ol doğduğunda bebegin agresif olucak. Cok üzüntülü geçirilen hamilelikler de bebisler inanılmaz etkileniyor. Ablanın cocugu kiyamam, onun suçu ne, annenizin size yaşattığının aynisini yasiyor suan. Ne kadar korkmuştur kiyamam. Sizin anneniz bencilin teki çocuklarını, torunlarını düşünmüyor. Lutfen hepiniz kendi hayatiniza bakin, annenizde tercihleriyle yasasin
Dogru diyorsunuz yorumum biraz yanlis olmus, yapmak istedikten sonra onların cokta engel olamayacaklariydi, 1 2 3 engellerler fırsatını bulur yine yapar demek istemistimAslında bu doğru bir bilgi değil. İntihar edenlerin çoğu önceden bu fikirlerini paylaşıyorlar.
Evet niyeti olmadan sadece ilgi için de söyleyen oluyordur ama dile getiriyorsa yapmayacak diyemeyiz kesinlikle. Çünkü intihara iten sebepler rahatsızlıklar farklı farklı oluyor o yüzden genelleme yapamayız
Onu da biliyorum ama tedaviyi hicbir sekilde istemiyor işteSimdi alkol öyle bildiğiniz gibi tehditle olacak is degil yaben ya alkol lafi hic bir ise yaramaz. Alkolik biri icin bu zor .onun ciddi anlamda yatarak tedavi almasi lazim. Üzgünüm yoksa bunlar devam edecek bir sure kapanacak yine gelecek bir sure kapanacak yine gelecek.alkol cok baska bir boyut
Simdi alkol öyle bildiğiniz gibi tehditle olacak is degil yaben ya alkol lafi hic bir ise yaramaz. Alkolik biri icin bu zor .onun ciddi anlamda yatarak tedavi almasi lazim. Üzgünüm yoksa bunlar devam edecek bir sure kapanacak yine gelecek bir sure kapanacak yine gelecek.alkol cok baska bir boyut
Gordu yatarak tedavi oldu 3 sene içmedim yine başladı. Babamın olumunu kaldiramiyor biliyorum ama bize çektirdiği gercekten zoruma gidiyorKısıtlama kararı aldırmak çok mantıklı, o şekilde yatırabilirsiniz diye düşünüyorum. Aksi halde alkolik birinin kendi kendine birakabilecegini sanmıyorum. Anneniz zamanında da sizi hiç düşünmemis üzgünüm, yani birakip gitmemiş olması sanki sizinle ilgili değil gibi. Konuda yegene çok üzüldüm zaten, bunları görmüş olmasi çok kötü. Ya savaşın ya da bırakın kendi haline. Evet anne, belki bırakmak zor geliyor ama yıllarca o değil siz yapmışsınız ebeveynlik. Ve şu an hamilesiniz, siz karnınizdakini kim bilir ne kadar düşünüyorsunuz di mi.. annenizin de düşünmüş olmasi gerekirdi. Sizi nelere maruz bırakmış,. Psikolojik tedavi gördü mü hiç?
Bu kadar anlayışlı olmayın lütfen. İnsan kimlerin kimlerin olumunu kaldırıyor.. aldattığı, aldatildigi, çocuklarını terk eden, eski eşin olumunu neden kaldıramasin. Zaten can ciğer kuzu sarması bir çift degillermis ki. Tamam üzülür de anneniz bir şey olsun tekrar başlayayım diye sebep arıyormuş bence.Gordu yatarak tedavi oldu 3 sene içmedim yine başladı. Babamın olumunu kaldiramiyor biliyorum ama bize çektirdiği gercekten zoruma gidiyor
Haklısınız zaten cok katıyim hayatımdan çıkarıp atmaya da hazirim eşimden Allah razı olsun ki hâlâ anlayis gosteriyor ama böyle gitmez bilirim. Ben uzaktayım hayatıma bakatin ablam kotu. Eşinden ayrı esi şiddet uyguluyordu. Gidecek yeri yok ki. Aldığı maasla ev tutsa bakıcı bulsa gecinmesi bile cok zor. Eminim çocuğunu evde tutmak 8wtemiyor dun baktı olay byle kalkti gitti bi arkadaşına. Keske yeğenim için bir şey yapabilsem getirirse bana ben bakacağım zatenBir tarafta anneniz bir tarafta çocuğunuz
Biraz sert konuşacağım çünkü karnınızdaki bebeği düşünmek zorundasınız.
Bu kadar basiretsiz iseniz çocuk yapmayacaktınız.
Aynı şey ablanız içinde geçeli..
Çocuğunu koruyamayacak, alkolik bir kadın yüzünden travmalar yaşatacak kadar basiretsiz bir kadınsa çocuğunu o eve sokmasın.
Eşiniz haklı. Benim için şu anda boşanma sebebi bu. Erkek olsam, karım vebal vebal diye saçma bir şeyin peşinden bayrak tuta tuta gitse ve karnındaki çocuğuma bir şey olsa kesinlikle boşanırdım.
Şunu düşünün. 60 yaşında size eziyet eden kadının vebali mi daha büyük karnınızdaki savunmasız bebeğin mi? Bu bebek daha doğacak büyüyecek...
Peki ya ablanız? Annesi uğruna nasıl bebeğinin bu kötü şeylere şahit olmasına dayanabiliyor? Ne demek çocuğun aklı çıktı?
Ben de anneyim. Öncelik her zaman çocuğundur.
Silkelenin ve kendinize gelin.
Özellikle de ablanız. Bir alkoliğe çocuğunu feda edecekse bakacak birilerine emanet etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?