Hayatimiz mahvoldu.

Annenizin sorunu evveliyattan çok ağırmış. Ne o günlerde ne de şimdi yaptıklarından bir anne bunu nasıl yapar dememelisiniz çünkü sağlıklı düşünme yetisi yok, olsa en başta kendine bunları yapar mı bir insan? Onu suçlamayı bırakın. Yapılacak şeyler belli, kısıtlama, hastaneye yatırma, gözünüz yine üstünde olsun ama kendinizi yıpratmadan, ona sezdirmeden. Ablanız da bir an önce ayrılmalı. Güveneceği kimse kalmamalı, onu idare eden birilerinin her zaman olmayacağını fark etmesi yani. Bu, her türlü neticeyi hızlandıracak anneniz için. İyi ya da kötü... Hayırlısı olsun. Sağlıklı doğumlar diliyorum.

Annenizi anateme yatırmaya başka çareniz yok. Bunu yapıp yapamayacağınızı araştırın bence. Amerika'da mahkemeden karar çıkartılabiliyor belki burada fa vardır. Avukatla görüşün. Bu olaylar biraz sakinleşene kadar ablanız başka bir yerde kalabilir mi veya çocuğunu bir başkasına bırakabilir mi? Annenizin sizi ne kadar yıprattığını anlıyorum. Ama onunda kolay bir hayatı olmamış psikolojik sorunları olduğu belli. Keşke daha önceden psikiyatrik destek alsaymış.

Annenizle yasayan ablaniz basvurup annenize vasi olatak atanamiyo mu acaba? O zaman hastaneye vs yatmasi icin onun keyfini beklemeniz gerekmezdi. Benim tavsiyem siz yillarca elinizden geleni yapmissiniz. Esiniz hakli artk sadece kendinizden degil karninizdakinden de sorumlusunuz. Annenizi bosverin gerekirse yok gibi yasayin. Vebale falan girmezsiniz biyle yaparak karninizdaki bebegin vebaline giriceksiniz

Annenizin peşinde heba olmayın. İlla bir çukura düşecek o, yalnız düşmeli. Ardından gitmeyin artık. Çok zor ama kabullenmeniz lazım bunu.

Mahkeme kararıyla zorlanabilir mi tedaviye acaba ?
Çok sorumsuz bir kadın anneniz.
Anne olacak vasıflarda değilmiş.
Üzüldüm ama eşiniz haklı.

+10000

Öyle anne olmaz olsun.
Siz evlat olarak zamanında yeteri kadar çekmiş, gençliğinizi mahvetmesine izin vermişsiniz. Şimdi önceliğiniz bebeğiniz ve kendi aileniz olmalı.
Eğer tedaviyi kabul etmiyorsa zorla da olmuyor diye biliyorum ben de ve silin annenizi yoksa huzur bırakmayacak sizde.

Annelikten red edin

Herkes anne olamıyor

Doğurmak marifet değil

Bakmaktır önemli olan sevmektir korumaktır çocuklar için alkolden vazgeçmektir

Anneniz anne olamamış red edin hayatınıza bakın

Yeğeninize çok üzüldüm. Psikolojik olarak ne kadar etkileniyordur şimdi. Ablanizin yerinde olsam beni ve çocuğumu düşünmeyen birinden uzak dururdum.

Canım annrnizin akıl sağlığı kalmamış artık kendş kararları ne kadar geçerli olur ki... Zorla yatırın bi tedavi merkezine inan başta zor olur ama sonra annenizde anlar ve iyiki der. Eşiniz kısıtlama koymak istesede gör0şmesende aklın orda olduktan somra bir şey farketmez. Annenizin istediğini düşünmeyin vardır hukuki bir yolu intihara meyilli şiddete eğilimli sonuçta.

Valla ortada anne göremedim ben ..değmez uzulmeyin

herkes söylemiş kısıtlama kararı aldırmanızı aklınıza yatmıyor mu benim yakınım var mesela çok istiyorum kısıtlama kararı aldırmayı ama kısıtlılık işin engel olacağından dolayı yapamıyorum anneniz 60 yaşındaymış ne güzel alın kararı yatırın hastaneye mis gibi hem de yeniden başlarsa yeniden yatırırsınız onun isteğine falan gerek kalmadan ne güzel bi imkan aslında devletin sunduğu kullanabilecek durumdayken kullanın keşke bende kullanabilsem

Anne o, bu sorulur mu?

Tedavi şart böyle sonsuz bir döngüye girer. Zamanında annemde yaşadığı acılardan, travmalardan dolayı sürekli bayılıyormuş ben tabi çocuktum ama hastaneye gidip geldiğimi çok iyi hatırlıyorum 1 sene kaldı. Şimdi çok şükür bi problem yok. Bunlar her insanın başına gelebiliyor ne yaşayacağımızı kestiremiyoruz, kaldıramayabiliyoruz ama çocukların varsa güçlü olmak zorundasın. Anne olmak bu yüzden öyle basit bi şey değil.

Bunu ben de merak ediyorum
Kısıtlama davası açabilirsiniz ablanızla. Madde ve alkol bağımlılığı gerekçesi ile mahkeme hastaneye sevk eder psikoloji testine girer ve hekim tedavi şartı koyabilir..

Bu içki ne berbat bi alışkanlık. Benim de babam alkolikti 35 yaşındayım geceleri hala onun çok sarhoş olduğunu benimde onu evire çevire dövdüğümü görüyorum. Sinirim kırgınlığım hiç geçmedi. Çocukluğumun içine etti. Önceliğin senin bebeğin. Bu durumdaki insanlar en yakınlarını düşmanı gibi görüyor. Laf anlamaz inat eder. Babam kalp krizi geçirip ölümden döndü öyle aklı başına geldi. avukata danışıp kısıtlama konusunu araştırın inşallah kurtulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…