- Konu Sahibi mmmerrrvvve
-
Bence en iyi çözüm ailen dss (damat seçme sınavı) yapsın.Sevgilin çok çalışır da barajı geçerse ortada sorun falan kalmaz.
Puana göre saygınlık ne demektir ya.Ki babam tercih zamanı para pul bir kenara istediğin mesleğin saygınlığı olmalı bence demişti ve hak vermiştim.Yani bu konuda senden farklı düşünmüyorum.Ama puanı düşük diye hiç bir meslek 'saygın' olmaktan çıkmaz.
Bu arada senin yorum yapabilme kriterlerine de uyuyorum sanırım, sistemi biliyorum.Ayrıca 13 bininci olmanın kimseye başka birini aşağılma hakkı vermediğini de biliyorum.
Vmadem mühendislik okumuş ve gırebılceğı bı ış var mühendıslığı seçsın
asker olmasını ıstemezdım sevgılımın
ama tabıkı karar onun, bız ne desek boş
bence sızde pek fazla karışmayın, sadece destekleyın
V
Canim ama benim de fikirlerimi önemsediğini söylüyor ben de senin gibi düşünüyorum zaten bu arada yorumun icib teskkur ederim..
anlıyorum ben senı
aynısını sevgılımde söyler hep, fıkırlerımı önemsıyor oda
ama bence bu bızım verebılceğımız bı karar değıl
sadece desteklemek gelır elımızden, yön verebılırız
mesela bak bızden bı örnek vermek gerekırse
sevgılım okulu bıraktı, dükkan açmak ıstıyor
bana sorduğunda ıkı seçeneğın de hem ıyı hem kötü yanlarını sıraladım ona
ama kesınlıkle karışmadım
çünkü ılerde olurda benım seçtığım yolu seçmış olsa, ve mutsuz olsa, bende üzülürüm
fıkır olması açısından yardımcı ol destekle ama karışma dıye onun ıçın dedım
evet tabi ki cok haklısın bu dusuncende ama kendi sectigi yolda yuruse ve mutsuz olsa ben gene kendim müdahale etmiş kadar cok üzülürüm cok seviyorum onu çünkü. O kadar iyi biri ki o uzulecekse Allah im onun yerine beni uz demek gelir hep içimden
Kimseyi asagilamak istemedim beni yalancılıkla suçladılar daha dogrusu yeterli bilgiye sahip olmadıkları için inanmak.ostemediler yorumları en baştan okursan kimin.başta saygısızlik yapmayı başlattığını görebilirsin. Insanların sordukları şeylere cevap verdim sadece ben. Ama onlar o cevapları beklemedikleri için olsa gerek şaşkınlıklarını satasmayla ifade ettiler
canım yanlış anlama ama, benim eşim fazla kazanıp da can tehlikesi ile yaşayacaksak...varsın az kazansın yanımda olsun, can güvenliğimiz olsun...elbette allah bilir kimin yaşayıp yaşamayacağını...ama akıl vermiş allah, siz aklınızı kullanın takdir zaten allahtan.....bence caydır sevgilini....mühendislikte gayet güzel bi meslek...hey bacım valla bu yazınızı okuyup da size kızan okadar çok bayan vardır ki eminim buna...mühendisliği beğenmiyorlar diye :)
Canim bolumumu açıklamicam iş bulma sıkıntım Yok saygın ve öss de önlerde gelen bi bölüm. Ilk başlarda sevgilime senin verdigin tepkiden bin kat fazlasını verdim ama subayların gördüğü saygı falan cok heves yapmış onda onu anlamaya çalışıyorum :S
İyi de sen ilk mesajdan yazmaya başlamışsın ben 5 bin alıcam sevgilim 2 binle başlar vs. diye.Asker yada mühendis olması sadece ve sadece onun kararıdır, bence hiç karışma bile zaten.Bundan 2 yıl sonra senin yüzünden asker/mühendis oldum, hiç mutlu değilim, diğeriyle daha mutlu olurdum.Sırf dişhekimliği karizmasına yaklaşabileyim diye hayatmı zehir ettin bana derse ne diyeceksin ? Bu onun hayatı, onun kararı. Senin yapabileceğin tek şey eğer böyle şeylere önem veriyorsan; o karar verdikten sonra asker/mühendis biriyle evlenmek yada beraber olmak ister miyim, bunu hiç bir zaman sorun etmeyeceğime emin olabilir miyim bunun kararını vermek.
diğer konularından anladığım kadarıyla daha yeni başlamışsın okula. önünde çok uzun seneler var. neyin ne olacağı belli olmaz yarına çıkacağımız belli değil. askerlik bence çok saygın bi meslektir, benim sözlüm de asker. ilk başta harika gelebilir ama çok zorlukları var. her haberde telefona sarılmak, en önemli anlarında yanında olamaması. bunları düşünmek lazım.
ayrıca yardımcı olmak isteyen insanlara karşı hakkaten güzel bi tutum sergilemedin bence. senin için şu an bulunduğun yer çok harika, sen çok büyük bi iş başardın, ailen seni okutmak için neler çekti... emin ol bu zorlukları bu duyguları yaşayan çok insan var. tek sen değilsin yani. tebrik ederim geleceğin diş hekimi olacakmışsın. umarım isminin önüne diş hekimi sıfatından daha güzel sıfatlar kazanabilirsin.
kım üzülmez kı
bence bıraz yokla bakalım, sevgılın ne ıstıyor
ona göre sende fıkrını söylersın
aklında mutlaka bı meslek bı gelecek planı vardır :26:
Onları yazdım ama kendim sorun ettiğinden değil sevgilimin sorun edebikecegini düşündüğümden. Ve ben zaten muhendis olmasını istiyorum herkes burayı yanlış anladi ışte :) ben zaten askeriyenin sıkıntısına dayanamam ama o istiyor diyorum o yüzden sıkıntımız var diyorum:)
Canim ilk başta askeriye istiyormus ailesi izin vermemis sonra bolumune baya odaklanmis ona da ısınmış ailem haklı demis ama sonra milliyetci duyguları ve subayligin çekiciliği işin içine girince tekrar o tarafa kaymaya başlamış. Kendi de dusunsel anlamda sıkıntılı. O yüzden de yardım etmej istiyorum
hmm anladım şımdı
sevgılınde kararsız bı yönlendırme beklıyor senden
ama anladığım kadar sende subaylığı ıstemıyorsun, ozaman yapcak tek bırşey var dürüstçe ona neden korktuğunu anlatmalısın
askerlık kolay bı meslek değıl kı, herkesın mıllıyetçı duyguları var
çevremde hıç yok ama yıpratıcı bı meslekdır emınım
zorlukları çok fazla
mesleğı kötülemeden negatıf yanlarını anlat
neden ıstemedığını, ama yınede kararı kendısı versın
hem sen yardımcı olmuş olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?