- Konu Sahibi mmmerrrvvve
-
çocuk nerde
çoktan don biçilmiş de
asker mühendis ne fark ederki bence senin sorunun bunlar değil maaş ben 5 alıcam o 2 alıcak onun problemi gibi geldi bana ona göre ver kararını yarın işler ters giderse belki sen diceksin onun ailesinden önce kendimi yaktım diye ayrıca askerlik güzel meslektir benim babmda asker emeklisi hiç birşey olmadı bu konuda allahın takdiri ne ise o olur çeviremessin onu merak etme allah gecinden versin ölüceksen alemi cihan olsa önüne geçemez
nasil bi ukalaliktirbu hem bolumunu soyleme sonrada dis hekimligini arastirda oyle gel foruma de//iscilere hukmedecek demeler falan//biraz egonuzu sondurun yoksa kaf dagindan inipte dis hekimligi yapamazsiniz//hemde bu torpil olayini ne kadar ovunulecek bisey gibi anlatmissiniz//uzuldum issizler adina
Canim soyledigin ne kadar sacma farkında misin :) herkes türkiyede 15 bine girsin okusun o zaman valla bence de niye başka bölümlerde zaman kaybediyosunuz ki :) lütfen foruma sistem hakkında bilgisi olmayanlar gelmesin.
Allah im herkesin kıskançlık damarı kabardı herald ben ne anlatiyorum siz ne cevap veriyosunuz yapmayin lütfen ya ben bolumumu bile aciklamadim böyle yaparsınız diye insanin bogazina kadar getirdinuz he
Arkadaşlar sizler sadece paraya önem veriyor olabilirsiniz ama bu hayyatta saygi daha önemlidir bence. Ve ben ne sordum direk paraya getirdiniz konuyu ayıp yani ben subaylarin ne kadar aldigini bile bilmiyorum derdim para degil mühendislik mi askeriye mi diye sormakti
Canim 1bucuk milyon insanın girdiği sinavda ilk 13bine girdim müsade et de ne kadar kazanabilecegimi bileyim:))
Anlıyorum demek ostediginizi ama siz beni asla anlayamazsiniz ben ve ailem oraya girebilmem için ne kadar buyuk emek verdik o emek karşısında bu lafı duyarsam sinirlenirim sanki herkesin yapabileceği biseymis imajı verilirse
İşin garip yani da benim seviyeli evlilik düşündüğüm bir ilişkim varken hiç böyle maaş derdine düşmemiştik,sen şu kadar alırsın,ben bu kadar alırım,yok benim mesleğim karizmatik vs...iki seven için tek önemli olan birlikte bi hayat kurmak değilmidir.yani garip geldi bana=/
Canim yaşadığı memleketteki fabrika kendi bölümünün fabrikası ve türkiyenin en önemli fabrika sektörü sayılır. O fabrika olmasa türkiyenin işi baya zor. Üstelik belediye başkanının oğlu sevgilimin kardeşi gibi yanımda konuştular yengeme selam soyle falan diyo cok yakinlar yani en az iki bin. Stajını bile gelmene gerek yok biz yaptı gösteririz demisler. Bölümü cok iyi ıstanbul ankara da bölümünün puanı cok yuksek ama okudugu fakulteninki cok düşük.
malesefki o öyle olmuyor olmamasıda çok normal bence siz mühendissiniz okul okumuşsunuz belirli bir maaşınız var eşinizde başka bir iş yapıyor lise mezunu sizden az kazanıyor ben böyle evliliklere karşıyım erkeklik gururu zamanla ağır basıyor aşktan bile ağır
canım yanlış anlama ama, benim eşim fazla kazanıp da can tehlikesi ile yaşayacaksak...varsın az kazansın yanımda olsun, can güvenliğimiz olsun...elbette allah bilir kimin yaşayıp yaşamayacağını...ama akıl vermiş allah, siz aklınızı kullanın takdir zaten allahtan.....bence caydır sevgilini....mühendislikte gayet güzel bi meslek...hey bacım valla bu yazınızı okuyup da size kızan okadar çok bayan vardır ki eminim buna...mühendisliği beğenmiyorlar diye :)
annem despottur demişsiniz,gizli nikah kıyar çıkarız karşısına demişsiniz...ikinizde ne çok güveniyorsunuz kendisine..herkes okuduğu bölümle ilgili işe girsin..sağlık sektörü iyi olabilir ama mühendislik kötü bir bölüm değil,..Canim ben zaten benim ailemi değil onun ailesinin tepkisinden korkuyorum benim annem evet cok despottur dediğim dedik çaldığım düdük birisi ama gizlice nikah basar çıkarım karsilarina ama onun ailesi benim yüzümden subayliga gitti sanarsa uzulurum çünkü benden once de cok istemiş ailesi izin vermemis. Ben başlarda direk konuyu kapattırdim olamayacak asla diye ama onun kafasından çıkmıyor su askeriye. O subaylar rutbeler saygınlıklar üniforma falan cok cazip geliyor ona
Kızlar öncelikle söyleyim ben evli değilim ama bu bir sene içerisinde sevgilimle vereceğimiz karar tüm hayatimizi evliligimizi herşeyimizi etkileyecek. Öncelikle yüzeysel olarak kendimi ve sevgilimi tanıtıyim ayrıntıya giremicem kusura bakmayin bura herkesin girdiği bi platform. Üniversite öğrencisiyim, sağlık sektörü ve cok iyi bi bölümde okuyorum. Tüm mezun olanlar iş buluyo ve en az 5 bin lira maaş. Sevgilim mühendislik okuyor, memleketinde fabrika var hem de kendi dalının fabrikası var oraya girmek icin bi cok torpili var o da 2 bin lirayla ise başlar 3-4 bin falan olur ilerde. Mühendis olursa orda yasiyas. Fakat o düşük puanla girmis oraya isim hazır nasılsa diye calismamis. Yani saygınlık açısından bu eksi bi durum. Ve askeriyeye cok meraklı. Uzun donem yapıp subay olup yuzbasiliga kadar yukselcem diyo ben cok kararsız kaldım benim dusunceme cok önem veriyor asker esi olmak nasıl bisey sizce ne yapmali. asker ve asker esi yakininiz var mi. Ailesinin dilinden de korkuyorum oğlumuz senin puanın bölümün yüksek diye kendini yaktı falan diyecekler diye. Falan filan bi sürü şey var benim ailem de aradaki bu puan farkini sorun eder onun için askeriyeye mi gitse acaba. Kendi de cok istiyor ama iyi bi mühendis de olabilir işçilere hükmedecek ve fabrikada calisabililecek güce sahip napalim napalimhayatımızın kararı
mühendis olmuş hala eziklik mi hissediyor çok ilginç
asker olacağına işsiz gezsin daha iyi bana göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?