hayatimizin karari ne yapmamiz lazim:(

Canim sen de okumadin mesajların hepsini sanırım. Ben zaten mühendis olmasını istiyorum asgari ücret alsa da. Sorun eden sevgilim. Daha digrusu sorun etmek değil askeriyeye sempatisi var..

internette dolaşan asker çocuğu asker eşi masalı var onlar 90 lı yıllarda kaldı ben ilkokulu 5 ayrı yerde okudum 2 senede 1 yer değiştirdik arada babmın gittiklerini saymıyorum tabi 7 bölgeyide gördük ama öyle değil artık biyerde kaldımı askerler 5 sene kalıyor doğuda 2 sene standart

konuyu sonuna kadar okuyamadım sınırden kesınlıkle haklısınız

Canim soyledigin ne kadar sacma farkında misin :) herkes türkiyede 15 bine girsin okusun o zaman valla bence de niye başka bölümlerde zaman kaybediyosunuz ki :) lütfen foruma sistem hakkında bilgisi olmayanlar gelmesin.

sızemı kaldı foruma gırıceklerın bılgısı sız sorunuzu sordunuz ama ısrarla meslek para ınsanlara hukmetmekten bahsettın torpılden bahsettın turkıyede tek okuyan sız degılsınız

Allah im herkesin kıskançlık damarı kabardı herald ben ne anlatiyorum siz ne cevap veriyosunuz yapmayin lütfen ya ben bolumumu bile aciklamadim böyle yaparsınız diye insanin bogazina kadar getirdinuz he

sacmaladın ıyıce saygısız

para konusan sızsınız saygı ıstıyorsanız saygılı olun daha subayların maasını bılmıyorum dıyorsunuz ama nısanlınız bıle olmayan bırının ıse bıle gırmemıs hatta ama alıcagı parayı hesaplıyorsunuz

burada bır konu acan arkadas vardı esım patron felan dıye konu acmıstı onu hatırlattınız bana

Anlıyorum demek ostediginizi ama siz beni asla anlayamazsiniz ben ve ailem oraya girebilmem için ne kadar buyuk emek verdik o emek karşısında bu lafı duyarsam sinirlenirim sanki herkesin yapabileceği biseymis imajı verilirse

çalışmışsınız kazanmışsınız dicek laf yokta öss de iyi puan alan herkes sizin olduğunuz yerde olabilir yani çalışn kafa patlatan emek veren herkes yapabilir ayrıca tv izliyoruz kimler neler yapıyo 2 sene önceki öss de engelli bir kız 2 . mi ne olmuştu görme engelliydi yanlış hatırlamıyorsam egonuza biraz çüş deyin isterseniz :)

İşin garip yani da benim seviyeli evlilik düşündüğüm bir ilişkim varken hiç böyle maaş derdine düşmemiştik,sen şu kadar alırsın,ben bu kadar alırım,yok benim mesleğim karizmatik vs...iki seven için tek önemli olan birlikte bi hayat kurmak değilmidir.yani garip geldi bana=/

Son düzenleyen: Moderatör:

malesefki o öyle olmuyor olmamasıda çok normal bence siz mühendissiniz okul okumuşsunuz belirli bir maaşınız var eşinizde başka bir iş yapıyor lise mezunu sizden az kazanıyor ben böyle evliliklere karşıyım erkeklik gururu zamanla ağır basıyor aşktan bile ağır

önceden toplumda yanlış kabul edilen şeyler ulu orta yerde dile getirilmezdi.artık torpil o kadar normalleşmiş ki (!) açıkça dile getiriliyor içim sızladı yeminle.

Şunu demek istedim,ikimzde üniversite okuyorduk,sonra o iş hayatına girdi,abartmıyorum 2 yıl boyunca ne kadar maaş aldığını bile bilmezdim.Hiçte sormadım.Tek arzumuz birlikte bir hayat kurmaktı o zamanlar...ne yazıkki olmadı,bana biraz menfeat ilişkisi gibi geldi,yanında etiketmi arıyor yoksa sevdiği birinimi,kaçbin tl alacakları vss hesaplanmış...
buda bana yanlış geliyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
eşşeğide 20 saat bağlasan "sürekli oku bunları" desen, durmadan çalışsa okusa, derece yapar herhalde :) bunlar tercih meselesi, keyfinden ödün vermek yada vermemek...bizde bu yollardan geçtik...biz o kadar kasmadan gezio tozup üni kazandık, mühendis olamadık ama çok şükür 2bin tl maaş alabiliyoruz :) bu tip insanlar, hayatta hiç mutlu olamazlar çünkü hayatta herşeyin matematiğini yaparlar..bu kadar sorunlu olmayın, biraz relax olun, hayatın tadını çıkarın :) karşımızdaki insanlarda sanırım 18,19 yaşında... benim eski eşimde öss'de ilk 50 deydi, meğerse ne kadar saygınmış değerini bilememişim tühh :)

OKURKAN ÇOK GÜLDÜM, MÜHENDİS Mİ OLSUN SUBAY MI? ÇOCUK BUNLAR ÇOCUK :))))

ayrıca ailemle yaşıyorum 2bin tl maaş çok az, tek başıma bana yetmiyo senin havana hiç yetmez :)

Son düzenleme:

üffff Allah aşkına ne kadar saçmalamışsınız yaa.. ben de asker eşiyim bi insanın başına ne zaman ne geleceğini bilemezsiniz,sen ne zaman öleceğini biliyomusun..
bi adamın öleceği varsa zaten kaderinde yazmışsa ha 5 gün sonra ölmüş ha 2 dk ka sonra, yolda giderken kocanıza araba çarpmayacağının yada yolda giderken kafasına beton falan düşmeyeceğinin garantisini verebilecekmisin,insanın eceli gelmişse zaten ölür azrailin önünemi geçecen 5 yıl sonraya bırak diye,yapmayın Allah aşkına ya bu kadar cahil kaldımı hala türkiyede.....
insanın eceli gelmişse kurşunla da ölür, araba çarpmasıyla da ölür yolda giderken kafaya ağır bişeyde düşer ölür..... sadece askerer ölecek düye bişey olsaydı niye 21-25-28 yaşındaki delikanlılar işyerindeki patlama sonucu ölüyor, her işin kendine göre zorluğu var kusura bakmayın ama.............

annem despottur demişsiniz,gizli nikah kıyar çıkarız karşısına demişsiniz...ikinizde ne çok güveniyorsunuz kendisine..herkes okuduğu bölümle ilgili işe girsin..sağlık sektörü iyi olabilir ama mühendislik kötü bir bölüm değil,..

Hani biz söz vardır
Okumak cehaleti alır ... baki kalır. anlayan anlamıştır...
Tabi şahsına değildir bu lafım sadece
İyi bir üniversitede iyi bir puanla okumak saygınlık getirmez bunu kendine yapıyorsun
Ama mesleğini en güzel en temiz ( torpilsiz hak yemeden,birilerine hükmetmeden)
Şekilde icra etmek saygınlık gerektirir.
Sonuçta nice devlet adamları var okumuşlar paraya para demezler
Millet arkalarından tonla söver...

Hani şuda var zeki olmak karakterli olmak anlamınada gelmiyor malesef...

Size gelince okadar okumuşsunuz ama şunca kişinin üslubunuza eleştirisini görememişsiniz
Siz yanlış cümleler kurup fikirler istediniz...
Önce üslubunuzu düzeltin sonra fikir isteyin
Normal birşeymiş gibi yapacağınız 'torpilden'
Karşınızdakiler hayvanmış gibi 'hükmeder' diye o insanları aşağılıyamazsınız.
Gerçi bunları algılayabileceğinizi de zannetmiyorum ya.

allah senin cezanı vermesin diye başlamak istiyorum
diğer konunu okudum sen 19 yaşındasın ve daha bikaç aydır çıkıyosunuz,evlenmenize "ooooo" sene var ama sen hayatımızın kararı da bilmem ne de falan...kaptırma canım kendini bu kadar...

şimdi üstte yazdığım şeylere gelirsem,emin ol canım 13000 inci değil,ilk 1000 e de girsen yeni başlayan diş hekimine kimse o parayı vermez.devlette o kadar kazanamazsın,kendi muayenehanen olsa da 3-4 yılda ancak o aletlerin parasını muayenehane kirasını kurtarırsın insanlar sana güvenesiye kadar...sen dişlerini yeni mezun bir diş hekimine teslim edermiydin?şahsen ben etmem...

bak şimdi mmmmerrrveeeee torpili olmak övünülecek bişey değildir canım,belediye başkanının oğlu kardeşi gibidir diyosun,eminim belediye başkanının oğlu şimdi burda onunla ilgili hava attığını duysa gülmekten kırılırdı...gerçekten komik çünkü... düşünüyorum da senin ne kadar mutlu olduğunu bu durumdan çok komik geliyo açıkçası...

2000 tl ile başlayan mühendise gelirsek,bi mühendisin 3-4 bin kazanması için "ooooo" seneden fazlasına ihtiyacınız var canım... bu arada ailem için puan farkını sorun eder yazmışsın...ailen eğer ösym sınav değerlendirme kurulu değilse bu da saçma...seviye farkını sorun eder deseydin anlaşılabilirdi,ama puan farkını sorun eder de komikmiş...

saygınlık açısından eksi durum,işçilere hükmedecek güce sahip falan,gerçekten okuyarak mı yazıyorsun yoksa öyle spontan bakmadan sadece yazmış olmak içn mi anlayamadım...

eğer karşındaki "belediye başkanının oğluyla kardeş gibi olan" sevgilin de senin gibi düşünce yapısına sahipse emin ol o da senle diş hekimi olacağın için çıkıyodur...
neyse canım bi 5 yıl sonra çooook sular geçmiş olur o köprünün altından burda 13000 hmpfs 5000 hımps 2000 hmfff 3-4000 hmfs diye sayılarla oynayan sen gör bakalım neye dönüşüyosun...

bi de sana şunu söylyeyim sende küçük kasaba kızı kompleksi var bak ben burdan farkettim yanındakiler ne yapıyordur acaba,olur ya hani türk filmlerinde küçük kasaba kızları ordan çıkmak için bi nevi "yırtmak" için sürekli hesaplar yaparlar, lüks arabayla geçenlere "ahhhh" layarak bakarlar,sürekli " mebus karısı olacam ben kurtulacam bu çamurdan" diye dolaşırlar...onun okumuş versiyonusun işte...
sıkma şimdiden kendini daha önünde 5 yıl var o zamana kadar kadar daha kimbilir kaç kere törpüleyeceksin kendini...

bayılıp ağladığı yazar "halit ertuğrul" olan ve aşk romanları okumayı edebiyatla ilgilenmek sayan birine göre fazla iddialı konuşuyosun...
kendim açısından söyleyeyim bu platformda karşılaşmasak senle karşılıklı konuşabileceğimi düşünmüyorum, çünkü dediğim gibi "nedense ezik olan" küçük kasaba kızı sendromu var sende...

bunca yazılıp hesap edilen 5-6 yıl sonrası içinse oooooohooooooooo o zamana kadar kim öle kim kala
bakalım ilişkinizi o kadar sürdürebilecekmisiniz,emin olun o kadar senede o köprünün altından ne sular akacak ve fikirleriniz o kadar değişecekki bu düşünceleriniz anlamsız kalacak

En yakın arkadaşım Hacettep Diş Hekimliği mezunu, o yüzden bilip de konuşuyorum. Çoook geniş bir çevren ve muayenehane açabilecek kadar çok paran yoksa 5 bini bırak asgari ücretle başlıyorsun malesef, çünkü etraf diş hekimi (yayıgın tabirle) dişçi kaynıyor. Mezun olduktan sonra da öss puanına hiçbir işveren bakmıyor. Bunları yazan kişinin 30 yaşında ve 10 yıldır iş hayatında olduğunu göz önüne almanı dilerim.

tüm cevaplarını okudum mervecim sonra merak ettim bu forumda açtığın diğer konulara baktım ve fark ettim ki senin hayatını etkileyen sevgilinin mesleğini seçmesinden daha büyük sorunların var..

sevgilin kendi mesleğine kendisi karar vermeli , onu kendi kalıplarına sokmamalısın... sevgilinin sana danıştığını söylüyorsun ama senin o yüksek egoların altında ezilmiş zavallı çocukcağız o sebeple kendini ezik hissediyor ve mühendislik gibi bir meslekten sırf senin askeriyeyi daha saygın! görmen sebebiyle vazgeçiyor , yazık emeklerine ailesinin emeklerine...

sana gelince hayatta öss sıralamasından daha önemli şeylerin olduğunun farkına varmalısın canım, aldığın o puanla sadece üniversiteye girersin insanların içinde yer etmen ise karakterinle, kişiliğinle olur yani demem o ki össde bilmem kaçıncı olduğun , diş hekimi okuduğun sana saygınlık katmaz bunları kişiliğin ve mütevaziliğinle harmanlamazsan mesleğini icra etmekten başka işe yaramaz , bu kadar yüksek egolu ve burnu havada olursan kimse ama hiç kimse sana saygı duymaz..

seni biraz anlayabiliyorum aslında belli ki diş hekimliğini kazanabilmek için çok çalışmışsın ve bunu başardığın için çevren tarafından taktir görmüşsün ama sen bunları kaldıramamışsın beklemedin bir başarıymış kendin bile şaşmışsın , daha çok hamsın.. elde ettiğin başarılar asla ama asla sana diğer kişileri küçümseme hakkı tanımaz , insanları hükmedilebilir canlılar olarak görmeni gerektirmez , bu çok ayıp..

şuan ne oldum şaşkınlığındasın umarım bir an önce bu tavırlarından kurtulup başarını hazmedip olgunlaşabilirsin .. biraz zor ama.. her insanın çalışarak başarabileceğini ve senin diğer insanlardan üstün olmadığını anladığın gün esas başarını sağlamış olursun..

Hımmmm dur bi düşüneyimmm !!!

Senin sevgilin başbakan olsun, cumhurbaşkanı olsun, hatta senin bu azminle Obama bile olur çocukcağız, bide yanına Şimon Peres oldumuydu değme keyfine, dünyayı yönetirsin inanki

Senin durumun şu an aynen şu: "Görmemişin oğlu olmuş tutmuş pipisini koparmış" ...
Sen kendini biraz kaf dağının zirvelerinden, yamaçlara doğru indir istersen, çünkü rakımın çok fazla olmuş, oksijen zehirlenmesi yaşıyorsun.

Nerde görülmüş dişçinin mühendisden daha üstün olduğu, sen elinde kerpeten çürük diş çekiyorsun, mühendisler ise, devamli çok ince hassas ayarlar yapıyor, en ufak bir mikron şaşması trilyonluk projeleri bitirebiliyor ama dişçi yanlış diş çekse 40 lira zarar, ANLATABİLDİM Mİ?

Bence sevgiline meslek seçeceğine sen kendine tekrarwprestijli bi mesle seç, hatta ilkokuldan başla okumayada, belki sıfırdan başlarsan adam olabilirsin, düşük bi ihtimal ama denemen ŞARTTT

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…