Hayatımla ilgili aldığım karar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında yok diye biliyordum ama evet tehlike varmış orda da . Zaten konu sahibinin eşi de başka şehire sıcak bakmıyormus. Ne diyim zor Allah'ım CC yardım etsin.
Fay geçmiyor en güvenilir il denilen Konya'da bile değrem oldu. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Hollanda da Türkiye de bulacağınız konforun yarısını bulamazsınız .
hak hukuk refah bunlardan bahsetmiyorum direkt konfordan bahsediyorum.
Eksilerinide artılarını da bildigim bir ülke. Orda doğdum büyüdüm orda okudum herşeyini biliyorum. Benim için en ağır basan şey orada insan hayatının değerli olması. Burda insan hayatına ne kadar değer verildiğini tekrar görmüş olduk yikilan binalarla beraber. Bana göre bu olay konfordan çok daha ağır basiyor.

O zaman annenizin olmadığı bir plan yapmaya çalışın derim. Zaten kötü bir halde gideceksiniz, anneniz üzerine mum diker.

Tokat yerleşim birimi KAF'na 35 km, Ezinepazarı Fay Hattı'na ise 26 km uzaklıktadır. Yaklaşık uzunluğu 200 km olan Almus fayı ise mevcut Tokat yerleşim alanı sınırları içinden geçmektedir

Tokat elendi
Geçen biri de en fazla 8.2 görebilir dedi.
Zaten altından fay geçen ilçeleri var.

Son düzenleme:
Kiralık ev işini yapabilirsiniz aslında, agency/emlakçıdan ev daha rahat bulunuyor sadece buldukları evler pek ucuzca olmuyor. Geçici öyle idare ederdim ben olsam, sonra da mortgage işine girerdim. Hollandada çok iyi müstakiller var:) Bol şans dilerim, bence anneyle yaşama işini eleyip öyle gidin. Hatta ilk etapta tek gidin yer derdi olmasın, tek oda tarzı barınma daha kolay bulunuyor öyle yaparsınız sonra da daha iyi bir ev ararsınız. Paranız varsa anneyi toptan geçin.

Türkiyenin tüm illeri deprem tehlikesi altında,sadece bazı illerden fay hatları direk geçiyor bazılarından geçmiyor.Çünkü türkiyenin üzerinde olduğu kıta levhası genç bir kıta ve sürekli kayıyoruz.Bu yüzden evlerimizin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmak değilse kentsel dönüşüme sokup yaptırılması için mücadele etmek daha doğru

burada insan hayatına değer verilmediği konusunda elbette hemfikiriz .
ama bu orada da ölümler olmuyor anlamına gelmiyor
burada başımıza bir şey gelir diye kaçmak bana makul gelmiyor o yüzden
konfor konusunda size katılmıyorum benim için fazlasıyla önemli olduğu için son anda İngiltere'ye taşınmaktan vazgeçtim geçen sene.
umarım istediğiniz gibi gelişir her şey.

Valla panpa deprem olmasa eyvallah derdim ama tammm şu anda memlekete survivor moduna gördi sanki postu delmek artık çok kolay

Valla panpa deprem olmasa eyvallah derdim ama tammm şu anda memlekete survivor moduna gördi sanki postu delmek artık çok kolay
depremin en makul çözümü müstakil evdir , kalkıp ona geçmemek için 2 çocukla ülke değiştirip anne evine gecmek bana biraz zor bir yol gibi geldi .
hem enkaz altında bile kalınsa çözümü var , bugün enkaz altında olanların çoğunun yanında deprem çantası olsaydı daha çok kişi kurtulurdu.
bana da asıl böyle bir şey için taşınmak makul gelmiyor.
ne bileyim annemler müstakil evde oturuyor bende çalıştığım şehirde ev ariyodum hala bulamadım,
bulunca binaya tasinacagim .
deprem çantası hazırlarım olup biter diye düşünüyorum yani bir gün mutlaka öleceğiz.
ben çok kaygı duyamıyorum böyle seylerde

Şuan 10 ilden birindemi yasiyorsunuz

Şuan 10 ilden birindemi yasiyorsunuz
Sonradan afet bölgesi ilan edilen 11.ci ilde yaşıyorum. Burda şu an 821 yıkılacak bina var. Şansımız o ki 3 sene önce yaşadığımız depremden sonra depreme dayanıksız olan binaların hepsi yıkıldı yerine yeni konutlar yapıldı yoksa buraninda örneğin Malatya'dan pek bir farkı olmayacaktı. Tedbir almanın ne kadar büyük önem taşıdığının en bariz örneği aslında bu durum.

bence herseyi yoluna koymuşken yapmayın derdim.ölümden kaçılmaz tedbiri al tevekkül allahtan dır. 99 düzce depreminden .hataya kaçmışlar 5 kişilik aile hepsi bu depremde yok oldu. arsa alın sağlam ev yaptırın.

Sanırım kendimi yanlis ifade ettim. Doğru soyluyorsunuz insanın vadesi dolmuşsa ölüm her şekilde gelir bulur seni hiç birşey olmasa bile oturduğun yerde kalbinin durmasina bakar :) Benim korkum sürekli deprem psikolojisiyle yasamak deprem olduğunda o anın dehşetini ve caresizligini yaşamak. İkinci Maraş depreminde yaşadığım o korku ve çaresizlik bende büyük bir travmaya sebep oldu kıyamet gibiydi. Ölümden ziyade o anın dehseti korkutuyor insanı.

Konu sahibi çok mantıksız yorumlar görüyorum imkanın varken Avrupa'ya gidin çocuklarınızın geleceği icin.... Yani çok detay vermek istemiyorum ama tek sorun deprem değil fırsat varken gidin
Kısa vadede yaşayacağım zorluklardan ziyade uzun vadede yaşayacağım rahatliğa odaklanmam lazım :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…