- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.756
- 548
- 38
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Bana da eşinden uzaklaşmak istiyor gibi geldi.Sizin çocuklarınızın zorluğunu önceki konularınızdan biliyorum,üstüne tek olacaksınız, annenizle de kisa sure sonra sıkıntı yaşamama gibi bir ihtimaliniz yok. Aslına bakarsanız eşiniz de cok uyumlu bir insan değildi, süreç planladığınız gibi gitmeyince o da yapici olmayabilir. Bilmiyorum bana çok iç açıcı gelmedi bu şartlarda sizin ülke değiştirme fikriniz.
Konu sahibi mi?Bana da eşinden uzaklaşmak istiyor gibi geldi.
Yani bilmiyroum, anneni en iyi sen tanıyorsun. İki çocuğunu annene bu kadar maruz bırakmak ister misin?İşi ve evi ayarladiktan sonra bu adımı atmam lazım belkide. Bilmiyorum kafam o kadar karisikki. Bir yandan burda durumumuz iyi bu duruma deyim yerindeyse tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. 10 yildir Türkiye'de yaşıyorum eşim ve ben defalarca ailelerimizin aslında (özellikle maddiyat söz konusu olunca) ne kadar bencil olduğunu tecrube ettik. Sonra güzel kapılar açıldı bize ikimizin de işi iyi severek yapıyoruz. Bu saatten sonra tekrar sil baştan ayni süreçlere girmek ne kadar mantıklı diyorum bir yandan, öte yandanda cocuklarimin geleceğini düşündügüm zaman bu fedakarlığı yapman lazım diye telkinde bulunuyorum kendime. Annem ve babamda kısa zaman önce (depremden önce) yeniden oraya yerleşme kararı aldılar bu yüzden sürekli gel falan diyor bana ama birazda kendi için çabalıyor gibime geliyor. Onların tuzu kuru nasılsa dünya kadar malları mülkleri var burda bir kaç yeri satıp orda gözü kapalı ev satın alacaklar. Para sıkıntıları yok. Ama biz yine bir sürü zorlu surecten geçeceğiz iki küçük cocukla. Burdaki düzeni orda yeniden inşa edene kadar çok yipranacagiz. Esim ilk başta bir yer alıp müstakil bir ev yapalım diyordu. Bir evimiz bir arsamız var bunları satarsak aslında kendimizi güvende hissedebileceğimiz bir ev yapabiliriz. Çok karısıgım bu aralar.
Hayretler içerisinde okuyorumnsan çocuklarının iyiliği için çocuklarını böyle bir eve , belki de bir sene mahkum edebilir mi?
Bence doğru bir karar değil
Tokattan kuzey anadolu fay hattı geçiyor. 1942'de çok büyük bir deprem olmuş.Fay hattının geçmediği yerler de var Türkiye'de tokat mesela mis gibi yer ev bulsanız orda eşiniz tayin istese olmaz mi
İnanmak istemediğin şey bir gerçek. İnsanlar yaşlanınca birden melek olmuyor ki, gelinine eziyet eden insanlar da bir babaaanne, onlar da yaşlı.Hayretler içerisinde okuyorum
Bir anneanne ne kadar kötü olabilir ki aklım almıyor.
Konu sahibi kendi annesi ile anlaşamıyor olabilir ama anane torunlarına kasten veya değil bir şey yapabileceğine inanmak istemiyorum.
Şimdi depremden sonra bir çok anne baba batıda evlatlarının evine gelip kalıyor onlara sığınmış durumdalar. Velevki konu sahibinin annesi de kızının evine yerleşti bu şartlardan kaynaklı,ne yapacak eve almayacak mıydı,çocukları aynı ortamda olmayacak mıydı dede ve ananeyle?
Annemde küfür şiddet vs yoktur yani o yönüyle iyi hatta çocuklar konusunda baya toleranslı. Çokta düşkün torunlarına aslında ama negatife çok meyilli ve çevresindeki herkese (yetişkinlere :)) bunu çok çabuk yansıtıyor.. Bu huylarini çocuklara çok yansitacagini sanmam ama beni çok etkileyecek bu tutumu eminim. Bir bucuk saat önce yine deprem oldu 5.5 (Malatya'da) uzun bir süre titremem geçmedi nefes alamadım. Bu şekilde de fiziksel anlamda sağlığım bozulacak. Herkes çok zor bir süreçten geçiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.İnanmak istemediğin şey bir gerçek. İnsanlar yaşlanınca birden melek olmuyor ki, gelinine eziyet eden insanlar da bir babaaanne, onlar da yaşlı.
Yani yaşlilar yaş alıp olgunlasmiyor bizim gibi ülkelerde. Cadolozsa sadece yaşlı cadaloz oluyor.
Zamanında küçücük kızına vuran insan neden sinirlenince torununa bir tane çakmasin? Kızına hakaret eden yaramaz torununa neden hakaret etmesin? Ya da manipülasyonlarla çocuğunu yönetmeyi seven birisi torununu neden manipülasyonlarla yonetmesin?
Bu aile Hollanda'da o eve yerlesseler yine ananenin eline düşecekler. Küfür de duysa donemeyecek, hakaret de isitse dönemeyecek. Anane yaramaz çocuklara sinirlenip bir tane yapistirsa bile belki konu sahibi laf edemeyecek çünkü gidecek yeri yok.
Allah yaşatmasın ama kendimi asla böyle bir konuma sokmazdim.
Gerekirse ara ara çocukları kocama,koca ailesine bırakıp kısa süreli ailemin evinde kalıp bazı bağlantılar kurmaya calisip döner, böyle böyle bazı şeyler cozulunce çocuklarımi ve eşimi yanıma alırdım. Ya da bu sevdadan vaz gecerdim
E annende küfür yok, şiddet yok, çocuklara toleranslı, torunlarına düşkün, cocuklara kötü tarafini yansıyacağını düşünmüyorsun.Annemde küfür şiddet vs yoktur yani o yönüyle iyi hatta çocuklar konusunda baya toleranslı. Çokta düşkün torunlarına aslında ama negatife çok meyilli ve çevresindeki herkese (yetişkinlere :)) bunu çok çabuk yansıtıyor.. Bu huylarini çocuklara çok yansitacagini sanmam ama beni çok etkileyecek bu tutumu eminim. Bir bucuk saat önce yine deprem oldu 5.5 (Malatya'da) uzun bir süre titremem geçmedi nefes alamadım. Bu şekilde de fiziksel anlamda sağlığım bozulacak. Herkes çok zor bir süreçten geçiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.
E annende küfür yok, şiddet yok, çocuklara toleranslı, torunlarına düşkün, cocuklara kötü tarafini yansıyacağını düşünmüyorsun.
O zaman git yani ne denir ki.
Şunları yazan sendin, toksik bir insan canlandi gözümde.
Madem annen o kadar toksik değil, çocukları değil tek seni zora sokacak, git o zaman. Bir sene sıkıntı cekebilirsin tek başına, duymazdan gelmeye çalışırsın. Ama bunu çocuklarının gerçekten ananenin toksikligine maruz kalmayacağına inanıyorsan yap.
"kaprislenen durmadan laf sokan, ev işleri yüzünden aşırı derecede surat yapabilen hatta kavga cikaran, kısacası insani dibe cekmekten hoşlanan biri"
"her gittiğimde bir seyi bahane edip kavga çıkardı ağlattı beni"
"suratını asacak yada laf sokacak yada orda kaldığımız için birşeyleri başımıza kakma gereği hissedecek. Bunlari yapmasa bile suram agiriyor buram ağrıyor şu bana şöyle yapti bu boyle dedi diye dram yaratacak. Cok zor biri ya gerçekten onunla aynı evde yaşadigimi düşününce tüylerim ürperiyor"
O zaman kar-zarar muhasebesi yapacaksınız.Annemde küfür şiddet vs yoktur yani o yönüyle iyi hatta çocuklar konusunda baya toleranslı. Çokta düşkün torunlarına aslında ama negatife çok meyilli ve çevresindeki herkese (yetişkinlere :)) bunu çok çabuk yansıtıyor.. Bu huylarini çocuklara çok yansitacagini sanmam ama beni çok etkileyecek bu tutumu eminim. Bir bucuk saat önce yine deprem oldu 5.5 (Malatya'da) uzun bir süre titremem geçmedi nefes alamadım. Bu şekilde de fiziksel anlamda sağlığım bozulacak. Herkes çok zor bir süreçten geçiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.
sizin ilkin (çocuklar olmadan) gidip eve filan başvurma şnsınız yok mu? ne bileyim sırası mırası naıl oluyor bunun?Evet konut konusu çok büyük sıkıntı. Kiralar aşırı pahalli ve konut yetersizliği çok fazla. Tek başıma altından kalkabilir mıyım bilmiyorum inanın çocuklarım çok zor cocuklar herşeyi ağlayarak elde etmeye çalışan çocuklar eşimle beraber bunun üstesinden gelebiliyoruz ancak. Orda tek başıma olacagim düzenleri değişecek anneanne dede yanında ekstra simaracaklar. Hem iş hem çocuklar hem kağıt kürek işleri herşey bende olacak. Ev işlerinde anneme onun istediği gibi yardımcı olamayacağım için suratını asacak yada laf sokacak yada orda kaldığımız için birşeyleri başımıza kakma gereği hissedecek. Bunlari yapmasa bile suram agiriyor buram ağrıyor şu bana şöyle yapti bu boyle dedi diye dram yaratacak. Cok zor biri ya gerçekten onunla aynı evde yaşadigimi düşününce tüylerim ürperiyor. Eşe dosta onun beni oraya götürdüğünü söyleyecek hayır hayır ben strawberry'nin daha fazla orda yaşamasına musade etmedim koskocaman kadınım onun iradesiyle oraya yerlestigimizi düşündürecek herkese. Esim memuriyetini ilk etapta yakmayacak iki yıl ücretsiz izin hakkı var ama oda sanki bir macera gibi goruyor oraya gitmeyi gidip bakarız denerim kafama yatmazsa geri döneriz kafasında ee ben bunca sıkıntıyı ne için cekecegim öyleyse. Bu konuda ayrı sıkıntı.
Zaten ona sahip çıkan bir ailesi olmadigi için sorun yaşıyor.Konu sahibi mi?
Çocuklarıyla birlikte esinden uzaklaşıp ailesini yanına gitmek ona bir rahatlık sağlamaya şu aşamada. Öyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?