Hayattaki tek eksiğim evlenememiş olmak?

Söyleyeceklerim yanlış anlaşılır diye seçe seçe söyleyeceğim ama biraz kızabilirsiniz.
Hiç reddedilmedim bu yaşıma dek ama reddedilme başkanı bir kaç tanıdığım var ve ortak noktaları şu;
Cinsellik onlar için bir tabu
Erkeklere karşı mesafeliler
Evlilikte aşk yerine mantık arıyorlar
Cilve ya da neşeli olma halleri hiç yok
Giyimleri genellikle fazla basit
Özgüven konusu zaten hiç yok
Erkeklerle konuşmaktan cekiniyorlar
Bu sandıklarına sahip 23-30 yaş arası arkadaşlarım ne yazık ki sevgili ya da kocaya sahip değiller şu an.
Bence iş bu konuda kadında bitiyor.
Umarım isteğin birisini bulursun...

Sen beni anlatmışsın da, ben evlendim 23 yaşında :KK45:

Bence bir noktadan sonrası nasip. Seni gerçekten seven adam elini hiç bırakmaz. Aman da hiç flört etmiyor demez.
Hiç seni bırakıp gidenlerin ardından üzülme konu sahibi. Adam olan öyle davranmaz. Adam olmayanla da evlenmeye değmez. Zaten evlilik bizim kulturumuzde yeterince zor.
Yanliz evlilik çok kötü aman evlenipte ne yapacaksın diyenlere de çok kulak asma. Doğru insanla yaparsan evliligi, hayatı sevdiğinle paylaşmak çok güzel birşey. Bu sebeple eger dilegin buysa umarım tam kalbine gore biri çıkar karsina kısa sürede.

Sen beni anlatmışsın da, ben evlendim 23 yaşında :KK45:

Bence bir noktadan sonrası nasip. Seni gerçekten seven adam elini hiç bırakmaz. Aman da hiç flört etmiyor demez.
Hiç seni bırakıp gidenlerin ardından üzülme konu sahibi. Adam olan öyle davranmaz. Adam olmayanla da evlenmeye değmez. Zaten evlilik bizim kulturumuzde yeterince zor.
Yanliz evlilik çok kötü aman evlenipte ne yapacaksın diyenlere de çok kulak asma. Doğru insanla yaparsan evliligi, hayatı sevdiğinle paylaşmak çok güzel birşey. Bu sebeple eger dilegin buysa umarım tam kalbine gore biri çıkar karsina kısa sürede.
Çok teşekkür ederim inş bir gün kader benim yüzüme de güler.

Yok doğru söylüyorsunuz. Özgüven sıfır. O ilk çocuktan sonra böyle oldu. Normalde de sert mesafeli bir duruşum var. Zamanla açılıyorum. Yani birini tanıdıkça daha samimi oluyorum. İlk başta mesafeli. Bunu çözmeye çalıştım, biraz kahkah kihkih olayım diyorum ama bu sefer de yapmacık duruyor diyorlar. Ben de anlamadım ne yapmam gerektiğini.

Sizi çok iyi anlıyorum, benzer şeyleri ben de yaşadım. Kötü deneyimler ister istemez travma yaratıyor. İlk fırsatta bi uzmandan destek almayı düşünüyorum. Beyindeki olumsuz kodlamaları olumlu olanlarla değiştirmeyi sağlayan terapiler duydum EMDR gibi.

Çok yakın bir arkadaşım var çok mutlu. Sonra başka bir arkadaşım da mutlu. Sonra başka bir arkadaşım vardı 5 yıllık ilişkisi vardı, başka bir erkek buna ilgi gösterdi. Çocuk çok zengindi. Onu bırakıp ona gitti. Kendi söyledi eski sevgilimle evlensem fakirlikten ağzım kokardı iyiki onu bırakmışım diye. Millet erkek seçerken biz bizi beğenen bir kişi bulamıyoruz. :bicak:
evlilik piyango işi keşke is bulmak ile bitse.o kisininde eski fakir sevgilisininde yarin bi gün bosanmayacaklarini kim idda edebilir.bir akrabamiz 15 inde kocaya kaçtı yedi sene köyde oturup kari koca oradan işe gittiler.sürekli korundular.evlerini kredi çekip aldilar. O esnada cocuk da istiyorlardı.evliliklerinin 9. Senesinde cocuklari oldu bu arada çok kısır muhabbeti yapip kadını strese sokmuşlar.sonrasinda nasil olsa zor oluyor diye rahattılar sanırım.o arada 2. Cocuga hamile kaliyor kadın.2.çocuk doğunca isi de bırakıyor.babasi arazisinden aldığı para ile evin kredisini kapatiyor.kadın isi bırakıyor.cocuklar arasi yaş 2 çünkü.biri daha bi yaşında bile degil.sonra kocası hop bi kavga çıkarıyor.boşanma asamasindalar.ailecek şoka girdik.adam bi de çocuklar ondan degil diye utanmadan dava açıyor.ki bu imkansız birşey.

evlilik piyango işi keşke is bulmak ile bitse.o kisininde eski fakir sevgilisininde yarin bi gün bosanmayacaklarini kim idda edebilir.bir akrabamiz 15 inde kocaya kaçtı yedi sene köyde oturup kari koca oradan işe gittiler.sürekli korundular.evlerini kredi çekip aldilar. O esnada cocuk da istiyorlardı.evliliklerinin 9. Senesinde cocuklari oldu bu arada çok kısır muhabbeti yapip kadını strese sokmuşlar.sonrasinda nasil olsa zor oluyor diye rahattılar sanırım.o arada 2. Cocuga hamile kaliyor kadın.2.çocuk doğunca isi de bırakıyor.babasi arazisinden aldığı para ile evin kredisini kapatiyor.kadın isi bırakıyor.cocuklar arasi yaş 2 çünkü.biri daha bi yaşında bile degil.sonra kocası hop bi kavga çıkarıyor.boşanma asamasindalar.ailecek şoka girdik.adam bi de çocuklar ondan degil diye utanmadan dava açıyor.ki bu imkansız birşey.
Yuh inanamadım ya. Neler neler oluyor bu hayatta.

30 yasindayim.Bir evlilik yaptim iyisiyle kötüsüyle..Bitti yani bu ne demek 2 senem cöp oldu (flört dönemini saymiyorum)
Sonra 1.5 senelik beraberlik yasadim o da sacma sapan bir sebeple bitti etti mi sana 3.5 sene.
Demekki evlilik veya beraberlik,tek eksiklik olarak nitelendirilecek kadar gerekli bir kavram degilmis.
Ama dogru insani bulabilmisseniz şans olarak degerlendirebilirsiniz.
Bu zamana kadar da esim mükemmel bir insan coook sansliyim cook mutluyum diyebilen kimse de görmedim :)
İyisiyle kötüsüyle sevdigin insanla beraber yasayabilme becerisi evlilik..
Keske aradigina degecek,buldugunda "Allahimmm cok mesudum! diyebilecek kadar güzel evlilikler yasayabilse insanlar..

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim inş bir gün kader benim yüzüme de güler.
Ben konunun cirkinlik guzellik ya da ozguven oldugunu dusunmuyorum. Inancliysan kismet de, degilsen sans ya da tesaduf de. Ne kadar cok insanla tanisirsan sansini o kadar arttirirsin. Evlenmek istiyorsan umutsuzluga kapilma ve klise bir soz olarak “herkese sans ver.”
Kismetin nerden gelecegini hic bilemezsin.

Merhaba, evlenipte ne yapacaksın diyenlere katılmıyorum doğrusu. Bir yaştan sonra insan bir can yoldaşı istiyor. Ama işte hayırlısı mı desem ne desem bilemedim. Olmayınca da olmuyor. Ben de 6 yıl önce boşandım. 31 yaşındayım. Şimdi yaz mevsimi, senin gibi sosyal medyaya bakıp üzülüyorum. Herkes tatilde orda burda eşiyle çocuğuyla. Benim de çok şükür iyi bir işim var. Ama insanın içindeki o yalnızlık çok kötü. Hayırlısı olur umarım hepimiz için.

Yahu herkes neler neler yaşıyor. Aynı anda 2-3 kişiyi idare eden mi, 5 yıllık sevgilisini bir anda silip başka birini bulup evlenen mi. Biz kalbimizdekini silemedik diye cezalandırılıyor muyuz? Hayat bu kadar mı acımasız?
Şöyle söyleyim benim de başımdan hiç evlilim geçmedi.30 uma kadar sorumluluktan korktum,sonrasında da kısmet diyelim kafa dengi çıkmadı.şu anda bende oldukça ciddi takılıyorum çünkü çalıştığım kurum adananın en büyük hastanesi ama bir selama sırnaşanlar mı,gece yarısı face den arkadaşlık isteği gönderen evli adamlar mı,yanımda çalışan kadının kocasının sarkması mı neler neler,karşıcinse selam vermeye korkar oldum
uzun sözün kısası belli kişilere takılıp kalmayın,umudunuzu yitirmeyin,Allahtan hayırlısını dileyin.Kısmetiniz er ya da geç sizi bulacaktır inşallah.(Tabii kendim için de diliyorum)

Merhaba, evlenipte ne yapacaksın diyenlere katılmıyorum doğrusu. Bir yaştan sonra insan bir can yoldaşı istiyor. Ama işte hayırlısı mı desem ne desem bilemedim. Olmayınca da olmuyor. Ben de 6 yıl önce boşandım. 31 yaşındayım. Şimdi yaz mevsimi, senin gibi sosyal medyaya bakıp üzülüyorum. Herkes tatilde orda burda eşiyle çocuğuyla. Benim de çok şükür iyi bir işim var. Ama insanın içindeki o yalnızlık çok kötü. Hayırlısı olur umarım hepimiz için.
Amin.cümle bekarlar için inşallah

Hayır niye kızayım aksine ben çözüm arıyorum. Erkeklere karşı mesafeli olduğumu söylüyorlar ama aslında öyle değilim. Sadece dışardan cıvık gibi görünmek istemiyorum. Belki de ayarı tutturamıyorum bilmiyorum. Mantık aramıyorum aksine mantıklı olan görücülerimi reddettim. İlk hoşlandığım çocuk çok mantıksızdı. Yani saçmasapan bir evliliğim olabilirdi. Tabi bunu şimdi anlıyorum ama beni reddettiği için gözümde kıymetli oluyor. Özgüvenim hiç yok evet doğru ama kısır döngü bu. Reddedildiğim için özgüvenim yok, özgüvenim olmadığı için reddediliyorum.
gönül işi bu.bir insanın bir insanı sevmemesi neden özgüven düşürür anlamıyorum.Belki de siz karşı tarafa fazla geldiniz.herkesin evlilikten beklentisi farklıdır.

Şöyle söyleyim benim de başımdan hiç evlilim geçmedi.30 uma kadar sorumluluktan korktum,sonrasında da kısmet diyelim kafa dengi çıkmadı.şu anda bende oldukça ciddi takılıyorum çünkü çalıştığım kurum adananın en büyük hastanesi ama bir selama sırnaşanlar mı,gece yarısı face den arkadaşlık isteği gönderen evli adamlar mı,yanımda çalışan kadının kocasının sarkması mı neler neler,karşıcinse selam vermeye korkar oldum
uzun sözün kısası belli kişilere takılıp kalmayın,umudunuzu yitirmeyin,Allahtan hayırlısını dileyin.Kısmetiniz er ya da geç sizi bulacaktır inşallah.(Tabii kendim için de diliyorum)
33 yaşındayım sanki geç kaldım artık düzgün bir evlilik yapamam gibi geliyor. Bilmiyorum yani üzülüyorum.

33 yaşındayım sanki geç kaldım artık düzgün bir evlilik yapamam gibi geliyor. Bilmiyorum yani üzülüyorum.
üzülmek yok,bak şunu yapabilirsin hormonal değerlerine baktırıp yumurta dondurma işlemini deneyebilirsin.ben yaptırmadım ama annelik açısından başvurulan bir yöntem

Sizi çok iyi anlıyorum, benzer şeyleri ben de yaşadım. Kötü deneyimler ister istemez travma yaratıyor. İlk fırsatta bi uzmandan destek almayı düşünüyorum. Beyindeki olumsuz kodlamaları olumlu olanlarla değiştirmeyi sağlayan terapiler duydum EMDR gibi.
emdr başarılı bir psikoterapi yöntemidir ama rica ediyorum psikiyatrist harici bu yöntemi uygulayanlara itibar etmeyin çünkü tıp eğitimi almayan bunu uygulayamaz
ben de terapistime sormuştum hayatta yaşadığım travmatik olaylarla alakalı bunu neden uygulamıyorsunuz bana diye(terapistim için reklam olur diye isim veremiyorum adanada kendi muayenehanesi olan bir hekim) buna hasta değil,hekim karar verir demişti

Benim gözlemlediğim mühendislerin çalıştığı işyerlerinde çoğunluk genelde erkek oluyor, aralarında çalışan bir iki bayan da onlara uyup rahat giyinip, saç, makyaj vs konularda da biraz paspal geziyorlar. Sizin iş ortamınız nasıl ? İş yerinde genel haliniz nasıl ? Erkek çoğunluktaysa illa ki bir aday çıkar diye düşünüyorum.

Sizin genel duruşunuzu bilmiyorum ama ben olsam biraz daha kendime bakarım, saçıma bir fön çeker, hafif makyajımı yapar öyle işe giderim. İş haricinde hobi kurslarına, sinema, tiyatro, konser vs etkinliklere gidip hayattan zevk almaya bakarım. Zaten boş zamanınız değerlendikçe kendinize güveniniz artar. Bu yerlerden birinde mutlaka karşınıza biri çıkar. Bir de etrafa ben evliliğe artık sıcak bakıyorum mesajı vermenin kısmeti açtığını düşünüyorum.

Benim gözlemlediğim mühendislerin çalıştığı işyerlerinde çoğunluk genelde erkek oluyor, aralarında çalışan bir iki bayan da onlara uyup rahat giyinip, saç, makyaj vs konularda da biraz paspal geziyorlar. Sizin iş ortamınız nasıl ? İş yerinde genel haliniz nasıl ? Erkek çoğunluktaysa illa ki bir aday çıkar diye düşünüyorum.

Sizin genel duruşunuzu bilmiyorum ama ben olsam biraz daha kendime bakarım, saçıma bir fön çeker, hafif makyajımı yapar öyle işe giderim. İş haricinde hobi kurslarına, sinema, tiyatro, konser vs etkinliklere gidip hayattan zevk almaya bakarım. Zaten boş zamanınız değerlendikçe kendinize güveniniz artar. Bu yerlerden birinde mutlaka karşınıza biri çıkar. Bir de etrafa ben evliliğe artık sıcak bakıyorum mesajı vermenin kısmeti açtığını düşünüyorum.
Aslında sosyal hayatı olmayan biri değilim. Sürekli gezerim mesela. 4 yabancı dil biliyorum hepsi için kurslara gittim. Sinemayı çok severim. Erkeklerle de iletişimde olan biriyim ama erkekler bana hiç sevgili gözüyle bakmıyor. Hepsiyle arkadaşım yani.

Back
X