Hayırlı eş için birlikte dua edelim

arkadaşlar bir de hacet namazından sonra rüya görülmesinden bahsetmiyor.. inşallah doğru kaynaklardır. ama bununla ilgili bazı hikayeler var..

Hacet namazı için;
Maddî ve mânevî bir ihtiyaca, dileğe kavuşmak niyeti ile iki ve en fazla on iki rek’at olarak kılınan namaz.
Bir kimsenin Allahü teâlâdan veya benîâdemden (insanoğlundan) bir hâceti olursa, tertemiz bir abdest alsın. Sonra iki rek’at hâcet namazı kılsın. Sonra Allahü teâlâya senâ (hamd) da bulunsun ve Peygambere salevât getirsin… (Hadîs-i şerîf-Tirmizî)
Tecnîs ve diğer kitaplarda, hâcet namazının yatsıdan sonra dört rek’at olarak kılınacağı ve bir hadîs-i şerîfe göre ilk rek’atta; bir fâtiha, üç âyet-el-kürsî, kalan üç rek’atin her birinde birer fâtiha, ihlâs ve muavvizeteyn okunacağı, bunlar yapılı rsa, kılınan namaz Kadir gecesinde kılınmış gibi olacağı kaydedilmiştir. (İbn-i Âbidîn)
Üstâdlarımız (hocalarımız); “Biz bu hâcet namazını kıldık ve ihtiyaçlarımız, dileklerimiz görüldü” demişlerdir. (İbn-i Âbidîn)

Her ihtiyâcını Allâh'a arzeden ve her fırsatta O'nu zikredip yücelten Rasûl-i Ekrem -sallallâhu aleyhi ve selem- her hangi bir ihtiyacı olan kimselere iki rek'at namaz kılmalarını tavsiye etmiştir:

"Kimin Allâh'a veya her hangi bir insana ihtiyâcı hâsıl olursa önce abdest alsın, abdestini de güzelce alsın, iki rek'at namaz kılsın, sonra Allâh Teâlâ Hazretlerine senâda bulunsun, Rasûlullâh -aleyhi's-salâtü ve's-selâm-'a salât okusun, daha sonra da şu duâyı yapsın:

'Halîm ve kerim olan Allâh'tan başka ilâh yoktur. Arş-ı A'zam'ın rabbi noksan sıfatlardan münezzehtir. Âlemlerin Rabbi'ne hamd olsun. Allâhım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini celbedecek esbâbı taleb ediyor, her çeşit günahtan koruman için yalvarıyorum. Her çeşit iyilikten zenginlik, her çeşit günahtan selâmet diliyorum. Rabbim! Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi yerine getir! Hangi amelden râzı isen onu ver, ey Rahîm olan, bana en ziyâde rahmet gösteren Rabbim!' bundan sonra dünyevî veya uhrevî her ne dilerse taleb eder, çünkü o dilek takdir edilir." (İbn-i Mâce, İkâme, 189; Tirmizî, Vitr, 17)

Allâh Rasûlü'nün hâcet namazı tavsiyesine sıkıca sarılan ashâbı, herhangi bir ihtiyaçları olduğunda Allâh'a ilticâ eder ve murâdlarına nâil olurlardı.

Ashâb-ı kirâm'ın hâcet namazı ile Allâh'a yönelip yalvarmalarına bir misâli Enes bin Mâlik -radıyallâhu anh- şöyle anlatır:

Rasulullah -sallallâhu aleyhi ve selem-'in ashâbından Ebû Mı'lâk adında biri vardı. Bu zat başkaları ile ortaklık kurarak ticaret yapardı. Dürüst ve takvâ sâhibi biri idi. Bir defasında yine yola çıkmıştı.

Karşısına çıkan silahlı bir hırsız:

- Neyin varsa çıkar seni öldüreceğim, dedi. Ebu Mı'lâk:

- Maksadın mal almaksa al, dedi. Hırsız:

-Ben sâdece senin canını istiyorum, dedi. Ebu Mı'lâk:

- Öyleyse bana müsaade et de namaz kılayım dedi. Hırsız:

- İstediğin kadar namaz kıl, dedi. Ebu Mı'lâk namaz kıldıktan sonra üç defa şöyle duâ etti:

- Ey gönüllerin sevgilisi (Yâ Vedûd), ey yüce arşın sâhibi, ey dilediğini yapan Allâhım! Ulaşılmayan izzetin, kavuşulmayan saltanatın ve arşını kaplayan nûrun için beni şu hırsızın şerrinden korumanı istiyorum! Ey imdâda koşan Allâhım! Yetiş imdâdıma.

Ebu Mı'lâk duasını bitirir bitirmez, elindeki kargıyı kulakları hizâsında tutan bir süvârî peydâ oldu! Süvâri mızrağı hırsıza saplayıp onu öldürdü. Sonra da tâcire döndü. Tacir:

- Kimsin sen? Kimsin sen? Allâh seni vasıta kılarak bana yardım etti, diye sorunca süvari:

- Ben dördüncü kat semâ ehlindenim. İlk duânı yapınca semânın kapılarının çatırdadığını işittim. İkinci defa duâ edince gök ehlinin gürültüsünü işittim. Üçüncü defa dua edince, zorda kalan biri dua ediyor, denildi. Bunu duyunca Allâh'tan, onu öldürmeye beni memur etmesini istedim. Allâh Teâlâ da kabul etti ve geldim. Şunu bil ki, abdest alıp dört rek'at namaz kılan ve bu duayı yapan kimsenin, zorda olsun veya olmasın duası kabul edilir, dedi. (İbn-i Hacer, el-İsabe, IV, 182)

Bir yaz günü bahçıvanı Enes -radıyallâhu anh-'e gelerek yağmur yağmadığından ve bahçenin kuruduğundan yakındı. Hz. Enes su getirterek abdest alıp namaza durdu. Selâm verdikten sonra bahçıvanına:

- Gökyüzünde bir şey görebiliyor musun? diye sordu. Bahçıvan:

- Göremiyorum, dedi. Enes -radıyallâhu anh- tekrar içeri girip namaz kıldı. Üçüncü yahut dördüncü kez bahçıvanına:

- Gökyüzünde bir şey görebiliyor musun? diye sorunca adam:

- Kuş kanadı gibi bir bulut görüyorum, dedi. Bunun üzerine Enes -radıyallâhu anh- namazını ve duâsını sürdürdü. Az sonra adam yanına girdi ve:

- Gök bulutla kaplandı ve yağmur yağdı, dedi. Hz. Enes:

-Haydi Bişr bin Şegaf'ın gönderdiği ata bin de yağmurun nerelere kadar yağdığını araştır, dedi.

Bahçivan ata binip etrâfı dolaştığında yağmurun Müseyyerîn köşkleriyle Gadbân sarayından öteye geçmediğini gördü ki Enes -radıyallâhu anh-'ın bahçesi de bu sınırlar dâhilindeydi. (İbn-i Sa'd, et-Tabakâtü'l-kübrâ, VII, 21-22)

Ben de senin için Kenzül Arş duasını ve 60 Ayetel Kürsi okudum canım, Allah kabul etsin, Allah gönlündeki senin için hayırlı eylesin, sevdiğinle kolaylıklar içerisinde ilerleyin evlilik yolunda, hayırlı bir evlilik yapın ve evliliğinizin birbirinden tatlı meyveleri olsun inşallah

''Kalbinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun..'' *Hz. Ömer

şimdi kimin dileklerine kavuşması için birşeyler okuyacağızz bir bilgilendirme yaparmısınız ben pek anlamadımda

Canım sen yeni listemizdesin, şu an ki listemiz yarın bitiyor, sonra ayın 6 sında yeni listemize başlıycaz, o gün kimin günüyse onun için okuycaz dualarımızı ama listedekilerin tamamı için okuduğumuz dualar da olabilir, mesela fetih suresinin ilk ayetini 9999 defa okumayı düşünüyoruz, bunu paylaşıp hepimizin niyetine okuyabiliriz.

YENİ LİSTEMİZ (Katılmak isteyen söyleyebilir.)
1. assia_baby (Hümeyra) (için 06.08.2013)
2. umut_dolu (için 07.08.2013)
3. aybirgen (için 08.08.2013)
4. esrazambak (için 09.08.2013)
5. minigmanig (duygu) (için 10.08.2013)
6. azrazehra (için 11.08.2013
7. dreamer22 (için 12.08.2013)

Yeni listemizde 9999 tane fetih suresinin ilk ayetini okuycaz. Başka dualar da ekliycez inşallah.
Umutdolu canım sen aramıza katılabilecek misin bu listemizde?

bendemi okuyacağım peki yoksa 9999 bölüştürüyomuyuz ?

bende katılabilir miyim bu arda listeye :26: Allah kabul etsin şimdiden

bende katılabilir miyim bu arda listeye :26: Allah kabul etsin şimdiden

HOŞGELDİN konya17 canımm.. ekleyelim seni de inşallah.. daha okuyacaklarımıza karar vermedik ..parça parça şu an..

YENİ LİSTEMİZ (Katılmak isteyen söyleyebilir.)
1. assia_baby (Hümeyra) (için 06.08.2013)
2. umut_dolu (için 07.08.2013)
3. aybirgen (için 08.08.2013)
4. esrazambak (için 09.08.2013)
5. minigmanig (duygu) (için 10.08.2013)
6. azrazehra (için 11.08.2013
7. dreamer22 (için 12.08.2013)
8. konya17 (için 13.08.2013)

YENİ LİSTEMİZDE NELER OKUYACAĞIZ?? (arkadarşalr ben birşeyler yazayım siz de ekleyin inşallah..)

1. AYETEL KÜRSİ (herkes 39 tane, kendisi için okunan 40 tane okuyacak)

2. Fetih suresinin ilk ayeti olan "İnna fetahna leke fetham mübina"
ayet olduğu için abdestli okumak şarttır.. 9999 kere okunur.. en fazla üç gün içinde bitirilmesi gerekir..(herkese 1249 tane düşüyor, kendisi için okunana 1256 düşüyor)

3. YA FETTAH 489 kez okunacak

daha da yazmadım 1 günde fazla gelebilir belki siz ne düşünüyorsunuz canlar

Son düzenleme:

minigmanig in duasının dileğinin kabulüne vesile olması için 60 Ayetel Kürsi ve 1 Kunzül Arş duasını okudum dua ettim.. inşallah sevdiğine kavuşursun hayırlı bir evlilik yaparsın canımm bir ömür boyu ayrılmazsınız ve hayırlı salih saliha evlatlarınız olur sağlıklı amin

ben +30 eklicektim ama kaçta kaldığını bulamadım hala ayrıca bu duada sayı önemliymiş bence yarım kalması sakıncalı olabilir kaç kaldıysa dağıtıp bitirelim mi

Canım neden sakıncalı olsun ki, sonuçta peygamber efendimiz (sav) e salat ve selam getirmiş oluyoruz. Allah okuduklarımızı kabul etsin, niyetimizi kabul etsin inşallah, bidaha okursak baştan dağıtırız sayıya göre.

canımm yaa ben regl oldum yeni listedeki duaları nasıl okucam?

diyolar ya ne bir eksik ne bir fazla tam sayısınca olması şart diye o acıdan söledim canım :44:

diyolar ya ne bir eksik ne bir fazla tam sayısınca olması şart diye o acıdan söledim canım :44:

Haklısın, niyetin kabul olması için tam 4444 olması gerekiyormuş canım ama bi sakıncası olmaz en azından :) Bidaha ki sefere sayıya çok daha fazla dikkat ederek okuruz inşallah

Sıradaki arkadaş içinde 60 ayetel kürsi ve 1 kenzül arş okudumallh kabul etsin

sagolun kızlar Allah razı olsun Allah dualarınızı kabul eylesin Hayırlı evlilik ve mutlu bir yuva en yakın zamanda sizlerede nasip olsun insallah.hepimizde mutlu olalım insallah.Allah razı olsun Allah kabul etsin cok sagolun cok mutlu oldum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…