Hayırlı eş için birlikte dua edelim

70.000 salavat okuyoruz

1)nisa1234 ...........1100
2)esrazambak......1000
3)frikadelle...........1000
4)love-story...........1000
5) lilruba ...............1000
6)eminamin...........1000

Okunan= 6.100
Kalan=63.900

..............................

katılmak isteyen yazdırsın adını, okuyan da yazsın ekleyelim canlar

................................

Furkan suresi 74. Ayet (7 kez) ve
489 Ya Fettah okuyoruz

(kişi başına düşen 7 adet furkan süresi ayeti ve 489 ya fettah)

وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

Bismillahirrahmanirrahim. “Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).”

Açıklaması:” Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir.”

1) neyisada =
2)nisa1234 =
3)esrazambak =
489 ya fettah ve 7 kez furkan süresi 74. ayeti okudu

beni de ekle canım.1000 salavat okurum.hepimiz sabit olarak furkan suresini 7 defa okuyoruz 489 da ya fettah okuyoruz sanırım değil mi?

Okuduğun Salavatlarını yazdım canım. Evet kişi başı 7 furkan ve 489 ya fettah. Ya bu da kişi başı lafı komik oldu biraz

70.000 salavat okuyoruz

1)nisa1234 ...........1100
2)esrazambak......1000
3)frikadelle...........1000
4)love-story...........1000
5) lilruba ...............1000
6)eminamin...........1000
7)redvelvetcake.....

Okunan= 6.100
Kalan=63.900

..............................

katılmak isteyen yazdırsın adını, okuyan da yazsın ekleyelim canlar

................................

489 Ya Fettah okuyoruz

وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

Bismillahirrahmanirrahim. “Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).”

Açıklaması:” Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir.”

1) neyisada =
2)nisa1234 =
3)esrazambak =
489 ya fettah ve 7 kez furkan süresi 74. ayeti okudu

Canim benim demek ki daha Allahın takdir ettiği zaman gelmemiş. ..belki de senin için şer olacaktı o kişi. .. üzme kendini hicbirsey bizim gorebildiklerimizden ibaret değil. ..ümidini yitirme. .. kaç yaşında sın ki... hemen vazgeçmek yok...

Canım senin elinden gelen birşey yok ki, kendini üzmeni gerektiren bişey yok, onlar üzülsün seni kaçırdıklarına, boşver, Allahü Teala senin dua eden, yalvaran, yakaran sesini daha fazla duymak, seni daha uzun süre dua ederken görmek için erteliyor, daha güzel nimetler hazırlıyor sana inşaAllah.
seni ne güzel kısmetlerin beklediğini bilmiyorsun, tabii bu da imtihan sırrı, bilsek kaderimizi hayatın bir tadı tuzu kalmazdı, Rabbim cümlemize sürpriz hayırlar versin...

Allahü Teala bizleri Esma ül Hüsna'sına(güzel isimlerine) ayna olarak yarattı. İsimlerinin bizde tecellisini görmek için, güzel isimlere aynalık edelim diye yarattı.
O isimlerin içinde El Basıt (genişleten) olduğu gibi El Kabıd (daraltan) ismi de var, Muhyi (hayatı yaratan) da O, Mümit (ölümü yaratan) da O.
Dolayısıyla madem biz bu hayatta Allah'ın güzel isimlerine aynalık yapıyoruz, biz hakikatini/gerçek yüzünü göremesek de hayatta başımıza gelen herşey güzel isimlerin tecellisi olduğu için hasendir/güzeldir.

Tabii bunları yazmak, bilmek başka uygulamak, başına birşey geldiği ilk anda sabır göstermek, tevekkül etmek başka, bu bildiklerimizin içimize sinmesi için duaya devam edip tahkiki imana ulaşmamız lazım. Bu kısım eksik olunca dünyanın fani olduğunu tam manasıyla idrak edemiyoruz, nefsin ve şeytanın oyununa çabuk geliyoruz maalesef.

Beyaz atlı prensinizi aramayı bırakıp Allahü Teala'yı kalbimizin sultanı yapabilsek, Allah düşlerimizdeki aile hayatını tamamlayacaktır.

Canlar dua listesi devam ederken teheccüd listesi de yapalım, bir mani yok değil mi, duanın bitmesini beklememiz gerekmiyor, ne dersiniz?

Herkes hergün girmiyor, isterseniz Perşembe geceden başlayalım, ben ilk günü alabilirim

Perşembe:Frikadelle
Cuma:
Cumartesi:
Pazar:
Pazartesi:
Salı:
Çarşamba:

Teheccüd namazı ve duası

Allâh Teâlâ çok sevdiği ve kâinâtı hürmetine yarattığı Habîb-i Edîb'ne daha fazla lütuflarda bulunmak için teheccüd namazını ona farz kılmıştı.

"Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd namazı kıl, Yakındır ki Rabbin seni bir makam-ı mahmuda eriştire." (el-İsrâ/17, 79)

Çünkü gece rahmet, mağfiret, feyiz ve bereketin coştuğu bir zaman dilimidir. Bir hadiste şöyle buyrulmuştur: "Gecenin son üçte biri kaldığında Rabb'imiz dünya semasına inerek (rahmetiyle tecelli ederek) buyurur ki: Hani bana kim dua eder ki, duasını kabul edeyim! Benden kim istekte bulunur ki, dileğini vereyim! Benden kim mağfiret diler ki, onu bağışlayayım!"

İşte teheccüde kalkmak, Rabb'imizin bu sorularına karşı, "Ya Rabbi, ben dua ediyorum. Ben istekte bulunuyorum. Ben mağfiret istiyorum." diyebilmektir. Bu hadisten anlıyoruz ki, teheccüt namazı kılarak kim ne isterse Rabb'imiz onu verecektir. Teheccüdün vakti biraz uyuyup uyandıktan sonra başlayıp imsak vaktine kadar devam eder. En faziletlisi, gecenin son üçte biridir. Burada "Hiç uyumadan önce teheccüt kılınabilir mi?" sorusu akla gelebilir. Uyumak, teheccüdün şartı değil, vaktini belirleme aracıdır. "Uyumadan kılınmaz" demek, gece yarısından önce uyuyan kimsenin tekrar uyanıp kılması gerektiğini anlatmak içindir. Yoksa geç yatan veya hiç uyumayan kimse gece yarısından sonra pekâlâ teheccüt kılabilir.

Resûl-i Ekrem Efendimiz geceleri kalkar, teheccüd namazı adıyla bilinen namazı kılardı. Bu namaz, kendisi için vâcib derecesinde bir mükellefiyetti. Ümmetine ise sünnet olarak intikal etmiştir. Teheccüd namazı 2 rekatten 8 rekata kadar kılınabilir.

Buhârî ve Müslim’in, İbn-i Abbas’tan rivâyet ettikleri hadîslerine göre, Efendimiz bu namaz için kalktığında duâlar okur, Rabbına ilticalarda bulunurdu. Efendimiz’in okuduğu rivâyet edilen duâ şudur:

“Allahümme leke’l-hamdü, ente kayyimü’s-semâvâti ve’l-ardı ve men fîhinne ve leke’l-hamdü. Leke mülkü’s-semâvâti ve’l-ardı ve men fîhinne ve leke’l-hamdü. Ente nuru’s-semâvâti ve’l-ardı ve men fîhinne ve leke’l-hamdü. Ente’l-hakku ve va’düke’l-hakku ve likâüke hakkun ve kavlüke hakkun ve’l-cennete hakkun ve’n-nâre hakkun ve’n-nebiyyûne hakkun ve Muhammedün Resûlüllahi hakkun, ve’s-saatü hakkun.

Allahümme leke eslemtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve ileyke eteytü ve bike hâsemtü ve ileyke hâkemtü. Fağfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü ve mâ esrartü ve mâ a’lentü. Ente’l-mukaddimü ve ente’l-muahhıru. Lâ ilâhe illâ ente. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâh.”

Manası:

“Hamd olsun sana ya Rabb! Sen bütün semaları, arzı ve onlardakileri ayakta tutansın.Hamd sana mahsusdur ey Rabbim! Sen semalarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nurusun. Hamd Sana mahsusdur ey Rabbim! Sen Semaların, arzın ve onlardakilerin malikisin. Ve Sana yine hamd olsun ki, sen Haksın. Senin vadin de hak, sana kavuşmak da hak, sözün de hak, cennet de hak, ateş de hak, nebiler de hak, Muhammed sallallahu aleyhi vesellem de hak, kıyamet saati de hak.Sana teslim oldum ye Rabbim! Sana iman ettim, sana tevekkül ettim ve sana yöneldim.İnanmayanlara karşı, sana dayanarak mücadele ettim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul ettim, benim evvelki yaptıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yaptıklarımı da mağfiret et.Öne alan da sensin, geriye bırakan da sensin. Senden başka ilah yoktur. Kuvvet ve kudret ancak, Allah’a dayanmaktadır. “

Bu ve bildiğimiz diğer duâlarla gece namazında Rabbimize iltica eder, kusurlarımızın afvı, hatalarımızın bağışlanması için ilticada bulunur, bağışlanmamızı dileriz.

Arkadaslar bu duaya katilmak isteyen baska varmi, kac gundur liste acik kimsenin sesi cikmamis, 3-4 saat daha bekleyelim sonra baslayalim olanlarla. okumayalim dersenizde haber verin, en azindan fikriniz ne onu bilelim,

489 Ya Fettah okuyoruz

1) neyisada =
2)nisa1234 =
3)esrazambak =

Ben katılmak istiyorum canım

Arkadaslar bu duaya katilmak isteyen baska varmi, kac gundur liste acik kimsenin sesi cikmamis, 3-4 saat daha bekleyelim sonra baslayalim olanlarla. okumayalim dersenizde haber verin, en azindan fikriniz ne onu bilelim,

489 Ya Fettah okuyoruz

1) neyisada =
2)nisa1234 =
3)esrazambak =
4)elanur84=

Beni de ekleyebilirsin, ben zaten her namazin ardindan bu ayetle duami ediyorum, listeyi unutmusum

489 Ya Fettah gunluk okunacak degil mi?
Ben tam anlamadim, sirayla ozel olarak birbirimize okuycaz,
Hergun hepimiz 7 kez Furkan suresindeki ayeti+ 489 Ya Fettah okuyor degil mi?

Neyin nasil okunacagi tam
anlasilmamistir belki daha acik yazarsan daha iyi olur..

Arkadaslar bugun Neyisada icin okuyoruz. Bir gunde bitirelim duzenli girelimde, olur mu

489 Ya Fettah okuyoruz

1) neyisada =
2)nisa1234 =
3)esrazambak =
4)elanur84=
5)frikadelle

Arkadaslar bugun Neyisada icin okuyoruz. Bir gunde bitirelim duzenli girelimde, olur mu

489 Ya Fettah okuyoruz

1) neyisada =
2)nisa1234 = OKUDU
3)esrazambak =
4)elanur84=
5)frikadelle

Canım beni de yazabilir misin listeye

489 Ya Fettah okuyoruz

1) neyisada =
2)nisa1234 = OKUDU
3)esrazambak =
4)elanur84=
5)frikadelle= OKUDU
6) redvelvetcake=

canım kimsenin haberi yok galiba. yarın okumaya başlasak?
bi de duamızı yazsak kısaca herkes o şekilde dua etse günü olan kişiye?

489 Ya Fettah okuyoruz

kızlar duanızı ekleyin kısaca. duaların başında ve sonunda salavat cekmeyi unutmayalım inşaALLAH

1)31 mart salı : neyisada =
duam: kızlar ben sadık,dürüst,cesur,cömert,romantik,evcimen,her yönden bana denk,bir ömür ayrılmayacağımız,imanlı bir eş istiyorum Allah tan bana bu şekilde dua eder misinz

2)1 nisan çarş : nisa1234 = OKUDU

3)2 nisan perş :esrazambak =

4)3 nisan cuma:elanur84=

5)4 nisan cmrts :frikadelle= OKUDU

6)5 nisan pazar redvelvetcake=

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…