Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Arkadaşlar hepinize hayırlı geceler. Dua bildirimi yapmanın dışında pek sohbet edemez olduk. Değişiklik var mı hayatınızda?

Size anlatmak istediğim bir durum geçti başımdan, o kadar karmaşık duygular içindeyim ki şu duygu içindeyim diyemiyorum. sinirli, üzgün, umutsuzluk hepsi var. Bundan 1 ay önce filan halam vasıtasıyla biriyle tanıştırıldım kalabalık bir ortamda, meslektaşım aynı zamanda. İlk başta çok bi hoşlanmasam da hemen hayır demeyim dedim, konuşmaya devam ettik. Fena biri değildi, olabilir dedim. Çocukla farklı şehirlerdeyiz, benim bulunduğum şehre geldi, görüştük. Benim duygularım pek oluşmamıştı, ayrıca mantığıma oturmayan durumlar vardı ama zamana bıraktım. O daha istekli olan taraftı, yok işte aramızda ciddi bişeyler olursa şöyle yaparız, ilerde böyle olur filan, derdi. Bense hayırlısı bakalım, inşallah gibi yuvarlak cümleler kurardım. Çok ilgili davranırdı, sürekli mesajalar, yerini bildirmeler filan, ben Allah biliyor ya olacak sanırım bu sefer dedim. çünkü ona alışmaya başladım, hoşuma gitmeye başladığı varlığı, ayrıca soğuk da davranmadım, ilgisine karşılık verdim, aradım, sordum. En son buluştuğumuzda onla olmaktan çok zevk alamadım ama yine de idare eder bir buluşma oldu. Biraz da sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Buluşmadan sonra aramıza biraz mesafe girer gibi oldu. Mesajlar ve aramalar nadirleşti. Beni aramadı 2 gün boyunca, dayanamayıp ben aradım. Açmadı, ertesi gün akşam mesaj atmış upuzun. İşte duygularını ölçüp biçmesi için benden uzak kalmaya ve ihtiyacı varmış, düşünmüş ve duyguları olmadığından yapamayacağına karar vermiş. Üzgünmüş filan. Ya kızlar doğrusunu o yaptı tabi ki, net olarak ifade etti kendini ama bu 2 gün kabuğuna çekilme de ne Allah aşkına, ben arayıp sormasam belki de cvp verme tenezzülünde bile bulunmayacak üstelik bir mesaja sığdırmış düşüncelerini. Bu kadar olmaz, bir konuşmaktan da mı acizsin yani, çok bozuldum bu duruma. 30 yaşında zırt pırt arayan adam çocuk gibi içine kapanıyor msj la anlatıyor duygularını filan. Duygun baştan beri yoktu madem beni niye bu kadar alıştırıyorsun ilgiler gösteriyosun.

İşin sonucu yine hüsran kızlar ve bu, bu sene başıma gelen 2.durum. Özgüvenimi kaybetmekten korkar oldum. Yine de ümit etmek Allahtandır diyor ve dualarıma devam ediyorum. Okuyanlar çok sağolsun zamanınızı aldım.

Esekten dusen Nasrettin hocanin esekten duseni getirin bana dediği gibi ben de benimle aynı duyguları yaşayan olup olmadığını aradim durdum bugün. Senin yazdiklarini gorunce uzuldum ama bir yandan da tek olmadigim dusuncesi hasil oldu. Şöyle ki canım ben ney enstrümani ile uğraşıyorum bilen bilir. Neyse 1 hafta önce facebook ta ney ile ilgili biri bişey sormuş bir ney sayfasında. Ben de o sorusunu beğendim beğen butonuna tıkladım. Sonra bi baktım ertesi günü bu kişi eklemiş beni. Profiline baktım paylasimlari falan dini şeyler ve ney uzerineydi. Ayrıca meslektastik . Kabul etmekle ne kaybederim diye düşündum ve ettim . ZAten çok resim falan yoktu belli belirsiz bir iki resmin dışında. Neyse bu bana o gün mesaj attı sırf ney üzerine konuştuk. Bana bir parçayı ufleyip yollayacakti. Ertesi gün yollamayinca ben hatirlattim falan sonra o da benden istedi ben de ufleyip attım. Bu arada beni tanımaya yönelik sorular sormaya başladı ama ben çok sormuyordum. Derken mesajlariyla beni guldurmeye başladı çok esprili aynı zamanda bazen sert çıkışları oluyordu . Konuştukça birçok yonumuzun birçok dusuncemizin aynı olduğunu gördük . Bana dedi ki fark ettin mi ne kadar benziyoruz. Evet fark etmiştim .resimlerinden çok etkilenmesem bile yazdiklariyla kendine bagliyordu adeta beni. Birgün namazlarimin bazılarını kacirdigimi söylemiştim yogunluktan. Çok şaşırdı nasıl durabiliyorsun namazsiz dedi ve başladı namazın ehemmiyetini anlatmaya. Biraz sert şeyler yazıyordu ben de kırıcı olduğunu söyledim. Bu da uzunca yazmış işte kırıcı olduğumu yarına kadar hala ayni dusuncedeysen irtibatı kes benimle diye. Bunu söylemesi ağrıma gitti. Ertesi gün irtibatı kesmeye karar vermiştim istemeye istemeye. Bunu tam yazacakken bi baktım o beni bırakıyor. Çok korkuyormus hayallerinin yikilmasindan vs. Gözümden bir iki yaş geldi o kadar etkilenmistim ondan. Neyse birden bire şunu yazdım arkadaş olarak kalalım sen beni yine guldur vs vs . Çocuk hemen kabul etti inşallah falan dedi çok üzüldüm durumumuza falan dedi. Neyse yine başladı beni gulumsetmeye. Bütün gün yazistik karar vermiştir akşam konusacaktik. Bizimkilerin uyumasini bekliyorduk. Tam konusacaktik ki bu bana eskiden Görüştüğün biri oldu mu vs diye sormaya başladı. Görücu usulü oldu falan dedim. İyi o zaman çok surmemistir dedi. Sonra sordu ne kadar sürdü diye yalan soyleyemedim en uzun iliskimin tarihini verdim 1 buçuk sene diye. Sonra başladı bu eski ilişkisini anlatmaya. Sevdiği kız buna ilişkisinden bahsetmiş çocukla aynı evde kaldığını , bazı şeyler yaşadığını, alkol kullandığını vs. Sonra terk etmis bu. Sonra dedi ben sevdigimin baskasiyla yaşadıklarını kaldiramam bu yüzden artık gorusmeyelim. Yikilmistim... yine terk ediliyordum. Neyse ki alismsmistim ona çok. Ama kurduğumuz cumlelere kadar her şeyimiz öyle benziyordu ki. 75 milyonda böyle bir insan çıkmıştı karşıma. Onu da kaybettim. Bu sene beni terk eden bilmem kaçıncı kişi. Bu terk edilis silsilesinde ozguvenim sarsıldı tabi. Ben güzel değil miyim, karakterimde mi bir sorun var gibi düşüncelere boguluyorum. Dun kendi kendime dedim ben evlenemeyecegim sanırım diye. Ama Allahtan umut kesilmez belki bu terk edilisler hayrımadır diye düşünmeye çalışıyorum

Senin Konuna gelecek olursak canım bi garipmis cidden. Ama demek ki sen bişey hissetmeyince o da bunu anladı ve duygularinda kesilme yaşadı . Ama erkekler terk etme konusunda çok cesurlar bunu anladım. Kadınlar evlenmeyi o kadar arzu ediyor ki terk etmek yerine belki bu hayırlıdır diye devam ediyor ama olmayınca da olmuyor. Allah sana da bana da bu çektiğimiz sıkıntıların mükafatı olan insanı göndersin inşallah canım. Ha unutmadan söyleyeyim bu sene evliliği düşündüğümuz çok sevdiğim insan terk etti beni bu 1. Yine evlilik niyetiyle görüştüğüm birini karşılıklı terk ettik diyeyim 2. Aracı vasıtasıyla görüştüğüm biri elektrik alamadim dedi bitirdi 3. Ve bu da 4. Yani o kadar terk edildim ki bu sene kadar hiçbir sene böyle olmamıştı. Ha bu arada hep terk edilen ben değilim tabi. Yine evlilik niyetiyle görüştüğüm 3 kişiyi de ben reddettim görüştükten sonra çeşitli nedenlerle.

Malesef benzer ruh hali içindeyiz. Dünden beri düşünüyorum, kendime kızıyorum, madem emin değilsin en başta söyleseydin duygularını diye. Erkekler daha realist ve cesur oluyorlar. Biz belki pişman oluruz diye keskin kararlar vermekten kaçınıyoruz, sonu böyle oluyor işte.Onlar pat diye söyleyiveriyor en ufak bir olumsuzlukta istemediklerini. Bu yaşadıklarımız birer tecrübe, kesinlikle hayır getirmeyecek bir durum. Rabbimin sevgili kullarıyız, bak o kadar dualar ediyoruz 'hayırlı evlilik 'için. O hayırlı kişi henüz bu kişiler değilmiş demek ki. Bugün biraz daha iyiyim ben. Sen de iyi ol, insanı geçmişiyle yargılayan bu kişi hiç bir zaman sana "bugünü" yaşatmayacaktır. Sen hep ağlamakla sızlamakla geçiricektin ömrünü. Ama artık nasibimiz de karşımıza çıksın, bunu çok ama çok istiyorum.

Amin canım aminn. Rabbim yüzümüzü guldursun güzel Allahım . Evliliği hakkımızda hayırlı eylesin. Tez vakitte hayırlı bir evlilik nasip etsin insaAllah

Rabbim hakkında hayırlı insanı tez zamanda karşına çıkarır inşallah canım benim

Rabbim herkese hayırlı evlilik nasip etsin inşallah . Burada dua ettiğimiz dua arkadaşlarımın hepsinin ve kendimin eşi cennetten melek gelmiş gibi iyi yürekli olsun inşallah , evi cennetten bir köşe gibi cıvıl cıvıl Kuran sesleriyle dolsun inşallah , sabah namazı vaktinde ışığı yanan o feyzi alan kullarından eylesin biz hanımları ve eşleri olacak kişileri, hayırlı evlatlat yetiştirmeyi nasip eder inşallah , bizimde anne babamıza hayırlı evlat olmamızı nasip eder inşallah , diğer insanlardan da hayır duası almayı nasip eder inşallah ....

zaman ilerledikçe yaş ilerledikçe her şey dahada mı zorlaşıyor yoksa bize mi artık bunları yaşamak zor geliyor bilmiyorum kızlar sürekli birileriyle görüşmekten potansiyel gelin adayı olmaktan çok yoruldum ben artık. ya o seni istemiyor ya sen onu istemiyorsun. bir süre sonra nasıl olsa bu kişiyle de olmayacak diye düşünmeye başlıyorum. doğru bir düşünce değil bu belki Rabbim ne zaman kiminle dilerse o zaman olacak çok şükür buna inanıyoruz ama çevredeki tepkilerden herkese laf anlatmaktan bıkıyor artık insan . en azından burda beni anlayan birilerinin olması güzel :)
kızlar üzmeyin tatlı canınızı Rabbim evlilikte eşimizle imtihan etmesin bizleri inşaallah dünya ahiret mutluluğu yaşayacağımız evliliğimiz olur Amiiinnn

Kizlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr arkadaşımın kızının arkadaşının kuzeni varmış benden bahsetmisler bugün ilk defa bulusucaz biraz önce aradı önce açamadım çünkü çalıştığım ida'da birileri vardı sonra ben aradım onu konuştuk Nasılsıniz falan akşam kaç gibi buluşalım dedi bende 4 uygun olur mu size dedim olur dedi nerde buluşalım dedi bende yerini söyledim tamam dedim görüşmek üzere .... bey dedim (çok mu resmi oldu ya ) tamam görüşürüz dedi ve bugün ilk defa bulusucaz o kadar heyecanlıyım ki kalbim küt küt atıyor dua edin bana kızlar güzel haberlerle geleyim

Hakkında hayırlısı olsun. Bugün görüşeceğin kişi hakkında hayırlıysa kolaylıkla yuva kurmanız nasip olur inşaallah

hakkınızda hayırlısı olsun canım benim

kızlar bu arada yeni duamızıda belirleyelim fikri olanlar varsa alalım :)
ben netten böyle bir dua buldum araştırma şansım olmadı fikir olsun diye ekliyorum

Kızlar son 1 saat Niye ben bu kadar heyecanlaniyorum ya
Canim bu kadar heyecana gerek yok sakin ol ya :) heyecan için " Rabbim kolaylaştırır işimi , cozuver şu diliminde bağını " diye bir dua vardı sanırım Taha suresinde. Kızlar aklımızda bulunsun görüşmeye giderken heyecanlanmamak için bu dua çok etkili. Ben bir de Rabbi yessir duasını okuyorum gerçekten bu iki dua çok etkili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…