- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #13.461
hayra çıkarsın inşallah bende dün gece mavi gözlü bembeyaz tenli bi bebek doğurdum rüyamda ama böyle güzel bi bebek olamazdı etkisinde kaldım etrafımda o bebeği aradım sanki bulacakmışım gibiKızlar rüyamda yengemle hastaneye gitmisiz doktor muayene ediyor beni sonra bi baktım bi odada uyanıyorum (tabi hala rüyada) bi oğlum olmuş :) cibinlikli bi Beşikte yatıyordu kalktım yataktan dışarı çıktım annemle yengem köfte yapıyorlar süt ısıtmaya gittim diyorumki içimden ben bekardım nasıl oldu bu iş ,biriyle tanisirsam söylerim bi oğlum var benim ,nişanlıydık sonra ayrıldık derim :) böyle bi rüya gördüm Allah hayra çıkarsın
Duaları bu bahsettiğiniz rakamlara göre okumassak olmuyor mu .Yani 34 'se 33 olamaz mı ? Unutkanlığım var bazen şaşırıyorum . Bu yüzden listelere giremiyorum pek sormak istedim sadece .
Ailemin çok güzel bir evliliği olmasına ragmen çevremde gördüğüm bazı evlilikler beni evlilikten soğuttu küçüklüğümden beri .Huzurlu ve güzel bir evlilikleri olduğu için ailemden uzaklaşmak istemedim . Korktum sanırım çevremde gördüğüm o zor evliliklerden biri ile karşılaşırım diye . Bu sitede evlilerin güzel hikayelerini okudukça yalnız kalmak istemediğimi farketmeye başladım yavaş yavaş . Hayırlı bir eş evlilik için hangi dualar edilir . Tavsiye edebileceğiniz dualar var mı arkadaşlar ?
Sayılar sembolik oluyor aslında, yani akılda kalmasını kolaylaştırıyor 4444tefriciye gibi. Bazı dualar ve surelerin o şekilde okunması yaygınlaşmış ya da sünnet olabiliyor bazen. 41 Yasin okumak gibi. Tabi ki kalpten geldiği gibi okumak daha önemli. İnsan sayıyı yetiştiricem diye zaman zaman içindeki duyguyu yitirebiliyor.
Evlilik için dua diyince benim aklıma hemen Furkan suresi 74.ayet geliyor benim:
"Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ(imâmen)."
Ve onlar: “Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl.” derler.
Ben bunu ezberledim sık sık tekrar ederim, anlamı çok güzel ve bizlere uygun bir dua. Allah gönlüne göre versin inşallah.
canım mesaj atmıycam artık herkes takip etsin katıldıgı listeyi bencede yeni listeye başlayalım isteyen gelsin okusun napalım zorla degıl sonucta zaten mumkun oldukca sayı paylaşımı olan dualar secmemeye calısıyorum ki kimsenin hakkı kalmasın. nasibi olan gelsin canım biz başlayalımgulbera canım istersen özelden yaz okumayanlara da yeni listeye geçelim, bu şekilde sen de yoruldun herkese okudunuz mu diye sormaktan. Biraz uzun bir sure olunca bu şekilde oldu sanırım, hızlı gidiyorduk halbuki ama nazar değdi.
Yeni duamıza bismillah diyelim ne dersiniz?
2.sıra benimYENİ LİSTE BAŞLIYOR KATILMAK İSTEYENLER BİLDİRSİN LÜTFENN
1-gulbera
Tavsiyemdir isterseniz değiştirebiliriz
"Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ(imâmen)." Furkan suresi 74.ayet
Ve onlar: “Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl.” derler.
Esma Ya Fettah Ya Vedud
canım biz burda bekargiller olarak okuyoruz hayırlı bir evlilik için ama katılmak istersen ekleriz listeye bizede dua edersin ne kadar cok dua o kadar ıyıevliler okuyabilirmi....bende katılmak istiyorum.başlıktan sanki bekarlar içinmiş gibi anladım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?