Hayırlı insanlar sizin çevrenizde var mı?

Cok sukur arkadaslarimin cogunlugu hayirli insanlardan olusuyor, bir ornek vereyim,
Biz edebiyat sinavindayiz, ogretmen baska bir ogrenciye sorunun cevabini soyluyor ve bizim arkadas bunu duyuyor, cevabi bildigi halde sinav kagidina baska bir sey yaziyor, arkadas sorunun cevabini biliyor ama baska birisinden de duydugu icin cevabi yanlis yaziyor ki sirf olurda belki kul hakkina girerim diye yapiyor, bunu duydugumda cidden ne kadar ince bir insanmis demistim, ayrica kendisi cok zekidir ve caliskandir, o sorunun cevabini bildigine adim gibi eminim sinav kolaydi zaten.
Allah herkese boyle kucuk ayrintilari bile dusunen arkadaslar nasip etsin.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ben çok iyi bir arkadaşım, dostum, komşuyum.. kolayca anlaşırım, en imkansız denebilecek insanlarla ortak nokta bulurum, eğer bir sıkıntıları var ise çözmekten mutluluk duyarım, ağlamak için mükemmel bir omuz, dertleşmek için harika bir sırdaş, mutluluk paylaşmak için eşsiz bir arkadaşım.. gel gelelim bu güne kadar tanıştığım 10 kişinin 9 undan en beklemedim anda en sağlam kazıkları yedim, ama yılmadım bir gün o mükemmel arkadaşla karşılaşacağım

özetle; şimdilik benim için bir kaç arkadaşım hariç yok diyebilirim.. allah onları eksik etmesin, mesela bir-iki tanesi de bu forumda :)

Son düzenleme:

Bende yorumumu yazarken celiskide kaldim forumun formati acisindan ama musluman kisiligimizi de yansitmaliyiz diye dusundum sonra elestiri almaktan da korktum .bende sizi anladim.hemfikiriz yani.artik bu zamanda yasadigimiz ortamlar cok onemli diye dusunuyorum ve yasam bicimi haline getirebilmek....anladiniz siz

efecim

Çok sağol.Aslında insanlara iyilik yapmak onlarıda iyi olmaya teşvik ediyor haklısın ama ben artık gençken olduğu kadar insanlara kucak açamıyorum maalesef.Tespitlerini çok doğru buldum,teşekkür ederim.

tane öyle komşum var hayırlı ama ..65..75 yaşlarındalar ikiside mesafeli ama hep iyi şeyler öğtlerler..genlerde pek vefa yok maalesef tecrübesizlikten olabilir belkide:44:

Amin.İnce düşünebilen insanlara bende özenirim.Ancak arkadaşının yaptığı inceliği anlayamadım ama ana temayı anladım.:))

benim dostum yok hiç..burdan bir kaç kişi dışında..reelde dostum yok..kuran günümüz var cumaları eltim ve onun arkadaşıyla..çevremde iki üç benim gibi anne olan arkadaş var onlarlada merhabalaşıyorum..biri doğum yaptı hastaneye gittim mesela eşimle çocuğumla insanlık namına

Şimdi size kazık atan o insanlara sorsak kimbilir sizin için ne derler?Yani değerinizi belli ki bilememişler ama onlara sorsak onlarda kendilerini kusursuz anlatırlar diye tahmin ediyorum.Sakın yanlış anlamayın ben inanıyorum,siz anlattığınız gibisinizdir ama herkesin kendini böyle gördüğü bir ortamda neden dost yok diye insan soramadan duramıyor.

İnşallah gönlümüze göre dostlar hepimize nasip olur.

tane öyle komşum var hayırlı ama ..65..75 yaşlarındalar ikiside mesafeli ama hep iyi şeyler öğtlerler..genlerde pek vefa yok maalesef tecrübesizlikten olabilir belkide:44:
Benimde 4 tane söylediğiniz yaşlarda komşum var.Bende onların bana iyi şeyler öğütlemelerini isterdim çünkü yaşanmışlığa,tecrübeye bende çok değer veriyorum ama onlarlada başta iyiydim ,sonra aramız açıldı:))

Son düzenleme:
Sorduğun tarzda insanlar etrafımda yok,eşim de ben de çok muzdaribiz bu durumdan.Kİminle biraz daha samimi olsak gelim gidim yapsak yok olmuyor.
İnsanoğlu gerçekten çiğ sütten midir nedir bir garip.

Sanırım bende sizin gibi olacağım:))Bundan aslında korkuyordum çünkü günümüzde en çok eleştirilen,aman dikat edin denien durum bu.Hayattan kopup sanal arkadaşlar edinmek.Ama işin gerçeği benimde gerçek hayatta hiç dostum yok,arkadaş dersen bir kaç kişi sayabilirim.

yo yo kesinlikle haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum.. demek ki bende bir sorun var diyorum.. zaten bir süre sonra da elinizde ki insanları kaybetmemeye çalışıyorsunuz, sizi anlayanlar kendileri geliyorlar size.. ama çıkarttığım ders, çok fazla verici olmak hep zarar veriyor ilişkilere.. arkadaşlığa da, aşka da.. o yüzden belki de burada yanlış yapıyoruz biz.. mesela çok sevdiğim ama sağlam darbe yediğim bir arkadaşım bana "geri gelip özür dilediğim de bana sarılacağından o kadar emindim ki" demişti.. sanırım bizim sorunumuz bu..

Hayirlisi pek yok ama hayirsizi cok evlenmeden once cocukluk arkadasim vardi cok samimi oldugum dikkat ettim birgun ki evlendik coluk cocuga karistik ama hep ben ariyorum. Biraktim aramayi. Cevremde iki arkadas daha var sozde arkadaslar guya ama dengesiz olan tiplerden bir gun iyi iki gun kotu soz verip tutmayan ve normalmis gibi davranan. Yeni tasindim komsum iyi olur dedim oda ayri bir hava. Kisacasi ben cokmu mukemmelim kendimce evet bana kotu davranani bile hemen silmem ararim sorarim sans tanirim. Aramayani isi vardir deyip ben ararim. Sozumu tutamadiysam ozur diler birdaha yapmamaya calisirim ve en onemlisi yaptigim iyilikleri surekli o insanlarin basina kakmayi birak aklima bile getirmem. Artik arkadas edinmegi biraktim etrafimda var olanlarlada mesafeliyim. Gercek dostu bulmak cok zor simdiki zamanda. Allah hayirli insanlarla karsilastirsin bundan sonra tek dostum esim annem cocuklarim.

Sorduğun tarzda insanlar etrafımda yok,eşim de ben de çok muzdaribiz bu durumdan.Kİminle biraz daha samimi olsak gelim gidim yapsak yok olmuyor.
İnsanoğlu gerçekten çiğ sütten midir nedir bir garip.
Gelip gitmek deyince aklıma geldi.Aslında görüşmek isteyen insan çok var hatta ben şaşırıyorum örneğin mağazada bir bayanla ayak üstü konuşuyorsun daha tanışalı 30 dakika olmamış bana diyor ki ben sizin o taraflara sık geliyorum,artı keki benden çayı sizden uğrarım.Böyle çok oldu.Yani hemen bana gelmek istiyorlar.Bende evime alacağım insana çok dikkat ederim.Diyorum ki içimden madem görüşmeye bu kadar isteklisin o zaman sen evine davet et,yani önce bir kaç kez dışarda buluşalım bakalım,bir çay içelim.Hiç tanımadan hemen yemeli içmeli evlerde görüşmek bana sakıncalı geliyor.

riyakarlıktan nefret ediyorum insanlar ortamda canım cicim deyip gider gitmez eleştirmeye başlıyor..
çok verici bir arkadaş oldum karşılıkda beklemedim ama hep kendimden ödün vermekten bıktım beni çok yordu..şu an 37 yaşımdayım..tecrübeliyim kendimce..

Bencede affedici olmak güzel bir özellik ama insan kişiliğini ezdirmemeli yani ben çevremde herşeyi affeden biri olarak tanınmak istemem tam tersine benim için onun kuralları vardır desinler yanaşmak isteyende ona göre ayağını denk alsın isterim:)))

alt katımda 65 yaşında komşum var neler çektim 11 yıldır kadın 8 aylık hamileyim geldi kapıya sen merdiven silmiyosun dedi..
kendisi belini kırdı aylarca silemedi ben hiç bir şey demedim yakışık almazda zaten

Kimse kusursuz değil, mutlaka kötü yanı var herkesin. Güvenilir insan var mı bilemem, hatasını görmediğim insanlar var, evet ama, yine de kimseye güvenmiyorum ben =)

aslında insanın en iyi dostu kendi olmalı..kendini sevmeli değer vermeli,sonra çocuğunu eşini ve ailesini sevmeli..

Ben kullanıcı adımı bile mesafeli olarak seçtim:)).Bu şekilde mesafe koyarak rahat ediyorum ama sonra bir zaman geliyor neden arkadaşım yok diyorum.Açıkcası beni lay lay lom arkadaşlıklar mutlu etmiyor yani niye hep biz arayalım,niye hep biz insanları anlamaya çalışalım.?Ben ezik oln taraf olmak istemiyorum.Çünkü arkadaş dediğimiz insanlar biz olsak ta olur olmasak ta modundalar ise onlara arkadaş denebilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…