- 24 Nisan 2013
- 3.522
- 1.703
- 163
Elbette vardır da belli bir yaştan sonra tahammül azalıyor yani ben birinden iki cümle faydalı birşey duymak için 2 saat onun zırvalamasına da katlanmak zorunda kalacaksam hayatım böyle boşa geçer gider.Siz haklısınız dinlemeyi bilmek gerçekten önemli ve ben iyi bir dinleyiciğimdir ama uzun süre dinlediğim biri ben konuşurken beni kabız olmuş bir ifade ile dinliyorsa benimde artık onu dinlemek içimden gelmiyor.
Valla aynen benim durumum bu.Tartışmamak için izole oluyorum.Yaşımdan dolayı artık insanları daha net görebiliyorum ,menfaatçi yapılarını,umursamazlıklarını...vb. bu yapıları ile onları kabul etmeye uyum sağlamaya çalışırken birde densiz,ayarsız konuştukları zaman başlıyorum sabretmeye ama ben kendimi biliyorum eğer görüşmeye devam edersem onlar bir söyleyecek ben 10 saydıracağım böyle olmaması içinde uzak duruyorum.Durumum aynen bu.tartışmadım desem yalan söylerim tartıştımda,tartışmak istemezdim ama,kalp kırmak istemiyorum,insan izole olmak zorunda kalıyor bazen işte
Canım inan dikkatli ve deneyimli biri büyük oranda anlayabilir.Kişi profesyonelce kendini saklamıyorsa aslında anlaşılıyor ama elbette kavun gibi anlaşılabilse daha kolay olurdu:))Onu bilemezsin ki :) Kavun degil ki koklayıp iyi olup olmadıgını anlayasın :)
Bazen senelerce tanıdığın bir insan bile ihanet edebiliyor, bazen çok yakının bile arkandan iş çevirebiliyor. Ben güvensizlikten rahatsız değilim, aksine temkinli davrandığım için başıma gelebileceklere hazırlıklıyım.Güvenilir insan zaten zamanla anlaşılır başta hemen tam not vermek akıllıca olmaz ama hayatımızı bu güvensizlikle sürdürmekte bizi yıpratmasın.Güvensen kazık yesen o da ayrı bir yıpranma.İnsan sarrafı olmak, çok akıllı ve dikkatli gözlemek lazım ,sözlerini, davranışlarını...Aslında insanlar kendilerini ele veriyor yeter ki görmek isteyelim.
Evet insan bu devirde olabilecekler konusunda cahil olmamalı.Temkinli olan insan daha az hasarla atlatır,haklısın.Bazen senelerce tanıdığın bir insan bile ihanet edebiliyor, bazen çok yakının bile arkandan iş çevirebiliyor. Ben güvensizlikten rahatsız değilim, aksine temkinli davrandığım için başıma gelebileceklere hazırlıklıyım.
Gelip gitmek deyince aklıma geldi.Aslında görüşmek isteyen insan çok var hatta ben şaşırıyorum örneğin mağazada bir bayanla ayak üstü konuşuyorsun daha tanışalı 30 dakika olmamış bana diyor ki ben sizin o taraflara sık geliyorum,artı keki benden çayı sizden uğrarım.Böyle çok oldu.Yani hemen bana gelmek istiyorlar.Bende evime alacağım insana çok dikkat ederim.Diyorum ki içimden madem görüşmeye bu kadar isteklisin o zaman sen evine davet et,yani önce bir kaç kez dışarda buluşalım bakalım,bir çay içelim.Hiç tanımadan hemen yemeli içmeli evlerde görüşmek bana sakıncalı geliyor.
birde hep davet ediyoprmus gorusmek isttiyormus gibi gozuken ama harekete gecmeyen vede sen kalkıp davet ettiğindede kendini naza cekenlerde var :)turlu turlu insanoğlu
Zor kısımdan sordum
Biraz sorumu açmak istiyorum.
Neredeyse herkes yalandan,üçkağıtçılıktan,vefasızlıktan....vb.dertli.Ahir zamanda yaşıyoruz,insanlar çiğ süt emmiş...diye sık sık konuşuluyor.
Ben kendi hayatıma baktığım zamanda benim tanıdığım biri var ki,yalanı yok,hasta olsan ziaretine gelir,verdiği söü tutar,hta yapınca utanır...vb.diyemiyorum.Ama verdiği sözü tutmayan,yalan söyleyen,hatasızdan haya etmeyen insanları say desen aklıma çok kişi geliyor.
Yani,ben iyi,hayırlı insan derken sadece bana karşı iyi olandan değil çevresinde de dürüst ,güvenilir insandır diye tanınan kişlerden bahsediyorum.Sizin çevrenizde de böyleleri var mı?
Yoksa sizin sözünüz doğru dedikoduyu seven biri için en iyi insan ağzı kalabalık olandır :)
Sanal ortamda değil mi?
Yani bu durum banada garip geliyor biliyor musunuz?
Çevremizdeki insanlar yerine burda hiç tanımadığımız kişilerle en azından KK'da samimi sohbetler edip,akıl alabiliyoruz.Oysa bana ne tanımadığım kişiden denilse sanki daha mantıklı ama tanıdıklarının şerrinden kaçan sanala sığınıyor gibi
Aslında haklısınız bakış açısı önemli.Yani kötü yönleri görebilmek bence iyi birşey dediğiniz gibi iyi bir açıdan bakınca yani sinirli değilken:)) insanların hatalarına da anlayış gösterebilmek daha kolay oluyor hatta sizin örneğinizdeki gibi önyargılı olduğumuz insanlara zaman tanısak onlardaki güzellikleride görebiliyoruz ama ben insanlar ile uğraşmak istemiyorum sanırım yani diyelim birinin yalanını farkedince bir daha onunla görüşesim gelmiyor.Siz ne yapıyorsunuz bu durumlarda onu merak ettim.Daha net sorarsam silip atmak yerine uğraşmak mı gerekir dersiniz?
MerhabaMerhaba,
Hepimiz dünyanın ve insanlığın içinde bulunduğu durumun farkındayız.
İyi,doğru,kaliteli olanların sayısı az.
Ben iyi bir insan olmak için çabalıyorum ve bunun içinde çevremde örnek alacağım,birarada bulunursam feyz alacağım insanlar arıyorum.
Ancak insanlarla iletişim kurdukça uzak dursam daha doğru olacak diye düşünmeme neden olacak olaylar yaşıyorum.
Mutlaka iyi ve dürüst insanlar var.
Benim sorum sizlerin çevresinde böyle güvenilir arkadaşlar,komşular..vb. var mı?Yoksa sizler de insanlarla ilşkilerinizde medeni sınırlarda idare mi ediyorsunuz?
Dert aslında tam olarak orda.Ama konu derin,bu form bu konuyu konuşmaya ne kadar uygun?
Benim sıkıldığım zamanlarda tek çarem şu düşünce oluyor.Sen nasıl bir dost istiyorsan önce kendin öyle ol ki o dosta layık olasın.Yani bizler gerçek mümin kullar olabilsek güven sorunu yaşar mıyız?Hepimiz birbirimizin kardeşi değil miyiz?Ben sizi anladım sizde benim bu kadar sözümden ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
tulipacım mesaj kutun dolu canım - konuyu baltalamak istemezdim kusura bakmayın:26:Güvenilir kişi olmak zor..Ve buyüzden az...Güvenilir olduğumu düşünsem bile ,ettiğim muameleyi kendime göremiyorum..Sadece kendi eğitimimizle olmuyor..Karşının da birşekilde eğitilmesi lazım..Yoksa güvenilir kişinin değeri bilinmiyor.Ve bu kişi değer görmesi gerekirken sıkıntı çekiyor..Örn:iş ortamı
İnternet ortamından da bahsedilmiş ya konunuzda bi yerlerde. Burası bir yandan güvenlik sebeplerinden dolayı tehlikeli bir ortam gibi görünse de içimizden geldiği gibi davranabildiğimiz, ne düşünüyorsak söyleyebildiğimiz için iyi insanlar daha çok varmış gibi geliyor olabilir bizlere :44:
İnsanların kusurlarına fazla odaklanmamak gerek ,kusursuz dost arayan dostsuz ve yalnız kalır
sanki ben dörtdörtlükmüyün ki karşımdaki de öyle olsun ,yok bulamazsınız ,öyle evde oturur bütün gün porselenlerin kanepenln yerlerin tozunuı alırsınız , kimsede yüzünüze bakmaz sizde kendinizi dünyada eşim benzeri yok diye hayıflanır durursunuz sonra dersiniz ben nededn yalnızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?