Hayırlı insanlar sizin çevrenizde var mı?

aslında insanın en iyi dostu kendi olmalı..kendini sevmeli değer vermeli,sonra çocuğunu eşini ve ailesini sevmeli..
Ben kendimi mutlu eden uğraşılar bulduğumda bu konuya o kadar da takılmıyorum çünkü dediğiniz gibi o zaman kendime değer veriyorum.Başkalarının sevgisine ihtiyacım azalıyor demek ki.:)))Haklısınız.

Aynı sokakta güvenilir bir dost var ve bende 10 yaş küçük bekar dost arkadaşı, var ve 70 yaşındada arkadaşım var genelde birbirimize gideriz yasin günlerimiz olur ,veya çay günlerimiz veya yürüyüş günlerimiz pek yalnız bırakmazlar beni ya çağırırlar veya ben giderim derdimi anlatacağım dostlarım var , yalnızlık iyi bir şey değil , manevi değerler benim için herşeyden önemli en büyük zaafım haksızlığa hiç gelemem birde boş konuşmalar bunalırım ,
anlamlı ve dolu dolu olması gerek
kafama uyuduktan sonra sorun yok , iyi vakit geçiririz derdim olduğunda yardımcı olurlar bende ,öyle yalnız olmayı hiç sevmem
kalmayıda zaten beceremem,allah herkese samimi dostlar nasip etsin
riyasız ve dürüst, başka şehirlerdede dostlarım var vaktim olunca onlarlada görüşüyorum insanlarla konuşmayı severim nediye köşemde kös kös oturayım

sohbet güzeldir ,lnsanlarla olmak güzeldir ,öbür dünyaya ne götüreceğiz ki

kim istemezki özü sözü bir oturmasını kalkmasını bilen arkadaşı olsun ama zordur dostu bulmak..
11 yıl önce yeni evliydim yeni evli bir arkadaşla tanıştı aynı yaştayız..çok hevesliydim onun çocuğu vardı bir yaşında ..öğlen börek kek yapıp beklerdim 3 e doğru anca gelirdi akşam namazını kılıp giderdi o saatte eşim gelmiş olurdu biraz ev dağılmış oluyordu saati kendine göre ayarlıyordu..sonra evinde bir işi var diyelim arar bu gün işim var dediğimde ,ne işin varki çocuğunmu var peşinde derdi

Haklisin... Hemde cok haklisin evet bir zaman geliyorki niye yalnizim arkadasim kalabalik cevrem yok diyorum bir bakiyorum birisi ariyor aksama yemege gelin... Ee sey esin gelirken matkabi getire bilirmi surasi delincekte hem onuda yapardi :) inanki biktim bu seylerden hem cikar hep cikar sonra diyorumki iyikide yok sahtekar arkadas cikarci cevredense olmasin zaten. Evet ben ararsam konusuruz ben cagirir davet edersem otururuz muhabbet ederiz yoksa yok olursada anlattigin gibivesim birseylerini tamir edecek

Evet biz yaşı bizden büyük olanlara sırf yaşlarından dolayı saygı gösteren bir toplumuz ama bazen yaşlılar sanırım buna fazla güvenip sınırları zorlayabiliyorlar.Maalesef ben bir yerden sonra susamıyorum.Çünkü herkes evinde rahat etmek istiyor.Elbette sabretmek en güzeli ama keşke yaşını başını alan herkes onca yıllık hayat deneyimlerinin getirdiği olgunluğu yansıtabilseler ama haklısınız yaşça büyük olanlara karşılık vermemk için sabrı zorlamak lazım.

tartışmadım desem yalan söylerim tartıştımda,tartışmak istemezdim ama,kalp kırmak istemiyorum,insan izole olmak zorunda kalıyor bazen işte

aynı arkadaş yine bir gün sabahtan aradı gelicem diye saat 3 oldu gelen yok aradım başım ağrıyodu gelemedim dedi..ee haber ver o zaman dimi:44:

İnsanlarla olmak elbette güzel ama ben yalnız kaldığım zamanlarda köşemde boş oturmuyorum zaten öyle olsa insan yalnızlığa dayanamaz.Ama şu var ki hiç yalnız kalamamakta riskli bir durum.Sırf yanımda birileri olsun diye olmadık insanlara tahammül etmek zorunda kalmakta var ama çok şükür siz çevrenizden memnunsunuz.

Kendime deger verdigim icin artik mesafeliyim o insanlarla

evet daha genç yaşlarda memnun etme çabası vardı kendimi yıprattığımı farkettim bende,bende değer görmek istiyorum artık..

aynı arkadaş yine bir gün sabahtan aradı gelicem diye saat 3 oldu gelen yok aradım başım ağrıyodu gelemedim dedi..ee haber ver o zaman dimi:44:
En kızdığım durumlardan biri.Benim zamanımın değerini bilmeyen insan tipi.İşte ben bana bir kaç kez üst üste mantıklı açıklaması olmadan böyle davranan biri ile arkadaş olmak isteme çünkü başkasının hayatına saygı duymayan kendi isteklerine göre davranan arkadaş insana sıkıntı olur diye düşünürüm.

Kimse kusursuz değil, mutlaka kötü yanı var herkesin. Güvenilir insan var mı bilemem, hatasını görmediğim insanlar var, evet ama, yine de kimseye güvenmiyorum ben =)
Güvenilir insan zaten zamanla anlaşılır başta hemen tam not vermek akıllıca olmaz ama hayatımızı bu güvensizlikle sürdürmekte bizi yıpratmasın.Güvensen kazık yesen o da ayrı bir yıpranma.İnsan sarrafı olmak, çok akıllı ve dikkatli gözlemek lazım ,sözlerini, davranışlarını...Aslında insanlar kendilerini ele veriyor yeter ki görmek isteyelim.

Son düzenleme:

çevremde yaşıtlarımda pek çok kişi aynı maalesef,en çok çat kapı canları sıkıldığı an gelmek istiyorlar..evli ve çocuklu olunca her zaman uygun olmayabiliyorsun..eşimde sabah işe gider akşam belirli saatte gelir yemek hazır olmalı mesela birde çok dağınık olmamalı..haber vererek gelmeyi samimiyetsiz buluyorlar..böyle iki arkadaş vardı birbirlerinden çıkmıyorlar hiç iki yıl sürdü keşke hep sürseydi ama küstüler mesafesiz bir şeklide..arkadaşın doğumuna bile gelmedi diğeri

Öyle muhtesem bir insan olsa peygamber olurdu zaten. :)

İlla kişilerden faydalanmak istiyorsan dinle herkesi. Konusmaktan cok dinle. Herkesin katabilecegi bir seyler vardır sana.

Son düzenleme:
Canım ben evli değilim,çocuğumda yok bu durumda insanlar benim her zaman uygun olduğumu düşünüyorlar hatta bizim kocalarımız var senin evin daha uygun demeye getiriyorlar ama bu zamanda başkasının evine habersiz gitmek bana doğru gelmiyor.Zaten söylediğin gibi fazla samimiyet tez ayrılık getiriyor.İnsan gideceği kişiyi arayıp haber vermeli doğru oaln bu.

Öyle muhtesem bir insan olsa peygamber olurdu zaten. :)

İlla bir kişilerden faydalanmak istiyorsan dinle herkesi. Konusmaktan cok dinle. Herkesin sana katabilecegi bir seyler vardır sana.
Elbette vardır da belli bir yaştan sonra tahammül azalıyor yani ben birinden iki cümle faydalı birşey duymak için 2 saat onun zırvalamasına da katlanmak zorunda kalacaksam hayatım böyle boşa geçer gider.Siz haklısınız dinlemeyi bilmek gerçekten önemli ve ben iyi bir dinleyiciğimdir ama uzun süre dinlediğim biri ben konuşurken beni kabız olmuş bir ifade ile dinliyorsa benimde artık onu dinlemek içimden gelmiyor.

Dostlarım beni sevdiklerimi söylüyorlar bende onları herkesle konuşurum ama dost olmam herkesten öğreneceklerimiz var kendimi kasmam dinlerim konuşurum , her insan bi zenginliktir ,lnsanları ve öykülerini merak ederim onlar anlatsın ben dinlerim bir terapi gibi bana

sen soğuk olmayı sevmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…