- Konu Sahibi sadecedilek
-
Arkadaşlar tüp bebek rapor ilgili bilgisi olan var mı 3 yıl evlilik şartı var mı yok mu eşin sperm değerleri çok düşük olunca bu şart aranıyor mu yine de bilgisi olan var mı?
Böyle bir şartla karşılaşmadık biz. Fakat doktorların önerisi kadın için 30 yaşın altında iseniz 1 yıl bekledikten sonra gelin diyor. Siz kaç yıllık evlisiniz ve kaç yıldır istiyorsunuz ?
1 yıla yakın evliyim canım yaşım 33 olacak nerdeyse ve bizde sorun ileri derecede erkek infertilitesi, doktor 3 yıl süre dolmadığı için kendiniz karşılayacaksınız dedi ben internetten araştırdım son 3 yılda herhangi bir tedaviden sonuç alamamış olmak gerekiyormuş sonucta bu da 3 yıl evli olmak gerektiriyor bence, ayrıca bizim tıbben bu değerlerle aşılama ihtimalimiz bile yokmuş, direk mikroenjeksıyon yazdı urolojı uzmanı, bu 3 yıl hangı tedavi uygulayacam onu anlayamıyorum keşke doktora bunu söyleseydim, şimdilik araştırıyorum, bir sonraki muayenede tekrar doktora iyice soracam belki yanlıs anlasılma olmustur diyorum ama sonucta degerleri biliyor 100 bin maximum, bu deger 1mılyon altı ise aşılama yapmıyorlar ustelık ml de olacak, öyle canım Allahtan başka derdimiz olmasın napalım başka şeyden kesip tedavi yaptırcaz ille de 1 veya 2 kere en azından, raporu sadece hakettiğimi düşünüyordum mantıksız geliyor o yüzden de sinir oldum yani eğer doktorun insiyatifindeyse yazsın oraya bu hasta 3 yıl ne uygularsa uygulasın tüp bebekten başka yolu yok diye değil mi...
dün transferim oldu bahçeci kliniginde,
14 yumurta toplanmıştı 13 tanesini döllenmiş,
2 tanesi transfer edildi, 4 taneside donduruldu
test günü 22 haziran......
1 yıla yakın evliyim canım yaşım 33 olacak nerdeyse ve bizde sorun ileri derecede erkek infertilitesi, doktor 3 yıl süre dolmadığı için kendiniz karşılayacaksınız dedi ben internetten araştırdım son 3 yılda herhangi bir tedaviden sonuç alamamış olmak gerekiyormuş sonucta bu da 3 yıl evli olmak gerektiriyor bence, ayrıca bizim tıbben bu değerlerle aşılama ihtimalimiz bile yokmuş, direk mikroenjeksıyon yazdı urolojı uzmanı, bu 3 yıl hangı tedavi uygulayacam onu anlayamıyorum keşke doktora bunu söyleseydim, şimdilik araştırıyorum, bir sonraki muayenede tekrar doktora iyice soracam belki yanlıs anlasılma olmustur diyorum ama sonucta degerleri biliyor 100 bin maximum, bu deger 1mılyon altı ise aşılama yapmıyorlar ustelık ml de olacak, öyle canım Allahtan başka derdimiz olmasın napalım başka şeyden kesip tedavi yaptırcaz ille de 1 veya 2 kere en azından, raporu sadece hakettiğimi düşünüyordum mantıksız geliyor o yüzden de sinir oldum yani eğer doktorun insiyatifindeyse yazsın oraya bu hasta 3 yıl ne uygularsa uygulasın tüp bebekten başka yolu yok diye değil mi...
merhaba, bizde suan rapor almak icin ugrasiyoruz sana biraz bilgi verebilirim.
3 adet en az 15 gun arayla spermiogram testi yaptirmaniz lazim. sonuc 5 milyonun altindaysa asilama yaptirmaniza gerek yok.
siz veya esiniz en az 5 sene yada 900 is gunu ssk pirimi odemis olmaniz gerekiyor.
yasiniz istenen kritere uyuyor.
hormon testleri ve histeroskopi yaptirmaniz gerekiyor veya son alti ay icerisinde rahim filmi cektirmis olmaniz lazim.
ssk anlasmasi olan bir merkeze sorabilirsin sana daha net bilgi verirler.
ama ssk anlasmasi olmayan merkezler veya anlasmasi olupda yasaya isine gelmedigi icin pek uymayan merkezler isi yokusa surmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. bizim rapor hakkimiz oldugu halde bosuna ugrasmayin fiyat farki cok yok biz size gerekli indirimleri uyguluyoruz gibi sozlerle ikna etmeye calistilar...
ben genart da tedaviye baslayacagim insallah.tup icin 950 tl odeyecegim raporlu. tabi bir suru tehkik yaptirdik ozel bir hastanede onlara suana kadar toplam 1000 tl odedik. birde 400 tl rapor almak icin odeyecegiz universite hastanesine. sozde bagis yapacagiz......
canm hayırlı olsun ins.yavrun sana sımsıkı tutunur canm sizin sorununuz neydi????
Günaydınlaaarrr
3.tüp bebek denememize başladık.Dün ilk iğnemi oldum.Bebek bekleyen annelerimiz ve bu uğurda emek veren tüm arkadaşlarımız dualarınızda beni de unutmayın lütfen.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
mrh arkadaşlar,bende bu ay tüp bebek için dr gitcem..daha önce 2 aşılama oldu 2. tuttu fakat 6 haftalıkken düşük oldu...sonra tüp bebek yaptık tutmadı.5 ay kadar ara verdim 2 tüp denemem olacak ama ilki özelde oldu,bu sefer üniverste hast.gittik dr adetin 21. günü gel dedi..rapor ne zaman çıkacak,ne zaman tedaviye başlayacak kafam karıştı..hep adetin 1. günü çağırıyolardı da..bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..
günaaydın.. hayırlı olsun. inşallah bu son olur hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına..
arkadaşlar pazartesi yumurtalarım toplanacak sabah 9.30 da doktor ohss riskin var dedi sonradan serum takacaklarmışkorkuyorum yaaa umarım transferim olur ohss olursam bir sonraki aya kalacak
Merhaba kizlar
Bugun yumurta toplamam vardi gayet iyiyim.toplamda 10 yumurta toplanmis.yarin haber vericekler kacinin dollendigini gorucez bakalim insaallah iyi haberler alirim.cuma veya cmt transfer olur sanirim.
dileksultan çarşamba gunu benimde toplamam var canım seninki kaçta olucak buarda senin doktorun kımdı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?