haziran 2012 de tüp bebek yaptıracaklar!!

canim rahim filmi doktorun gerek gormesiyle ilkili degil. bizim problemimizde sperm sayisi yani ayni sizin gibi. ssk kadindada bir problem varsa once tedavi edilip daha sonra tup bebege gecilmesini saglamak icin rahimde problem olup olmadigini gormek istiyor . bir problem cikarsa tedavi olmadan vermiyor raporu. yani polip,kist, iltihap, bakteri veya yapisiklik,cift rahim gibi embriyonun tutunmasina engel olacak seyler.
doktorum benden histeroskopi istedi. rahimin icine kucuk bir kamerayla girip bakiyorlar. rahim filminde rahime radyasyon verildigi icin en az 3 ay tup bebek yapilamiyormus. ve histeroskopi daha kolay bir islemmis.

bu arada histeroskopi cok onemli bir cok arkadas 2-3 deneme sonrasinda bu islemi yaptirmislar ve sonrasinda broblem oldugu ortaya cikmis.
merkezler eger ssk raporu cikartilmayacaksa ilk 1-2 denemede onermeye biliyor.
okadar eziyet cekiyoruz maddi manevi. riske atmamak gerekir diye dusunuyorum imkan varsa herkes tedaviye baslamadan yaptirmali. bu arada bi islem regl bitiminden hemen sonra ilk 1-3 gun icinde yapiliyor.

ben henuz o asamada degilim ama arkadaslardan ogrendigim kadariyla. ilaclarin bir kisminin yuzde 50 sini bazilarininda biraz daha fazla sini karsiliyormus.
yani en dusuk dozaj ilac kullanirsan dahi en az 750- 1000 tl ilac parasi odemen gerekicek. raporsuz ilaclarin tamamini kendin odemen gerekiyor.
bu arada sen hangi sehirdesin, ve nerede yaptirmayi dusunuyorsun?

Darisi sana cnm problem olmamasina sevindim hadi sende yaklastin baslamaya az kaldi sabret
evet bugun haber geldi 7 tanesi dollenmis 5 tanesi olgunmus pgt ye gidicek persembe gunu cuma gunude merkeze gelin pgt sonucuna gore transfer olucak dediler İnsalla pgt den iyi cikarlar sayi az gibi geldi ama olsun bana saglikli 1 tane bile olsa yeter.

Cok sevindim iyi olmana bende sana bakiyodum ohss riski var demistim meraklandim ama iyisin cok sukur 24 tane gayet iyi bakalim hayirlisi ve saglikli yumurtalar olsun yeter haber gelmedimi sana bugun yumurta gelisimleri ile alakali

Cok sevindim iyi olmana bende sana bakiyodum ohss riski var demistim meraklandim ama iyisin cok sukur 24 tane gayet iyi bakalim hayirlisi ve saglikli yumurtalar olsun yeter haber gelmedimi sana bugun yumurta gelisimleri ile alakali
Su an bir belirtim yok ohss için ama birkaç gün içinde ortaya cıkıyormuş doktor yarın kontrole çağırdı bir sıkıntı var mı diye bakacakmış.12 tane yumurtam döllenmiş canım 8 tanesinide takip ediyorlarmış yarın belli olurmuş,4 tane de olgun cıkmamış sanırım.Allah nasip etsinde inşallah 1 tane bile olsa farketmiyor.

canım hadi hayırlı olsun aslında en zor süreç şimdi başlıyor benim bugün transferden sonra 7. günüm ve zaman geçmek bilmiyor tedavinin başında herşey daha kolay ama transferden sonra sanki zaman duruyor allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah.

az kalmış canım test gününe 5. gün embriyosuydu dimi senin ? seninde yumurtan 20 den fazlaydı sanırım ne güzel ohss geçirmemişsin

az kalmış canım test gününe 5. gün embriyosuydu dimi senin ? seninde yumurtan 20 den fazlaydı sanırım ne güzel ohss geçirmemişsin

evet canım 5. gün embriyosu 29 yumurtam toplanmıştı 20 s işlem görmüş 18i döllenmişti ama 1 tanesi transfer edildi inşallah oda şuan benimle birlikte nefes alıyordur.ohss ne oluyor canım ilk senden duydum.

beren84 merhaba benimde 8. günü dediğin gibi zaman duruyor ben bu hafta işe başldm...4 haziran akşamı transfer edildi...seninki kaçıncı gün emriyosu...belirti varmı?

evet canım 5. gün embriyosu 29 yumurtam toplanmıştı 20 s işlem görmüş 18i döllenmişti ama 1 tanesi transfer edildi inşallah oda şuan benimle birlikte nefes alıyordur.ohss ne oluyor canım ilk senden duydum.
inşallah bebişin senledir canım.Ohss çok yumurtası olanlarda görülen bir rahatsızlıkmış canım ama sende olmamış iyi.aslında 5. gün embriyolarında 10. gün test yapılabiliyor diye duymuştum.nasıl birşeyler hissediyor musun

maalesef canım hiçbir şey hissetmiyorum o yüzdende acaba olmadımı diye düşünüyorum benim yüzümde sivilce çıkmazdı ama stresten yüzüm gözüm sivilce doldu.sadece bel agrım oluyor oda çok oturuyorum onun için galiba aman ne bileyim benim test günüm 12 si beklemeyi düşünüyorum sabredebilirsem inşallah pazartesi günü yeniden dogmuş olucam.

beren84 merhaba benimde 8. günü dediğin gibi zaman duruyor ben bu hafta işe başldm...4 haziran akşamı transfer edildi...seninki kaçıncı gün emriyosu...belirti varmı?

canım benim 5. gün embriyosuydu ben 3. gün işe başladım ama farketmiyor zaman durmuş sanki.yok canım ya sadece belim agrıyor arada ve gaz sancım çok oluyor başkada bi belirti yok sende durum nedir.

canım benim 5. gün embriyosuydu ben 3. gün işe başladım ama farketmiyor zaman durmuş sanki.yok canım ya sadece belim agrıyor arada ve gaz sancım çok oluyor başkada bi belirti yok sende durum nedir.

evet ya benim bu sefer çok gaz oldu bağırsaklarım ağrıdı resmen ...bende kestiremiyorum bazen kasık ağrım oluyor gibi ama karnımda ağrıyor olabilir...amannnnnn işte 12.si bugün kız...bugün mü yapcan testi....çok erken başlamışsın işe gerçi zaten ilk 48 saat diyorlar...

Son düzenleme:

"......................

Son düzenleme:

Gayet iyi 8 tane dollenmis 1 tane bile yeter bende oyle dusunuyorum pozitif alicaz hepimiz allahin izniyle insallah

Selam arkadaşlar.
Bugün bende ikinci iğnemi oldum.
150cc gonal f verdi doktor 7 gün vurulucam.
Eşim ilacı ankaradan aldı
2 kutusuna 480 tl vermiş.
Her yerde farklıymış fiyatlar herhalde 700 tl diyen bile vardı
Sizler kaça aldınız.

Arkadaşlar dün saglık ocagında kan tahlili yaptırdım sonucu bugün öğrendim: 8.89. Dr. bu degerğin döllenmeyi ifade ettiğini söyledi. Hamilesin diyemem dedi. Bir kaç gün içinde testi tekrarlayalım dedi. 15 dk önce de kahverengi lekeler geldi, kesildi. Bir fikri olan var mı? Kendi doktorumla görüştüm o da yarın hastaneye gel de test yapalım yeniden bu değer bir anlam ifade etmiyor dedi. Kafam iyice karıştı. Hayırlı haberler veririm inşallah.
Hoşçakalın

yok canım ya benim test tarihi ayın 18 i beklerim ogüne kadar heralde nasıl sabredeceksem ama yapmayada korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…