HAZİRAN'da Şeytanın Bacağını Beraber Kıralım :)

ama bu yazdiklarim kimlerde olursa merak etmesinler 19-20 haftalarda her sey duzene girer ve buyuyen karnindan baska hic 1 sey sana hamile oldugunu hiss ettirmez...

ama bu yazdiklarim kimlerde olursa merak etmesinler 19-20 haftalarda her sey duzene girer ve buyuyen karnindan baska hic 1 sey sana hamile oldugunu hiss ettirmez...

inşallah bu duyguları hiç hamile kalamayanlarda yaşar...hemde en kısa zamanda...

sevgili hamisler,,soylemem gereken 1 sey daha var,,bilmeyenleriniz varsa okuyup bilip tedbirli olsun...3-5 haftalar arasi bebegin sinir-sistemi yaranmaya baslar,,bu donemde gecirilen her hangi hafifte olsa hastalik veya yuksek ates bebegin sinir sistemine zarar verir... omurgada aciklik,anormallik,ve 1 cok bebejk kusurlari...bu yuzden bu donemler cok tehlikeli,,,sacik sicak suyla yikanmayin,,,hergun atesinizi olcun,,gerekirse doktordan hamile icin ates dusurucu ilac isteyin...sakin ha atesiniz 38.3 derecenin ustune cikmasin,sizi korkutmak istemem ama bu cok ciddi birsey,,bide isterseniz UMMUNOAKTIF kullana bilirsiiz..sizi hamilelik doneminde yakalana biliceginiz hastaliklardan korur ve tabikide folik asiti unutmuyoruz...kendimi anlata bilirim..3-4 haftalarimda hep yuksek ates oldu 39 a kadar kalkdi,,ben tabi hic 1 sey anlamadim,,sadece enfeksiyondur dedim...ama benim aklima bile gelmezdi ogunlerde bebegin sinir sisteminde bozukluk olucagi..ve ben bilmeden hayeller kurup hasta cocugu tam 4 ay karnimda tasimistim...neyse bunlar gecmiste kaldi...
bizim hatahanede jinekologlar hamile kalmak kolay onemli olan 9 aylik bu sureci sag-salim basa vurmak...kedisi olanlar,,,sakin kediye yakin durmasin sakin...simdilik bu kadar sorusu olan varsa yaza bilirim canlarim...

Mınureciğim bunu sana diğer topicte de yazdım buraya da yazmak gereği duyuyorum.
Çünkü burada çok uzun zamandır bebek sahibi olmaya çalışan, biraz motivasyon eksikliği biraz umutsuzluğu olan bir çok arkadaşımız olabilir.Dolayısıyla bu tarz önerileri kendine çare olarak görebilir bu hassas dönemde.Ve bu Dr. bile olsa bize -Bu Platform-da düşmez.
Çünkü biz burada sadece fikir ve duygu alışverişi yapmakla yükümlüyüz.
Tıbbi önerilerde bulunmak, müdahaleye sevketmek hele ki İLAÇ önerimi yapmak çok sakıncalı.Her bünyenin kendine göre işleyişi düzeni var.Bugün, bizi takip eden,çok iyi tanıyan doktorlarımız bile 3-5 tane test yapmadan, tıbbi tetkiklerle durumumuzdan emin olmadan ilaç yazamaıyorlar kaldıki buradan kulaktan dolma bilgilerle ilaç önermek çok sakıncalı.
Geri dönüşü olmayan şeylere sebebiyet verebiliriz.O yüzden senden bir Tıp İnsanı olarak daha bilinçli ve hassas davranmanı rica ediyorum....

Minurecim, ilaç konusu biraz sakıncalı değil mi?
Sen Dr.sun daha iyi bilirisn ama bazı tetkikler yapılmadan, bazı sonuçlar gözle görülmeden ilaç önermek sence doğru mu?

Bence değil.
Herkesin metabolzması,vucudu,hormonları birbirinden farklı. İlaç yazmak, heleki gebelikle ilgili bir durumda ilaç yazmak böyle kafaya göre olabilicek bir şey değilki... Bence arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. Bazı şeyler tıbbi olarak görülmeden,testler yapılmadan ilaç kullanımı,heleki üreme sistemiyle ilgili bir konuda çok riskli olailri.Bu riske girme derim ben.
Sen doktorsun bunu daha iyi bilmen bilinçli olman gerekir.

bugunki bendeki yıne aynı belirgin şeyler kurt gibi midem sankı kazınıyooooo...yine yoğurt bal cevız yedımmm..kasıkta sancııı. burun tıkanıklığı ve burnumda kan ama çok dolu dolu değilll...

çok sağol canım umarım ben de-hayırlısı olsun- buradaki hamilelerden olurum:)

eeeee beeee bir hafta gecmis daha normaaaaaalllll :) tum gebe arkdaslarimiz saglicakla hayirlisiyla allahim kucagina almayi nasip etsin. demir icin folikasit almiyormusun eti ve sebzeyi iyi tuket(hergun)ve gunesli havada guneslen 10 dk bile bir gunluk demir ihtiyacini karsilar .

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız ne var ne yok hanımlar ya mınurecim sana bişey sorabilirmiyim tatlım 3 gündür bende ne kasık ağrısı ne bel ne karın ağrısı kaldı canım ya diyorum acaba bebek gerimi gittisadece miğde bulantım çoğaldı ve arada baş dönmem var ara sırada bazen sağ bazende sol kasığımda haif sancı hissediyorum o kadar 3 gün öncesine kadar çok şiddetliydi ama pek yerimde durmuyordum o zamanlar şimdi ise hep dinleniyorum neden olabilir acaba canım bilgin var mı

Folikasit DR.um önerdi, onun verdiği ilacı alıyorum hergün zaten.
Bol yeşillik, ceviz,kuru üzüm tüket demişti.Onlarda da sorun yok. Güneş desen bizim burda ondan bol birşey yok. Ama 10 dk. buranın güneşinde güneşlenirsem haşlanırım
Bakalım pzt bbir gidelim DR 'umuzun önerisine göre yapacağız biir düznleme

canim tabiki bebegin geri gitmez...sadece onun yerlesmesi bitti,,,artik rahat rahat yerine oturmustur...kasik , bel ve karin agrilari bide 18.haftadan nsonra rahim buyudukce baslayacak...her sey iyi olucak...

canim folikasiti herhamile adayi almalidir sinirsitemi gelisimi icin benimdr insallah folikasite baslamasindir demisti hamilleikten once ve hamilleligin ucuncu ayina kadar...hatta ben bir seneye yakin folikasit almistim :) (anca gebe kaldim da) canim gunes demir acisindan zengin dir dogaldir kremini surun bi yarimsaat guneslen ban iyi gelecek ama hergun

kızlar ben kaçar bugün cuma biraz kuran okuyayım inşallah dün misafirim geldi yarım kaldı tamamlayayım hepimiz için dua edeceğim allahım şimdiden kabul etsin inşallah kendinize ve bebişlere dikkat lütfen

MINURE...

Yazdığım ceviz,kuru üzüm,bol yeşillikten bahsediyorsan; bunları DR.lar hiçbir tetkik yapmadan veriyorlar.Bünyeyle bir ilgisi yok,bunu sadece bebk olduğu zaman değil,normal zamandada tüketmen gerektiğini söyleyerek veriyorlar.
İlaç dediğin şeyse, TAMAMEN Kimyasal,vitamin de olsa,destekte olsa kimyasal içerikli.
Hiç bilemezsink,o ilacın içinde var olan bir maddeye alerjisi olabilir insanların.
En basitinden eşime mide ağrısı için dr. bir ilaç verdi (İsmini vermeyeceğim); eşim içti ve boynunu kontrol edememeye başladı.Meğer alerjisi varmış.Oysa bu ilaç eczaneden 2 liraya, reçetesiz bir şekilde çok rahat alınan ve çoğu insanın kullandığı sıradan bir ilaç.Hiç bir yan etkiside yok,benim günde 3 tane içtiğim olur ama bak farklı etkiler yaratabiliyor.

Ben senin mesleğini sorgulamıyorum, azımsamıyorumda, sadece buradan ilaç önerisi yapmak YANLIŞ.
Sitenin kurallarına da girip detaylıca okursan şuan da site yasalarını ihlal ettiğini anlarsın.
Sana kötü doktorsun demedim, sadece hassas dönemine denk gelen bir arkadaşı yanlış yönlendirebilirsin dedim.Senin suçun değildir talihsizlik olur,bir alerjisi olur,ters etki yapar sonucu seni üzer.
Herkes bilinçli olmalı.Heleki tıbbi seylerde.

Ben bugüne kadar doktorun en azından bir muayene etmeden, semptomlarını sormadan bir ilaç yazdığını görmedim helede BEBEĞİ OLSUN DİYE.

Sen bilinçsiz davranıyorsan iş bizlere düşüyor.
ARKADAŞLAR LÜTFEN BU SİTEDE YA DA BAŞKA SİTEDE, HER KİM NE ÖNERİ YAZMIŞ OLURSA OLSUN; LÜTFEN DOKTORUNUZA DANIŞMADAN, GEREKLİ ÖNGÖRÜLERİ ALMADAN, TETKİKLERİ YAPTIRIP YÜZ YÜZE BİR UZMANIN FİKRİİ ALMADAN İLAÇ KULLANMAYIN.
Bu size, daha önemlisi bebeğinize, üreme sisteminize zarar verebilir. Bu mide ağrısı,baş ağrısı,diş ağrısı değil çektir de kurtul.
Yapacağınız bir hata sizi ömür boyu üzecek neticeler doğurabilir.

Bunun soğuklukla da bir alakası yok Mınure bu yüzden soğukluk duyacaksan karar senindir.
Burada herkes senin kadar bilinçli.Okul görmüş,belli şeyleri yaşamış kişiler.Çoğu kişide bilinçsiz ilaç kullanımının ne sonuçlarr doğurduğunun farkındadır eminimki. İnsanlar Okuyor,fikir alıyor.Bak yeri gelince sen bile bize fikir danışıyorsun demekki sen bile bazen ihtiyaç duyuyorsun.Dolayısıyla kimse kimseden üstün değil.
Mesleğini icra ettiğin yerde, kurumunun sana verdiği yetkiler dahilinde tabiki işini yapabilriisn.Ama lütfen bu tarz ortamlarda daha hassas olalım.

kizlar dusunsenize gecen sene yanima 1 hamile gelmisti,,,sanirim koyden gelmisti,,,cunki,birazdan otobusle yola cikalim falan diyorlardi...neyse evde tam 4 tane kizi var simdi erkek istiyor...ben once bebegin sagligina bakarim sonra cinsiyeti eyer daha erken haftalarda oyrenmemisse soylerim...baktim cocukta arnold cheari sendromu...yani yasasa bile olene kadar bakim gerektiren engelli 1 cocuk...kizin kaynanasini cagirip soyledim,ama o ne yapti aman canim sen bosver onu bize cinsiyeti soyle dedi,,,kadina cok kizdim bu bebegi almalisiniz dedim,,,neyse erkek oldugunu soyledim,,kadinda bana 4 tane kizdan sonra 1 erkek bulmusuz sende bana git oldur diyorsun,,,hayir asla yapmayiz,,dedimki,,,bu bebegi goturelim zaten dogsa bile ole bilir.jinekologlarimiz yardimci olur yeniden erkek bebege hamile kalir,,neyse kadin dinlemedi cekip gittiler...uzerinden 1 yil gecti..hala aklimda acaba onlar ne yapti bebek dogdumu???sonu nasil oldu hic bilmedim...

artik calismlari durduruyorum cok agrim oluyor kistten supheleniyorum bukadar agri olurmu yaaa?? pazar/sali/persembe(dun) sanirim yeterli calismalardir.. ve benim kasiklarim halen agriyor bugun akintima bakmadim ama yanma hisssediyorum enfeksiyon kapmamisimdir insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…