Eve döndüğümde spor salonuna yazıldım
Şansıma Almanya da yeni bir spor salonu zınciri açılmıştı gerçekten çok çok uygun bir aylık fiyata çok güzel temiz ortamı Ekipmanları olan bir yer
Bu beni dahada teşvik etti spor yapmaya
O dönemler daha öğrenciydim
Sporda kaloriyle tanıştım yani ben pek farkında değildim yediklerimin kalorisinin
Sporda şu kadar yürüdün şu zaman yürüdün şu kadar kalori yaktın diye gösterıyor ya
Günlük tuttum yediklerime dair ve kalorılerini araştırdım
Bir matematik Aradım arkasında
Ve tartılmaya başladım
Şu kadar yeyince şu kadar hareket edince kilo alıyorum, yerimde sayıyorum veya veriyorumu görmek için
Ve şunu söylüyorum yerinde saymak kilo verememek her zaman kilo almaktan daga iyi!!
Onun için moralleri bozmak yok aynı kilodayım diye çünkü bu da bir dengeli beslenme irade göstergesi
Kilo almak çünkü inanın çok çok çok kolay bir şey
Kilo vermek zor kiloyu korumakta kolay değil
Günlüğün yanı sıra biraz araştırdım karbonhısratların iyi olmadığını öğrendim
Dolayısıyla çikolata pasta börekten biraz uzak durmaya başladım
Bunların yerine ama leblebi bir avuç, kafama esince 1 Parça bitter çikolata o bir parça bazen iki üç parça da oluyordu
10 tane hurma filan yediğim oluyordu
Yani bu dönem karbonhidrattan uzak durmaya başladım
Günlük tutup kalori saymaya başladım
Ama diğer şeylerden porsıyon ayarı vermeden yiyordum (günde 10 hurma ne demek oha yani, bir hurma nerdeyse 40 kalori, glisenin endeksi çok yüksek üstelik)
Bir de proteınle tanışmamıştım
Her gün 1 saat spor yapıyordum hatta spora Alışık olmadığı için bünye aylar sürmüştü kalp atışlarımı normale Döndürme
Gece yatıyorum düşünün nabız hala tavanda kalp güm güm atıyor halbuki spora sabah gitmişim doktora filan görünmüştüm bu konuda
Diyete başladım 2-3 hafta sonra tartıldım 67 kıloydum
İşte 3 ay sonra filan 62 kg dum
Uğraşıyordum uğraşıyordum 60 kg görebilmek için ölüyordum ama göremiyordum :)