hedef 53 kilo inş .

Severek okuyorum yazmak bugune kısmetmiş kilolarımız aynı hemen hemen bende 60 kg yum 55 olmak için ugrasıyorum bu arada günaydın demeyi unuttum
hoşgeldin canım bir zamanlar 75lerde 72 lerdeyken 55 bana hayal gibi geliyordu evlenmeden öncebile hep 58lerdeydim hiç 55 i hatırlamıyorudm ama geçen 54 hatta53 leri bile görmüştüm inş gene göreceğim

sabah bir güzel aç karınla ılık suyumu içtim
kahvaltıda
1 yumurta
1 dilim ekmek
salatalık domates
3 zeytin
biraz peynir

öğlen okulda nedense karnım acıktı bir çubuk yedim bir küçük dilim kek ve bulgur pilavı ve patate syemeği yedim onlarında karbonhidrat değeri 2 ekmeğe denk gelir
akşamda
dünden kalan karnıbahar ve salata
sütlü kahve içerim ev halkınada bir şeyler yaparım artık :)akşama tahıl tüketmesem iyi olacak çünkü öğlen tahılı bol bir yemek olduşu andada limonlu lık suyumu içiyorum evde vakit bulamıyorum bende okula bir limon götürüp kocaman bir bardağım var onasıkıp sıcak su ile içiyorum

bu gün kendime atıştırmalık diyet kurabiyemden yapsam diyorum aslında kurabiyeyi keke çevrimişitm öyle olunca yemesi daha kolay ve yumuşak olduğu için sanki daha çok yiyor gibiyim kurabiye yapsam diyorum daha ser toluyor ve porsiyon kontrolu daha iiyi yapılıyor evdekilere yapayım bari onlarada kakaolu bir kurabiye yapayım

bu gün kendime atıştırmalık diyet kurabiyemden yapsam diyorum aslında kurabiyeyi keke çevrimişitm öyle olunca yemesi daha kolay ve yumuşak olduğu için sanki daha çok yiyor gibiyim kurabiye yapsam diyorum daha ser toluyor ve porsiyon kontrolu daha iiyi yapılıyor evdekilere yapayım bari onlarada kakaolu bir kurabiye yapayım
Tarifi paylaşırsan sevinirim.

Tarifi paylaşırsan sevinirim.

aslında ana madde şeker yerine pekmez tam bugday unu canım 2 yumurta isteğe baglı pekmez ama benyarım su bardağı pekmez kullanıyorum biraz süt sonra içine tarcın tam buğday unu yulaf ezmesi limon kabugu rendeliyorum kabartma tozunu ekleyip normal kurabiye hamurundan biraz cıvık olacak şekilde yapıyorum sonra içine biraz ceviz ekliyorum yağlı kagıtlı tepside pişiriyorum elinle şekil almaz ise kaşık yardımı ilede koyabilirsin cevizi sonradan eklememin sebebi kabartma tozu cevizlerin arasına girip acıtabiliyor ayrıca ceviz yerine üzümde ekleyebilirsin

aslında ana madde şeker yerine pekmez tam bugday unu canım 2 yumurta isteğe baglı pekmez ama benyarım su bardağı pekmez kullanıyorum biraz süt sonra içine tarcın tam buğday unu yulaf ezmesi limon kabugu rendeliyorum kabartma tozunu ekleyip normal kurabiye hamurundan biraz cıvık olacak şekilde yapıyorum sonra içine biraz ceviz ekliyorum yağlı kagıtlı tepside pişiriyorum elinle şekil almaz ise kaşık yardımı ilede koyabilirsin cevizi sonradan eklememin sebebi kabartma tozu cevizlerin arasına girip acıtabiliyor ayrıca ceviz yerine üzümde ekleyebilirsin
Güzel tarif.Geçen gün bende kuru üzüm,ceviz,fındık,kuru kayısı,biraz süt,kakao rondodan geçirdim.Tatlı ve çikolata krizine birebir,hemde bağırsak çalıştırıyor.

Kızlar dün ne yedim?

Cuma

SABAH
- 1 Brezilya cevizi
- 10 badem
- 100 kaloriye denk gelen Şam fıstığı
- 1/2 fincan şekersiz lıght Sütlü kahve
- 3 YK yulaf, 1 küçük muz, 1/2 lıght süt ve tarçını akşamdan islamıştım

ÖĞLE
- 200 gr Perşembe Den kalma Yağlı mağlı tavuk :)
- yanına domates piyazı, ve kırmızı lahana salatası
- yine 100 kaloriye denk gelen Şam fıstığı

AKŞAM
- 150 gr hindi göğsü

16 dan sonra bir şey yemedim

Peki bugün ne yedim?

Cumartesi
SABAH
- 1 Brezilya cevizi yine
- 10 badem
- 100 kaloriye denk gelen Şam fıstığı
- 1/2 tatlı kaşığı zeytin yağıyla ıspanak kavurdum soğanla, 80 kaloriye denk gelen lıght beyaz peynirle bunu yedim

ARA
- 2 greyfurt
- 50 gr lor peynir

ÖĞLE
- 180 gr ızgara tavuk göğsü
- yanına dünkü gibi domates piyazı, kırmızı lahana salatası
- Çiğ Hindistan cevizi yedim bir kaç Parça

AKŞAM
- 150 gr hindi göğsü
- 2 Salatalık

Bugün ne yiyeceğimi şaşırdığım Günlerden biriydi. Can sıkıntısından halbuki hep karnım aç olmasından değildi ona dadanmamın nedeni. Bir de suyu az içtiğim Günlerde susamayı acıkmayla karışırıtyorum

16 dan sonra bir şey yemedim. Yeniden motive bir kaç kilo daha vermeliyim. Kiloyu alması vermesinden kolay ...

Kızlar bugün size biraz Zayıflama hıkayemden bahaedeceğim
Ben de bir zamanlar Nutella yı, böreği, keki çok ama çok seviyordum :)
Bundan 1,5 yıl öncesine kadar ...

2013 ün sonlarında ABD ye gitmiştim 5 aylığına okul için arkadaş ortamı o kadar güzeldi ki değişik değişik restoranlar deniyorduk
Herşey yeme içme üzerineydi
Akşam 10'da Hamburger Yağlı patates kızartması yediğimi biliyorum
Dolayısıyla pantolonlar Üzerimde patlama aşamasına gelmişti artık
Ben bu kadar küçük bir insan bu kadar çok yemek yeme ihtiyacım olmasa gerekti diye düşünüyorum şimdi
Günde 3 menü yiyecek kadar

ABD de ama son 2 ay birde sporla tanıştım
Okulun güzel bir spor salonu vardı ücretsiz orada takılmaya başladım
Baktım günde 1 saat Koşu bandında hızlı yürümek pantolonlara daha rahat girmemi sağladı yeme içmeden kısmadan
Dedim kızım tamam spor zayıflatıyor eve dönünce spor salonuna yazılmalısın
Ondan önce okuldaki beden eğitimi dışında hiç spor yapmamıştım
Cepte var 1

Eve döndüğümde spor salonuna yazıldım
Şansıma Almanya da yeni bir spor salonu zınciri açılmıştı gerçekten çok çok uygun bir aylık fiyata çok güzel temiz ortamı Ekipmanları olan bir yer
Bu beni dahada teşvik etti spor yapmaya
O dönemler daha öğrenciydim

Sporda kaloriyle tanıştım yani ben pek farkında değildim yediklerimin kalorisinin
Sporda şu kadar yürüdün şu zaman yürüdün şu kadar kalori yaktın diye gösterıyor ya
Günlük tuttum yediklerime dair ve kalorılerini araştırdım
Bir matematik Aradım arkasında
Ve tartılmaya başladım
Şu kadar yeyince şu kadar hareket edince kilo alıyorum, yerimde sayıyorum veya veriyorumu görmek için
Ve şunu söylüyorum yerinde saymak kilo verememek her zaman kilo almaktan daga iyi!!
Onun için moralleri bozmak yok aynı kilodayım diye çünkü bu da bir dengeli beslenme irade göstergesi
Kilo almak çünkü inanın çok çok çok kolay bir şey
Kilo vermek zor kiloyu korumakta kolay değil

Günlüğün yanı sıra biraz araştırdım karbonhısratların iyi olmadığını öğrendim
Dolayısıyla çikolata pasta börekten biraz uzak durmaya başladım
Bunların yerine ama leblebi bir avuç, kafama esince 1 Parça bitter çikolata o bir parça bazen iki üç parça da oluyordu
10 tane hurma filan yediğim oluyordu

Yani bu dönem karbonhidrattan uzak durmaya başladım
Günlük tutup kalori saymaya başladım
Ama diğer şeylerden porsıyon ayarı vermeden yiyordum (günde 10 hurma ne demek oha yani, bir hurma nerdeyse 40 kalori, glisenin endeksi çok yüksek üstelik)
Bir de proteınle tanışmamıştım
Her gün 1 saat spor yapıyordum hatta spora Alışık olmadığı için bünye aylar sürmüştü kalp atışlarımı normale Döndürme
Gece yatıyorum düşünün nabız hala tavanda kalp güm güm atıyor halbuki spora sabah gitmişim doktora filan görünmüştüm bu konuda :D

Diyete başladım 2-3 hafta sonra tartıldım 67 kıloydum
İşte 3 ay sonra filan 62 kg dum
Uğraşıyordum uğraşıyordum 60 kg görebilmek için ölüyordum ama göremiyordum :)

3. Evrede Şeyda Coşkun'la tanıştım instagramda Şeyda kızlarıyla takılmaya başladım

Şeyda da porsiyon ayarını öğrendim
Protein Le tanıştım
Şeyda bize baharatların, çayların önemini tekrar hatırlattı
Yağ yiyerek kilo verilemeyeceğini öğretti
Ben Ayça Kaya yı, Canan karatayı çok seviyorum ama Şeyda idolümdür fiziğine bakmak yeterlidir
Diyetisyen Dediğin böyle olmalıdır balık etli olamaz bana göre diyetisyen
Ve Şeyda Coşkun'la hop 1,5 ayın içerisinde 57 kg olmuştum

Şeyda Coşkun'la tanıştım derkende kızlar kendisine gitmedim
Kendisi o sihirli diyet listelerini gazetelerde paylaşıyordu
Ve Sağolsun instagramda sorularıma cevap verdiği bile olmuştur o benim canım aşkım yani

İki Aşama daha var bahsetmek istediğim bunları daha sonra yazacağım
Ekim 2014 de kadar yukarıda belirttiğim gibi götürdüm olayları

dün çok yogumdum giremedim arkadaşlar bu gün sabah gene yumurta yağda bu kez :) domates salatalık peynir zeytin çeyrek ekmek çok güzeldi öğlen günüm vardı saat 3 giibi yedim yediklerimi yazmaamyayım :( neyse akşam bir şey eemdim dışarda yağmur olmasına rağmen yürüdüm 5 km olmuştur 1 saat tempolu yürüyüş yaptım şimdide yeşil çaydemleyip yanında 2 şincir yemeyi planlıyorum yarın inş devam gene güzel bir kahvaltı haifi öğlen yogurtve biber turşusu:) akşamada bilmiyorum ama haifif yerim hatta akşamları salatalık ile desteklesem diyorum bir süre tartılmayı düşünmüyorum yarın gene yürümeyi düşünüyorum

C cerulean yazdıklarını okudum.Anlattıkların için teşekkür ediyorum.Ben de spora başladım.Eşimle dağa yürüyüşe gidiyoruz.Şeyda Coşkun diyetini yaptım.Eşim ile önceden yapmıştık ama normal beslenmeye dönünce fazlasını geri aldık.Yemeyi seven insanlarız.Tutarlı olabilmek lazım.

C cerulean yazdıklarını okudum.Anlattıkların için teşekkür ediyorum.Ben de spora başladım.Eşimle dağa yürüyüşe gidiyoruz.Şeyda Coşkun diyetini yaptım.Eşim ile önceden yapmıştık ama normal beslenmeye dönünce fazlasını geri aldık.Yemeyi seven insanlarız.Tutarlı olabilmek lazım.

ya bu konuda ayça kayayı tek geçerim aslında bende dahil diyetisyen deyince 0 beden olmalarını bekliyoruz bundan dolayı ayça kayanın söyledikleri ne kadar doğruda olsa insanlar 0 beden olmadığı için belki elşetiriyorlar ama ayça hanım vücut indeksi 20 ile 25 arası olması gerkiyor ya ayça yanım 23 oldugunu ve bunu korumaya çalıştıgını söylüyordu yani 20 nin altınında sağlıksız oldugunu ifade ediyor ve söyledikleri gerçekten bana çok mantıklı geliyor ve özellikle diyet edeğilde yaşam tarzı olarak değiştirmek gerekiyor yediklerimizi neyi ne zmaan neyin yerine veya da nasıl ayça hanım bu konuda yönlendiriyor aslında örneğin kilo vermek isteyen bir insanın mantı yemesi çok matık sız ama ayça kayay göre o günki tahıl hakkını mantıda kullandugın zaman bir sorun yok

Dün ne yedim?

Pazar

SABAH
- 1 Brezilya cevizi
- 10 Badem
- 1/2 fincan lıght Sütlü şekersiz kahve
- 1 yumurta, 80 kaloriye denk gelen beyaz peynir, ve ıspanaktan yaptığım karışımı fırına sürmüştüm onu yedim

Enfes olmuştu kıtır kıtır

ARA
- 100 kaloriye denk gelen şam fıstığı

ÖĞLE
- 140 gr ızgara tavuk göğsü
- yanına domates pıyazı, kırmızı lahana salatası

AKŞAM
- bir tabak taze fasulye yemeği
İçine 70 gr tavuk göğsü doğramıştım

16 dan sonra ağıza fermuar :)

Dün ne yedim?

Pazar

SABAH
- 1 Brezilya cevizi
- 10 Badem
- 1 yumurta, 80 kaloriye denk gelen beyaz peynir, ve ıspanaktan yaptığım karışımı fırına sürmüştüm onu yedim

Enfes olmuştu kıtır kıtır

ARA
- 100 kaloriye denk gelen şam fıstığı

ÖĞLE
- 140 gr ızgara tavuk göğsü
- yanına domates pıyazı, kırmızı lahana salatası

AKŞAM
- bir tabak taze fasulye yemeği
İçine 70 gr tavuk göğsü doğramıştım

16 dan sonra ağıza fermuar :)

maşallah menülerini çok güzel ayarlayabiliyorsun hepsi gerçekten çok güzel evde çocuklar falan olunca benim biraz zor oluyor:(

eveeeeeeeeeeeeet kızlar bu gün 6 km yürümüş bulunuyorum bir süre tartılmayı düşünmüyorum nedenini bilmediğim sebeplerden tartıda oynama olmayınca moralim bozuluyor bundan dolayı bir süre tartılmayacağım bu gün neler yedim
sabah yine yumurta peynir 3 zeytin salatlık domates çeyrek ekmek yedim
öğlen
ayran ve bir kase çorba içtim ekmeksiz okulda masada duran fındıklardan atışdırdım :( kaçamak

akşam
biber dolması yapmıştım bir tane biber dolması ve yanında bol cacık yedim yemekten önce 1 salatalık yedim ha birde çeyrek ekmek ile acılı şu annelerimizn evde yaptıgı acılı sostan yedim

sonra yürüyüş ardından limonlu yeşil çay içtim şu anda da çay içiyorum canım birşeyler ister gibi oldu bende elmeyı küp küp doğradım üzerine kakao attım çayın yanında yemek için ama pek begenmedim miki acaba yoksa yiyesim mi yok bilmiyorum :)

yarın için öğle yemeğine ne hazırladım hani şu bugdayın küçüğü ama bulgurun bir boy büyüğüne yarma deriz biz iç anadoluda onu haşladım yarın yogurtla karıştırıp üzerine izot atıp nane atıp acı biber turşusu ile yemeyi planlıyorum şimdiden acıktım

Back
X