Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

canım teşekkür ederim yardımcı olduğun için...
ama amcam patates sevmiyormuş....
annemlerle de konuştum ve tazeyi çorbadan sonra vericem... sonrasında pilav - tavuk sote... ortaya da normal salata.. havuç salatası... yaprak sarma ve barvunya pilaki.... :))

balcım
teşekkrüe ederim canım sana da...

Sorma bu ara şu halimi
Bu acıların hepsi mi daimi
Yazık oldu her iki tarafa da
Şimdi sence daha iyi mi
Bir gün oldu iki gün oldu
Ay oldu yıl oldu ümitlere
Ümutmuyor gönlüm seni
Seviyor her gün her gece
Yoruldu duruldu kırıldı vuruldu bir kaç kere
Yazılıdır hepsi hikayede
Yok mu bir haber alan, yok mu gören
Bu mudur adetin bu mudur tören
Yaz ya da söyle bulamadım böyle
Neresi açık adresin neresi yörenmirmirmirmir

1 ltre süt

1 su bardağı un

1.5 su bardağı şeker

1 kaşık margarin

1 pket vanilya

hindistan cevizi

krem şanti

(istersek kakoo ilave edip kakoluda yapabiliriz ben öylede yapıyorum.yada beyaz yapıp dışına hindistan cevizi yerine kakolu bisküvi kırıp onuda döküyorum tamamen tercih meselesi)

Süt, un ve şekeri hafifçe kaynatıyoruz margarinle vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.ocaktan aldıktan sonra iyce çırpıyoruz.

Tarifin Hazırlanışı
1--bir tepsiye bir parmak kalınlığında hindistan cevizini döşüyoruz

2--hazırladığımız muhallebiyi döküyoruz ve bir kaç saat beklyıoruz en üstüne de krem şantiyi sürüyoruz.sonra rulo gibi sarıyoruz

3--kesip servis yapıyoruz...

Günaydın kaderdaşım gel sarılak mafoldumben

Ay pasaklım dün seni konuştuk burda üzüldük ettik, bu gün aynısı benim başımda
Dicem ben kocama gitmicem tatile

kıyamam sana yaaa ben napıcam edicem derken size dert yanarken sende de aynısı var şimdi mafoldumben

günaydın bodrumun fatihi olacak güzel gelin:)))

pasaklııımm hoşgeldnnnnnn

Belki gelmez yeni taşınıyo ya evinin işine baksın

günaydın pasaklıcım

günaydın hepinizeeee herkese günaydıııııııınnnn opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

pasaklım msn açsana

biriciiiik açıyorum şimdi sen orada mısın

Kakolu saray sarma

MALZEMELER:

•1 kg süt
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı un
•50 gr (4 yemek kaşığı) kakao
•1 yemek kaşığı margarin
•1 paket vanilya
•1 poşet krem şanti
•1 su bardağı süt (krem şanti için)
•Tepsi için bolca hindistancevizi
YAPILIŞI:

1.Fırın tepsisine bolca ve tepside hiç boşluk kalmayacak biçimde hindistancevizi serpin, kenarda bekletin.
2.Süt, un, şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın)
3.Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın.
4.Önceden hazırladığınız fırın tepsisini alın ve kremayı dikkatlice ve az az hindistancevizinin üzerine dökün. Hemen donduğu için ince sermeye dikkat edin. Büyük bir kaşıkla azar azar dökebilirsiniz. Eğer fazla kalın yerler olursa ıslattığınız kaşık ya da spatulayla düzeltebilirsiniz.
5.Tepsi soğuyunca buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
6.Krem şantiyi sütle çırpın, muhallebinin üzerine incecik yayın ve tekrar dolaba alıp bir gece dinlendirin.
7.Ertesi gün istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarın. Çatlayan yerler olursa hindistancevizi serpin.

Son düzenleme:
hiiiçççççççççç çalışasım yok
hatta kaçasım var kimsenin haberi olmadannnnnnnnn ((((((

Biricik,İkra ellerinize sağlık. Yalnız ben anlamam hemen şıp diyince yemek işlerini yaparken on kere sorarım demedi demeyin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…