birde esme kızdım ıste dogum gunume atıfta bulunmalar felan . ay dedım napmaya calısıyorsun . tamam alma bısı ne bu ımalar dedım. bugun 2 . yarın ayın 3 hehheehhh .bısı yapmana gerek yok tamam dedım . sureklı ne dogum gunume ımada bulunuyorsun . sınırlendım onada.
surprız yapcaksan hıc sesını cıkarma yap bısı . yok eger gkonusup guzle bı yerde kulayalım dersen sole ble dusunuyorum surda bı yer var orda kutlayalım de . bole ımada bulunup ne soylememı beklıyonkı . evet askım yarın dogum gunum. surya gıdelım kutlayalım dememımı yoksa bosver bısı yapmana gerek yok dememımı . sınır
ay bebegım aynı oartamda ben de var ben olmasam anlarım. hedıyelerı ben verdım cocuklara. sankı bole ınadı yaotı gıbı durup durup ogluna atıfta bulunup. oglu askerden gelelı 1 hafta olmadı ogluna kesene bereket dıyo. bana bı tesekkur yok. ha bu arada bızden baska hedıye alanda yoktu zaten armut elıne bı cıkolata al gel barı dedesın yanıkötükedihüso
guzcum umursama erkek tarafı bunu biraz da özellikle yapıyor...
bir örnek size... mesela babamın babası,bizim evi arardı annem açardı bak gelini oluyor değil mi sesini tanımaz mı çünkü biz açtığımızda tanıyor nedense :))) neyse işte anneme her defasında aloooo orası ...... erdem'in evimi diye sorardı,(noktalı kısımda babamın adını düşünün) bir yaptı iki yaptı ,üç oldu en sonunda annem dayanamadı ve yine böyle arayıp sorduğun da hayır onun evi değil burası ....... özdemir'in evi demesin mi :)))) ( annem dedeme kendi adını ve kızlık soyadını söyledi yani)
artık yapmıyor dedem mesela....
işte böyle erkek tarafı biraz şey oluyor,benim oğlumun evi,benim oğlumun parası,o aldı,o sattı,o yedirdi vs. gibi... o yüzden kafana takma bence...
günaydın canım..
ayyy canım yaa.aslında düşüncesizlikten değilde inadına yapmışlar gibi.. valla benimkiler yapsa böyle birşeyi ben orda lafımı söylerim espiri yapıyormuşum gibi.. hediyeyi ben verdim teşekkürü sen kaptın derdim oğullarına.. onlarda anlarlardı herhalde...
günaydın canım..
ayyy canım yaa.aslında düşüncesizlikten değilde inadına yapmışlar gibi.. valla benimkiler yapsa böyle birşeyi ben orda lafımı söylerim espiri yapıyormuşum gibi.. hediyeyi ben verdim teşekkürü sen kaptın derdim oğullarına.. onlarda anlarlardı herhalde...
canm eşin şaka olsun diye takılmıştırr
erkekler bizim kadr önem vermiyo ki özel günlerin gerçekten özel geçmesinee
sen takma kafana bakalm ne yapcak akşama
canm o tamamen uyus kayınperdin gıcıklığıı
hatta terbiyesizliği.. kötükedihüso
ne kdar düşüncesiz dede olarak bişi almadan gidilir mi ufak tefek bişi alıp çocuğun gönlünü almak lazm
zaten çocuklar minicik şeylerle mutlu olurlar
guzcum umursama erkek tarafı bunu biraz da özellikle yapıyor...
bir örnek size... mesela babamın babası,bizim evi arardı annem açardı bak gelini oluyor değil mi sesini tanımaz mı çünkü biz açtığımızda tanıyor nedense :))) neyse işte anneme her defasında aloooo orası ...... erdem'in evimi diye sorardı,(noktalı kısımda babamın adını düşünün) bir yaptı iki yaptı ,üç oldu en sonunda annem dayanamadı ve yine böyle arayıp sorduğun da hayır onun evi değil burası ....... özdemir'in evi demesin mi :)))) ( annem dedeme kendi adını ve kızlık soyadını söyledi yani)
artık yapmıyor dedem mesela....
işte böyle erkek tarafı biraz şey oluyor,benim oğlumun evi,benim oğlumun parası,o aldı,o sattı,o yedirdi vs. gibi... o yüzden kafana takma bence...
canım guz_1
vallaha haklısın dedikoduna katkıda bulunayım
iş orada bence eşine düşmüş yani sert bir dile gerek yok ama mesela eşimin zevki diyebilirdi yada sağolsun o düşündü iş çıkışı gittik aldık vs gibi bişi diyebilirdi bence
yani benim kocişim der
ama herşey bir yana isim isim belirtmesine de gerek yoktu kayınpederin almışlar diye genel söyleyebilirdi kimseyi kırmamış olurdu ama nerde o nezaket nerde
takma bence sne kendine düşeni yaptın
ay bırde kaynanaya kızdım. oglunun 9 aylık bebgı var cocuk zaten jole kıvamında, yanı dımdık duran bebeklerden degıl bole buzuluyo sankı . dızlerınden tutp havaya kaldırıyo yanı nası anlatım ayakta durur gıbı . sadece dız kapaklarından tutuyo . cocuk kendını gerı bı atsa belı kırılır . aydedım anne napıyosun bı yerı kırılcak.bişi olma olmaz dıyo ben dedım cocuk yaparsam ole uzaktan bakarsın anca bole yaparsan ne bu bole dedım bı yerı kırcaksın.
ınsanlar bın bır emekle bebk yapıyo . cok kızıyorum bole seye.
ay bırde kaynanaya kızdım. oglunun 9 aylık bebgı var cocuk zaten jole kıvamında, yanı dımdık duran bebeklerden degıl bole buzuluyo sankı . dızlerınden tutp havaya kaldırıyo yanı nası anlatım ayakta durur gıbı . sadece dız kapaklarından tutuyo . cocuk kendını gerı bı atsa belı kırılır . aydedım anne napıyosun bı yerı kırılcak.bişi olma olmaz dıyo ben dedım cocuk yaparsam ole uzaktan bakarsın anca bole yaparsan ne bu bole dedım bı yerı kırcaksın.
ınsanlar bın bır emekle bebk yapıyo . cok kızıyorum bole seye.
ben bişi anladım eşimle ailesi benimle ailem ben ve eşim arasındaki iletişimlere bakınca
şimdi mesela ben anneme hiç konuşmak istemiyorum dersem annem anlar ki geyik muhbbeti yapacak gücüm yok derdim var onu konuşalım.
oysa eşim ailesine hiç konuşacak halim yok derse ailesi anlıyor ki susmaları hatta onu yalnız bırakmaları gerek.
bunun dışında ben eşime konuşacak halim yok dersem şevkat sevgi istiyorum demektir genelde %80 oranda gösterir %20 o anı kaçırır.
yani diyeceğim o ki herkesin iletişim tarzı çok farklı yaptığım gözlemin sonucunu söylüyorum. bunun sonucunda da ister istemez bazı sıkıntılar olabiliyor özellikle ilk başlarda aynı örnekten devam edersek mesela ben eşimin annesine hiç konuşacak halim yok diyorum istiyorum ki sıkıntı nedir desin bakıyorum odayı terk ediyor üzülüyorum neden bana sıkıntın nedir sormadı nedne umursamadı vs vs yani tabi bu bir örnek aksinden hareketle eşim benim anneme hiç konuşacak gücüm yok dediğinde annem ne oldu neyin var diyor bu kez eşim daha da sinirlenebiliyor.
tüm bunları gözlemledin de çözümün nedir diye sorarasanız bazı iletişim hatalarını zamana bırakmak gerek. yani Guz_1 in olayına gelirsek kayınpeder hatalı kabul ama acaba öyle diyerek belki ikinizi de kasteddi belkide eşini üst üste söyleyerek snei mutlu ettiğini sanıyordu vs yani iletişimle alakalı bir hata da olabilir diye düşünüyorum
uzun ve felsefik oldu ama epeyde düşündüm bu verdiğim cevap emek sonucudur baştan söyleyeyim :)))
ahh canım yaaa.. maalesef onlar bazı şeyleri düşünemiyor... daha rahat davranıyorlar.. eminim bebeğin anneisnin içi gitmiştir orda... yazık yaa...
ayy ona bende çok kızarımm eziyet ediyo gibi bebek severlerrr
benm kayınvalidemde torununa bakıyo ama çocuğu dövüyo yaramazlık yapıyo die
bide diyo ki ben senin çocuğa da bakarım)))
bi arada bakmam çocuğuna diyordu
dedim baktırmam zaten sanakafamçokkarıştı
annesı yoktu olsa kızardı sanırım yanı benım ıcım gıttı annesı daha kotu olurdu herhalde
kız buyuk konusma genede sonra basına kakar. baktırmak zorunda kalırsan bıde
Ayy Allah'ım göstermesinn
yok şımarır kızarsın falan ama
bi tuhaf kendisine anne dedirttiriyo
çocuk kendi annesine ismiyle hitap ediyo
anneannesine anne dio
bu duruma çok kızıyorumm
aaaaaaaaaa alsanaalsanasmile
asla tahammül edemiyeceğim bir durum...
büyük konuşmayayım da yıkarım ortalığı...
ne demek benden olan bir parça başkasına anne diyecek....mümkün değil....
yok yok bir bebeğim olursa vallahi böyle yapan birinin eline bırakmam kuzumu,ne demek o ya,çocuk belini gerçekten de bir geriye doğru atsa sakat bile kalabilir....
bu eski insanlar düşünemiyorlar sanırım....ama düşündürtmek lazım...
Ayy Allah'ım göstermesinn
yok şımarır kızarsın falan ama
bi tuhaf kendisine anne dedirttiriyo
çocuk kendi annesine ismiyle hitap ediyo
anneannesine anne dio
bu duruma çok kızıyorumm
guclubacismile aynen sekerım. eşımde 3 yasındakı yegenıyle oynuyodu . dedıler senın bebegın olunca gorursun sen ffelan dıye. ben tabı atladım hemn nolcakmıs ollursa. ben ole cocuk yapcam dıye yırtıncam sonr bırı hallc pamugu gıbı yogurcak he olmazzzzzzzz dedım. alın esımı ortanıza naparsanzı yapın dedım. laelaelaelaelaeyok yok bir bebeğim olursa vallahi böyle yapan birinin eline bırakmam kuzumu,ne demek o ya,çocuk belini gerçekten de bir geriye doğru atsa sakat bile kalabilir....
bu eski insanlar düşünemiyorlar sanırım....ama düşündürtmek lazım...
yaa kesinlikle allah kimseye muhtaç etmesin bu konuda.... ben anneanneler daha iyi bakar diye düşünüyoum her zaman....
yaa kesinlikle allah kimseye muhtaç etmesin bu konuda.... ben anneanneler daha iyi bakar diye düşünüyoum her zaman....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?