Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

maşallah maşallah
valla ben evlendikden 2 ay sonra falan aldım sanırım kayınvalidemleri
bi türlü cesaret edemedim ama davet ettiğiimde yemeklerim çok lezzetli olmuştu gerçekten
bayıldılar
ama ben hala korkarım misafirden çünkü evlenmeden önce soğan bile kavurmamıştım

ereğli imam bayıldı yaparsam tatlım 15 kişi bide eşimle ben 17*2 34 tane :)
imamdan önce ben bayılırım walla :)))
sebzeli tavuk olabilir sağol tatlım
kuru ve nohut bu sıcakta yapmam cnm göresim bile yok :)

hıms tek fark patates yerine un olması ve soğanın kavrulması sanırım.
bide böyle deniyim gulsuncum bakalım nasıl olucak .
sağol şekerim

evt canım.. valla halam ve kızkardeşim tarifini istediler.... ki çok tecrübelilerdir yemek konusunda... umarım beğenirsiniz...

balcım... incir tatlısını yapıcaksan şekeri yarım bardak koy kekin içine..... ve unutmaki bekledikçe güzellşiyor..... biz 1 gün sonra yediğimizde çok daha mükemmel geldi...

Ellerine sağlık canım.
Benim kocişte mercimek çorbama bayılır haha blenderdan geçirdiğimi bilmiyor tabii Bebek ben havucu,soğanı,patatesi,domatesi,biberi resgele koacaman kocaman doğruyorum içine bir su bardağı mercimek sonra soğuk su, salça üzerine yağ hepsi pişincedede blenderdırdan geçiriyorum çok kolay. Seninki daha süper olur deneyeceğim içinde salça yokya (ben salçasız mercimeğe bayulıyorum). O gül tatlısını yapanınız var mı ebbekler içine gıda boyası mı atılıyor?

nan biricik gel ayıpsın kaynarsın arada :))
salonla mutfak masamıda birleştircem
artık ben zate oturmamki
çocuklarında acelesi yok :))
sığarık cnm hele yemekler olsun gerisi kolay
herkezi ayrı ayrı almaya kalksam daha zor ve ramazan biter ben kimseye gidememki cnm
en kolayı böle napalım..

Kabak Çorbası
Poşette Tavuk
İftariye Tabağı
Yoğurt
Sodalı Börek
Semizotlu Yeşil Salatası
Güllaç
Ramazan Pidesi

gülsüncüm hepsi aynı gün yorar zate beni
tatlıyı cuma akşamı yaparım diye düşünmüştüm tmm cnm sağol aynen bunu yaparım
gül tatlısı tek tek uğraştırıyo zate
sarma düşündüm ama saramam ya canım çıkar
sen yaptınmı kuru patlıcan cnm ben hala yapmadım
belki ortaya ufak ufak kuru patlıcan dolması koyarım..

canım ben el lezzetine çok inanırım... bazı kadınlar vardır.. yıllardır yemek yaparlar ama çokta lezzetli gelmez.... sende de var demekki o.. bence sende kendine güven..... misafirden de asla korkmaa.....

teşekkür ederim canım... bende salçasız seviyorum... hatta çorba neden kırmızı değil diyorlar.. ama tadına bakınca rengini umurlarında olmuyor:))

ada yakın olsak sen yardıma gelirdin demi cnm
masa düzeni sana ait :))
kaba çorbası nasıl tatlım??
aslında mücverde yapabilirim aklıma geldi bak

adaaaaaaaaaaa bide tarif ver cnm ya menü kolay ((

gülsün çorba tarifi isteyenlere hava atarak ver cnm hıhhhh de :)

bencede kolaylık olur... o zaman dolmayıda bence cuma akşamından yaparsın.... ben denemedim canım yaaa.... ama cuma akşamına misafir alabilirim bende... bu sefer kesin yapıcam:))

ada
gülsün çorba tarifi isteyenlere hava atarak ver cnm hıhhhh de :)

:)))

kabak çorbası

Malzemeler:

3 adet ortaboy kabak
1 adet ortaboy patates
1 adet ortaboy soğan
1 adet ortaboy havuç
1 litre sıcak su (et suyuda kullanılabilir)
Zeytinyağı
Tuz, istenilen baharatlar
İsteğe göre et bulyon

Yapılışı:

Tüm sebzelerin kabuklarını soyup ve küp küp doğra
.Zeytinyağını tencereye al,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavur.. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam et. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsin.)

Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçir. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yap...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…