Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

canım kendim yapıcam..... anacığımın erzurumlu komşularından öğrenmiştim.. çok basit aslında... sırrı kadayıfın tazeliğinde:))

bence çeşit olsun diye birde kurabiye yap... sana 2 tane kurabiye tarifi vereyim....
öğlende gelicekelrse misafirlerin kekini ve kurabiyeni akşamdan da yapabilriisn... tatlınıda hattaa...

SAĞOL LAMECİM....ay yaz sıcaklarında ne güzel gider bu pelte ya....
dondurma kuplarına sadece pelteyi dondursak ve üstlerinede limonlu vs dondurma toplarıyla ikram etsek öylede sanki güzel olur :))

bende ekşiye bayılırım
offf tam yaz tatlısı bende bunun vişnelisini yapıyom lamecik

menü süper canım. bunların hepsini sen mi yapcan? temizliği ne zaman yapacaksın!
krep böreğini nasıl yapıyorsun. kreplerin içine harç koyup yumurta ve galetaya batırıp kızartıyorum.

evt canım ben yapıcam.. sadece sarmayı kayınvalidem yapcak..
temizliğide camları kadın geldi... kalanınıda dün akşamdan beri zar azar yaptım... yarın sabah lavabolar ve tozları alınca bitcek..
bu akşamdan da kek, kurabiyeler, tatlı.. bunları halledicem.. kalanlarınıda yarın öğleye kadar bititirim...

böreğide krebi yapıyorum.. içine kıyma, soğan kavuruyorum.. bol baharatlı....sonra krebin içine koyup boğça kapatır gibi kapatıyorum.. dikdörtgen oluyor... uçları alta gelicek şekilde tepsiye dizip üzerine kaşar rendeleyip fırına veriyorum.. kaşar eriyince alıp sıcak sıcak servis yapıyorum:)))

SAĞOL LAMECİM....ay yaz sıcaklarında ne güzel gider bu pelte ya....
dondurma kuplarına sadece pelteyi dondursak ve üstlerinede limonlu vs dondurma toplarıyla ikram etsek öylede sanki güzel olur :))

canın nasıl isterse öyle yee..... afiyet olsun canım benim..

kakaolu ıslak kurabiye

1 paket margarin
4-5 çorba kaşığı kakao
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un

Hazırlık
Şerbet için 2 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri karıştırın.
Soğuk şerbet olacak kaynatmadan

Tarifin Hazırlanışı

tüm malzeme karıştırılıp ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır
175 C 15 - 20 dakika pişirilir (üzerine bastırdığımızda yumuşak olacak)
fırından aldığımız gibi sıcak sıcak (su ve şekerden hazırladığımız) soğuk şerbetin içine atıp bekletmeden çıkarıp hindistan cevizine bulayın....

tahinli kurabiye (ada kızdan)

1 su bardağı mısır özü yağı (250 ml.)
1 su bardağı pudra şekeri (110 gr.)
1 su bardağı tahin (250 ml.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un (125 x 4 gr.)

Yapılışı

Tahin, sıvıyağ, pudraşekeri ve vanilyayı hamur yoğuracağınız kaba alın ve mikserle pürüzsüzleşene kadar çırpın.

Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyerek oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur yoğurun. (gevşekten kastım, esnek olmayan, elinizle kopardığınızda uzamadan hemen koparılabilen ve oldukça kolay şekillenen bir hamur.Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
beyaz kalacak şekilde, üzerleri çatlayıp çok hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakika ama süreyi kontrol edin mutlaka. Her fırın farklı olabiliyor.
Minik yuvarlak şekil verdiyseniz pişince sıcakken üzerine bolca pudraşekeri serpin.

Kesinlikle tamamen soğumadan tepsiden almayın. Tepsiden alırken küçük bir bıçağın ucuyla kenarlarını kaldırın. Kolayca çıkacaktır

kadayıf tarifinide alayım :)

canım öncelikle şerbetini kafana göre hazırlaa...
ama benim tarif şöylee... 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker.. kaynadıktan sonra birazcık limon suyu..
biraz kıvamlı olunca soğumaya bırak...

kadayıfın ne kadar tazeyse o kadar rahat sararsın... içine ceviz koy ve sigara böreği gibi sar... biraz sıkıca sar...
birkaç yumurta kır bir kaba.. bu arada sıvıyağınıda derin bir yerde iyice kızmasını beklee...
kadayıfı yumurtaya bulayıp hemen yağa at... kızarınca çıkardığın gibi direk soğuk şerbete at... şerbeti çekince al ve tabağına diz... yalnız yumurtaya buladğın zaman çokta ıslanmasın.. yumurta kokar sonra... bunu iyi ayarlaman lazım canım...

Son düzenleme:
casperım.... bu bizim çikolatalı ıslak kurabiye varyaa.....
kız bacım kuzenimin nişanında yaptım oğlan tarafı teker teker tarifini istedi.. hahahaa:))

casperım.... bu bizim çikolatalı ıslak kurabiye varyaa.....
kız bacım kuzenimin nişanında yaptım oğlan tarafı teker teker tarifini istedi.. hahahaa:))

OHH ATSAYDIN HAVANI CNM...
ben onu beceremedim kaç kez yaptım..bigün buluşursak valla biraz yap getir cnm bakayım sonuç nasıl oluyo...:78:

OHH ATSAYDIN HAVANI CNM...
ben onu beceremedim kaç kez yaptım..bigün buluşursak valla biraz yap getir cnm bakayım sonuç nasıl oluyo...:78:
attım attımm.... görgüsüz damat tarfı:))
canı söz getircem.....çay söyleriz yanınaa.. ohhh:)

hiçte beceremeyiz dedikoduyu ama..olsun alışırız

sorma yaaaa... bir araya geldik yapamadık iştee...

lame evet o ıslak kurabiyeden yapayım uzun zamandır yapmıyorum gerçekten çok güzel oluyor
akşama gelecek misafirlerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…