benb uzun zamndır soğan almıyorum superfreşin doğranmış soğanı var çok güzel ve pratik...
he birde artık ayçiçek yağı hiç kullanmıyorum..zeytinyağlı yemeklere ,salatalara zeytinyağı...diğer kullanımlara fındık yağğı kullanıyorum çok daha sağlıklı..
hem çok hafif ,hem zeytinyağı kadar pahalı değil...
kızartmalarda falan ...
Faydaları saymakla bitmiyor
Bayrak, fındık yağında yüzde 83 oranında oleik, yüzde 12 oranında linoleik asit, E vitamini, minerallerden kalsiyum, demir, çinko ve potasyum bulunduğunu ifade ederek, fındık yağının faydalarını şöyle sıraladı…
- Damar sertliği, daralması ve bundan kaynaklanan muhtemel kalp hastalıklarını önler.
- Vücuttaki aktiviteyi arttırır, psikososyal bir problem olan kısırlığa karşı etkilidir, üreme sistemini güçlendirir.
- Hücrelerden doku ve organlara kadar tüm yapılarda yaşlanmaya karşı doğal savunma oluşturur.
- Kanser gelişimi ve riskinde engelleyici etkisi vardır.
- Yüksek kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik ve diş oluşumuna katkı sağlar, menopoz sonrası kemik erimesini yavaşlatır.
- Bünyesinde bulunan yüksek E vitamini alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karşı kuruyucu etki yapar.
ay bankaya gittimm hava ne sıcak yaww gözünü seveyim büronunn
ada ben olsam tabağı kafasına geçirirdim o ne öle ya bide sein gibi becerikli bi insana öle diyosa pes yanee
eşim 10 gün kahvaltılık yese neden yemek yapmıyon diye sormaz yanii
dünde köye gitmeden dolabını toplamışş kıyamam ya o benden çok yoruluyoo ama destek çıkıyo saolsun .....
taze fasulyeee çok severim çok pahalı yav hala...bakıyorum marketlerede...
ne zamn ucuzluyodu bu kış için dipfirize atalım yine...
keleboooşşş,konuşamadık uzun zamandır ...
keleboooşşş,konuşamadık uzun zamandır ...
dün köyden tyopladık kayınvalidem ben eltim 2 sepet yollıyım şekerim sana :)
bende yazdan kavurup dolaba koyuyom kışın yiyoz iyi oluyo hazır yemek :87::87:
ütümü dün yaptım ama yıkadığım çamaşırllar kuruduysa yapabilirim kuruyanları katlarım yerlerine.yemeğim de var yani akşam el el üstünde oturucam
bal benim pilavım bol salçalı ve acı olur :)
ama içine koyduğum biber salçası ve domates salçalı bir iki domates doğarım kabuğunu soyup biraz fazla yağbol soğan sivri biber maydonoz eğer varsa...sarımsak
PATİK zeytinyağı kızartmalarda kullanma cnm..kanserojen madde yayıyomuş kızartmada...
bende tavuksote var kızlar az bezelyede attım içine..
irmik tatlım ve çorbamda var..
ama hiç bulgur pilavı yapmadım şöle bol salçalı domatesli yapçam
varmı tarifine güvenen????
brckkkk kurutma makinanı kullanmıyonmu cnm??
bene ne ütü var ne başka bişi..bende rahatımmm yemekte var...
hoşgeldin canım..
nasıl oldu sağlığın?
ayyy ne güzel hemde taze taze...
saol cnm almış kadar oldum..
valla açım cnm çekti..
şöle zeytinyağlı ...
biricik hiç anlaşılmıyor canım..öyle zeytinyağı gibi ağır değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?