Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

benb uzun zamndır soğan almıyorum superfreşin doğranmış soğanı var çok güzel ve pratik...

he birde artık ayçiçek yağı hiç kullanmıyorum..zeytinyağlı yemeklere ,salatalara zeytinyağı...diğer kullanımlara fındık yağğı kullanıyorum çok daha sağlıklı..
hem çok hafif ,hem zeytinyağı kadar pahalı değil...
kızartmalarda falan ...

Faydaları saymakla bitmiyor

Bayrak, fındık yağında yüzde 83 oranında oleik, yüzde 12 oranında linoleik asit, E vitamini, minerallerden kalsiyum, demir, çinko ve potasyum bulunduğunu ifade ederek, fındık yağının faydalarını şöyle sıraladı…

- Damar sertliği, daralması ve bundan kaynaklanan muhtemel kalp hastalıklarını önler.

- Vücuttaki aktiviteyi arttırır, psikososyal bir problem olan kısırlığa karşı etkilidir, üreme sistemini güçlendirir.

- Hücrelerden doku ve organlara kadar tüm yapılarda yaşlanmaya karşı doğal savunma oluşturur.

- Kanser gelişimi ve riskinde engelleyici etkisi vardır.

- Yüksek kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik ve diş oluşumuna katkı sağlar, menopoz sonrası kemik erimesini yavaşlatır.

- Bünyesinde bulunan yüksek E vitamini alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karşı kuruyucu etki yapar.

banada halam sölemişti cnm
yağımın bitmesini bekliyorumm bende almak için
zeyutinyağı çok pahalı resmen bitmesin diye gözünün içine bakıyom :86::86::86:

ay bankaya gittimm hava ne sıcak yaww gözünü seveyim büronunn

ada ben olsam tabağı kafasına geçirirdim o ne öle ya bide sein gibi becerikli bi insana öle diyosa pes yanee

eşim 10 gün kahvaltılık yese neden yemek yapmıyon diye sormaz yanii
dünde köye gitmeden dolabını toplamışş kıyamam ya o benden çok yoruluyoo ama destek çıkıyo saolsun .....

kız senin behlül gibi olabilirmi hiçbiri :1::1:hihi :nazar::nazar:
patikçim bende merak ediyorum fındık yağını tatlım tadı güzelmi

taze fasulyeee çok severim çok pahalı yav hala...bakıyorum marketlerede...

ne zamn ucuzluyodu bu kış için dipfirize atalım yine...

dün köyden tyopladık kayınvalidem ben eltim 2 sepet yollıyım şekerim sana :)

bende yazdan kavurup dolaba koyuyom kışın yiyoz iyi oluyo hazır yemek :87::87:

ütümü dün yaptım ama yıkadığım çamaşırllar kuruduysa yapabilirim kuruyanları katlarım yerlerine.yemeğim de var yani akşam el el üstünde oturucam:1:

ütümü dün yaptım ama yıkadığım çamaşırllar kuruduysa yapabilirim kuruyanları katlarım yerlerine.yemeğim de var yani akşam el el üstünde oturucam:1:

PATİK zeytinyağı kızartmalarda kullanma cnm..kanserojen madde yayıyomuş kızartmada...

bende tavuksote var kızlar az bezelyede attım içine..
irmik tatlım ve çorbamda var..
ama hiç bulgur pilavı yapmadım şöle bol salçalı domatesli yapçam
varmı tarifine güvenen????

dün köyden tyopladık kayınvalidem ben eltim 2 sepet yollıyım şekerim sana :)

bende yazdan kavurup dolaba koyuyom kışın yiyoz iyi oluyo hazır yemek :87::87:

ayyy ne güzel hemde taze taze...
saol cnm almış kadar oldum..
valla açım cnm çekti..
şöle zeytinyağlı ...

biricik hiç anlaşılmıyor canım..öyle zeytinyağı gibi ağır değil...

bal benim pilavım bol salçalı ve acı olur :)
ama içine koyduğum biber salçası ve domates salçalı bir iki domates doğarım kabuğunu soyup biraz fazla yağ :1:bol soğan sivri biber maydonoz eğer varsa...sarımsak

brckkkk kurutma makinanı kullanmıyonmu cnm??

bene ne ütü var ne başka bişi..bende rahatımmm yemekte var...

bal benim pilavım bol salçalı ve acı olur :)
ama içine koyduğum biber salçası ve domates salçalı bir iki domates doğarım kabuğunu soyup biraz fazla yağ :1:bol soğan sivri biber maydonoz eğer varsa...sarımsak

nan baştan anlat hiç yapmadım diyorum...
hepsini kavuruyomusun önce???
tam eşime layık bol salça ve acı...de hadi :))

PATİK zeytinyağı kızartmalarda kullanma cnm..kanserojen madde yayıyomuş kızartmada...

bende tavuksote var kızlar az bezelyede attım içine..
irmik tatlım ve çorbamda var..
ama hiç bulgur pilavı yapmadım şöle bol salçalı domatesli yapçam
varmı tarifine güvenen????

canım valla ben şu tarife göre yapıyorum.. margarin yerine sıvıyağ ve terayağ karışımı koyuyorum...
■2 su bardağı pilavlık bulgur
■2 adet kuru soğan
■2 adet domates
■2 adet sivri biber
■2 yemek kaşığı margarin
■4 bardak su veya et suyu
■Tuz
isteğe göre salçaa

Tencerede ince doğranmış kuru soğanlar yağda hafif kavrulur. İnce doğranmış domates, sivri biber ve tuz konur. 5 dakika pişirilir. Su ilave edilir. Kaynayan suya ayıklanmış, bol suda yıkanmış bulgur eklenir. Pilav suyunu çekince söndürülür. Demlenmeye bırakılır

Son düzenleme:
brckkkk kurutma makinanı kullanmıyonmu cnm??

bene ne ütü var ne başka bişi..bende rahatımmm yemekte var...

açık renkli badilerim falan vardı canım açmadım onlara bazılarını yıpratıyor anca kotlara ve iç çamaşırlarına açıyorum yazın
rahatız bu akşam çakkk:13:

hoşgeldin canım..
nasıl oldu sağlığın?

Lamecim çok şükür sağlığım iyi bu hafta içi doktora tekrar gitcem tahliller içinde
moralmen eksilerdeyimmmmm ------ kızım yokdu şimdide kocem yokkkkkk offffffff göcebe gibinim annecimde kalıyom öle işte tatlımmmmm

Back
X