Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

bu geçen gün yaptığım tarif....tek kelimeyle süperdi,ben battaniyeme sardım bekletme aşamasında kabardıkça kabarmıştı

Malzemeler
1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ (soya yağı kullandım)
1 şişe soda (oda sıcaklığında)
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
İç malzemesi için:
Siyah zeytin ezmesi; kekik ve pul biber eklenmiş,
Haşlanıp ezilmiş patates; pul biber, karabiber ve tuz eklenmiş,
Maydanoz ve beyaz peynir karışımı
Yapılışı
Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin.
Üzerine sıvıyağ, soda, tuz ve un koyup yoğurun, gerektikçe un eklemeye devam ederek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini streç filmle örtün, 50 derece ısıtılmış fırına alıp 45 dk kadar mayalandırın. Bu sürede 2-3 katı kabaracak.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına dilediğiniz iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatın. Ben hamuru 3 parçaya bölüp yazdığım alternatif 3 malzemeyi de kullandım.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin (ben 30'dan fazla poğaça elde ettim, 2 büyük ve 1 küçük tepsi kullanmam gerekti). Tepside de tekrar kabarıncaya kadar bekletin. Yaklaşık yarım saatte kabarıyorlar.
Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ve çörekotu serpin. Ben patateslilere susam, peynirlilere çörekotu serptim belli olması için, zeytin ezmelilere birşey serpmedim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Güzelce kızarınca alın, ılıdıktan sonra temiz bir mutfak beziyle sararak servise kadar bekletebilirsiniz.

Son düzenleme:
böcükkk maşallah nasın büyümüşş
gözleride renkli tatlım yaaaaaa

böcüük ne nasıl bi güzellik yaa..

balımm bizde çook özledik inan.. ela nasıl nasıl geçio günleriniz geceleriniz

2 resım ekledımmmmmmm

41 kere maşallah ya allah nazarlardan saklasın canım
pek bi tatlı olmuş yaaa

evet canım çocuklar genellikle toplu ortamlardan kapıyorlar
ilk okul çocukları da öyleler canm bizim akrabalarınkilerden
okuldan kapıyorlar çünkü

selam hatunlar...
sizi çok özledim yaaaaaaaaa

balım hoşgeldin canım bizde seni özledik
napıyor ela hanım canım doğumu anlatırmısın
müsait bir zamanda canım

[URL=http://www.yukle.tc]
[/URL]

bunun tarifi ise şudur.....

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ (bence zeytinyağı kullanmayın, ayçiçek daha uygun)
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gr.) kuru toz maya kullanacaksanız 1,5 yemek kaşığı (instant maya kullanacaksanız 1 paket mayayı suda eritmeyip direkt una katarak kullanın.)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un (Ben 6 su bardağı kullandım ama siz duruma göre ayarlayın.)
4 çay kaşığı tuz
İki yumurta (akı iç malzemesine, sarısı üzerine)
İç malzemesi:

Büyük bir kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş)

1 demet maydonoz (Bu hamurdan çok sayıda çörek çıkıyor, iç malzemesini az hazırlamayın.)

İki yumurtanın akı

Üzeri için:

İki yumurtanın sarısı

Susam

Yapılışı:

Öncelikle ılık süt ve suyu bir kapta karıştırarak mayayı içinde eritin.

Hamur yoğurma kabınıza mayalı karışım, sıvıyağ, şeker, tuz ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Muhtemelen yoğurdukça un eklemeniz gerekecek. Bu hamur çok fazla un alıyor. Benim hamurum 6 bardak kadar aldı. Hamur elinize yapışmayan esnek bir kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat mayalandırın.

Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Beyaz peynir rendesi, kıyılmış maydonoz ve yumurta aklarını bulamaç halinde karıştırın.

Mayalanmış hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp bunları yemek tabağı büyüklüğünde çok inceltmeden merdaneyle açın.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Açtığınız her hamur parçasını dörde bölün.

Böldüğünüz her parçanın geniş kısımlarına iç malzemesinden koyun ve geniş taraftan başlayarak rulo şeklinde sarın.

Rulonun iki ucunu birleştirerek ay çöreği şekli verin.

Çörekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin çünkü bunları tepsiye koyduktan sonra yarım saat daha mayalanması için bekleteceğiz, çörekler tombiş olacak.

Tepsiye dizdikten sonra üzerini bir bezle örtüp yarım saat daha mayalandırın, ortasındaki boşluklar kapanacak şekilde şişecek çörekler.

Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) Çok fazla kızarmasın ama.

Piştikten sonra da üzerine hafif nemli bir bez örterek 15 dk kadar dinlendirin ki çörekleriniz yumuşacık olsun.

[URL=http://www.yukle.tc]
[/URL]

adacım alttakiyle uğraşamam akşam yemek için yapıciym çok bekletir o bizi.üstekinide illa fırındamı bekletmek gerenk?bide illa 45 dk mı

balıımm gelmiişş..
doğumu ayrıntılarıyla bekliyorum kuzuu:)

cnm benmmmm
ayy ayrıntılı çok güzel bi doğum hikayem yok be kuşum nesini anlatıyım...
kısa ve öz geçiyim...
sabah erkenden gdedi doktorumuz çantanla..suni sancıyla başlatıcağız doğumu dedi
çünkü kuzuma kan oksijen akışı iyi gitmiyoordu...
neyse sabah gittik..doğumhane 6 bayanız..
herkeze verildi sancı..lavmalar vs geçiyorum..
arada doktorumuz motivasyona geliyor ve sırayla açıklığa bakıyordu...nan çokmu ayrıntılı oldu :)) neyse...oldu işte P
herkez sancıdan kıvranırken bende tık yok hatta gülüp oynıcam.
arada yakınlarımızla kapıda görüştürüyor ve gidişat hakkında bilgi veriyordu
herkez doğurdu gitti :)) son iki bayan kaldık..
doktorum gene topladı yakınlarımı...balı dedi sezeryana alıcağız filan karar verildi..
herşey 5 dakkada oldu...
beni hazırladılar....
eşim namaza gitmiş...:)) gelmeden olmaz dedim..ekip onu bekledi filan derken..geldi son kez bakıştık..ağlıcam ağlıyamıyom..korku çok :))
içeri girdik enaz 7-8 kişi yeşil önlüklü hepsi başımda..genelmi epiduralmi dediler...dedim genel olsun çok korkuyorum görmiyim bişi...
sonra acılar içinde odamda buldum kendimi :)) yanımda minik bi kuzu..koklatıyolar bana...işte böle kızlar..çok kısa oldu nan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…