Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

kızlar eşim bugün erken geldi işten işleri yokmuş erken göndermişler görünce hem şaşırdım hem çok sevindimkaydirigubbakcemile2

1 kg fasulye için 2 baş iri soğanı yemeklik doğrayın. Bir kaba önce 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağını koyun . Sonra doğranmış soğanları , en üste fasulyeyi yayın, iki tatlı kaşığı tuz ve 2 adet kesme şeker koyduktan sonra , rendelediğiniz 1 kg domatesi koyun, ve elinizle karıştırın bir güzel....fasulyenin rengi değişecek ondan sonra bu karışımı tencereye alın .tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika, arasıra karıştırarak pişirip , fasulyelerin renginin koyulaşmasını bekleyin. Soğanlar görünmez olup, fasulyeler tamamen koyu yeşile dönüp , yemek hacimce küçüldüğünde.....işte
Şimdi en önemli noktaya geldik, tencerenin kapağını kapatmadan önce , yemeğe su eklemeniz gerekiyor. Asla fazla su eklemeyin, fasulye pişerken kendi suyunu bırakıyor bu nedenle gereğinden fazla koyarsanız yemeğiniz lezzetsiz olur. Yemeğinize yarım su bardağı su koyup kapağını kapatın , ateşi kısın ve 40 -50 dakika kadar pişirin ve ateşi kapatmadan önce fasulyelerin diriliğini kaybettiğine emin olun. Yemeği, pişirdiğiniz tencerede soğutun. Tadını alması için bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yanına taze nane yapraklarıyla süslenmiş cacık yapmayı unutmayın.

Düdüklüde yapacaksanız bu süre 15-20 dk.dır

kısaca malzemelerimiz bu

Malzemeler
1 kg taze fasulye
3 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 küp şeker
1 bardak su
Tuz

Son düzenleme:
ada ben dün yarım kilo falan aldım fasülyeyi bu ölçüyü ikiye bölüp yapıcam bu akşam düdüklüde
ama önce kabak dolmasını pişirmem lazım ki o hemen yenecek

pasaklıcım bunda da ölçüleri kendinize göre azaltırsın tatlım...

Malzemeler6-8 Kişilik)

1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı salça
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber, nane,
sıcak su

Yapılışı:

Kabaklar dış yüzü sıyrılır ve 3 yada 4'e bölünür oyulup yıkanır.
Pirinç bol suda yıkanır.
Domatesi rendeleyelim. Kabuklarını ayırın
Kıyma, pirinç, margarin, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave edilerek karıştırılır.
Kabaklar doldurulup tencereye dizilir.
1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça inceltilir.Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltılır.Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edilir.
Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.

adacım ben bu şekilde yapmıyorum taze fasulyeyi..
tarifimi vermiştim..nurdanda denemiş güzel oluyo ...

bu tarife bayılıyorum...

Barbunya Pilaki

malzemeler:

500 gr. kabukları ayıklanmış taze barbunya
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı tepeleme dolu , salça
3 diş sarmısak
yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı silme , tozşeker
tuz
süslemek için dereotu yada maydanoz

tarif:
taze barbunyaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.(yada 250 gr. kuru barbunyayı bir gece suda bekletin ve aynı işlemi yapın.) süzdürün ve bekletin.
tencereye zeytinyağını, ince ince doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız havuçları ekleyip pembeleştirin.
doğradığınız sarmısağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın.
küp küp doğradığınız patatesi ekleyin ve bir miktar yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
barbunyaları, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin.
barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, suyunu çekip, yağına kalana kadar pişirin.
yemeği dinlendirip servis tabağına aktarın ve doğranmış dereotu ya da maydanozla süseyin
yanında limonla servis yapın.
kitapta salça yerine domates de kullanılabileceği yazıyor ama ben domatesi yakıştıramadım. Sizce ?
barbunyalar önce tuzlu suda kaynadığı için tuzu içine çekiyor.Yemeğe tuz eklerken abartmayın.

adaaaaaaa süpersin nedense senin verdiğin tariflerde içim daha bi rahat ediyor
nasıl yapılacağını biliyorum ama böyle yapan birinin tarfini okuyunca daha rahat oluyorum :kedi:

adaaaaaaa süpersin nedense senin verdiğin tariflerde içim daha bi rahat ediyor
nasıl yapılacağını biliyorum ama böyle yapan birinin tarfini okuyunca daha rahat oluyorum :kedi:

bende her tarifi alıyorum
adanınkilere ada yazıyorum :)))
20 gün sonra evlenecek bi arkadaşıma mail attım dedim yap hepsini
:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…