Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

aaa söylemeyi unuttum...
dün kociş mesaiye kaldı...21:00 de çıkacaktı eve gelmesi 21:40 eee ben de olmuşum evde 19:40 ta var daha 2 saat..ne yapayım ne yapayım...
derken...bir güzel pizza yaptım
fırını açmışken de bir de kek yapayım dedim...Mis gibi hindistan cevizli ve kakaolu kek...kızlar hem de kek kalıbında yaptım ve süper oldu inanır mısınız
sevgili luxcell börekçim adının hakkını vermeye başladı
akşama foto ekleyeyim size bari :)))

ellerine sağlıkk adacmm..
bende geçen akşam yaptım kek
yarısı yendi yarısını da attım buzluğa :))))
ilk misafire ikram edilmeyi bekliyo cokacimcoook

oh hafiyet olsun Adacım ,bende dün boşlukta yemek tarifi topladım biraz..paylaşırım şimdi..

ne dicem senin erikli tart mayalı olduğu için pastaya benziyomuş,günlük yenmesi gerekmiş..notta öle yazıyodu..
e ben yapıcam ertesi gün yenecek
bende yeni tarif buldum içime sindi du bakalım onu denicem..

Bide tarif istiyozz ada yaaaa

bak Adacım tarif bu..
hıı evde fındıklarım vardı onlarıda değerlendiririm die düşündüm..

MÜRDÜM ERİKLİ TART
Malzeme
1+3/4 su bardağı un, 125 gr tereyağı, ½ su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığının ucu tuz
arası için

150 gr ince çekilmiş fındık, 2 adet yumurta akı, 3 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için

30-40 adet mürdüm erik
Yapılış
ıUnu,tuzu ve toz şekeri derin bir kabın içine alıp karıştırın.
Ardından buzdolabından çıkarıp minik karelere böldüğünüz tereyağını ekleyip karıştırın. Pütürlü bir hamur olduktan sonra 1 adet yumurta sarısı ekleyip yoğurun.
Daha sonra streç filme sarıp buzdolabında 1-2 saat, aceleniz var ise buzlukta 30 dk kadar dinlendirin. diğer yandan ince çekilmiş fındık içi ile yumurta aklarını ve toz şekeri karıştırın.
hamurunuzu dolaptan çıkardıktan sonra zemini hafif unlayın. Tart kalıbınızdan 2 cm kadar daha büyük olarak açın.
Tart kalıbınızı iyice yağlayın. Hamurunuzu kalıbınızın kenarlarından yüksek olacak şekilde yerleştirin.
Üzerine fındıklı harcınızı koyun. Son olarak çekirdeklerini çıkardığınız erikleri de yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derecelilik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin.

TİJENDEN NOT: Tereyağını dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanın. Oda ısısında yumuşamış olmasın. Aksi taktirde tartınız yağlı olur ve yapısı güzel olmaz.
Üzeri hafif parlak olsun diye 1 çay bardağı su+1.5 çay kaşığı nişasta+ 2 tatlı kaşığı toz şekeri ocakta kaynattıp koyulaştırdım ve eriklerin üzerine fırça yardımıyla sürdüm. (İsteğe bağlı )

balımmm... bacım son zamanlarda kıskanır oldum valla bu şansını haa:))
adacım.. ellerine sağlık canım.. bak sonunda oldu işte kek:))

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kavurması

Malzemeler
• 1 kg taze şeker fasülye (ince ve körpe olanları seçerseniz harika olur)
• 1 baş kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1/2 demet taze nane
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• tuz
Yapılışı
1. Taze fasülyeleri kılçıklarından ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
2. Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
3. Geniş tabanlı bir tencereye (ben pilav tenceresi kullanıyorum) zeytinyağını koyup ısıtın.
4. Tencereye önce soğan ve sarımsağı koyun. Hafif pembeleşip yumuşayana kadar kavurun.
5. Sonra taze fasülyeyide ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra gidip gelip karıştırın. Fasülyeler renk değiştirip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
6. Piştikten sonra tencerenin altını kapatın. İnce kıydığınız naneleri tencereye ilave edin. İster sıcak ister soğuk servis edin..
Afiyet olsun..

taze fasülyem vardı dolapta zavallılar çürümeden yapsam mı bu tarifi cutecmm du bakm akşam ki ruh halime bağlı :)))

bırazdan gelcem
netın parasını ödememışller
ancak acıldı
işlerımbtsın hemen doncem

kk eskı halınde gene
süpr

kasanın anahtarı var ama kötükedihüso
şeytaann git başımdan diom :)))))

:))) o zatii bende
uyma tatlım şeytana sen...defol şeytan gudubetiii

balımmm... bacım son zamanlarda kıskanır oldum valla bu şansını haa:))
adacım.. ellerine sağlık canım.. bak sonunda oldu işte kek:))

kıskanma cnm ya 40 yıl bi şansım döndü
Allah sana daha çok versin cnm
acaba diyom bu yeni soyadım bal la başlıyo ya
etkisi oldumu ki :))

cute sağol şekerim
dolaptaki tazenin sırası geldi
yarın akşam kısmetse onu mahfedicem :))

cutee ellerine sağlık şimdiden...

gülsünn dimi yaa kız amma şanslıı..

du kaşıyım baree illa nazar etçeniz :))

[

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…