Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

kızlar çok teşekkür ederim sağolun dün akşam geldi eve 8 gibi benimde başım ağrıyodu uzanmıştım olmadı hayatım dedi iş aricam, bende sağlık olsun elbet biyerden iş çıkar dedim üzülme sen yeter ki; aradan 2-3 dakka geçti yarın sabah iş başı yapıyorum dedi beni denedi çakal neyse öyle işte kızlar

ne güzel süpriz olmuş işte kız:))

yazmıştım ne güzel bağlantım koptu...

love
senden alıntı etmiştim...
Rahmetli Barış Manço yu getirdin aklıma..Domates biber patlıcaaan...

bende taze kabak bulabilirisem mücver yapmak istiyom...carrefourdan anca şarküteri ve temizlik mlz. aldık..sebzeler feci durumdaydı..bizim oradaki markete bakıcam birde..

organik hayırlı olsun...

love onlarla ne olurki..et falanda ilave etsen.. neydi o yemeğin adı..hani köfte yapıyon patlıcanı domatesi kürdanlıyon fırında..

BUHARA PİLAVI

[url=http://urlal.com/dqqf]
[/URL]
Malzemeler:
2 su bardağı Baldo piriç
1 kg Havuç(3-4 kibrit çöpü kalınlığında ve boyunda)
1 tane kuru soğan
1 tane iri kırmızı Domates
ı/2 kg kuşbaşı et(kuzu tercih edin)
Yeteri kadar Yağ, karabiber,yeni bahar,tuz

Yapılışı:

Havucunuzun dışını sıyırdıktan sonra TV nin karşısına oturun ve havuçlarınızı doğrayın.Bir buzdolabı poşetine koyup dolaba kaldırın.Etinizi de düdüklü tencerede veya açık tencerede yenme kıvamına gelecek kadar pişirin.Onu da soğutup dolaba kaldırın(haşladığınız etin en az 2 bardak suyu olmalı.)
İşten eve geldiniz.Etiniz ve doğranmış havucunuz dolapta.Hadi şimdi bir Buhara pilavı yapalım.
Tencerenizi çıkarıp içine 2 bardak pirince her zaman koyduğunuz kadar yağ koyunuz (ben bir kahve fincanından biraz fazla koyuyorum)
Üstüne havucunuzu ilave edip kapağını kapayın.
Pirincinizi ölçüp bol suyla yıkayın(beyaz suyu gitsin)ve üstüne sıcaksuyu boşaltın.
Buzdolabınızdaki eti çıkarın ocağa oturtturun ve altını yakın .
Arada karıştırdığınız havuç sararmaya yüz tuttu bile , üstüne soğanı küçük küçük doğrayıp beraber kavurun.
Rengi değişen havuç ve soğanın üstüne domatesi ortadan kesip rendeleyin.
Bu arada kaynamış olan etinizi , kevgir ile alıp , havuçların üzerine ekleyin ve karıştırıp kapağını kapayın.
Pirinci süzün.
Domatesin suyu bu arada çekmiştir.Kapağı kaldırıp yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin.
Havuç,soğan ve et karışımını tencerenin kenarlarına kaydırıp , ortasına suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edin .
Kaynayan etin suyundan (yetmezse sıcak su)pirincin üzerine bir parmak çıkacak kadar koyun.
Kaynamaya başlayınca altını kısın.Suyunu çekmiş mi diye kontrol etmek için ortasın bir kaşık batırıp dibine bakın.Suyunu çekmiş ise üstüne bol yenibahar serpip karıştırın.
Karıştırdığınız pilavınız dinlensin diye bir havlu örtün.Kapağını kapayın.
Hadi artık pilav demlendi

eneeeee muhabbetin en civcivli kısmını kaçırdım ulee görüyo musun
bugün ödeme günü o yüzden çok yoğun oluyor öğleden sonra burası
çok şükür şimdi sakinledi de okudum geçmişi
ama hep yorumlar editlenmiş hiç bişi anlamadım yazdıklarınızdan :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…