Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eşim aradı kayınvalideye gidiyoz balık yapcaklarmış öğlende balık diye konuştunuz yaa canım istemişti isabet oldu başka bişi isteseymişim olcakmış
Tatlım tarifi çoooook basit.
Dr.oetker in hazır olanlarından alıyorsunuz ve evde
içinden çıkanları tarife göre yapıyorsunuz,bu kadar....
hamuru için unu,çikolata kreması,içinin krema tarifi hep içinde...
Malzemeler:
Hamuru:
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 adet yumurta
Dolgusu:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 50 g margarin / tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üst kreması:
- Dilediğiniz miktarda hazır veya ev yapımı çikolata sosu
Yapılışı:
1. Tereyağı veya margarini tencerede 1 bardak su ile eritin. Kaynamaya başlayınca unu ilave edip tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. Birkaç dakika sonra altını söndürüp ılımaya bırakın.
2. Hamur biraz ılıyınca ortasını kaşıkla açıp yumurtanın birini kırın, karıştırarak iyice yedirin. Daha sonra tekrar ortasını açıp diğer yumurtayı kırın, onu da aynı şekilde yedirin. Hamurun kıvamı koyu bir bulamaç gibi olmalı, kaşıkla aldığınızda akıcı kıvamda olmamalı. En önemli püf noktası bu..
3. Hamuru şırıngaya doldurup geniş bir uç kullanarak yağlanmış tepsiye daireler sıkın. Belki orjinal ekler gibi silindir şeklinde de sıkabilirsiniz.( ben böyle yapmak yerine tatlı kaşığı ile alıp diğer bir tatlı kaşığı ile tepsiye sıyırdım )
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 15 dk daha sonra da 150 dereceye düşürüp ısıyı 10 dk. pişirin. iyice pembeleşecekler :)))
5. Dolgu kreması için malzemeleri ekleyip pişirin ve soğumaya bırakın
6. bu arada çikolata sosuda pişirin ve iyice soğutun.pişirip soğuttuğunuz yuvarlak ekleri enlemesine kesip krema torbasına veya benim yaptığım gibi buzdolabı poşetine koyduğunuz kremayı içlerine doldurun :)))
7. Üstlerine çikolata sosunu servis etmeden 5 dk. önce dökün....
işte hepsi bu.....
adacım ellerine sağlık... nefis görünüyorlar valla:))
balcım.. sen denedinmi soğan halkalarını??
eşim aradı kayınvalideye gidiyoz balık yapcaklarmış öğlende balık diye konuştunuz yaa canım istemişti isabet oldu başka bişi isteseymişim olcakmış
ada ellerine sağlık harika gözüküyo
bal o sekretermiş la ben biri sanıp kapadıydım :)
eşim aradı...
fırında tavuk istedi...oysa ben taze fasulye ayıklamıştım onu yapacaktım((
erken çıkacakmış ayrıca bugün
1,5 saat sonra evde yani...
ben çıkayım kızlar.....hadi öpüldünüz
aaaaa balık da olabilir bak,
kışın haftada 3-4 kez alırım,en kolay yemek bence...
hıh tamamdır benim menü,
balık,tarhana çorbası,salata ve bol yeşillik
ada o profitorele ben uğraşamam kız baya zahmetli gibin:)
böcüğümm taksıtler işte saydıklarımın içinde cnm gelenle gideni karşılaştır sıkıntımı anlarsın tatlım eve 1800 girio çıkması gereken 1909 bide 20tl aidat var =)=) hım bide bu ay kocişle ikimizin okul kydı var brkmış paramızın yarınsı yedık gitti hiçbişyi anlamadık![]()