Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

yorguun geri bırakmak mıı...:53: çok şaşırdım ilk kez duyuyorum..:53:

ben de ilk duyduğumda o tepkiyi vermiştim, ama bu konuyu çok anlamlı bulduğum için takipteyimdir hep gerek tv da konuşan uzmanlardan gerek kk ya da diğer forumlarda maalesef defalarca duyduğum için artık şaşırmak yerine allah vicdan versin diyorum.

4-5 doktora gittim
herbiri düşük riski var dediğinde döktüğüm gözyaşları aklıma geldi
nerdeyse doktora sarılıp ağlııycaktım o anlarım aklıma geldi
sanki bidaha olmıycakmı olur nasipse ama onun içimde yok olma riski aklıma geldi..
inanın olmassa evlatlık alırız demek çok güzel bir duygu bende taktir ediyor ve destekliyorum
ama olmıyacak diye söylenmesi dünyanın sonu gibi olur,duymayan bilemez bukadr basit söyliyemem ben olmassa diye sanırım..yaşayan bilir..Rabbim kimseyi el açtırıp yalvartmasın işllh..

her şeyin allahtan geldiğine inanıyorsan bu tür doğal olayların yani, dünyanın sonu gibi bir düşünceye kapılmaman gerekir. şu anda kaç çift, çocuk isteyip de çocuk dünyaya getiremiyor, en basitinden bunu düşünmek bile dünyanın sonu olmadığını gösteriyor. ya da çocuğu dünyaya gelen ama çok ciddi hastalıklarla bir hayat sürmek zorunda kalan. bir de defalarca tüp bebek denemesiyle ya da kaç yaşından sonra doğan çocuklarda olunca o anne-babanın içi nasıl rahat olur, onu düşünmek lazım tabii ki sağlığın garantisi yok hiçbirimiz için, ama bazı doğal şartları da zorlamamak gerekiyor sanırım. etrafımızdaki o örnekler bunları göstermeli belki de ama hala 5., 6. tüp bebek denemesi yapanlar ya da bilmem kaç tane yumurta dölleyip koyanlar...

allah dermansız hastalık, dert vermesin, duam budur hepimiz için...

ne yesek ne içsek akşama :S

akşam ton balıklı makarna yedik..bayadır yemiyordum..

bu akşama napsak yav..soğukta yemek telaşını hiç canım çekmiyor..

bende bu koşulları çok duymuştum ama ..
iş yerinde çalışan biri de 2 çocuğu olduğu halde 3. ye evlatlık edindi yurttan hemde..

tabi konu oraya gelince araştırılır şu an hiç araştırmadım..

böcüüük nereye gittin :27:

ciddimisin...ne güzel alınabiliyorsa..
biliyomusun eşimde olmassa evlatlık alırız anne baba sevgisine muhtaç okdr çok çocuk varki der
bende hep nasıl bukdr rahat söylüyosun diye kızarım olmassa lafını..
ordaki bebelere lafım yok tabiki alırım bende almasına hemde en güzel şekilde yetiştiririm..
sadece olmassa lafına takığım :))
belkide bakış açısı işte...

konuya balıklama atlicam kusura bakmayın kızlar

olan bişeyi kaybetmek o kadar acı veriyoki insana, bakmayın gülüyoruz edioruz ama kalbimizde acısı hala var:((balla benim aramda 1 ay vardı o pek bişi analayamadı bende anlayamadım ama hala gözümün önüne ultrasonda yanıp sönen minicik kalp geliyo:43: balcım senin adınada konuşuyorum ama biliyorumki sende aynı düşüncedesin yinede şükürler olsunki bebeğimizin olacağını biliyoruz Allah ın iziniyle. çoğunuzun ilk hamileliği olacak dilerim kii sorunsuz geçsin sağlıcakla alın bebişlerinizi kucağınıza:)

amin patiğim işllhhh...

bu arada çocuk sahibi olanlara evlatlık vermiyolar diye biliyorum cnm..

net hatırladığım almanya'dan bir arkadaştı, evlatlık almıştı, diğerleri türkiye'den miydi hatırlamıyorum. belki de sıralamada diğerleri öncelikli olabilir. ya da bebek değil yaşında çocuk oluyor olabilir. bu konuda topicler vardı.

yani durum şu ki evladını kaybedenleri nasıl anlıyor ve üzülüyorsam ..

Anne babasız olanlarıda aynı şekilde düşünüyor ve üzülüyorum...

Bu konuda tekil düşünemem

hep verdiğim örnektir patikçik, en önemlisi de empati. ya ben o yurtlarda yaşayan bir çocuk olsaydım? o zaman düşünmez miydim, neden ben sıcak bir eve gidemiyorum, sadece birkaç arkadaşım bu şansa kavuşuyor diye... bir de çocuğu olan ama yurttan bir çocuğa da koruyucu aile olanlar var, o da güzel bir sistem. ileride o çocuğu evlat ediniyormuş bazı aileler. ya da hep manevi çocukları gibi kalıyormuş. aile ve imkanlar yapısına göre değişiyor.
ama dediğim gibi bunu gerçekten yürekten isteyen ve karı-koca bunu başarabileceğine inanan ve kendileri bir çocuk dünyaya getirdiklerinde ona 2. sınıf muamele etmeyeceklerinden emin olanlar bu yolu seçmeli.

Balcım acın henüz çok taze o yüzden ,kusura bakma laf dönüp dolanıyor..o raya geliyor

bende bnm şöle olcak böle olcak die net konuşmaktan korkuyorum o bakımdan öle bir söz çıktı ağzımdan..

çünkü hiç bir şeyi bilemeyiz ki büyük ve net konuşmaktan her zaman çok korkuyorum o bakımdan...
her konuda böle söylüyorum ..

ev konusundada inşallah olursa diyorum hep..

biliyomusun eşimde olmassa evlatlık alırız anne baba sevgisine muhtaç okdr çok çocuk varki der
ordaki bebelere lafım yok tabiki alırım bende almasına hemde en güzel şekilde yetiştiririm..

eşimde benim der olmassa evlatlık alırız olsada alırız mesela loto oynadığımızda piyango aldığımızda 20-30 tane çocuk evlat ediniyo:)) ev alıyo geniş aile geniş aile yaşıyoruzz

ne yesek ne içsek akşama :S

akşam ton balıklı makarna yedik..bayadır yemiyordum..

bu akşama napsak yav..soğukta yemek telaşını hiç canım çekmiyor..

balık alıcaz akşama, pişmiş hazır ev kokmadan bulaşık çıkmadan:8::8:

dediğin gibi bakış açısı, sen olmassa lafına takılıyorsun halbuki bu seni üzmek yerine rahatlatması gereken bir seçenek, bir yol... eşin öyle diyor diye sanki bir düşük oldu diye bir daha olmayacak diye düşünüyor diye geçiyor içinden, ama alakası yok, daha yaşınız kaç upuzun bir hayat balkız...
konuya balıklama atlicam kusura bakmayın kızlar

olan bişeyi kaybetmek o kadar acı veriyoki insana, bakmayın gülüyoruz edioruz ama kalbimizde acısı hala var:((balla benim aramda 1 ay vardı o pek bişi analayamadı bende anlayamadım ama hala gözümün önüne ultrasonda yanıp sönen minicik kalp geliyo:43: balcım senin adınada konuşuyorum ama biliyorumki sende aynı düşüncedesin yinede şükürler olsunki bebeğimizin olacağını biliyoruz Allah ın iziniyle. çoğunuzun ilk hamileliği olacak dilerim kii sorunsuz geçsin sağlıcakla alın bebişlerinizi kucağınıza:)

milyonlarca kadın, kaç defa düşük yaşıyor belki de, tabii ki bu üzülmemenizi sağlamaz, siz o anda hayaller kurdunuz belki, planlar yaptınız, çok daha detaylı oldu sizler için belki de..bundan sebeptir belki de annem dahil birçok tanıdığım ilk aylar boyunca çocukla ilgili fazla şey konuşmaz, bi şey almaz, plan yapmazlari kendi torunları olsa bile... tecrübeyle sabit olsa gerek, kendileri de yaşadığı ya da çok yakınlrı yaşadığı için...

nasıl ki 1 aylık karındaki bebek için bu kadar üzülebiliyorsa insan, işte dünyaya gelmiş, büyümekte olan ve 18 yaşına kadar üstlerinde nasıl olduğu tam belli olmayan bir çatı sonrası ise meçhul... bu konuyu lafı açıldığında konuşmamızın nedeni, belki biri okur ,belki birinin daha aklına bir şey gelir... yani benim normal hayatımdaki sebebim. bu anormal hayat ya:27:

bizim caddede öle pişmiş satan yer var..marketin yanında hemde alışveriş yapıyoz ufak tefek o bu arada pişiyor..

eşim öle alıyor bir kaçtır..
çünkü ben palamut balığını yiyemem ağır geliyor çok..
oda sever bu şekilde değerlendiriyoruz bu konuyu :))

çok güzel oluyor ev hiç kokmuyo bulaşık çıkmıyor bayılıyorum :))

hem fiyatıda uygun oluyor restauranta her zaman gitmek mantıklı değil...

2 tl mi ne alıyor hepsine pişirme ücreti..uğraşmaya deymez..

:60: bende onu diciktim...

böcük nere gittiğini bilmiyonmu nan..bi yeri diyemedin :Pp
:60::60:bılmım kocm tuttu elımı götrdu
gözumu kapattım:60:gıttım
böcüşüm illa herkesin evlatlık alması gibi bir durum yok ki, zaten bunu kalpten ,stemeyen yapmasın, yazık günah, alıyorlar mesela sonra kendi çocukları olunca yurda geri bırakanları duydum, daha büyük günah var mı:47:

benim çocuk sevmeyen arkadaşlarım anne oldu mesela, sadece kendi doğruduklarını seviyorlar, diğerlerini sevmiyorlar. böyleleri de var, ha yeri geliyor kendi çocuklarına karşı bile çok garipler, benim gözümde tabii. ama bu kalpte olan bir şey zorla konduramaz kimse.

aras kargo mu geliyooo, e sen barış istiyodun :18:

bıkaç cocuk etcez herhal kanga:60:ben bariş ıstıyomm

haklısın kangammm yapamıycaksan ben gıbı almıycan ama onları mutlu edebılırsın:73:

ya beni anlamıyosunuz ben yurtlardaki yavruları almayın etmeyin demedim dememde..
keşke imkan olsa ve verseler yemin ederim seve seve alırım..
demek istediğim şuuuuu,olmassa diyebiliyosunuz ya oona taktım :))
çok rahat söylüyosunuz,eşimede taktım sırf size değil :)
bende başımdan bu olay geçmemiş olsa bukdr rahat derdim belki
ama o kaybetme korkusunu yaşadım diyemiyorummmm
kimsede yaşamasın istemem zaten..

şeker ayrıca eşinin loto hayallerine bayıldım yaa
20-30 çocuk :)
kalabalık aileleri bende severim çokkk...

bizim caddede öle pişmiş satan yer var..marketin yanında hemde alışveriş yapıyoz ufak tefek o bu arada pişiyor..

eşim öle alıyor bir kaçtır..
çünkü ben palamut balığını yiyemem ağır geliyor çok..
oda sever bu şekilde değerlendiriyoruz bu konuyu :))

çok güzel oluyor ev hiç kokmuyo bulaşık çıkmıyor bayılıyorum :))

hem fiyatıda uygun oluyor restauranta her zaman gitmek mantıklı değil...

2 tl mi ne alıyor hepsine pişirme ücreti..uğraşmaya deymez..

he bizimki az daha pahalıya geliyor ama ona da değer, mis gibin yiyoruz, öbür türlü üşeniyoruz:27:

:1::1:he olabılır
cunku buraları bılmım pk
karşıya alışmışım:1:
kangaa e-5 üstündeki optimum, ortası boş değil.

ataşehirin kenarında kalan e-5 ten içeride carrefoura yakın olan ve de ortası boşluk olan palladium he bi de kazık mağazaları vardır genelde:9:

bu sefer kaçtım:10::10::10:

balkız bende seni annadım cnm :)) ben sana dimedimki almazsın hem..

bende olcak diye rahat diyemiyorum ,

o yüzden olursa diye dedim napiim cano..sende beni anla..
büyü kkonuşanların tersi olur genelde die düşünce beynime yerleşmiş çıkmıyor..

hem Allaha karşı çıkmakmış gibi geliyor hiç bir konu için olunca ya da olcak diyemiyorum ki..korkuyorum canım :((

senin bu düşünceye kapılacağını tahmin edemeden kendi korkumdan sakındım anladın mı canım...
üzdüysemde kusura bakma dedim...hakkını helal et canım bak üzüldüm yaa :((

kabakla havuç kızartmıştım
birazdan onları yicem ve kapatçam kapısını midemin
eşim ne yer bilemem :)) o evde yiyorr,brokolilerde olmadı :))

he bizimki az daha pahalıya geliyor ama ona da değer, mis gibin yiyoruz, öbür türlü üşeniyoruz:27:

kangaa e-5 üstündeki optimum, ortası boş değil.

ataşehirin kenarında kalan e-5 ten içeride carrefoura yakın olan ve de ortası boşluk olan palladium he bi de kazık mağazaları vardır genelde:9:

bu sefer kaçtım:10::10::10:

ıyı akşamlar kangammm:48::69::69:
alışcam yerlrede yavaş yavaş:1:

Back
X