Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

slm kızlarrr izin bitti geldim geçmişe baktım şöyle biii anca bitirebildim çok şey konuluşmuş yetişemedim :(
yorucu bi düğündü ama bi o kadar da eğlenceli o kadar çok oynadım ki bir sene boyunca oynamasam da olur bi ara atarım foto da bakın bakalım güzel olmuşmuyum gerçi siz beni daha hiç görmediniz sanırım ama

geçmişten bi kaç kesit aldım onlara yazayım dedim biraz geç oldu amaaaa

herkese günaydınlar hayırlı sabahlar hayırlı haftalar hepemiz için iyi bir hafta sonu olsun inşallah
hafta sonunuz nasıl geçti iyimisiniz hepiniz?

benim hafta sonum annemler de geçti cumartesi pazar annemlerde kaldık prensesle eşim istanbula gitti ayakkabı fuarı için bizde anneannede kaldık cumartesi çarşıya çıktım annemle prensese teyzesi baktı kızıma uzun kollu takımlar aldım çorap aldım büyüdüğü için artık küçük geliyordu kıyafetleri çok tatlı oldular yaaa eve gelince denedim hemen kendi kendime dedim bu çocuk ne zaman büyüdü bu kadar diye...

bugün anneanneyle altın gününe gidecekler inşallah eziyet etmez prenses...Bu arada eşim dükkan açıyo ayakkabı dükkanı devraldı..inşallah hayırlısı olur hakkımızda kızlar dua edin bizlere....

asgari ücrette vergi kalkacakmış brüt neyse o verilecekmiş diyorlar inşallah bize verirler o parayı 200 tl kestikleri için şuan aldığımız 750 tl eğer brüt verirlerse 950 olacak maaşım inşallah uygularlar bu kanunu kızlar

cnm vergi sadece gelir vergisi olarak kalkacakmış o da zaten 50 lira falan yapıyor nerdeee bütün vergileri kaldırsalar keşke

bende çalışmamaktan yanayım çok zor olmalı ya :20: :2::2::2:

evet bebeği olanın çalışması çok zor bu sabah kızımı bırakırken anne dende delll diye arkamdan seslenmesi senin bırakıp gitmen çok zor arabadan inerken babasına bakan ablamıza geldiğimizde babaaa öbiyim mii(öpiyim mi) demesi ayrıca bitiriyo daha 1,5 yaşında ama akşam eve gelince bize ne yapacağını ne şirinlik yapacağını şaşırıyo dönüp dönüp çpüyo bebişlerimizde farkında herşeyin ama yapacak bişey yok mecburiyettenn.

adacım seninde görüşlerini bekliyorum,en iyi yol tecrübeli annelerden gelir...

tamam balcım popolin alırım..

birde ne sorucam siz bebe yağı ya da losyonu yerine zeytin yağı mı kullandınız ? faydalıymış kemiklerine falan,hem cildi besliyor malum , fakat ben onun kokusunu hiç sevmiyorum yaa :( bebeğim öyle koksun istemiyorum hiç :))

ben zeytinyağı kullandım kızımın doktoru özellikle söyledi banyo yaptırmadan yarım saat önce heryerine zeytin yağını sür beklet sonra yıka diye gelişimi çok daha güzel olur derisi esner dedi bende yaptım zaten yıkadıktan sonra koku falan kalmıyor

hatice hoşgeldin canımm. albüm yapta görelim seni cidden, yav biz buluşup tanışacaktık ama olmadı :50: ama unuttuğumdan değil canım, valla kocamın suçu :113: yani inş. görüşürüz birgün, görüşürüz tanışırız inş.

Son düzenleme:
slm kızlarrr izin bitti geldim geçmişe baktım şöyle biii anca bitirebildim çok şey konuluşmuş yetişemedim :(
yorucu bi düğündü ama bi o kadar da eğlenceli o kadar çok oynadım ki bir sene boyunca oynamasam da olur bi ara atarım foto da bakın bakalım güzel olmuşmuyum gerçi siz beni daha hiç görmediniz sanırım ama

geçmişten bi kaç kesit aldım onlara yazayım dedim biraz geç oldu amaaaa

cnm vergi sadece gelir vergisi olarak kalkacakmış o da zaten 50 lira falan yapıyor nerdeee bütün vergileri kaldırsalar keşke

evet bebeği olanın çalışması çok zor bu sabah kızımı bırakırken anne dende delll diye arkamdan seslenmesi senin bırakıp gitmen çok zor arabadan inerken babasına bakan ablamıza geldiğimizde babaaa öbiyim mii(öpiyim mi) demesi ayrıca bitiriyo daha 1,5 yaşında ama akşam eve gelince bize ne yapacağını ne şirinlik yapacağını şaşırıyo dönüp dönüp çpüyo bebişlerimizde farkında herşeyin ama yapacak bişey yok mecburiyettenn.

ben zeytinyağı kullandım kızımın doktoru özellikle söyledi banyo yaptırmadan yarım saat önce heryerine zeytin yağını sür beklet sonra yıka diye gelişimi çok daha güzel olur derisi esner dedi bende yaptım zaten yıkadıktan sonra koku falan kalmıyor

haticecim saol canım,doktorun banyodan öncemi dedi..ben hep sonrasında diye duydum canım ondan,yanlış anladım heralde..öncesinde sürerim tabi masaj yaparım ne var onda...
banyodan sonra bişi sürdün mü canım ? ve diğer arkadaşlar banyo sonrası bebelerinize ne sürüyosunuz..losyon mu ?

Son düzenleme:
hatice hoşgeldin canımm. albüm yapta görelim seni cidden, yav biz buluşup tanışacaktık ama olmadı :50: ama unuttuğumdan değil canım, valla kocamın suçu :113: yani inş. görüşürüz birgün, görüşürüz tanışırız inş.

bak bak o kocaları var yaaa napmalı bilmem cnm nasip inş görüşürüz bi gün yapayım albümüde bugün yarın ilk fırsatta düğünden kesitler olarakkk :21:

haticecim saol canım,doktorun banyodan öncemi dedi..ben hep sonrasında diye duydum canım ondan,yanlış anladım heralde..öncesinde sürerim tabi masaj yaparım ne var onda...
banyodan sonra bişi sürdün mü canım ? ve diğer arkadaşlar banyo sonrası bebelerinize ne sürüyosunuz..losyon mu ?

cnm bana doktorum banyodan önce sür yarım saat falan beklesin dedi hem banyodan sonra sürdünmü o yağla bitlenmezmi ayol çocuk ne bileyim ben güzelce banyodan önce sürüyordum her banyodan once değil ama arada yapıyordum bazende nadiren bebek yağı sürdüm ama onu banyodan sonra sürdüm çok fazla sürmedim zaten öyle işte ikisini de denedim aslında ama zeytinyağını doktorumuz özellikle tembihledi masaj yaparak sür diye gelişimi için önemli dedi bizde de saf zeytinyağı vardı yani öyle markette olanda değil organik :) onu kullandım

slm kızlar...anammmm bu face ne meret bir şeymiş...başından kalkamıyorum resmen...yok anacım bize göre değil,oradan yazışmak kolay tabi burası çağan'la zor geliyor...
çağan paşa bugün pek bir sakindi,o sebeple gelen gidene ikram ederim diye kek-poğaça yapıp buzluğa koydum,misafir gelince çıkar-ısıtırım yeni yapmış gibi oluyor missss...nerde eski günler beeee,haftada kaç çeşit yapardım...neysem dün annem kendi komşuları içinde çağana bir mevlid yaptı,face de zati fotolar var,ordan pilav kalmıştı annem koymuş bana,yanına da nohut yaptım...yemek derdim de kalmadı...rahatım...
patiğe yaacaktım,gelemedim ki bir...özür şekerim...
bak şimci...bana da dediler ben dinlemedim...ama sen dinle bizi...
ve hastane çıkışı alma bence...gerçekten hiç bir anlamı yok :((( boşa masraf...al ayaklı badilerden,içine de zıbın oldu bitti...ama çok istersen içimde kalmasın dersen de al bir takım,çünkü annelik başka bir şey,doyamıyor insan almaya :)))
ayaklı badilerden de fazla alma sakın nasıl büyüdüğünü görünce şok geçiriyor insan resmen...
bol bol alttan çıtçıtlı ama 3-6 ay arası al...en azından benim paşa o boyutu kullandı...0-3 ay çabuk elde kalıyor bence...
ben çoğu alışverişimi ikeadan yaptım,çokta memnun kaldım...
alt değiştirme minderi,hayat kurtarıcım oldu...bak seninde oğlun olacak hayırlısıyla aynı şeyleri yaşayacaksın...açıyorsun altını hele de ilk haftalarda resmen açmanı beklemiş gibi hortumla sular gibi sulayıveriyor,kendi üstünü,çevresini ve senin suratını :9: o minder çok işime yaradı işte,2 adet te kılıfı var...yıka,kullan missss.
göğüs pedi,lansinoh kullanıyorum hazırlardan...bir de organik pamuklu getirmişti kız kardeşim onları kullanıyorum...
ıslak mendil keşke kullanmasak ama her zaman pamuk-su olmuyor tabi...o sebeple fiyatına bakmayıp mecbur uni baby kullanıyoruz :))) hiç bez stoğu yapayım deme,zaten 1 numaradan 2 ye ne vakit geçtiğini anlamıyorsun bile...ama 1 haftada 96 lık 1 paket bitirdiğinizi görünce de şaşırma,hatta daha erken de olabilir...
bol bol ağız mendili olsun...ben yeni yeni önlük takıyorum...1-2 tane olsa yeterli olur...
şimdiden göğüslerine lansinoh göğüs kremi sürmeyi unutma...dilerim sütün olur ve emzirirsin kuzuyu...ilk başlarda bildiğin işkence olacak göğüs uçlarının acısı ile emzirmek,ama sakın yılmayasın,inatla emzir...bir gün göreceksin ki aaaa acımıyor,kremede gerek yok şaka gibi ama öyle gerçekten...
sonra sonra...
ben sebamedin ürünlerini kullanıyorum,pek bir memnunum...özellikle pişik önleyici kreminden...
banyo suyuna bebe yağını damlatırsan ( son durulama aşamasında) banyodan sonra bebeği evirip çevirerek yağlamak zorunda kalmazsın,hem tenine de suyla daha faydalı oluyormuş...
zeytinyağını her zaman önermedi dr.muz arada yap dedi...zati kokusu da çok mataf bir şey değil,isabet oldu yani...
bebek havlun 2 adet olsun...battaniyeleri bol olsun...ve yelek özellikle...uykusundan kalkınca özellikle ilk aylar geçikten sonra giydirirsin üşümez kuzu...
en çok faydalandığım şeyi söylemeden geçemeyeceğim...emzirme yastığı-minderi de denebilir :)))çok rahat oluyor...bebek içinde senin içinde...çünkü,ilk günler sırt ağrından noluyor anammmmmmm modunda yaşayacaksın...genelede yanlış emzirme tekniğinden dolayı olurmuş...işte emzirme yastığı doğru oturuşu ve bebeği kavrayışı sağlıyor...
başkaaaaaa banyo küveti-filesi almışsındır dimi...almadıysan muhakkak al cnm...bebişi yatırıp yıkamak pek bir keyifli oluyor...
öyle ayakkabı-patik olayına hiç girme erkenden çünkü bebeğin bir doğsun gör bakalım minyon bir yavrumu irice mi...sonra bakarsın duruma göre...özellikle erkek bebekler emerken çok terliyor yine en azından çağan öyle...o sebeple ensesine,sırtına koyabileceğin temiz,kenarı oyalı pamuklu bezlerin olsun...bunları da genelde analarımız yapıyor işte...
benim aklıma gelenler bunlar,sen aklına gelenleri sor biz cevaplarız...
ama sana söyleyeceğim en önemli şey ne biliyor musun...
kendini şartlandırma hiçbir şeye,rahat bırak...inan bana annelik içgüüdüsel bir şey,bir şekilde doğru yolu buluyor ve bebeğine herkesten daha iyi bakabiliyorsun...
amannnn çok yazdım,umarım sıkmadım ne uzun oldu beeee
hadi daha da yazardım da çağan paşadan ses gelmeden ben sofrayı hazırlayam,koce gelecek işten...görüşürüz bacılar...:3:

Ada saol canım ,ne demek sıkılmak hepsini bir merakla okudum..benim düşündüğüm şeyleri yazmışsın genelde demek bayaa sıkı araştırmalarda bulunmuşum :1: tek 0-3 alıcaktım çıtçıtlıları,pek bi minik geliyolardı gözüme zati,onu da dediğin gibi alırım...alt açma hikayelerini pek okudum aldım 2 tane var ama ikea yapmadan olmayacak gidicez nasipse oraya da..

o şapkaları sıcak tutacağından değil foto çekeceğimden araştırıyorum şu bebek fotoları oluyo ya daha miniciklerken uyur hallerinde :) kısmetse inşallah öyle pozlar verecek miniğim...:emir_bebek:

bu arada bloğuna bakıyor musun ?

herkesleri öpüyorum ,yarın hiiiiç çalışasım yok benim yaa :((

Son düzenleme:
evet tatlım tam isabet olur...0-3 ay arası hani olmasa da olur diyeceğim şeyler...neden dersen etiketinde 3-6 ay arası yazan bir çok kıyafeti giymez daha bekleteyim dedim sonra bir gün çıkardım baktım ki çağan paşaya gelmiyor bile...o yüzden bence 0-3 değil 3-6 ay arası alınmalı,hani birkaç tane numunelik olsa olur miniklerden...
faydalı olabildiysem ne mutlu cnm...
hımmm iyi hatırlattın hiç bakamıyorum oraya da...
bir face e tutuldum boş vakitlerde,casper ve balıda oradan takip ediyom zati :)))
dur hatırlamışken bakayım bir...
brck...dilerim iyidir...bebek uyutmuyordur,ama tatlı telaşlar bunlar be,azalıyor sonra uykusuz gece sancıları...

herkese günaydınlar hayırlı sabahlar hayırlı haftalar herkes iyidir umarım

böcüğüm eşinin işi hayırlı uğurlu olsun canım rabbim utandırmasın senide tebrik ederim canım direksiyonu da geçmişsin ne mutlu sana canım

herkese günaydınlar hayırlı sabahlar hayırlı haftalar herkes iyidir umarım

böcüğüm eşinin işi hayırlı uğurlu olsun canım rabbim utandırmasın senide tebrik ederim canım direksiyonu da geçmişsin ne mutlu sana canım

sağol cnmmm :38::38::38:valla cok mutlu oldum hıc stres yapmadım gayet relax:1:
günaydınn ve iyi haftalar...

hadi hayırlı olsun böcükçüm...
tşkler cnmm:38::38:

tebrikler bende geçmişim ne yapmak lzım şimdi:)direksiyon başına geçmek için sabırsızlanıyorum

bende bende:52::52::52:

selam kızlar hem işim var hemde eşim:)nişanlıyım sayılır değilmi..Benide alın aranızaaaaa

hoşgeldin canım aramıza

sağol cnmmm :38::38::38:valla cok mutlu oldum hıc stres yapmadım gayet relax:1:

tşkler cnmm:38::38:

bende bende:52::52::52:

bende ehliyet almak istiyorum ama önce cesaretimin olması lazım yaaaa

günaydın canım, hoşbulduk..

iyi canım çok şükür.. ama çok terlemeye başladı.. inş. bir sıkıntısı yoktur, endişelenmeye başladım...

seninki nasıl?

bi ara oluyo öyle terlemesi canım ebrar da öyleydi ebrar genelde soğuk soğuk terliyodu elleri ayakları yüzü buz gibi oluyodu ama ter akıyodu her yerinden ama düzeldi bir müddet sonra canım ebrar şuan apalama mücadelesi veriyo apalamaya çalışıyo ama apalayamıyo gidemeyince de yüzünü yere kapatıp ağlıyo gidemiyorum diye:8:

Back
X