hem evlilik hem üniversite birlikte olur mu?

ayseguling

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2017
29
12
38
25
Merhaba arkadaşlar ben burda yeniyim ve bi konuda görüslerinizi almak istiyorum ben 18 yaşindayim ve 25 yasinda 2 yıldır goruştugum birisi var onu cok seviyorum o da beni cok seviyor nişanlanmak istiyoruz ve ben daha 4 yıl üniversite okuyacagim üniversitedeyken de evlenmek istiyoruz sizce hem okul hem evlilik bir arada olur mu ne yapmaliyim?

A ayseguling bence mutlaka eğitiminizi tamamlayın. Evlilik hayatınızı 4 yıl erteleyin hiçbirşey kaybetmezsiniz. Ama evlenip bu surede egitim hayatınızı kaybederseniz, hayatınızdan çok yıllar kaybedersiniz..

cunci cunci bişey daha sorabilir miyim ben aslinda ertelemek isterim ama sevdigim kisi bana ben o kadar bekleyemem diyor yaşım geçiyor diyo o yuzden kararsiz kaldim ben ona seviyorsan beklersin dedim boyle diyen birisi acaba gercekten sevmiyor mudur

A ayseguling
Sevip sevmediğini en iyi siz anlarsınız. Iliskiyi yasayan sizsiniz sonuçta. Ona ben yorum yapamam..

Bence erkek için 25 yaş, kesinlikle geçen bir yaş değil. Hatta evlilik için çok erken bir yaş.. 30larını görmeli diye düşünüyorum.

Peki siz okumaya devam ederken "yaşım geçiyor çocuk yapalım" derse ne yapacaksınız? Kadınlarımız okumalı ellerine ekmeğini alabilecek bir meslekleri olmali bence. Üniversite okumanın zaten kendi sorumluluğu var. Bunların üzerine evlilik ve çocuk sorumluluğunun eklenmesi daha da zorlaştırır bence.. Kaldı ki evlenmek istiyorsa şart koşmaması lazım.. Kendini değil seni de düşünmeli.

bence evlenmeyin. üniversite, hele ki fakülte insanı değiştirebiliyor. yeni şeyler öğreniyorsun, yeni insanlar tanıyorsun. emin ol üniversitede derse girdiğin ilk gün ve mezun olduğun gün aynı kişi olmayacaksın. belki iyi bir bölüm ve iyi bir üniversite için şehir değiştirmek durumda kalacaksın. Önce oku, her şeyden önce yaşın çok küçük. değişeceksin, büyüyeceksin, olgunlaşacaksın. belki pişman olacaksın. sana belkide yük olacak bir duruma hiç girme bence...

Merhaba arkadaşlar ben burda yeniyim ve bi konuda görüslerinizi almak istiyorum ben 18 yaşindayim ve 25 yasinda 2 yıldır goruştugum birisi var onu cok seviyorum o da beni cok seviyor nişanlanmak istiyoruz ve ben daha 4 yıl üniversite okuyacagim üniversitedeyken de evlenmek istiyoruz sizce hem okul hem evlilik bir arada olur mu ne yapmaliyim?
On sekiz yaşındaki birinin hem okul ,hem evlilik sorumluluğunu kaldırması çok zor ..annen olsaydım asla kabul etmezdim .

Zamanında çok direttim, aşık oldum baba ,evlenicem baba,başkasını istemiyorum baba ...aylarca ağladı babam ..Asla kabul etmedi ..sonra birşeyler oldu (cinsellik degil) , kıyamadı bana ..İki yıl nişanlı kalıp 20ye yeni girmişken evlendim .tabi bu arada okul mokul hikaye ..Çok aşığım ya ,derslere kafa basmıyor :) neyse evlendim ,çocuklarım oldu ,şimdi de okula gidiyorum ,2 sene bitti :) 29 yaşında 2 çocuklu öğrenci :) coookkk zor ..bide ben sansliydim. .eşim ve babam her an destekçimdi .. yalnız herkes böyle olmuyor ..verilen sözler tutulmuyor ..giden yaşlar ve fırsatlar geri gelmiyor ..pişman olursun. .hayatın buna ağlamakla geçer ..5 sene bekleyip evlenenler var .bey abi çok aşıksa bekler ..bide 18 e 25 çok uçurum. 25 e 32 olabilir ama 18 ı ı-ıhh! !!

Sevgi değil saygı önemli uzun ilişkide bence. Acele etme burada neler okuyoruz.. Meslek sahibi ol ne acelesi var

On sekiz yaşındaki birinin hem okul ,hem evlilik sorumluluğunu kaldırması çok zor ..annen olsaydım asla kabul etmezdim .

Zamanında çok direttim, aşık oldum baba ,evlenicem baba,başkasını istemiyorum baba ...aylarca ağladı babam ..Asla kabul etmedi ..sonra birşeyler oldu (cinsellik degil) , kıyamadı bana ..İki yıl nişanlı kalıp 20ye yeni girmişken evlendim .tabi bu arada okul mokul hikaye ..Çok aşığım ya ,derslere kafa basmıyor :) neyse evlendim ,çocuklarım oldu ,şimdi de okula gidiyorum ,2 sene bitti :) 29 yaşında 2 çocuklu öğrenci :) coookkk zor ..bide ben sansliydim. .eşim ve babam her an destekçimdi .. yalnız herkes böyle olmuyor ..verilen sözler tutulmuyor ..giden yaşlar ve fırsatlar geri gelmiyor ..pişman olursun. .hayatın buna ağlamakla geçer ..5 sene bekleyip evlenenler var .bey abi çok aşıksa bekler ..bide 18 e 25 çok uçurum. 25 e 32 olabilir ama 18 ı ı-ıhh! !!
Hmm tecrubeni paylastigin icin tskler haklisin sadece biraz kafam karisikti ama aydinlattiniz zamanla her sey olur ztn ☺

Peki eşin degisti mi ilk sevdigin adamla evlendigin adam da sana karsi bi degisiklik var mi

Peki eşin degisti mi ilk sevdigin adamla evlendigin adam da sana karsi bi degisiklik var mi
Eşim değişmedi ..çünkü o benden daha çok bağlıydı ,hala da öyle ..evlenmek gibi bir düşüncem yoktu .başka hayallerim vardı .ikna etti ,evlendik ve pişman olmadım .bu sırada o öğrenciydi. Çok zorluklar yaşadık ama iletişimimiz hala aynı ..

Zorunluluklar varsa pek tabii bekleyebilir. Neden bekleyemiyormuş beyefendi?

Ayrıca okul devam ederken evlenleri anlamıyorum ve anlamıycam...
Önce okulu bitirip diplomanı eline al ondan sonra işini düzenini kur sonra evlilik olur çok zor değil...

Diyelim evlendin üni 2.sınıftasın üzerine birde hamile kaldın okul iyice zorlaşır senin için, bu sefer bu evlenmek için sabırsızlanan bekleyemem diyen adam...

Dırdırlara başlayacak ders çalışmana hayıflanacak, nerede benim yemeğim bu evde sen ne yapıyorsun akşama kadar evi temizlemiyorsun ütü yapmıyorsun vs vs başlayacak tartışmalar...
Çok örneklerini gördük yaşadık...

Hiç tartışmasız diplomanı al sonra ne yapacaksan yap...

Zorunluluklar varsa pek tabii bekleyebilir. Neden bekleyemiyormuş beyefendi?

Ayrıca okul devam ederken evlenleri anlamıyorum ve anlamıycam...
Önce okulu bitirip diplomanı eline al ondan sonra işini düzenini kur sonra evlilik olur çok zor değil...

Diyelim evlendin üni 2.sınıftasın üzerine birde hamile kaldın okul iyice zorlaşır senin için, bu sefer bu evlenmek için sabırsızlanan bekleyemem diyen adam...

Dırdırlara başlayacak ders çalışmana hayıflanacak, nerede benim yemeğim bu evde sen ne yapıyorsun akşama kadar evi temizlemiyorsun ütü yapmıyorsun vs vs başlayacak tartışmalar...
Çok örneklerini gördük yaşadık...

Hiç tartışmasız diplomanı al sonra ne yapacaksan yap...
Cok haklisin ztn oyle yapacagm kesinlikle ☺

Canım Merhaba.
Bır abla olarak sana tavsiyem lütfen önce okulunu oku. Aşık olabilirsin çok seviyor olabilirsin fakat inan bana şu an yani 18 yaşındaki senle 4 yıl sonra ki sen arasında çok fark olacak.
Sana açık açık evlenme üni git diyorum ben . Evlilik ve okul yürümez kuzucum yürümez.
Nerden biliyorsun evlenince hemen hamile kalsan hemen. Ne olacak o zaman. 18 yaşında yasitlarin üniversiteye giderken gezerken tozarken sen kendin henüz buyumemisken nasıl bebek bakıp buyuteceksin. ..
Dusunsene bunları korkunç. .. Aşk sevgi ile hayallerinden vazgeçme. Sevgilin bile olsa gerekirse bu ilişkyi bitirmekle bile tehdit etse evlenme. Okulunu bitirene kadar yani.
Söyle ona beni gerçekten seviyorsan bekleyeceksin beklersin de.
İnan bana eğer seni cidden seviyorsa zaten bekler. Yok iyiliğini istemiyorsa yani bencillik yapıp kendini düşünüyorsa zaten bu ilişkiden sana yarar gelmez.
Benim liseden arkadaşlarım 10 yıl sonra evlendiler şu an 27 yasindalar.
Seven bekler bitanem ama hayat beklemez.
Hayallerinin peşinden git.

Canım Merhaba.
Bır abla olarak sana tavsiyem lütfen önce okulunu oku. Aşık olabilirsin çok seviyor olabilirsin fakat inan bana şu an yani 18 yaşındaki senle 4 yıl sonra ki sen arasında çok fark olacak.
Sana açık açık evlenme üni git diyorum ben . Evlilik ve okul yürümez kuzucum yürümez.
Nerden biliyorsun evlenince hemen hamile kalsan hemen. Ne olacak o zaman. 18 yaşında yasitlarin üniversiteye giderken gezerken tozarken sen kendin henüz buyumemisken nasıl bebek bakıp buyuteceksin. ..
Dusunsene bunları korkunç. .. Aşk sevgi ile hayallerinden vazgeçme. Sevgilin bile olsa gerekirse bu ilişkyi bitirmekle bile tehdit etse evlenme. Okulunu bitirene kadar yani.
Söyle ona beni gerçekten seviyorsan bekleyeceksin beklersin de.
İnan bana eğer seni cidden seviyorsa zaten bekler. Yok iyiliğini istemiyorsa yani bencillik yapıp kendini düşünüyorsa zaten bu ilişkiden sana yarar gelmez.
Benim liseden arkadaşlarım 10 yıl sonra evlendiler şu an 27 yasindalar.
Seven bekler bitanem ama hayat beklemez.
Hayallerinin peşinden git.
Haklisin gercekten. Ztn okumak istiyorum ingilizce ogretmenligi bolumunu okuyacgm inşallah hatta yurtdisina cikmayi bile dusunuyorum bu hayallerim ondan öncede vardi eger bu süreçte bana destek olur beni birakmazsa yolumuza birlikte devam ederiz eger aksi olursa ben tek basima yoluma bakarim artik yol gösterdigin icin cok tsk ederim herkesin dedigine kesinlikle dikkate alacgm

Haklisin gercekten. Ztn okumak istiyorum ingilizce ogretmenligi bolumunu okuyacgm inşallah hatta yurtdisina cikmayi bile dusunuyorum bu hayallerim ondan öncede vardi eger bu süreçte bana destek olur beni birakmazsa yolumuza birlikte devam ederiz eger aksi olursa ben tek basima yoluma bakarim artik yol gösterdigin icin cok tsk ederim herkesin dedigine kesinlikle dikkate alacgm
Canim benim ne demek ya her zaman yeter ki sen yanlış yapma. .
Yeter ki önce eline altın bilezigini al.
Bu sayfadan çıktığında da unutma burda yazılanları.
Duygusalliga yer verip hata yapma gülüm.
Ben de 20 yaşında evlendim.
Üni kazandığım yıl hemde.
Sonra sevdiğim adamın yaşı büyük diye evlendik.
Çok seviyordu beni güya. 7 yaş vardı aramızda.
uni ye gitmedim kazandığım bölüme çünkü aslinda baska bolum istiyordum biraz istemedi gibi de oldu ama engel bu değildi.
Ben karistirtmadim onu. Derken o çok seven adam evlendigimizin ilk yılı uni yi kotulemeye başladı ben istediğim bölümü kazanıp giderim diye korkuyodu.

Yani bır nevi engel oluyordu sınava hazirlanma.ma neyse bu arada anlasmazliklarda vardı 1.5 yıl sonra bitti evlilik.
Ben uniyi kazandım tabi bu arada.
Derken okulla alakası yok anlasamadik ve ayrıldık.
Hırs yaptım ve okulu başarıyla bitirdim. Cok
sukur şu an öğretmen adayiyim.
Ve dedim ki keşke evlenmeseydim erkenden. .
Bunun pismanligini çok yaasadim .
Yasitlarim gezip tozarken rahat rahat okurken ben onca zorlukla mücadele ettim.
Lütfen dikkat et kendine ve hata yapma kuzum.
Önce geleceğini düşün.
Evlilik illa ki olacak ;)

Canim benim ne demek ya her zaman yeter ki sen yanlış yapma. .
Yeter ki önce eline altın bilezigini al.
Bu sayfadan çıktığında da unutma burda yazılanları.
Duygusalliga yer verip hata yapma gülüm.
Ben de 20 yaşında evlendim.
Üni kazandığım yıl hemde.
Sonra sevdiğim adamın yaşı büyük diye evlendik.
Çok seviyordu beni güya. 7 yaş vardı aramızda.
uni ye gitmedim kazandığım bölüme çünkü aslinda baska bolum istiyordum biraz istemedi gibi de oldu ama engel bu değildi.
Ben karistirtmadim onu. Derken o çok seven adam evlendigimizin ilk yılı uni yi kotulemeye başladı ben istediğim bölümü kazanıp giderim diye korkuyodu.

Yani bır nevi engel oluyordu sınava hazirlanma.ma neyse bu arada anlasmazliklarda vardı 1.5 yıl sonra bitti evlilik.
Ben uniyi kazandım tabi bu arada.
Derken okulla alakası yok anlasamadik ve ayrıldık.
Hırs yaptım ve okulu başarıyla bitirdim. Cok
sukur şu an öğretmen adayiyim.
Ve dedim ki keşke evlenmeseydim erkenden. .
Bunun pismanligini çok yaasadim .
Yasitlarim gezip tozarken rahat rahat okurken ben onca zorlukla mücadele ettim.
Lütfen dikkat et kendine ve hata yapma kuzum.
Önce geleceğini düşün.
Evlilik illa ki olacak :KK66:
Kesinlikle haklisin ztn bizde ayrilmanin eşigindeyiz artik anlaşamamaya başladik artik kendi yoluma bakacgm
Tekrar tskler

Back
X