merhaba şirincek..doğum konusundaki endişelerini çok iyi anlıyorum ama doğum çok komplike bir olay(bu arada ebeyim ben)ve kabaca seni biraz bilgilendirmek istiyorum yoksa bu konu olabildiğince uzun.öncelikle senin ne istediğin ve psikolojin çok önemli ve burda herkes herşeyi söyleyecektir çünkü vücudun bu olaya verdiği tepki çoğu bayanda farklıdır ve sen yine karar veremeyeceksin.ben çok rahat normal doğum yapan bayanlarda gördüm asla o çığlıkları atmıyorlar korkma ama dediğim gibi bunu istemen psikolojik olarak hazır olman doğru nefes alıp verebilmen..vs.hastane seçimide çok önemli,diyelimki senin sancıların yeni başladı ve sancısı ileri düzeyde olan bayanlarla aynı odada kalıdğında korkuya kapılabilirsin bendemi bu kadar sancı çekeceğim diye ama unutma herkesin ağrı eşiği vücut yapısı farklıdır..kimi kısa sürede doğuruken kimi uzun sürede doğurabiliyor tabi bu durumda olanlarda doğum anına gelindiğinde bazı annelerde bitkinlik oluyor..heriki doğum şeklininde avantaj ve dezavantajları vardır canım bunu doktorunla konuşarak öğrenebilirsin..spinal anastesi ile ister normal ister sezeryan yapabilirsin ama tabiki sezeryanda iyileşme sürecin daha uzun oluyor..bu anestezide baygın olmadığından birebir yaşıyorsun olayı ve bebeğini hemen görebiliyorsun..bu şekilde normal doğurmak istersen belirli bir açıklığa kadar sancı çekiyorsun ama merak etme bu sancılar hafif iğneden sonra rahatlıyorsun doğum bitene kadar da rahatsın..genel olarak doğum sonrası komplikasyonlardan da bahsedeyim sezeryandan sonra tabiki kesi yeri ağrısı bağısaklarda yapışma olabiliyor gaz problemi oluyor kesi yerinden enfeksiyon riskin olabiliyor ama tabiki iyi bir ortamda yani sterilizasyona dikkat edilen ortamda gerçekleşirse bu enfeksiyon riski olmuyor..vs.normal doğum sonrası: genelde epizyo dediğimiz kesi yapılıyor burayla ilgili oturuken veya wc ye gittiğinizde acı hissedebiliyorsunuz zaten bu dikişler alınmıyor 7-10 gün içinde iyi oluyor iyileşme sürecin sezeryana göre çok çok kısa.kimi sezeryan olan kişiler çok rahatım derken kimileri birkaç yıl geçmiş olmasına rağmen hala ameliyat yerim ağrıyor diyor.ama normal doğumdan sonra hala ağrılarım var diyen duymadım..yani tatlım ya doğumu kendi seyrine bırakıp normal yapacaksın yada hayır ben sancı çekemem diyorsan spinal ile normal yada sezeryan düşüneceksin ama araştır iyi bir jinekolog ve hastane seç bu olayda doktoruna güvende çok önemli..umarım seni birazda olsun bilgilendirebilmişimdir..
teşekkürler canım ne demek önemli değil ama seni daha detaylı aydınlatmak istedim özelden msj gönderemiyorum çünkü uzun yazdığım için gönderemiyormuşum kısaltsamda pek bir anlamı kalmıyor acaba nasıl gönderebilirim sana
slm
annem beni normal kardeşimi sezeryanla doğum yapmış
iki doğum şeklini yaşamış bir kişi olarak şiddetle normal doğum daha rahat diyor
normal doğumda doğum biter bitmez eski haline dönüyormuşsun ve sancılar öyle dayanılamıyacak kadar korkunç değilmiş yarım saat sonra kalkıp yürüyomuşsun sanki hiç bişey olmamış gibi....
sezetyanda doğum anında hiçbişey hissetmezken ağrıyla uyanıyormuşsun eğilip bebeğini bile kucaklıyamıyormuşsun... annem hala soğukta sıcakta ameliyat yerim sızlar diyor...ve sezeryandan sonra ameliyathane korkusu yaşadığı için çok istemesine rağmen birdaha hamile kalamamış...
şu an bende hamileyim annem hep normal doğum yaparsın inş. diyor.
canım ben 28 haftalık hamileyim doktorumla henüz doğum şeklini konuşmadık...20 ocakta kontrolüm var o zaman konuşuruz zorunda olmazsam sezeryana evet demiycem kararlıyım bu konuda...hastane şartlarına gelince benim kayınvalidem 2 çocuğunu da evde ebeyle doğurmuş ... eşimin yengesi 2. cocuğunu kendi kendine doğurmuş...eskiden kadınlar tarlalarda kendi kendilerine doğum yaparlarmış...bence biz yeni nesil bu işi biraz abartıyoruz ben sezeryandan korkuyorum açıkcası sonuçta bir ameliyat...kızlar allah bize doğum yapmayı zaten içgüdüsel olarak vermiş....bol bol dua edip allaha sığınalım bence rabbim hepimize yardım eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?